Dodaj do ulubionych

polećcie mi krem...

27.12.15, 13:00
Do stosowania na dzień.
Wieczorem używam różnych kwasów (skończyłam skinoren, zaczynam Bandi przed eksfoliacją, mam też właśnie zakupione pod wpływem forum serum z kwasami z Bielendy). Po południu stosuję nawilżający Cetaphil. Twarz zmywam Bioderma sensibio. Szukam jakiegoś kremu, który będzie miał filtry, będzie matowił skórę i jednak mimo wszystko trochę ją nawilży. Mimo stosowania kwasów mam jeszcze problem z nadmiernym błyszczeniem skóry. Kiedyś używałam Synchroline Aknicare sun, ale jakoś już mi znudził... Dodam, że rano używam (na krem) podkładu Revlon colorstay i na to odrobinę pudru prasowanego.
Obserwuj wątek
    • pade Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 13:10
      Masz skórę tłustą z niedoskonałościami? Normalną czy suchą?
      Te kwasy, które stosujesz jakie mają stężenie?
      Czego do tej pory używałaś na dzień?
      Ile masz lat?smile
      • joana.mz Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 13:21
        smile
        Skóra z niedoskonałościami zdecydowanie, robi wrażenie grubej. Jest błyszcząca na pewno, tłusta też trochę, ale nie jak dawniej przed erą kwasów.
        Przez ostatni rok zużyłam tubkę redermic R, 2 tubki Skinoren. Wcześniej ciąża+karmienie, więc przerwa, przed ciążą jedynie Bandi z kwasem migdałowym, coś tam jeszcze z kwasem glikolowym. Ale używałam tylko kremów "domowych", nigdy nic mocniejszego. To czego używam teraz nie działa na mnie jakoś spektakularnie, nie ma widocznego łuszczenia.
        Lat - 37.
        A na dzień używałam ostatnio Iwostin Puritin Rehydrin - rano czuję, że muszę czymś nawilżyć skórę, niestety ten krem nie matuje zdecydowanie. Na to wspomniany podkład.
        • pade Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 13:40
          Norel ma fajny krem nawilżająco-normalizujący, poczytaj o nim. Dodatkowo włączyłabym serum pod krem, nawilżające albo z witaminą C, wieczorem korygujące z Bielendy a na to np. krem z kwasem migdałowym.
          Używałaś kiedyś Acnedermu? Albo kwasu migdałowego w wyższym stężeniu niż 5%?smile
          • joana.mz Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 14:06
            wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36380ten?
            Myślałam jednak o czymś co miałoby filtry. Najchętniej nie używałabym filtrów wcale bo nie lubię, ale ponoć trzeba, choć nie zauważyłam różnicy między okresami używania a nie używania... A może filtry, które są w podkładzie wystarczą?
            Acnedermu nie używałam - dobre to? Widzę, że niedrogie.... Serum miałam z Auriga - to o niższym stężeniu, mam w planach zakup forte.
            A czy na serum z bielendy można ten krem: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=38942 ?
            Nie ma ona kwasu migdałowego. Chciałabym go zużyć zanim straci ważność (6 miesięcy) i używam obecnie co drugi dzień.
            • b-b1 Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 15:29
              Vichy z filtrem 50 matujący. Ten:
              www.apo-discounter.pl/vichy-capital-soleil-matujacy-krem-do-twarzy-lsf-50-p-42810.html?XTCsid=e0adf18d1618449ea198a46cefdf4f07
            • pade Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 16:30
              To ten krem: norel.pl/pl_pk-209.html
              Ja używam Avene hydrance ma filtr 20 na zmianę z SVR Densitium.
              Co do kremu Bandi to sądzę, że można. Ale wiesz, że to wszystko to bardzo łagodne, powierzchowne złuszczanie?smile
              ps. dla mnie Aurigia zwykła jest przereklamowana, nie zauważyłam żadnych efektówsmile
              • joana.mz Re: polećcie mi krem... 28.12.15, 19:10
                Ale wiesz, że to wszystko to bardzo łagod
                > ne, powierzchowne złuszczanie?smile

No wiem, ale myślałam, że jednak po przerwie z kwasami znowu trzeba zacząć stopniowe złuszczanie. Sięgnę po coś mocniejszego jak tylko zużyję to co mam już kupione.

A co do Auriga - to dla mnie nie jest przereklamowana, bo właśnie wydaje mi się, że to mało znana marka. Jest też problem z dostępnością wspomnianego kremu, więc nie jest to jednak chodliwy towar...
                • pade Re: polećcie mi krem... 28.12.15, 19:16
                  serum Aurigia, jest w każdej super-pharmie i w prawie każdej aptece internetowej
                  a jeśli chodzi o krem, to już się pogubiłam, o który chodzi?
                  • joana.mz Re: polećcie mi krem... 28.12.15, 19:25
                    Teraz to ja pokręciłam. Pisałam o kremie matującym Synchroline AKnicare, że jest trudno dostępny i mało popularny. Serum Auriga miałam (słabsze) i uważam, że jest niezłe. W każdym razie lepsze niż serum z wit C z Biochemii Urody, oraz serum z Sesdermy. No i faktycznie jest dostępne od ręki.
                    • pade Re: polećcie mi krem... 28.12.15, 19:29
                      ahasmile spróbuję jeszcze flavo-forte, może szybciej zobaczę rezultatysmile
    • mia_siochi Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 15:37
      Twoja skóra jeszcze jakoś zipie po tej ilości chemii które na nią pakujesz?
      • pade Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 16:31
        Moja po tej "chemii" ma się lepiej niż po olejkachsmile
      • joana.mz Re: polećcie mi krem... 28.12.15, 19:07
        mia_siochi napisała:

> Twoja skóra jeszcze jakoś zipie po tej ilości chemii które na nią pakujesz?

Niestety, ale wygląda dużo lepiej niż gdybym nie używała tej chemii. Wolałabym mieć ładną naturalną cerę ot tak.
    • olewka100procent Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 17:16
      spróbuj olejek z nasion malin, ma właściwości spf i matowi skórę , poczytaj recenzje
    • iwoniaw Re: polećcie mi krem... 27.12.15, 18:25
      Ja stosuję ten:
      https://static.wizaz.pl/kosmetyki/foto/60430_250.jpg

Rzeczywiście matuje i chroni przed promieniami UV, stosuję go na dzień właśnie z powodu traktowania kwasami skóry na noc. Nie wiem, jak pod makijaż by się sprawdzał, bo się po nim nie maluję podkładami.
    • joa66 Kwasy 27.12.15, 18:42
      Podepnę się z troche offtopowym pytaniem do doświadczonych.

Czy ktos kto robi peelingi (migdałowe) w salonie kosmetycznym, używa też kremów z kwasami w domu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka