Dodaj do ulubionych

TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM

21.09.04, 15:45
własnie przed chwilą poczułam jak zatrzęsła się ziemia mieszkam w gdańsku to
juz dzisiaj podobno drugi wstrząs o pierwszym dowiedziałam sie z telewizji a
drugie poczułam na własnej skurze brrrrrr. Usypiałam akurat synka i sama
troszke przysypiałam i nagle meble zaczeły drzec gdzieś ok pół minuty. Powiem
szczerze że jeszcze do tej pory mam cykora i ciary na skórze brrrrrr.
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM 21.09.04, 15:47
      POnoć. Już jedna kobieta n aforum o tym pisała, ona jest z Gdyni
    • sakada Re: TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM 21.09.04, 15:48
      To prawda. U mnie trzęsły się szafki i drgało łóżko! Jak to możliwe?
      • majowamamuska Re: TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM 21.09.04, 15:53
        Tez czulam
        jakies 2,5 godz temu i chwile temu
        jestem z Gdanska
        szok, dziwne uczucie, ale przyznam szczerze ze jeszcze sie troche trzese!
    • danka24 Re: TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM 21.09.04, 15:53
      Jestem z Gdyni i poczułam to o tej samej porze, co Ty. Jestem akurat chora i
      nie poszłam do pracy; siedziałam przy kompie i poczułam, jak trzęsie się pode
      mną krzesło... spojrzałam na lampę - kiwała się... ale ze strachu nie mogłam
      nawet nic napisać tutaj, tylko złapałam za telefon i zadzwoniłam do męża; on na
      to, że chyba mi się wydaje; więc tel. do sąsiadki - i u niej to samo - i
      dopiero dowiedziałam się o tym, że to nie tylko u nas...
      • joasiiik25 Re: TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM 21.09.04, 16:01
        wlasnie sluchalam wiadomosci o 15 w radiu i na poiczatku nie skojarzylam,ze to
        dotyczy Polski.to bylo trzesienie czy jakis wybuch?
        • marcysia51 Re: TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM 21.09.04, 16:04
          To było trzęsienie ziemii ale w Warszawie nie było czuć albo ja nie czułam.
          • sakada Już wiem 21.09.04, 16:08
            Epicentrum było na Bałtyku w okolicach obwodu Kalingradzkiego - u nas
            odczuwalne we wschodnio-północnej Polsce aż po Malbork 4,5 stopnia w skali
            Richtera.
            • joasiiik25 Re: Już wiem 21.09.04, 16:11
              ponodz o 15:35 znowu odnotaowali wstrzasysad

nigdy nie myslalam,ze zatrzesie sie ziemia wlasnie w naszym kraju

teraz ciesze sie,ze mieszkam tak dalekosmile
    • hratli Re: TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM 21.09.04, 17:09
      mieszkam w bialymstoku, rowniez odczulam wstrzasy. na poczatku myslalam, ze
      jest to efekt przemeczenia - wczorajsza ciezka noc. dopiero potem okazalo sie,
      ze to bylo trzesienie ziemi wink
    • ma.dzia Re: TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM 21.09.04, 17:45
      U mnie zatrzesly sie szyby w drzwiach i tak mnie jakos przytkalo bo nie
      wiedzialam co to.... Mieszkam w Gdyni
    • saba76 też poczułam w Gdynia 21.09.04, 18:16
      brr
      monitor latal ,telewizor też brr straszne uczucie i szok niewieadomo co zesoba
      zrobić
      ,ja czólam te wcześniejsze też,akurat był spokuj i obliczalma rachunki.
      • saba76 sory za błędy,nawet nieiwiem co klikam:( 21.09.04, 18:19

• olamad Re: TRZĘSIENIE ZIEMI!!!!!! POCZUŁAM 21.09.04, 19:17
      Ja też poczułam jak nagle buja sie pode mną łóżko. Niesamowite wrazenie. Nawet
      zaśmiałam sie do siebie, ze to trzęsienie ziemi... i szybko zapomniałam. I
      teraz w Faktach powiedzieli, ze to jednak trzęsienie. Jestem z Gdańska.
      • utalia bomba atomowa 21.09.04, 19:48
        Mieszkam kolo Rucianego-Nidy.Mniej wiecej przed 16.00 zadzwonila do mnie moja
        kolezanka z Pisza (Mazury).W sluchawce uslyszalam: O Boze, co
        to sie stalo!!?.... Przestraszylam sie, ze cos stalo sie jej coreczce, moze
        spadla na leb, bo to taki krecicki wiek (jest w tym samym
        wieku co moja, ok. 20 miesiecy). Po czym okazalo sie, ze fotel na ktorym
        siedziala zawirowal. Zapytalam czy zakrecilo jej sie w glowie. Myslalam, ze
        jest przemeczona i miala zawroty glowy. Okazalo sie, ze
        nic podobnego, poczula, ze zatrzasl sie caly dom a jej maz wbiegl przestraszony
        (a strachliwy nie jest) z drugiego pokoju i rowniez pytal co to bylo.
        Zaciekwaiona wlaczylam radio. Zwlaszcza, ze moj maz zbiegl z gory domu i
        pytal czy czulam jak cala chalupa sie trzesie ? Nie nie czulam widocznie moja
        chalupa od dolu jest jak bunkier. Moj maz zaraz po wysluchaniu wiadomosci
        (kiedy uslyszalam to w radiu nie wierzylam wlasnym uszom) wysnul teorie, ze
        to "ruscy" maja przeciez bomby atomowe i z pewnoscia jakas przez przypadek im
        sie zawieruszyla! Wielce prawdopodobne, w koncu to nie jest normalne aby w
        naszej szerokosci geograficznej ziemia sie trzesie. Zwlaszcza, ze w informacje
        te podano jakby stwierdzali fakt, ze na Mazurach byla burza. Zaraz zarzadzilam
        zamkniecie wszystkich okien w obawie przed promieniowaniem. Utalia
        • marianka15 Re: bomba atomowa 21.09.04, 20:34
          Siedziałam sobie na nudnej Radzie Pedagogicznej, kiedy nagle zaczęły uderzać o
          framugę niedomknięte drzwi. Szybko i rytmicznie. Wszyscy osłupieli, zamilkli. I
          w tej przejmującej ciszy odezwałam się, nie podnosząc nawet głowy znad
          notesu. "To trzęsienie ziemi" - powiedziałam. Cisza. "NO tak, trzęsienie
          ziemi..." Cisza. Nikt mnie nie wyśmiał, zaskoczenie było ogromne.
          Wypadało mi tylko rozładować tę przejmującą atmosferę, roześmiać się i
          stwierdzić, że to już drugie w tym dniu, więc nie ma sie czym martwić. Nadal
          cisza. No cóż, musiałam w końcu powiedzieć o wszystkim - tylko ja z całego
          grona słuchałam południowych relacji radiowych i byłam uprzedzona o wydarzeniu.
          Ale sytuacja była komiczna. Oj, źle to ujęłam: komiczno-tragiczna! Niestety...
          I nikomu nie było do śmiechu...
          • dora1976 Re: A teraz to mam stracha!!!! 21.09.04, 21:33
            Mam teraz jazde ze w nocy będzie trzęsienie i boje sie iść spać hihi - poważnie
            strachu sie najadłam.
            • utalia Re: A teraz to mam stracha!!!!i ja tez 21.09.04, 22:06
              ja tez mam starcha, bo teraz wieje spory wiatr a ja po sugestii mojego meza, ze
              to bomba atomowa wymyslilam sobie, ze to taka fala uderzeniowa po bombie i boje
              sie wyjsc na balkon aby nie wchlaniac promieniowania... ale paranoja. Utalia
    • umasumak Nie pierwszy raz w Polsce... 21.09.04, 23:35
      ...wstrząsy sejsmiczne o podobnym natężeniu były odnotowywane w naszym kraju w
      latach siedemdziesiątych. Poamiętam to z lekcji geografii smile). Pozdrawiam
      wszystkie przestraszone emamy. Uma
    • koleandra Tylko się nie śmiejcie... 22.09.04, 08:24
      A mi mąż kazał spakować torbę i w razie trzęsienia - uciekać!! bo mieszkamy w
      bloku ze starego budownictwa...
      • maciulka Re: Tylko się nie śmiejcie... 22.09.04, 08:37
        Bardzo dobrze powiedział. To chyba normalne?
        • utalia Re: Tylko się nie śmiejcie... 22.09.04, 12:23
          Ja sama wczoraj zapowiedzialam, ze jakby cos sie zatrzeslo to juz bez torby
          zabieramy dziecko i psa i w las... Ale jakos szczesliwie spedziliamy noc a juz
          sie balam ze chalupa runie na nas w czasie snu. Utalia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka