Dodaj do ulubionych

iperfumy znowu

14.12.15, 22:38
Kupiłam sobie ulubioną Pradę Candy, siedzę, wącham i mam wątpliwości.
Znam ten zapach, odkąd istnieje, nie policzę, ile flakonów zużyłam - a to, co dostałam, pachnie nieco inaczej, bardziej alkoholowo. Jakie macie doświadczenia z tą perfumerią? Co robić w przypadku wątpliwości?
Szkoda, bo chciałam u nich zamówić kilka gwiazdkowych prezentów....
Obserwuj wątek
    • maja-02 Re: iperfumy znowu 14.12.15, 22:45
      agusiah napisała:

> Kupiłam sobie ulubioną Pradę Candy, siedzę, wącham i mam wątpliwości.
      > Znam ten zapach, odkąd istnieje, nie policzę, ile flakonów zużyłam - a to, co d
      > ostałam, pachnie nieco inaczej, bardziej alkoholowo. Jakie macie doświadczenia
      > z tą perfumerią?

dobre

Co robić w przypadku wątpliwości?

no reklamowac a coz innego?

> Szkoda, bo chciałam u nich zamówić kilka gwiazdkowych prezentów....
      • agusiah Re: iperfumy znowu 14.12.15, 22:52
        No zareklamuję, ale jakoś nie przypuszczam, żeby powiedzieli: a, rzeczywiście - przysłaliśmy pani podróbkę. Jeśli sprzedają podrobione produkty, mają świadomość, że to karalne, i będą się bronić.
        Da się jakoś obiektywnie stwierdzić, czy to podróbka?
        Sama mam wątpliwości. Może mi się te perfumy przejadły i ich już tak nie czuję...
        • bei Re: iperfumy znowu 14.12.15, 23:05
          Kupowalam kilka razy Lempicka dla meza, byla OK
          Az raz przyslali flakon, w ktorym nie dzialal atomizer.
          Wymienili, niestety, butelka miala inny atomizer niz na zdjeciu.
          Pan na chacie obruszyl sie, ze zdjecia to maja pogladowe ( a powinni miec artykuly zgodne z zdjeciami)
          I wowczas po tej opryskliwosci, gdzie nie padlo przepraszam tylko z laski- ze moge oddac i oddadza kaske zrezygnowalm z zakupow u nich. A kiedys dosyc czesto tam kupowalam. Nie chcialo sie mi ganiac na poczte, juz przeciez raz odsylalam, gdze przyslali wadliwy flakon, musialm wowczas szybciutko gdze indziej na prezent kupic perfumy.
          Juz ich nie polecam.
          • agusiah Re: iperfumy znowu 14.12.15, 23:24
            Czyli nie jestem jedyna.
            No i gdzie kupować w sieci? Zostaje Douglas z Sephorą?
          • sanrio Re: iperfumy znowu 15.12.15, 11:32
            > Wymienili, niestety, butelka miala inny atomizer niz na zdjeciu.

no to co?
            • lauren6 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 14:22
              Nic, poza tym, że przeslali jej podróbkę.
            • bei Re: iperfumy znowu 15.12.15, 14:36
              Flakon wygladal dziwnie z tym innym, mial inna inna zakretke, kolor byl inny, inny ksztalt, roznil sie od tego proponowanego na zdjeciu.
        • beliska Re: iperfumy znowu 15.12.15, 11:56
          > Da się jakoś obiektywnie stwierdzić, czy to podróbka?
          > Sama mam wątpliwości. Może mi się te perfumy przejadły i ich już tak nie czuję

Nos nie zawodzi zazwyczaj w takich wypadkachsmile
          Oryginalne zapachy nie mają raczej alkoholowego otwarcia. Nie znam takiego.

Możesz zabawić się w detektywa. Nie jest to proste. W necie sporo wskazówek np. www.nezdeluxe.pl/2015/09/jak-odroznic-podrobke-od-oryginalnych-perfum.html

W iperfumy kupowałam kilka razy i było wg. mnie ok. Może to jednak znaczyć, że miałam szczęście.
    • pir_anyai Re: iperfumy znowu 15.12.15, 11:17
      Zamówiłam raz, większą ilość. Tusze, pudry i wody w małych opakowaniach oraz gratisy które dołączyli były dobre, natomiast dwie butelki po 100ml wód toaletowych moich ulubionych zapachów na pewno nie były oryginalne uncertain
    • sanrio Re: iperfumy znowu 15.12.15, 11:30
      nie mam zastrzeżeń, wszystko zawsze idealne
    • isa_bella1 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 12:47
      mamy wątpliwości, gydz moje perfumy tam zakupione zżółkły po chyba roku...
      • rafwar02 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 12:54
        Nawet mnie nie straszcie bo to mój pierwszy zakup...
        Jak będzie coś z nimi nie tak to pewnie się pakuję i szukam lokum do mieszkania zanim mnie żona zabije...
    • pulcino3 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 13:00
      Kupuję w iperfumach- ale zdaję sobie sprawę, że to feak. Są nie trwałe, detale różnią sie od oryginałów, ale coś za coś. Za połowę ceny nie kupię oryginału, wiec jak zależy mi na zapachu niż na trwałości to idę na ugodę.
      • kolpik124 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 13:21
        Co to jest feak?
        • pulcino3 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 14:09
          jeee! big_grin Dopiero teraz zauważyłam, nie wiem sama co to jest feak suspicious fake, fake, fake miało być smile
      • kolpik124 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 13:23
        Za tę polowe ceny rznie cie sephora big_grin
        • pulcino3 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 14:02
          Przecież piszę, że kupuję podróby w iperfumy, o co ci chodzi ? :p. Ale nie jestem naiwna, że są oryginalne. Jak miałam możliwość to kupowałam w Niemczech w Daglasie, serio jakość jest wyczuwalna.
          • aneta-skarpeta Re: iperfumy znowu 15.12.15, 14:17
            Dobre podroby koleżanka kupuje u pewnego chińczyk. Miracle lancome to miranda czy jakoś tak. Za 30 zł spora flaszkę. Szokujące długo się trzymajasmile
            • kim5 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 14:29
              Jeśli kupujesz przez internet, mozesz oddać bez podania przyczyny, byle byś się w terminie zmieściła.
    • arwena_11 Re: iperfumy znowu 15.12.15, 15:04
      A kupowałaś pierwszy raz? Bo ja za pierwszym razem zamówiłam najmniejsze opakowania ulubionych perfum/wód. No i okazały się ok. teraz zamawiam regularnie dla siebie, męża, rodziców. Na prezenty
    • agusiah Re: iperfumy znowu 19.12.15, 21:54
      Złożyłam reklamację, czyli odesłałam im corpus delicti z formularzem. Podobno rozpatrują reklamacje pozytywnie, jak powiedział pan z infolinii, dodając, że mają wyłącznie oryginalne wodysmile Dam znać, jak sprawa się skończyła.
    • agusiah Re: iperfumy znowu 08.01.16, 15:29
      Gwoli zamknięcia wątku: reklamację uznano, pieniądze zwrócili.

Co ciekawe, w reklamacji napisałam, że perfumy są podróbką. Czyli de facto, przyznali, że sprzedają podróbkismile))
      Reasumując, można zaryzykować i kupić perfumy dla siebie, perfum o nieznanych zapachach i na prezent nie warto tam kupować.

Wystawiłam im też negatywny komentarz na ceneo o tym, że sprzedają podróbki, i właśnie dostałam prośbę ze sklepu, żeby anulować ten komentarz. Co byście zrobiły?

• ofelia1982 Re: iperfumy znowu 08.01.16, 15:43
        Nie usuwaj komentarza. To jedyny sposób by ostrzec ludzi
      • na_pustyni Re: iperfumy znowu 08.01.16, 15:50
        Nie anulowałabym
        • nelamela Re: iperfumy znowu 08.01.16, 17:34
          Kiedyś był podobny wątek.Ja uważam że te ich perfumy "nieco" wink różnią się od oryginałów...
          • nelamela Re: iperfumy znowu 08.01.16, 17:35
            orginałów miało być...
            • rosapulchra-0 Re: iperfumy znowu 04.12.16, 07:14
              sjp.pwn.pl/szukaj/orgina%C5%82%20czy%20orygina%C5%82.html
      • sanrio Re: iperfumy znowu 08.01.16, 19:35
        tylko, że nie wszystkie perfumy i kosmetyki, które sprzedają są podróbkami. Nie wiem od czego to zależy, ale mi się nigdy nie zdarzyło trafić na podróbkę. Pewnie jakbym trafiła to nie anulowałabym komentarza.
        • eryk2601 Re: iperfumy znowu 08.01.16, 20:15
          Kupiłam tester ulubionych perfum,na pewno oryginalne.
          • beverlyja90210 Re: iperfumy znowu 04.12.16, 00:53
            Ale mam nerwy,kupilam,zachęcona reklamami w tv i to Chloe które dostałam obok oryginału to chyba nawet nie stało wrrr.Jak to jest ze sprzedają podroby,reklamują sie w tv i nikt ich nie ściga?
            • afro.ninja Re: iperfumy znowu 04.12.16, 08:08
              NIE wiem, ale siostra kupiła tam toma forda i daleko odbiegają od oryginału.
    • basiastel Re: iperfumy znowu 04.12.16, 08:18
      Raz zamówiłam perfumy przez internet. Też mam wrażenie, wa właściwie pewność, że to nie to. Nigdy więcej w ten sposób perfum nie kupię.
    • marta12321marta Re: iperfumy znowu 04.12.16, 11:28
      Kupiłam kilka razy, jeden raz niestety zapach różnił się od oryginału, choć perfumy wyglądają identycznie jak oryginał. Teraz już nie chcę tam zamawiać.
      • beverlyja90210 Re: iperfumy znowu 04.12.16, 13:27
        Moje wala alkoholem i maja bardzo słabą trwałość.Beda robimy za odświeżacz do szafysad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka