Dodaj do ulubionych

Byłam pod Sejmem

19.12.15, 16:46
do końca demonstracji. I dopiero po powrocie do domu dowiedziałam się z netu, że był alarm bombowy. Po prostu w pewnym momencie ludzie z samego przodu zaczęli się wycofywać i cała reszta poszła za nimi. Powoli, spokojnie. A ten kto dzwonił pewnie liczył, że wybuchnie panika i tłum ruszy ostro w stronę Ujazdowskich, po drodze tratując dzieci i staruszki.

---
Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 16:46
      Pewnie czytał post hemp planta....
      • baltycki Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 16:52
        Nie zdziwilbym sie, gdyby to Twoj telefon byl.
        Twoja "bomba".
        • kozica111 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 16:53
          Trzeba czuć granicę miedzy dowcipem a niesmacznym oskarżeniem, obniżasz loty.
          • rosapulchra-0 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:04
            kozica111 napisała:

> Trzeba czuć granicę miedzy dowcipem a niesmacznym oskarżeniem, obniżasz loty.

100/100
          • livia.kalina Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 23:20
            A różnicę między niesmacznym dowcipem a trafną odpowiedzią na takiż też warto znać.
            • rosapulchra-0 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 23:22
              To nie była trafna odpowiedź, tylko chamskie oskarżenie.
      • hemp_plant Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 19:42
        znaczy o czym- o dzieciach?
        w krakowie nie było alarmu- wspaniała demonstracja, mnóstwo dzieci smile
        jestem kobietą- odmieniam się kogo? czego? dopełniacz hemp_plant
        • kaz_nodzieja Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 19:49
          Potwierdzam, gdzie byłaś? Miałaś jakiś transparent? Może Cię widziałem?
          • europadasielubic Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 21:24
            I Ty niby nie jesteś gazeciarzem?
            Niesamowita zbieżność to by była...
            • hemp_plant Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 21:34
              oczywiście, że gazeciarz big_grin a raczej jedno z wcielen- gazeciarz to był nick wspólny- pisała jego dziewczyn, on i kto wie kto jeszcze. ale teraz zrobil sie bardziej integralny i konsekwenty, co nie? big_grin
          • hemp_plant Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 21:32
            może mnie widziałessmile
            przyszliśmy od szczepańskiej, w strone szewskiej, ale tam ta grupka skubańców narodowcow sie darła, więc przeszliśmy bliżej czoła,w stronę ratuszu. była fajnie.
            ps mialam na sobie jaskrawoczerwony komin- widziałes? big_grin
    • joa66 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 16:51
      "Po prostu w pewnym momencie ludzie z samego przodu zaczęli się wycofywać i cała reszta poszła za nimi. "

Organizatorzy prosili o spokojne rozchodzenie się. I było spokojnie.
      • anilka Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 17:59
        Jak bardzo porąbane we łbie trzeba mieć, żeby taki telefon wykonać, wiedząc że w panice moglo się coś stać
        • asmarabis Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:02
          Kto normalny chodzi i to jeszcze jak niektorzy z malymi dziecmi w miejsca gdzie zbieraja sie tlumy podczas gdy po europie grasuja tysiace islamskich terrorystow?
          Zycie wam niemile czy co?
          • rosapulchra-0 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:06
            O tak, w Polsce to siedzą w co drugim krzaku i czyhają na rodziny z dziećmi. Ogarnij się wreszcie suspicious
          • maadzik3 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:06
            wolność nam miła.
          • sumire Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:07
            Idąc tym uroczym tokiem rozumowania, zakupów świątecznych w centrach handlowych też nie powinno się robić, bo tłumy, ani do pracy w poniedziałki rano jeździć zbiorkomem smile
            Ech, tęsknię do czasów, gdy trolle były choć trochę inteligentne.
            • asmarabis Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:14
              Eh, nie myslisz jak terrorysta, atak na Arkadie albo metro na kabatach nie jest spektakularny bo nikt tego nie zna poza Warszawa, ataki pod parlamentem i na glownych placach w Polsce sa za bardzo medialne. Ale moze oni nie sa w stanie zrozumiec po co wy sie tam zbieracie tak ze dadza sobie spokoj.
              • mamma_2012 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 21:35
                Ciekawe, kto odważy się pójść w tym roku na pasterkę czy pojechać na śdm.
                Tam uderzenie byłoby spektakularne i czytelne (mimo wszystko odpukać).
                • europadasielubic Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 21:36
                  Jak dobrze że wyjechałam stamtąd.
          • kaz_nodzieja Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:08
            Islamiści wolą tolerancyjne kraje atakować, zatem....
          • kaz_nodzieja Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:10
            Islamiści wolą atakować ręce które ich karmią czyli raczej te bardziej tolerancyjne i opływające w zasiłki kraje.
            • asmarabis Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:16
              Ale te kraje maja sprawna policje i sluzby zapobiegajace atakom, a oni tez pewnie maja mlode kadry, ktore by mogly pocwiczyc ataki w takim dziecinnie prostym panstwie jak polska....
              • kaz_nodzieja Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:23
                Polska nie jest ani łatwym ani prostym krajem, przekaż to swoim zwierzchnikom zdrajco narodu polskiego.
            • rosapulchra-0 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 23:27
              kaz_nodzieja napisał(a):

> Islamiści wolą atakować ręce które ich karmią czyli raczej te bardziej toleranc
              > yjne i opływające w zasiłki kraje.

Typowa polska, zawistno - nienawistna postawa.
          • alka7777 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:13
            nikt ci nie kazał wyjśc bo to nie twoja opcja wyznaczyła zadania, więc siedź w domu zamknięta. jak przyjedzie bus pod dom to jedż i chwal PIS. Będziesz wtedy spokojna bo ktoś twój tyłek będzie bronił. sierota pisowska co się dziwić
          • glowka-sodowka Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:22
            "Kto normalny chodzi i to jeszcze jak niektorzy z malymi dziecmi w miejsca gdzie zbieraja sie tlumy podczas gdy po europie grasuja tysiace islamskich terrorystow?
            Zycie wam niemile czy co? "

a na pasterkę też będziesz odradzała, żeby iść, przecież też będą tłumy
            • kaz_nodzieja Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:25
              I dowolny koncert. Nie mówiąc o sylwestrze na rynku.
              • asmarabis Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:32
                Chyba nie koncetr Krzysztofa Krawczyka...
                • glowka-sodowka Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:37
                  przecież Krzysio też przed tłumami śpiewa, nawet pod gołym niebem
            • asmarabis Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:31
              Mysle ze oni nie znaja tej tradycji, na zachodzie sie nikt po kosciolach w srodku nocy nie wloczy
              • glowka-sodowka Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:40
                co kraj to obyczaj, na Filipinach na krzyżu w Wielkanoc się krzyżują
              • mamma_2012 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 21:37
                Wtłukli ci do głowy, że po drugiej stronie (nieważne o co chodzi i kogo dotyczy są idioci).
                Jak będą mieli kaprys to sobie wyguglają wasze tradycje.
          • cosmetic.wipes Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 18:42
            Kto normalny chodzi i to jeszcze jak niektorzy z malymi dziecmi w miejsca gdzie
            > zbieraja sie tlumy podczas gdy po europie grasuja tysiace islamskich terroryst
            > ow?

Jak 13 grudnia maszerowali twoi szefowie, to się dziwilas tongue_out
          • ginger.ale Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 19:32
            W Polsce to póki co tylko PiSlamiści grasują. Zwykle nocą, a demonstracje w dzień, także luz.
          • attiya Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 20:50
            a kto normalny z małymi dziećmi chodzi tam gdzie są zbiegowiska i tłumy - jakieś boże ciała albo inne szopki??
            • glowka-sodowka Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 21:27
              jakoś było widać, że dzieci szczęśliwe, dobra lekcja obywatelskości
        • rosapulchra-0 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 23:24
          anilka napisała:

> Jak bardzo porąbane we łbie trzeba mieć, żeby taki telefon wykonać, wiedząc że
          > w panice moglo się coś stać

Osobiście mam ogromną nadzieję, że szybko znajdą tego idiotę, który wykonał ten żałosny "żarcik".
          • mum2004 Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 23:56
            Gwarantuję Ci ze nie znajdą. Ale gdyby to dotyczyło marszu pisdzielców albo miesięcznicy to znaleźliby w tri miga.
            • aamarzena Oj tam, oj tam, przecież wiadomo, że to Zosia z 20.12.15, 00:08
              Warszawy
              https://bi.gazeta.pl/im/50/79/12/z19372880Q,Marsze-KOD.jpg
    • aamarzena Re: Byłam pod Sejmem 19.12.15, 23:35
      " A ten kto dzwonił pewnie liczył, że wybuchnie panika i tłum ruszy ostro w stronę Ujazdowskich, po drodze tratując dzieci i staruszki. "
      Wiesz, że jak usłyszałam o alarmie bombowym. Ktoś kto to wymyślił musi być albo idiotą albo okrutnikiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka