Dodaj do ulubionych

Warszawianki, a które idzie w weekend na protesty

09.12.15, 09:32
przeciwko łamaniu konstytucji? Ja nigdy na takie rzeczy nie chodzę, nie znoszę wieców, manifestacji i pochodów. Ale tym razem idziemy, całą rodziną.
Obserwuj wątek
    • linulina Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 09:41
      Nie jestem z Warszawy, ale również będę. To jedyne, co mogę zrobić, czuję się bezsilna.
      • plater-2 Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 09:43
        Ide na demonstracje na Czerska 13 grudnia - Marsz Solidarności.
        • joa66 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 10:49
          Z Piotrowiczem? Piękna data dla takich ludzi.
        • morgen_stern Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 11:10
          No właśnie, będziesz szła ramię w ramię z Piotrowiczem? Pewnie nie doczekam się odpowiedzi.
          • misiu-1 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 11:37
            Skoro Ty możesz z Barańskim, to jej chyba wolno z Piotrowiczem?
            • iwoniaw Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 12:29
              A czy ktoś mówi, że jej nie wolno, sympatyku prokuratorów stanu wojennego? big_grin
              • misiu-1 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 13:00
                iwoniaw napisała:

> A czy ktoś mówi, że jej nie wolno, sympatyku prokuratorów stanu wojennego? big_grin

Wolno nie w znaczeniu prawnym, tylko moralnym, sympatyczko dziennikarzy i rzeczników prasowych stanu wojennego. big_grin
                • iwoniaw Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 13:05
                  Ależ oczywiście, że taka wasza moralność, iż prokurator stanu wojennego u władzy wam nie przeszkadza big_grin
                  • misiu-1 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 13:18
                    Skoro Wam w Waszych szeregach "obrońców demokracji" nie przeszkadza zatwardziały komuch i propagandzista stanu wojennego, to czemu drugiej stronie miałby przeszkadzać jakiś nawrócony prokurator? Socjaliści pobożni przynajmniej mają jakieś uzasadnienie: "większa jest w niebie radość z jednego nawróconego grzesznika, niźli z dziesięciu sprawiedliwych", a Wy jakie macie dla urbanowego "demokraty"?
                    • iwoniaw Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 13:23
                      Chyba ci się coś pomyliło, zatwardziałe komuchy i propagandziści wszak są od zawsze "tam, gdzie stało zomo" i nie ma się czym szokować, a "nawróceni" prokuratorzy stanu wojennego w waszych szeregach i na eksponowanych stanowiskach to wasza "dobra zmiana" big_grin Że też jeszcze w lustro możecie patrzeć, żałośni hipokryci big_grin
                      • misiu-1 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 13:44
                        iwoniaw napisała:

> Chyba ci się coś pomyliło, zatwardziałe komuchy i propagandziści wszak są od zawsze "tam,
                        > gdzie stało zomo" i nie ma się czym szokować

Ja to wiem, ale niektórzy młodzi mogą nie mieć pojęcia, jakiej "demokracji" broni Barański, więc może warto im uzmysłowić, że sowieckiej.

iwoniaw napisała:

> a "nawróceni" prokuratorzy stanu wojennego w waszych szeregach i na eksponowanych
                        > stanowiskach to was za "dobra zmiana" big_grin Że też jeszcze w lustro możecie patrzeć, żałośni
                        > hipokryci big_grin

Nie w "naszych", dziewczynko. Świat jest podzielony w bardziej skomplikowany sposób, niż tylko na PiS z jednej strony i PO z drugiej. A ja, nie będąc ani wyborcą, ani nawet sympatykiem socjalistów pobożnych, przecie z satysfakcją będę się przyglądał, jak będą wsadzać do więzień waszą złodziejską swołocz. I śmiać mi się z "obrońców demokracji" spod znaku sierpa i młota nie przeszkodzi żaden "nawrócony" prokurator.
                        • iwoniaw Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 14:16
                          Cytat Świat jest podzielony w bardziej skomplikowany sp
                          > osób, niż tylko na PiS z jednej strony i PO z drugiej.

Teraz do tego doszedłeś, chłopczyku? Jakoś nie dostrzegałeś tej prawdy, gdy opluwałeś wszystkich, którzy nie zgadzają się z twoim zdaniem - a jak zabolało, to już porzucasz swoich idoli? big_grin Zawsze to jakaś pociecha, że nawet taki niezbyt bystry misio-pysio w końcu nie może uciec przed faktami big_grin
                          • misiu-1 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 14:51
                            Co Ty bredzisz? Jakie "opluwałeś"? Jakich idoli? Uciec przed jakimi faktami? Od kiedy Ci się tak porobiło?
                            • iwoniaw Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 15:04
                              Ach, argumenty się skończyły, więc udajemy (?) głupa? big_grin
                            • iskierka3 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 15:17
                              Opluwasz w dalszym ciagu. Takze w tym watku.
                            • tiszantul Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 22:57
                              Misiu, wal na Czerską i nie martw się. Między internetową deklaracją a wyjściem z domu jest przepasc, a KOD sobie jeszcze nie uświadomił, że jak zrobią marsz, to będzie można ich policzyc. To jest fenomen, że ktoś się jeszcze do nich przyznaje, po tym, jak od samego początku się ośmieszają - to są już ostatnie zasoby ludzkie właścicieli III RP i ich jakosc wywołuje szczery uśmiech. Czy wydrukowaliście już sobie arkusze "TK", które Wyborcza radzi przykleic w oknach i przymocowac do roweru? "Zaniepokojeni maszyniści", czy już przykleiliście kartkę z napisem "TK" do waszych pociągów?

Litery "TK" należy sobie ściągnąc z zalinkowanej strony, gdzie Wyborcza zamieściła specjalny szablon, broń Boże wklepac samemu z klawiatury:

wyborcza.pl/1,95892,19317838,kartka-a4-wystarczy-by-12-grudnia-manifestowac-w-obronie-demokracji.html
                              • odnawialna Re: Ide ale na Czerska ! 10.12.15, 00:15
                                Fakt, fenomenem jest, że ludzie po 2-3 tygodniach już wyszli z internetu i spotykają się w realu. U mnie przyszło na spotkanie 120 osób. O ile wiem, w innych miastach było podobnie. W Warszawie najwięcej, ok. 200. W ciągu ostatniego tygodnia do lokalnej grupy przystąpiło ponad 500 osób, w ogólnopolskiej jest 43 tys. tongue_out
                                • misiu-1 Re: Ide ale na Czerska ! 10.12.15, 08:57
                                  O cholera! Aż 43 tysiące osób? To mniej więcej 1/100 liczby podpisów pod petycjami zmielonymi przez PO i jakaś 1/84 elektoratu PO z ostatnich wyborów. Dużo Was. Duuuuużo.
                                  • odnawialna Re: Ide ale na Czerska ! 10.12.15, 11:25
                                    spoko, dopiero od niecałych 3 tygodni działamy, ludzi ciągle przybywa smile
                        • aandzia43 aandzia43 10.12.15, 12:23
                          O tak, Misiu, świat jest podzielony w bardziej skomplikowany sposób i w ogóle jest bardziej skomplikowany, niż są to w stanie dostrzec ściśnięte paranoją umysły big_grin Niechcący napisało ci się coś niegłupiego, a niezgodnego z twoim sposobem odczuwania rzeczywistości.
                    • la_mujer75 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 13:43
                      Głupio musi ci być. Tak darłeś się aby wreszcie przyszedł ktoś (prezes) i przepędził tych wszystkich lewaków, a on wyciągnął prawdziwych komuchów smile To dopiero ironia, co ?
                      • misiu-1 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 14:01
                        Głupio? A to niby dlaczego? Wolałbym, to prawda, żeby lewaków popędził kto inny, ale od tego, kto pędzi, ważniejsze jest, że pędzi. I dopóki pędzi, wszystko jest w porządku. Dopiero jeśli ów prokurator okaże się gorszy od lewackiej swołoczy, którą pomaga pędzić, będzie powód do zmartwienia.
                        • iskierka3 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 15:13
                          To prokurator nie jest lewakiem? A kim w takim razie? Nie wspomne, ze pis zadnych lewakow nie pedzi bo sam jest lewicowy.
                          • misiu-1 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 15:25
                            Lewak i lewicowiec to nie są synonimy. Lewak jest lewicowcem, ale niekoniecznie na odwrót. PiS to lewica w sferze gospodarczej, ale już nie w sferze obyczajowej. Nie trzeba się spodziewać, że będzie forsował jakieś specjalne przywileje dla pederastów, łysenkowskie ideologie typu "gender", aborcję, eutanazję i resztę wynalazków zachodniego lewactwa. I właśnie, wbrew temu, co piszesz, pędzi PO-wskich, może nie tyle lewaków, bo to szemrane towarzystwo jest ideowo jałowe, ale posłusznych i gorliwych, dla szmalu i władzy, wykonawców lewackiej agendy.
                            • iskierka3 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 16:47
                              Ahasmile jakiez to wygibasy mozna czynic by uniknac dysonansu poznawczegowink
                              • misiu-1 Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 18:58
                                Jakiego dysonansu poznawczego?
                            • spanish_fly Re: Ide ale na Czerska ! 11.12.15, 09:54
                              Po czym wnosisz, że pis to lewica w sferze gospodarczej??? Po ich szumnych zapowiedziach z czasów kampanii wyborczej?
                        • aandzia43 Re: Ide ale na Czerska ! 10.12.15, 12:31
                          Nie przeszkadza ci, kto pędzi? Przypominam, że dyktatury, zanim rozkręcały się na dobre, cieszyły się poparciem stad pożytecznych idiotów szczęśliwych że ktoś, nie ważne kto, pędzi ich rzeczywistego czy wyimaginowanego wroga. A potem rewolucja pożerała swe dzieci albo dyktatura rozjeżdżała walcem ułatwiających jej roboty drogowe idiotów, jak kto woli big_grin
                          • aandzia43 Re: Ide ale na Czerska ! 10.12.15, 12:38
                            Ja bardzo lubię ten grymas bólu na twarzach popleczników "przemian" na chwilę przed rozjechaniem przez walec, któremu osobiście budowali równą drogę. To jedyna forma mściwej satysfakcji, jaka rodzi się w moim przesiąkniętym buddyjskim spokojem umyśle big_grin
                    • spanish_fly Re: Ide ale na Czerska ! 11.12.15, 09:33
                      >>>jakiś nawrócony prokurator?
                      Nawrócony na pedofilię?
              • odnawialna Re: Ide ale na Czerska ! 09.12.15, 20:33
                > A czy ktoś mówi, że jej nie wolno, sympatyku prokuratorów stanu wojennego? big_grin
                wg prokuratora Piotrowicza demonstracje łamią demokrację smile rozumowanie tego pana jest zadziwiające szklokontaktowe.tvn24.pl/stanislaw-piotrowicz-o-pzpr-i-demokracji,601123.html
        • hermenegilda_zenia Re: Ide ale na Czerska ! 10.12.15, 12:06
          Ide na demonstracje na Czerska 13 grudnia - Marsz Solidarności.

Nie dziwię się, jak ruchy anty-PISowiskie oraz przeciwko finansowaniu religii w szkole będą coraz bardziej słyszalne, to jeszcze robotę stracisz katechetko od siedmiu boleści.
    • zona_glusia Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 09:51
      Oprócz Warszawy są wiece solidarnościowe w innych miastach: Poznaniu, Szczecinie, Wrocławiu, Lublinie i 13 grudnia w Gdańsku.
      Niestety nie znam szczegółów dotyczących innych miast.
      • plater-2 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 10:17
        No to ide na Marsz Solidarnosci również w Poznaniu, Szczecinie, Wrocławiu, Lublinie i Gdańsku. Tylko muszę sprawdzic, gdzie mieszcza sie filie "Gazety Wyborczej".
        • zona_glusia Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 10:19
          Zaśmiecasz wątek.
        • kamunyak Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 12:38
          > No to ide na Marsz Solidarnosci

nie zapomnij krzyza zabrać. I czapeczki. Moherowej, rzecz jasna.
          • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 13:12
            kamunyak napisała:

> nie zapomnij krzyza zabrać. I czapeczki. Moherowej, rzecz jasna.

Ty swojej nie zapomnisz?

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTK5rfePLF2v8wJZ-gefb5oaogMZ5NNArNRN0eZfXgJrAPYeM9y
            • iskierka3 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 13:34
              Myslalam, ze to wy teraz nosicie takie czapeczki odkad nie przeszkadza wam Piotrowicz. Kupiles juz sobie misiu czy masz z dawnych lat?
              • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 13:54
                Ty myślałaś? Dobry dowcip. big_grin
                • iskierka3 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 15:07
                  Czyli maszsmile
              • aandzia43 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 12:46
                Ten pan powinien nosić na głowie zairywającą mu oblicze torbę za uzasadnienie oddalenia zarzutów wobec księdza-pedofila z Tylawy. Przyssana do kruchty socjopatyczna gnida bez kręgosłupa moralnego.
          • plater-2 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 16:10
            Wielokrotnie wyjasniałam, że nie nosze na głowie moherowego beretu a amarantową konfederatkę, boczapkę taką król Piast w koronie miał za podkładkę .

Krzyza nie biorę, bo mnie jeszcze ktoś pomyli z Andrzejkiem Hadaczem i pobije
            • demonii.larua Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 12:01
              > Krzyza nie biorę, bo mnie jeszcze ktoś pomyli z Andrzejkiem Hadaczem i pobije
              Ostatnio to raczej trzymający krzyż biją big_grin
      • landora Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 11:09
        Ja nie mogę niestety, ale mąż się wybiera na demonstrację w Poznaniu.
    • iskierka3 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 09:55
      Ja tez mam wstret do wiecow i spędow ale poswiece sie w imie prawa i sprawiedliwosciwink
    • kawka74 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 09:56
      Idę, nie tyle na protest, ile do roboty.
    • lauren6 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 09:56
      Może pójdziemy całą rodziną.
    • lieu Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 10:15
      a jakieś szczegóły tego protestu, bo czuję, ze powinnam się wybrać
      • zona_glusia Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 10:45
        Marsz organizowany jest przez KOD, 12.12.2015 od godz.12 przed siedzibą Trybunału, potem ma przejść przed Pałac Prezydencki.
      • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 20:26
        Dla zainteresowanych www.komitetobronydemokracji.pl/
    • edelstein Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 10:51
      Jesus Mario serio drugi Majdan sie szykuje.
      • azja001 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 10:57
        Poszłabym ale daleko mam do Warszawy a do Wrocławia jechać nie będę bo w sobote mam wyjazd juz zaplanowany. Ale jak się sytuacja tak będzie rozwijać i kolejne absurdy nam pis wciskać będzie to przy następnej okazji pojade nawet do innego miasta. Duda rozpętał rozróbę narodową.
      • kaz_nodzieja Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 15:26
        Chciałabyś. Wy takie cyrki macie co tydzień tylko nazywa się to marsz przeciwko islamizacji, czy jakoś tak.
    • morgen_stern Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 11:09
      Idę.
    • morgen_stern Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 11:17
      Swoją drogą pisowcy wzorem swoich komunistycznych idoli zaczęli już akcję dezinformacyjną - włamali się na stronę jednego z administratorów KOD-u i wrzucili fejkowego "niusa", że niby uczestnicy demonstracji chcą zastrzelić Kaczyńskiego i jeszcze coś tam odwalili. Komedia.
      • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 20:43
        Grupa na fb www.facebook.com/groups/KomitetObronyDemokracji/
        jest atakowana non stop przez hakerów. Powstały fejkowe grupy i podszywają się pod KOD. Mateuszowi (założyciel) włamano się nawet na konto bankowe, jego żona dostawała telefony, że "zabiją jej męża". Wiem jak to brzmi. Nierealnie prawda? gdybym nie obserwowała od początku jak KOD powstaje, jak jest atakowany noc w noc, też bym nie wierzyła. Ale to całe plucie jadem i preparowane kłamstwa to dla mnie dowód, że KOD jest ważny.
    • marcelina4 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 11:19
      po wczorajszym komunikacie pałacu prezydenckiego w stylu: pocałujcie mnie wszyscy w d..... jestem właściwie juz zdecydowana iść
      • olewka100procent Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 11:25
        https://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201512/1449086667_9tnxmp_600.jpg
    • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 11:28
      Marek Barański i Jerzy Urban też będą? To znani obrońcy demokracji.
      • iskierka3 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 13:36
        Odkad holubicie w swoich szeregach komuchow, nie powinniscie takich argumentow uzywac - i w sposobie dzialania i w mentalnosci i jak widac w pogladach - Urban raczej jest z wamiwink
        • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 13:54
          Z kim jest Urban i inne stare komuchy, to chyba akurat żadnych wątpliwości nie ma?
          https://images78.fotosik.pl/137/3ba550a5794be892med.jpg
          Ten starszy pan w środku to właśnie Marek Barański. Sprawdzony towarzysz Jaruzelskiego, Kiszczaka i Urbana. Jak zawsze, w awangardzie obrońców demokracji.
          • iskierka3 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 15:11
            A zeby odpowiedziec na temat Piotrowicza to sie migasz. Ponadto nie lapiesz zartow, z pisem pojda tylko dawni aparatczycy, ktorzy poszli w zapomnienie, pod nikogo innego sie nie podczepia a pis przyjmie kazdego byle wspolpracowal.
            • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 19:04
              iskierka3 napisała:

> A zeby odpowiedziec na temat Piotrowicza to sie migasz. Ponadto nie lapiesz zartow, z
              > pisem pojda tylko dawni aparatczycy, ktorzy poszli w zapomnienie, pod nikogo innego sie
              > nie podczepia a pis przyjmie kazdego byle wspolpracowal.

Ale ja mam w nosie Piotrowicza. Ja się tylko śmieję z "obrońców demokracji" z Barańskim pod rękę. Szkoda, że Kiszczak nie żyje, bo miałbym jeszcze większą bekę, jakby się do towarzyszy przyłączył. Mają w tym długoletnią praktykę. Bronili demokracji jeszcze przed "leśnymi bandami" z AK. Wszak tow. Stalin powiedział wyraźnie: "nigdzie jeszcze nie było takiej demokracji, jak nasza".
    • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 11:37
      https://www.tygodniksolidarnosc.com/images/article/image/04_komitet%20obrony%20dmeokracji.jpg
      • majaa Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 14:12
        big_grin Dobre. Tylko w nazwie się pomylili. Zamiast "demokracji" powinno być "draństwa".
        • zona_glusia Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 15:25
          Dranie, czy nie, mało mnie to obchodzi.
          Prezydent Duda łamie konstytucje i ktoś mu powinien przypomnieć, że jest jej strażnikiem, ma przestrzegać prawa a nie rządzić według partyjnego widzimisie.
    • la_mujer75 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 13:46
      Jak myślicie, czy dzieci brać ?
    • default Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 15:03
      Być może się wybiorę, mąż bardzo mnie namawia. W sumie też mam ochotę, ale nie wiem, czy zdołam się do 11-tej wygrzebać z łóżka. No cóż, dla demokaracji jednak trzeba by wink
    • asmarabis Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 15:07
      A w zyciu, jestem w szoku ze cos takiego jest organizowane.....ludzie czy wy nie macie innych problemow???????
      idzcie maszerowac ws. kredytow frankowych, programu 500 + czy umow smieciowych!!!!
      No rzad i prezydent chyba turlaja sie ze smiechu ze im szczystko ujdzie na sucho a obywatele zajmuja sie jakimis tamatami zastepczymi....

o masakro....
      • claudel6 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 16:44
        kredyty frankowe, 500+ oraz umowy śmieciowe dotycz wyłaczei wybranych grup. wolność i TK dotycza nas wszystkich. poza tym władza obiecała wszystko naprawić w tych tematach ;p wiec po co mielibysmy chodzic na demonstracje w tej sprawie?
        • asmarabis Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 16:50

claudel6 napisała:

> kredyty frankowe, 500+ oraz umowy śmieciowe dotycz wyłaczei wybranych grup. wol
          > ność i TK dotycza nas wszystkich.

Mi na przyklad kredyt CHF przeszkadza o wiele bardziej niz trybunal, 500 + tez o wiele bardziej mnie denerwuje, serio tak sobie beztrosko zyjecie ze jedynym waszym problemem jest trybunal?

poza tym władza obiecała wszystko naprawić w
          > tych tematach ;p wiec po co mielibysmy chodzic na demonstracje w tej sprawie?

Bo wymyslacie tematy zastepcze i zamiast najpierw przypilnowac rzad zeby spelnil obietnice to rozmywacie RZECZYWISTE problemy.
          • eryk2601 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 20:06
            My rozmywamy???
            • asmarabis Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 20:56
              ryk2601 napisała:

> My rozmywamy???

Tak, bo kto zalatwi prawdziwe problemy kraju jak obywatele skacza jak koguciki nie wiadomo o co....
              • morekac Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 21:17
                Ale o co ci chodzi? Przecież rząd jest, daj mu szansę. Przecież podobno to świetny rząd, kompetentny i w dodatku z większością w parlamencie.
                Robił Kaczyński demonstracje i założyłaś chociaż jeden wątek, że przeszkadza to w rozwiązywaniu problemów w kraju?
          • piepe Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 23:37
            asmarabis napisała:

> Mi na przyklad kredyt CHF przeszkadza o wiele bardziej niz trybunal

Te sprawy się ze sobą wiążą. Sędziowie TK poprzedniego systemu, będącego na smyczy banksterki, uwaliliby każdą próbę rozwiązania problemu frankowego.
            Jak będzie teraz - nie wiadomo, bo nie jest powiedziane, że PiS się bankom postawi, ale przynajmniej jest jakaś szansa.
            • spanish_fly Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 09:43
              Ależ Ty jesteś naiwna. Nie będzie żadnego rozwiązania "problemu frankowego". PIS nie jest na smyczy banksterki? A czemu na szefa komisji finansów powołali Biereckiego, który tak fajnie zbankrutował kilka SKOKów, że na tym zarobił kilkadziesiąt milionów złotych. Wszyscy się do "sukcesu" tego pana dokładamy. Sama upadłość SKOK Wołomin kosztowała 2,2 mld złotych!

PIS = BIERECKI = BANKSTERKA
      • pade Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 21:21
        chciałaś chyba powiedzieć ws. kredytów hipotecznych
    • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 15:30
      nie Warszawianka, ale dojeżdżam specjalnie prawie 200 km, żeby wziąć udział w Manifestacji Komitetu Obrony Demokracji.

Prezydent łamie Konstytucję, PiS rozwala Trybunał, w regulaminie sejmu wymaga poparcia dla partii rządzącej, a ja mam siedzieć cicho? Bo jeden człowiek zachorował na władzę i wszyscy mają się mu podporządkować?

I sorry rozczaruję niektórych. NIKT NAS NIE FINANSUJE. Na autokar jest zrzutka po 23 zł. Na fb uzgadniamy hasła na transparenty. Grafików wsród nas kilku się znalazło, opracowali co mogli, właśnie dostałam plik do wydruku. Kumpel mieszkający kilka domów dalej drukuje na tkaninach. Jak dowiedział się o co chodzi, powiedział, że wydrukuje za darmo, byle materiał przynieść. I tak to działa. Nie jestem z żadnej partii politycznej, ba nie znam żadnego polityka. KOD jest ruchem obywatelskim powstałym wyłącznie w obronie demokracji. Odcinamy się od poglądów partyjnych, ale zapraszamy WSZYSTKICH do poparcia.
      • asmarabis Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 16:07
        > Prezydent łamie Konstytucję, PiS rozwala Trybunał, w regulaminie sejmu wymaga p
        > oparcia dla partii rządzącej, a ja mam siedzieć cicho?

Ale jak sie to konkretnie odzwierciedla negatywnie w twoim zyciu codziennym?
        • plater-2 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 16:12
          Konstytucji nie da sie zlamac, mozna ja ewentualnie naruszyc.
          • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 19:05
            Fakt, zdecydowanie ładniej brzmi naruszenie przepisów prawa, niż łamanie prawa.
        • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 19:09
          Jeśli pytasz poważnie, to potwierdzasz to, co od dawna podejrzewałam. Jesteśmy bardzo młodą demokracją, nieświadomą własnych praw i potrzebna nam szeroko zakrojona akcja edukacyjna.
          www.prawnik.pl/opinie/artykuly/910082,po-co-ci-czlowieku-trybunal-konstytucyjny.html
          • asmarabis Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 19:26
            A jakies informacje nie pisane pod przedszkolakow?
            • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 19:56
              Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi. Chcesz rozmawiać o monteskiuszowskiej koncepcji trójpodziału władzy i jej zasadności?
          • owczarkini Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 12:19
            Świetny link, dzięki. Porozsyłam.
            Jutro nie dam rady dojechać, ale staram się robić, co mogę. Każdy może.
            Sporo rozmawiam ze znajomymi z rozmaitych kręgów i widzę, że ludzie coraz szerzej otwierają oczy.
        • una_mujer Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 12:46
          Asmarabis, jeszcze się nie odzwierciedla. Ale zaraz zacznie. Naprawdę chcesz, żeby rządził Tobą jeden człowiek, bez jakiejkolwiek kontroli??? Przecież ten ruch względem Trybunału nie jest celem samym w sobie, on jest tylko po to, żeby pan Kaczyński mógł podejmować decyzje, jednoosobowo i bez żadnej kontroli, które już odzwierciedlą się negatywnie w Twoim życiu codziennym. Tylko wtedy będzie już późno, żeby cokolwiek zrobić...
          Następnym krokiem będzie wprowadzenie cenzury do mediów nie pisowskich (np. drakońskie kary finansowe za pisanie krytycznych wobec rządu artykułów, wymierzane przez - a jakże, niezawisłe sądy, w których sędziowie zostaną wymienieni na takich z nadania partyjnego). Albo przejęcie kontroli nad Radą POlityki PIeniężnej i niekontrolowany dodruk pieniędzy, żeby sfinansować obietnice wyborcze - Ty już pewnie nie pamiętasz, co to hiperinflacja, ja jeszcze tak.
          Dlatego idę na protest jutro.
          • asmarabis Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 18:05
            una_mujer napisała:

> Asmarabis, jeszcze się nie odzwierciedla. Ale zaraz zacznie

Ale skad wy wiecie co bedzie?

Takie demonstracje to sie robi w krajach mlekiem czy miodem plynacych jak szwajcaria albo luksemburg, a nie w biednej Polsce gdzie jest miliard REALNYCh problemow do organizowania demonstracji .....
            Organizatorzy sa chyba oplacani przez rzad, zeby otumanic ciemny lud .....
      • kaz_nodzieja Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 16:16
        Popieram duchowo, ale na weekend mam inne plany, mogę ewentualnie kliknąć "Lubię to" jak podasz stosowny link.
        • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 17:26
          strona: www.komitetobronydemokracji.pl/
          społeczność na fb: www.facebook.com/KomitetObronyDemokracji/
          grupa na fb: www.facebook.com/groups/KomitetObronyDemokracji/
    • claudel6 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 16:45
      potaram się. choć wstanie tak rano będzie mnie kosztowało baaardzo dużo. ale cóż, sprawa tego wymaga.
      • kaz_nodzieja Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 17:05
        Należy dla sprawy ponieść najwyższe ofiary, jak wstanie w sobotę o 8.00 rano, a nie jak zwykle o 11.00.
    • asia_i_p Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 19:15
      Tym razem nie, mam Maraton Pisania Listów AI. Ale obawiam się, że będą następne okazje.
    • kukaszkaa Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 19:52
      Będę.
      • eryk2601 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 20:08
        Mam daleko do stolicy i nie zorganizuję opieki nad dziećmi,ale jakoś się obawiam,że jeszcze będę miała okazję.
        • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 17:28
          może inne miasto?
          https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12369240_971128296267372_4921082125951969391_n.jpg?oh=621c940efab13a70a850a98373748907&oe=56EA8029
    • majaa Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 20:30
      A dlaczego nie protestowałaś w czerwcu? Wtedy też złamano konstytucję.
      • koronka2012 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 20:39
        Ale orzeczenie w tej sprawie zapadło teraz, czujesz różnicę?
      • gaskama Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 20:43
        Nie jestem konstytucjonalistka. Wtedy nie wiedzialam, ze jest lamana. Wyrok tk zapadl teraz. To chyba jasne?
        • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 21:13
          No pewnie. Wtedy GW nie dawała hasła do protestów, to skąd miałaś wiedzieć? Tyle wiesz, co Ci michnikowszczyzna podpowie. smile
          • gaskama Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 21:18
            Co ma wyrok tk do gw?
          • eryk2601 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 22:27
            Tyle wiem,ile widzę i słyszę.
            • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 09:04
              Z tego wynika, że to, co wiesz, zależy od tego, gdzie okiem rzucisz i gdzie ucho przyłożysz. I o tym właśnie piszę.
        • majaa Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 21:17
          No to teraz już obie wiecie i rozumiem, że będziecie protestować całościowo. Tylko należałoby to jeszcze jakoś uzmysłowić obecnej opozycji, która tak obłudnie nawołuje do demonstracji w obronie konstytucji, którą jeszcze niedawno sama ochoczo łamała we własnym interesie.
          • gaskama Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 21:20
            Wszystkie trzy. Mam nadzieje, ze ty tez bedziesz. Wara od tk!

"Przy pewnej dozie kretynizmu hipokryzja to po prostu wyraz poczucia przyzwoitości." by asia_i_p
          • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 21:54
            Majaa pokaż przykład łamania Konstytucji i nierespektowania wyroków TK. Choć jeden.
            • majaa Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 10:55
              Przespałaś te ostatnie dni, czy co? PO wybrała sobie w czerwcu dwóch sędziów TK "na zapas" i i to zapoczątkowało cały ten bałagan.
              • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 11:33
                Ustaw niezgodnych z konstytucją na przestrzeni lat było co najmniej kilkaset. Właśnie dlatego orzeka Trybunał Konstytucyjny. Wskaż choć jeden przypadek, w którym PO nie zastosowała się wyroku TK.

To może sprawdźmy, czy Ty spałaś, czy może oglądałaś rzeczywistość jednym okiem:

Dlaczego PiS zaskarżył ustawę PO o wyborze sędziów do Trybunału, a później wniosek wycofał?
              • araceli Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 11:38
                majaa napisała:
                > Przespałaś te ostatnie dni, czy co? PO wybrała sobie w czerwcu dwóch sędziów TK
                > "na zapas" i i to zapoczątkowało cały ten bałagan.

To trzeba było skierować ustawę do Trybunału. I PiS to zrobiło a potem wycofało... czemu wycofało? Jednak uznali, że to było ok czy stwierdzili 'po wyborach prawo nasz będziemy robić co chcemy'?
            • nihiru Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 11:55
              > Majaa pokaż przykład łamania Konstytucji i nierespektowania wyroków TK. Choć je
              > den.

Proszę bardzo:

"Przez ostatnie 10 lat Trybunał Konstytucyjny orzekał w sprawie zgodności ustaw z Konstytucją dokładnie 270 razy.
              50 z jego orzeczeń NIE WYKONANO.

2005-2007 Rządy PiS - 1 raz
              2007-2015 Rządy PO - 49 razy"

Tutaj możesz sprawdzić:

ppiop.rcl.gov.pl/?r=orzeczenia%2Findex
              Coś jeszcze w temacie?
              • morekac Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 12:28
                czysta demagogia. Część tych orzeczeń została wydana stosunkowo niedawno (zatem ich niewykonanie równie dobrze obciąża nowy rząd, jak i stary - ot, chociażby kwestia 'kwoty wolnej od podatku'), czasami jest czas na dostosowanie tych przepisów, a czasami przy tym 'niewykonano' - jeśli wejdzie się w szczególy, to okazuje się, że sprawa dotyczy projektów ustaw, które gdzieś tam ugrzęzły w czytaniach...
                • zona_glusia Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 13:02
                  Dokładnie.
                  Po za tym, jakoś nie pamiętam, żeby Lech Kaczyński, czy Bronisław Komorowski tak wprost wychodzili i mówili, że nie będą wykonywać wyroków TK.
              • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 13:01
                >Coś jeszcze w temacie?

Owszem bardzo dużo. Status "niewykonany" dotyczy ustaw, nad którymi prace legislacyjne trwają, albo ich zaniechano, albo dopiero wejdą w życie. Przykład:

Z Twojej listy wybrałam wylosowałam sobie Orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego z dnia 2015-07-14 K 2/13, dotyczące ustawy Prawo o ruchu drogowym Art. 129g ust. 4.
                Status: nie wykonane
                Komentarz z wyroku - "Przepis wymieniony w części I traci moc obowiązującą z upływem 9 (dziewięciu) miesięcy od dnia ogłoszenia wyroku w Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej Polskiej."

A więc otwieram tekst jednolity PRD i widzę adnotację przy Art. 129g ust. 4 - "37) Utraci moc z dniem 25 kwietnia 2016 r. na podstawie wyroku Trybunału Konstytucyjnego z dnia
                14 lipca 2015 r., sygn. akt K 2/13 (Dz. U. poz. 1038).".

Więc w czym rzecz? W tym że TK często określa odgórnie termin utraty mocy niektórych przepisów więc Sejm nie musi robić z tym nic więcej oprócz dostosowania się do wyroku w określonym przez TK terminie.

Nie masz pojęcia o legislacji, powielasz co Ci tam wPolityce, czy innych bredniowych mediach napiszą i kupujesz to bezkrytycznie.
                • majaa Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 13:44
                  A gdybyś Ty miała pojęcie o legislacji, to wiedziałabyś, że to nie jest takie proste, jak Ci się wydaje. Poszperaj sobie trochę w Internecie, poczytaj "Gazetę prawną", a nie tylko "Wybiórczą", to może horyzonty nieco Ci się rozszerzą.
                  • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 14:24
                    Uwielbiam taką argumentację wink Nie masz nic do powiedzenia w przedmiocie dyskusji, więc atakujesz w obszarze personalnym. Akurat mam newslettera z gazety prawnej. Zauważ, że OBIE jestesmy na forum Gazety Wyborczej.

Nie odpowiedziałaś na dwukrotnie zadane pytanie dlaczego PiS wycofał wniosek z TK. Nie wskazałaś ustawy, którą PO wprowadziło w zycie wbrew orzeczeniu Trybunału. Wreszcie, skoro tak doskonale znasz się na legislacji i jak sama piszesz, nie takie to proste, to dlaczego zamieszczasz tu uproszczone zmanipulowane informacje?
                    • majaa Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 14:41
                      odnawialna napisała:

> Uwielbiam taką argumentację wink Nie masz nic do powiedzenia w przedmiocie dysk
                      > usji, więc atakujesz w obszarze personalnym. Akurat mam newslettera z gazety pr
                      > awnej. Zauważ, że OBIE jestesmy na forum Gazety Wyborczej.

Ale o co Ci chodzi? Cieszę się, że czytujesz różne gazety, niemniej jednak mam wrażenie, że tylko te "po słusznej linii", więc się nim podzieliłam. Ja także czytuję Wyborczą (wcale się nie wypieram), podobne jak inną prasę "po słusznej linii", ale oprócz tego i takie, które nie otrzymują milionowych kwot za publikacje rządowych ogłoszeń i reklam w zamian za kadzenie byłej władzy i uprawianie manipulacji. Uważam po prostu, że do wyrobienia sobie w miarę sensownej opinii trzeba orientować się co do różnych opcji.

>
                      > Nie odpowiedziałaś na dwukrotnie zadane pytanie dlaczego PiS wycofał wniosek z
                      > TK. Nie wskazałaś ustawy, którą PO wprowadziło w zycie wbrew orzeczeniu Trybuna
                      > łu. Wreszcie, skoro tak doskonale znasz się na legislacji i jak sama piszesz, n
                      > ie takie to proste, to dlaczego zamieszczasz tu uproszczone zmanipulowane infor
                      > macje?

Nigdzie nie twierdziłam, jakobym "dobrze znała się na legislacji", więc nie zmyślaj. I trudno, żebym wyszukiwała i zamieszczała na forum obszerne komentarze, dotyczące kwestii wykonywania lub niewykonywania wyroków TK. Dlatego poradziłam, żebyś sama sobie na ten temat poczytała, bo to naprawdę nie są rzeczy aż tak banalne, żeby można było streścić wszystko w dwóch zdaniach.
                      I nie bardzo rozumiem, dlaczego oczekujesz ode mnie wyjaśnień, dlaczego PiS wycofał wniosek. Nie jestem ich rzeczniczką, która zresztą zdaje się wypowiadała się w tej sprawie, więc znów możesz sobie po prostu wyguglować, jak Cię to interesuje.
                  • owczarkini Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 12:27
                    A gdybyś Ty miała pojęcie o legislacji, to wiedziałabyś, że to nie jest takie proste, jak Ci się wydaje. Poszperaj sobie trochę w Internecie, poczytaj "Gazetę prawną", a nie tylko "Wybiórczą", to może horyzonty nieco Ci się rozszerzą.

Nie brnij już, naprawdę. Upierasz się przy swojszej racji bez pojęcia co wypisujesz.
                    • majaa Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 14:44
                      A Ty z czym masz problem? Może konkretniej, przy jakiej to "mojszej racji" się niby upieram?
                • nihiru Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 14:02
                  > Więc w czym rzecz? W tym że TK często określa odgórnie termin utraty mocy niekt
                  > órych przepisów więc Sejm nie musi robić z tym nic więcej oprócz dostosowania s
                  > ię do wyroku w określonym przez TK terminie.

Zgodzę się tylko częściowo.
                  Na tej liście jest zaznaczone, które orzeczenia wykonano, których nie, a które nie wymagają prac legislacyjnych. Klikając szczegóły, można zobaczyć, że w niektórych przypadkach "nie wykonano" oznacza, że nic nie zrobiono, a w innych, że projekt zmian utknął w komisji.
                  Nadal zostaje dość duża ilość orzeczeń niewykonanych. Oczywiście, wśród nich są sprawy większego i mniejszego kalibru.
                  • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 14:36
                    I tu się zgadzamy, podałam jeden przykład, użyłam słowa "często". Fakt, że po orzeczeniu TK, pomysły zamieszczane w ustawach były często porzucane i tyle. Jednak nie było ustaw wprowadzanych wbrew orzeczeniom TK.
                    Natomiast prezydent i PiS wyraźnie postępują w niezgodzie z orzeczeniem TK. I na dodatek sprawa ma zupełnie inny kaliber, niż jakaś tam ustawa prawie o ruchu drogowym. Tu ważą się losy najwyższych organów władzy. Przecież wszyscy wiedzą, że tak naprawdę rządzi Kaczyński, a cała reszta to marionetki. Naprawdę chcecie, żeby cała władza wykonawcza, ustawodawcza i sądownicza była skupiona w rękach tego człowieka, bez żadnej kontroli i możliwości zmiany? Jeżeli dziś obecna władza bezczelnie mówi, że nie będzie respektować wyroków TK, to jaką mam mieć pewność, że za 4 lata będą demokratyczne wybory? Żadnej. Kaczyński chce rządzić jak monarcha absolutny, najlepiej na zawsze.
                    • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 14:52
                      Spokojnie. Nie każdy całą władzę skupioną w swoich rękach, wykorzysta od razu do rabowania obywateli, rozkradania publicznych pieniędzy, korupcji, oszustw wyborczych czy zdrady interesów państwa, jak to robiła przez 8 minionych lat Platforma Obywatelska.
                      • paszczakowna1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 15:27
                        Tak, misiaczku. PiS dąży do uniemożliwienia wszelkiej kontroli nad swoimi poczynaniami tylko dlatego, że chce naszego dobra, a te jakieś konstytucje, trybunały i inne takie mu przeszkadzają. Wzrusza mnie taka dziecięca ufność w tym dzisiejszym cynicznym świecie.
                        • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 15:34
                          A mnie wzrusza Twoja ufność, że kontrola nad poczynaniami władzy, sprawowana przez zdrajców, złodziei, aferzystów i łapowników, ma na celu Twój interes.
                          • mdro Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 23:37
                            Czyli uważasz, że PiS i tak wsadzi do TK i podobnych gremiów zdrajców, złodziei, aferzystów i łapowników? Fakt, w PiS-ie nie brakuje.
                            • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 11:45
                              Nie. Uważam, że ich stamtąd usunie.
                            • paszczakowna1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 12:07
                              Tak jakby już wsadziło. Polecam szczególnej uwadze postać pana Henryka Ciocha.
                          • una_mujer Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 12:51
                            Misiu, władza absolutna deprawuje absolutnie. Poczytaj sobie klasyków. A skoro Kaczynski chce mieć większą władzę, niż Platforma, to znaczy, że będzie (jest) o wiele bardziej zdeprawowany...
                            • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 13:05
                              una_mujer napisała:

> Misiu, władza absolutna deprawuje absolutnie.

To pewnie dlatego PO się tak zdeprawowała. Trzeba było protestować wtedy.
              • aalex7 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 17:18
                Proszę bardzo:

"Przez ostatnie 10 lat Trybunał Konstytucyjny orzekał w sprawie zgodności ustaw z Konstytucją dokładnie 270 razy"
                I co z tego ma wynikać?
                To teraz sprawdź ile faktycznie wykonało PIS (niech będzie proporcjonalnie), a ile PO,
                Sprawdź jaki jest rzeczywisty czas i sposób wykonania poszczególnych wyroków.
                Sprawdź jaki jest "nakaz" wynikający z wyroku.
                Wskaż wyrok TK, który zawiera analogiczny nakaz jak ten z 3.12 i sprawdź czy nie został wykonany.
                Potem wróć i napisz co ustaliłaś.
                Nie ma to jak bezmyślnie powielać
      • zona_glusia Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 21:21
        majaa napisała:

> A dlaczego nie protestowałaś w czerwcu? Wtedy też złamano konstytucję.
        Z bardzo prostego powodu:
        Wtedy łamano konstytucje, ale nie musiałam osobiście protestować, bo robiła to za mnie opozycja PiS wnosząc skargę do Trybunału Konstytucyjnego, i Rzecznik Praw Obywatelskich robiąc to samo. I nie miałam żadnych przesłanek, że PO czy następny parlament nie wykona wyroku TK.
        Teraz sytuacja się zmieniła, prezydent i większość sejmowa ma TK i jego wyroki w nosie.
    • melancho_lia Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 20:43
      Nie wybieram się.
    • zwariowana_wariatka Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 21:04
      no własnie chyba po raz pierwszy raz w życiu pójde na demonstrację. to o czymś świadczy moim zdaniem wink
      • barefoot_duck Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 22:21
        Wybieram się. Nie na demonstrację. Na spacer, nie mam daleko pod dom J.K. Postoję, pomilczę, nic to nie da, ale iść muszę, bo wystarczy aby dobry człowiek nic nie robił etc. etc.
        • kubekwkropki Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 09.12.15, 23:46
          Idźcie, idźcie. Jak najtłumniej. Z mężami, dziećmi, matkami, szwagrem albo kuzynką. A najlepiej ze wszystkimi naraz. Na jakakolwiek demonstracje w Warszawie. Przeciwko PiS, za PiS, w obronie TK albo w kontrze. Byle jak najdalej od Klifa, Vitkaca, Promenady i Galerii Mokotów. Prezenty musze kupic, a nie lubie tłumów.
    • wipsania Idziemy całą rodziną. n/t 09.12.15, 23:46
    • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 10:54
      gaskama napisała:

> przeciwko łamaniu konstytucji? Ja nigdy na takie rzeczy nie chodzę, nie znoszę
      > wieców, manifestacji i pochodów. Ale tym razem idziemy, całą rodziną.

A macie karabin? Albo dwa granaty w świątecznym ubraniu?
      "Jeśli będzie trzeba, nie zawahamy się przed zastrzeleniem Jarosława Kaczyńskiego" - tak miał napisać Mateusz Kijowski z tzw. "Komitetu (Centralnego) Obrony Demokracji"
      • eryk2601 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 12:16
        Bez komentarza
      • hermenegilda_zenia Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 12:17
        Widać w psychiatryku jeszcze nie odcięli internetu temu misiu.
        • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 12:38
          https://www.zelaznalogika.net/wp-content/uploads/2015/12/Mateusz-Kijowski-KOD-zastrzelenie-Kaczynski.png

Przecież to nie ja napisałem. A autor chyba nie z psychiatryka pisał. W każdym razie były członek Platformy Obywatelskiej, Ryszard Cyba, który był prekursorem planu zastrzelenia Kaczyńskiego, a z powodu nieobecności Kaczyńskiego zastrzelił tylko Marka Rosiaka z biura poselskiego PiS, był poczytalny. Cóż w tym dziwnego, że w kryminogennym z natury środowisku PO znalazł się naśladowca? big_grin
          • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 13:10
            Napiszę Ci krótko. Powielasz oszczerstwa nawołujące do przestępstwa. Konto Mateusza Kijowskiego zostało zhakowane, sprawa została zgłoszona na policję i nawet jest już główny podejrzany. Słynny z linczu na Komorowskim, pan Cezary Krysztopa. Jeśli kogoś interesuje kto zacz, może sobie wyguglać.
            • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 13:33
              Nawet jest już główny podejrzany? I to właśnie Krysztopa? A nie Andrzej Hadacz na przykład?
            • majaa Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 14:15
              No, no, no, imponujące tempo...
              Nawet jeśli ktoś blokuje mu konto, jak twierdził, to jeszcze nie dowód, że nie napisał tego, co tam się znalazło. Cóż, może ulało mu się "od serca", a teraz co ma zrobić... najlepiej zwalić na hakerów. Miejmy nadzieję, że sprawa się wyjaśni.
              • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 14:41
                Jeden malutki dowód. Przejrzyj posty Mateusza Kijowskiego, zobacz w jakim stylu pisze. To człowiek, który doskonale posługuje się językiem polskim. Nigdy nie użyłby słowa "najm" smile
                • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 14:47
                  To akurat żaden argument. Ja także, nie chwaląc się (moja skromność jest wszak znana na całym świecie), nieźle posługuję się językiem polskim, a jednak literówki czasem mi się zdarzają. big_grin
                  • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 15:08
                    Tu akurat muszę się z Tobą zgodzić. Ktoś z boku nie musi widzieć tego, tak jak ja. Akurat czytałam wpisy Kijowskiego praktycznie od początku. Te wpisy są zupełnie inne stylistycznie, składniowo, zawsze bezbłędne, wyważone. Dla mnie było od początku oczywiste, że ten post jest sfabrykowany zwłaszcza, że pojawił się akurat po nocnym ataku hakerów, gdy strona grupy była zalana jakimiś dziwnymi wpisami.
                    To, co mnie przyciągnęło do KOD-u to właśnie spokojne, wyważone punktowanie łamania prawa, bez hejtu i obrzucania błotem konkretnych partii, czy polityków z nazwiska. Chodzi nam o obronę demokracji, nic więcej. Zresztą przeczytaj manifest smile
                    https://bi.gazeta.pl/im/4e/55/12/z19226190Q,Manifest_Komitetu_Obrony_Demokracji.jpg
                    • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 15:31
                      No pewnie, że językowo manifest jest w porządku. Jakbym czytał przemówienie generała Jaruzelskiego z 13 grudnia 1981 wprowadzającego stan wojenny na obszarze całego kraju. Ono też było stylistycznie poprawne. I też chodziło o obronę demokracji (ludowej) i nic więcej.
                      • iskierka3 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 17:16
                        Jezykiem Jaruzelskiego i PRLowskiej propagandy to akurat poslugije sie pis.
                        • claudel6 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 10.12.15, 23:45
                          i ubeckimi metodami jak chociażby ta prowokacja.
                          • galene_ra Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 09:29
                            Myślę, że trzeba protestować, bo władza się rozpędza w łamaniu prawa.
                            Właśnie rząd ogłosił, że publikacja wyroku TK w Dzienniku Ustaw jest wstrzymana.
                        • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 11:53
                          Gdyby tak nawet było, to akurat sympatycy, konfidenci i przyjaciele Jaruzelskiego nie mają prawa się na to zżymać.
                          Ja język PRL-lowskiej propagandy pamiętam dobrze i jeśli gdzieś go można dostrzec dziś, to w Gazecie Wyborczej (dawniej Trybuna Ludu), Newsweek i TVN.
                          • mdro Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 17:39
                            Nie tylko ty pamiętasz. Tylko że jakoś dziwnie inne pamiętające osoby zgoła gdzie indziej echa tego języka i takich manipulacji widzą. Skleroza dopadła, misiu, albo po prostu płacone masz. Biorąc pod uwagę kocopały, które tu wypisujesz, raczej to pierwsze.
                            • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 18:47
                              Mnie skleroza nie dopadła. To Tobie michnikowszczyzna zrobiła wodę z mózgu.
                      • odnawialna Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 17:36
                        >>>Jakbym czytał przemówienie generała Jaruzelskiego z 13 grudnia 1981 wprowadzającego stan wojenny na obszarze całego kraju. Ono też było stylistycznie poprawne. I też chodziło o obronę demokracji (ludowej) i nic więcej. >>>

Hahahahahahahahah... poważnie dostrzegasz jakieś analogie między Jaruzelskim a Kijowskim?
                        • mdro Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 17:54
                          On po prostu uważa, że tu same durne baby są i łykną każdą brednię, którą zaserwuje big_grin.

Swoją drogą pamiętam skądinąd takiego ważnego i stawiającego się wszystkim trolla. Był tak zadufany w sobie, że pojawił się na spotkaniu osób zaangażowanych w tamto skądinąd. Taki wypłoszek o cichutkim głosie i wystraszonym spojrzeniu. A taki był pewny siebie w necie, a na żywo nie potrafił słowa wykrztusić. Odtąd każdego takiego netowego ważniaka w ten podobny sposób widzę.
                        • misiu-1 Re: Warszawianki, a które idzie w weekend na prot 11.12.15, 18:49
                          Analogie? Bynajmniej. Stosunek służbowy. Nie bezpośredni, bo Jaruzelski rozkazów zza grobu nie wydaje, ale pozostali jego następcy, kontynuujący stalinowską linię Pierwszego Sekretarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka