Dodaj do ulubionych

To też za mało

14.01.16, 10:52
żeby ich wszystkich zapakować na statki i odstawić na afrykańskie/azjatyckie brzegi skąd przyszli

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Tragedia-w-osrodku-dla-azylantow-w-Norwegii-Ofiara-3-letni-chlopiec,wid,18101788,wiadomosc.html?ticaid=1164c3
Oczywiście poszukuja sprawców i na pewno okażą się nimi krasnoludki
Obserwuj wątek
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: To też za mało 14.01.16, 10:57
      Pikających serduszek nie wzrusza krzywda dziecka. Wazniejsze są spuchnięte jądra.
    • kolpik124 Re: To też za mało 14.01.16, 11:01
      Do Kanady. Premier ichniejszy zaprasza, a biscotti lubi takie klimaty interaktywnego ubogacania się mulitikulturalnie.
      • kota_marcowa Re: To też za mało 14.01.16, 11:02
        O bi scotti tak, ucieszyłaby się na pewno, ale ich premier nie taki głupi, sprawdź dobrze kogo zaprasza wink
    • maadzik3 Re: To też za mało 14.01.16, 11:05
      A w Szwecji 3-letnia dziewczynka
      speisa.com/modules/articles/index.php/item.2121/a-refugee-raped-a-three-year-old-child-the-migration-board-tried-to-conceal-the-incident.html
      sprawca kryty przez personel ośrodka (nie wezwana policja, przeniesienie sprawcy gdzie indziej, odmowa udzielenia policji informacji o jego miejscu pobytu)
      • julita165 Re: To też za mało 14.01.16, 11:43
        I po czyms takim ktoś jeszcze ma czelność pouczać że w PL demokracja upada
        • iskierka3 Re: To też za mało 14.01.16, 12:30
          Bo upada. W obu krajach zle sie dzieje - my mozemy ich pouczac w kwestii krycia przestepstw spowodowanych przez uchodzcow a oni nas w kwestii upadajacej demokracji. To nie jest tak, ze jesli oni w jakims aspekcie postepuja dramtycznie głupio ( co jest faktem), to niweczy nasze rodzime nieprawidłowosci.
    • lauren6 Re: To też za mało 14.01.16, 11:20
      Teraz puśćmy wodze fantazji i wyobraźmy sobie, że wspomniana sytuacja zdarzyła się w Polsce. W ośrodku dla uchodźców zostaje zgwałcone dziecko, ośrodek tuszuje sprawę, zakazuje matce zgłaszać sprawę na policję, media nie wspominają ani słowa o tym incydencie. Obstawiam, że w najbliższy weekend mielibyśmy demonstracje w całym kraju.

I to podobno my żyjemy w kraju, gdzie łamane są zasady demokracji. Łamanie praw człowieka jakoś nie rusza Komisji Europejskiej.
      • kozica111 Re: To też za mało 14.01.16, 11:23
        Demonstracje? Sporą rozróbę wg mnie.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: To też za mało 14.01.16, 11:25
          Chciałam to samo napisać. Mielibyśmy tu takie zamieszki, jakich nie widziano nigdy.
          • marzeka1 Re: To też za mało 14.01.16, 11:31
            Nie wiem, czy widzieliście- lubię reportaże Sekielskiego z cyklu "Po prostu".
            Na mnie duże wrażenie zrobił wczorajszy, odwołujący się także do wydarzeń z Sylwestra, podoba mi się też pokazanie widzenia problemu (lub: nie ma problemu) z różnych punktów:
            Po prostu 13.01
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: To też za mało 14.01.16, 11:32
              Widziałam, nie podobał mi się. Za dużo lansowania tezy, że "uchodźcy" nie są niczemu winni.
              • marzeka1 Re: To też za mało 14.01.16, 11:34
                A mnie się podobał, bo nie jest 0-1 ; pokazuje też tragedię autentycznych uchodźców na tle niepanowania nad tym, co się dzieje; realne zderzenie np. w szkołach, zadziwiające (dla mnie) podejście ludzi z lewej strony, takie ogólne zagubienie.
                • volta2 Re: To też za mało 14.01.16, 16:35
                  tak, oglądała, sekielski robi ogólnie fajną robotę - to on był w calais bo wybrał się robić reportaż a trafił na pożary,

szokowało mnie kilka spraw
                  opiniotwórczy zapewne w stylu michnika dziennikarze, którzy twiierdzą że problemu nie ma i pomagać trzeba dalej, generalnie welcom arabowo i druga sprawa - teks o tym, że on biedny dziennikarz nie może powiedzieć, że jest dumy że jego kraj to niemcy, bo to strasznie prawicowo faszystowskie stwierdzenie. i że on by tak mówiąc czuł się jak w kraju waimarskim....

a pan niemiec islamista - wymiataczsmile chyba mógłby mnie przekonać do założenia chustysmile
      • paszczakowna1 Re: To też za mało 14.01.16, 11:43
        Takie sytuacje zdarzaja się w Polsce dość często. Naprawdę nie słyszałaś nigdy o tuszowanych gwałtach w rodzinach zastępczych, ośrodkach wychowawczych czy szpitalach psychiatrycznych dla dzieci?
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: To też za mało 14.01.16, 11:49
          A u was Murzynów biją. tongue_out
          • iskierka3 Re: To też za mało 14.01.16, 12:32
            Chodzilo jej o co innego - ze nie bylo zadnych rozruchow po zatuszowanym gwałcie.
            • kaz_nodzieja Re: To też za mało 14.01.16, 15:04
              Były marsze gdy jedna biegaczka z Lasu Kabackiego została zgwałcona. Już nie pamiętacie? Gdyby zaś jednorazowo zostało zgwałconych 300 kobiet jak w Niemczech też pewnie by były, ale wydarzenia na taką skalę nie kojarzę w Polsce od czasów gwałtów czerwonoarmistów w 1945 roku. Może Wy kojarzycie? Jeszcze raz - jednorazowo i większa ilość skrzywdzonych kobiet?
              • snakelilith Re: To też za mało 14.01.16, 16:29
                A gdzie w Niemczech zostało jednorazowo zgwałconych 300 kobiet? Jak na razie po Sylwestrze 2015/2016 mamy 516 zgłoszeń o przestępstwie, 40% z tego to przekroczenia o charakterze seksualnym i z tego 2 zgłoszenia z zarzutem gwałtu.
                • kaz_nodzieja Re: To też za mało 14.01.16, 16:39
                  Wpychanie palców w pochwę to gwałt, zgwałcić można nie tylko penisem jakbyś nie wiedziała.
                  • mdro Re: To też za mało 14.01.16, 22:06
                    Podaj źródło informacji.
                    • kaz_nodzieja Re: To też za mało 15.01.16, 16:43
                      Niestety jest ono niewidzialne, a zwie się empatia.
              • volta2 Re: To też za mało 14.01.16, 16:38
                ależ pamiętam słynny bieg w obronie biegaczki - czy muszę dodawać, że to był bieg przede wszystkim przeciwko guziałowi, który chciał hankę uwalić, i że mocno ten bieg peownia inspirowała?

sorki, nie muszę, nie to forum...
        • kaz_nodzieja Re: To też za mało 14.01.16, 11:59
          Na taką skalę? I ukrywanie takich przypadków całymi latami (jak w Anglii w tej miejscowości na R.) ze względu na narodowość sprawców? Cóż..... Jakoś nie.
          • maadzik3 Re: To też za mało 14.01.16, 12:25
            siostry Boromeuszki. Może nie na TAKĄ skalę bo kilku tysięcy dzieci tam nie było, ale za to przez kilkanaście lat
            • kaz_nodzieja Re: To też za mało 14.01.16, 14:26
              Liczy się skala, więc przykład nieadekwatny, równie dobrze można podać przykład austriackiego Fritza który ukrywał kilka osób przez 20 lat.
        • marzeka1 Re: To też za mało 14.01.16, 12:03
          Paszczakowa, jak nie znasz, to przeczytaj sobie niegłupi dowcip o mądrym rabienie i kozie. I znajdziesz odpowiedź.
          • paszczakowna1 Re: To też za mało 14.01.16, 13:09
            Ale to jest jakby o czymś innym. Ja wcale nie twierdzę, że to przyjmowanie gromad "uchodźców" miało jakikolwiek sens. I mam nadzieję, że juz temu koniec. Chodzi mi tylko o to, że nie przypominam sobie żadnych demonatracji, gdy w Polsce tuszowane latami gwałty na dzieciach wychodziły na jaw.
            • kaz_nodzieja Re: To też za mało 14.01.16, 15:12
              Może dlatego, że sprawcy zwykle zostali (gdy już to wyszło na jaw) osądzeni i trafili do więzień, więc nie stanowią już zagrożenia. Za wieloma tego typu sprawami stały kręgi kościelne, nie mów mi, że w Polsce knebluje się ruchy antyklerykalne, spadło też zaufanie do tzw. kościoła, a ksiądz coraz częściej jest traktowany jak pedofil, jest mnóstwo związanych z tym dowcipów i nikt jakoś nie chce ścigać ich autorów za "nawoływanie do nienawiści" czy z innych paragrafów. Nikt nie knebluje ludzi, można spokojnie wyśmiewać się z księży, nazywać ich pedofilami.
        • tiszantul Re: To też za mało 14.01.16, 12:33
          paszczakowna1 napisała:

> Takie sytuacje zdarzaja się w Polsce dość często. Naprawdę nie słyszałaś nigdy
          > o tuszowanych gwałtach w rodzinach zastępczych, ośrodkach wychowawczych czy szp
          > italach psychiatrycznych dla dzieci?

chodźcie więcej z paszczakówną na manifestacje KOD-u, to taką będziecie mieli oficjalną linię polityczną rządu. Paszczakówna, może to imigranci z Polski gwałcą dzieci w Szwecji i Norwegii? Sprawdź koniecznie. No i koniecznie następna manifestacja KOD-u w sprawie przyjęcia jak największej liczby islamskich migrantów.
          • iskierka3 Re: To też za mało 14.01.16, 15:26
            Przestan klamac. Ja chodze na manifesracje KODu bo jestem calym sercem przeciwna obecnemu rzadowi i jestem rownie przeciwna temu co robi Europa w kwestii uchodzcow. Nie siej propagandy, ze KOD optuje za niekontrolowanym naplywem imigrantow do Polski bo tak nie jest. Choc rozumiem, ze zwietrzyles okazje.
            • mdro Re: To też za mało 14.01.16, 22:52
              Czego wymagasz od pisowskiego trolla. Tylko kłamać i jątrzyć potrafi. Czytać już nie, o czytaniu ze zrozumieniem nie wspominając.
      • maadzik3 Re: To też za mało 14.01.16, 12:24
        ponieważ zgwałcone dziecko nie było Szwedem ale innym uchodźcą to wprawdzie mam nadzieję że w Polsce by zareagowano (bo powinno się absolutnie! wszędzie!!!) ale aż taka pewna bardzo burzliwych reakcji nie jestem
      • burina Re: To też za mało 14.01.16, 23:03
        Jeśli mielibyśmy demonstracje, to bynajmniej nie z powodu łamania praw człowieka (czy oburzenia gwałtem) a jedynie w celu wywalenia wszelkich rasistowskich, ksenofobicznych żłotych myśli. No i w celu po prostu zrobienia zadymy.

Poczytaj sobie, jak tuszuje się pedofilię w kościele, jak cała wioska potrafi obrócić się przeciwko matce zgwałconego dziecka tylko dlatego, że zgłosiła sprawę na policję.
        • kaz_nodzieja Re: To też za mało 15.01.16, 10:36
          No właśnie - wioska. U Was taką wioskę macie w każdym większym mieście opanowanym przez imigrantów i taką małą polską wioskę prezentuje burmistrz (kobieta!) dużego kilkumilionowego miasta niemieckiego. Taka różnica, u nas takie zachowania na chwilę obecną pozostały jeszcze na ostatnich wioskach, gdzie ksiądz jest bogiem, u Was są wszędzie, w dużych miastach, ofiarę szczują mniejszości imigranckie bo śmiała opisać napastników jako ciemnoskórych. A nie pochodziła z małej polskiej wioseczki tylko z Kolonii.
          • burina Re: To też za mało 15.01.16, 13:16
            U jakich nas???
            • kaz_nodzieja Re: To też za mało 15.01.16, 14:42
              Kraje zachodnie, na przykład Niemcy.
              • burina Re: To też za mało 16.01.16, 00:02
                To nadal dla mnie nie jest "u nas", więc nie rozumiem do czego pijesz.

I nie odpowiadasz merytorycznie: polscy kibole nie wyszliby po to, żeby bronić słabszych, tylko żeby dać upust swojej agresji, żeby była zadyma, żeby rozładować hodowane latami frustracje. Jest więcej niż pewne, że z prawdziwymi przestępcami po uchodźczej stronie zaczęliby prędzej czy później kręcić interesy (już mają niezły wkład w przerzucaniu przez granice), a "broniliby nas" przed Bogu ducha winnymi.
                Kibol, dla którego na codzień jestem obiektem do wyśmiewania (tak samo jak mój mąż pedał), nie broniłby mnie czy moich dzieci dlatego, że to wolny kraj i każdy robi, co mu się podoba jednocześnie szanując innych i minimalizując swoje im wchodzenie w drogę. Nie, on by bronił swojej pozycji, swojego poczucia władczości. Nie broniłby zgwałconej dziewczyny, dlatego, że przeszkadzałaby mu wyrządzona jej krzywda, ale dlatego, że nie będzie mu kolorowy jego kobiet na jego terytorium bzykać.

Jednym słowem: leczenie dżumy cholerą.
    • alsk9 Re: To też za mało 14.01.16, 11:33
      Wszystkich- czyli kogo? azylantow/imigrantów/obcokrajowców czy pedofilów ?

• paszczakowna1 Re: To też za mało 14.01.16, 11:41
      No ale zaraz, zgwałcone dziecko na pewno też było uchodźcą. Co postulujesz z nim zrobić?
      • alsk9 Re: To też za mało 14.01.16, 11:55
        No ona postuluje, że jak sobie nie radzimy z swoimi pedofilami i ofiarami pedofilii, to głupotę jest brać sobie na głowę jeszcze potencjalną pedofilię imigrantów.
        Jednym słowem to postulat "jesteśmy słabi a kolorowi imigranci osłabią nas jeszcze bardziej, więc lepiej się ich pozbyć, by się gwałcili między sobą, a nie z naszą białą rasą".

• kota_marcowa Re: To też za mało 14.01.16, 11:57
          lepiej się ich pozbyć, by się gwałcili między sobą, a nie
          > z naszą białą rasą".

Oczywiście, że tak.

Słabi? Doprawdy? Niech tylko tkną polską kobietę albo dziecko, to zobaczysz tą "słabość".
          • alsk9 Re: To też za mało 14.01.16, 12:05
            no wiem, że zobaczę. zaraz się zjawi spora grupa polskich byczków z maczetami, którzy sami nie raz molestowali dziewczyny na dyskotekach i będą bronić dla siebie tego prawa wyłączności do władzy nad polskimi samicami i prawa do wyrżnięcia wszelkich obcych kolorowych samców.
            do nich dołączą aktywiści z radiomaryja, w których szeregach pedofilia to wyraz miłości, a synowie alkoholicy to chleb powszedni.
            do broni rodacy. taktak.
            • marzeka1 Re: To też za mało 14.01.16, 12:10
              To mówisz Alsk9, że pedofilia, alkoholizm, niepłacenie alimentów na przydział światopoglądowy i partyjny może jeszcze ? Bo zawsze uważałam, że akurat te rzeczy są -niestety- wyjątkowo ponadoddziałowe.
              I wiadomo, każdy Polak to "młody byczek z maczetą", dla którego "molesotowanie dziewczyn na dyskotekach" to norma, bo Polak jest.
              • alsk9 Re: To też za mało 14.01.16, 12:18
                Po prostu śmieszy mnie zakładanie wątków mających mówić "ludzie patrzcie imigrant zgwałcił!! trzeba ich wszystkich odesłać bo oni tacy są!!'
                śmiech na sali
                gdyby za granicą wszystkich Polaków miano postrzegać przez fakt, że istnieją Polacy którzy w tym innym kraju zgwałcili, byli pedofilami, zamordowali, itd to nie moglibyśmy poza granicę wyjeżdżać wcale bo by nas tam od razu mordowano, bito, sekowano a niemieckie i angielskie wsie pikietowały by pod tamtejszymi domami Polaków że mają się wynosić z ich kraju.
                • kaz_nodzieja Re: To też za mało 14.01.16, 12:27
                  Jeżeli dokonują masowych aktów terroru - to tak, wszystkich Polaków w analogicznej sytuacji (masowe zaplanowane gwałty na tamtejszych kobietach, zamachy bombowe na przypadkowych ludzi) powinno się odesłać lub na miejscu wsadzać do więzień.
            • kaz_nodzieja Re: To też za mało 14.01.16, 12:13
              Zbiorowe gwałty na polskich dyskotekach to przykre, ale pojedyncze (nie masowe) sytuacje. I nikt nie próbuje wybielać sprawców (może dlatego, że zwykle i tak są biali), ukrywać ich narodowości i udawać, że nic się nie stało. W Lublinie studentka, która była bardzo pijana i jak sama przyznaje "nic nie pamiętała" zgłosiła gwałt na policji, wszystkich aresztowano i skazano, oczywiście zwolniono też z pracy, a informację opublikowały główne media jak GW pisząc kto był napastnikiem, podając ich imiona i pierwszą literę nazwiska. Ciekawe jakby to było w takiej Szwecji gdyby pijana dorosła Szwedka została zgwałcona przez uchodźcę, skoro tam nawet gwałty na dzieciach są ukrywane.
              • alsk9 Re: To też za mało 14.01.16, 12:25
                Niedawno w lokalnej dyskotece zgwałcono 13latka. Nikt nie ukrywa narodowości sprawców, bo wiadomo, że to lokalni, czyli biała rasa i narodowość polska. I wiadomo, że otoczenie się zemści co najwyżej na rodzinie sprawców (rodzicach, rodzeństwie, kuzynach) a nie na wszystkich białych Polakach - bo otoczenie samo nimi jest.

• kaz_nodzieja Re: To też za mało 14.01.16, 12:32
                  Zemsta jest tylko potencjalna. Zdarza się nieraz, że zamiast zemsty otoczenie współczuje rodzinie, jednocześnie wiedząc czego dopuścił się oskarżony. Mieliśmy tak w przypadku osiedlowego pedofila, wszyscy współczuli jego rodzinie (rodzicom i rodzeństwu). Akcje odwetowe po tym co zdarzyło się w Kolonii są marniutkie, obito lekko sześciu chłopa. Więcej ofiar jest po lokalnym polskim góralskim weselu.
                • lauren6 Re: To też za mało 14.01.16, 12:40
                  A czy to otoczenie będzie teraz hejcić zgwalconego 13 latka, ujawni jego dane osobowe na fb i yt oraz powyzywa od rasistów?

www.wykop.pl/ramka/2961123/ofiara-napasci-w-kolonii-oskarzana-o-rasizm/

Nie wiem jak można mieć jakiekolwiek wątpliwości kto jest ofiarą, a kto katem.
                  • triss_merigold6 Re: To też za mało 14.01.16, 12:49
                    Hahhahaha, to ci dopiero wtórna wiktymizacja. W sumie bardzo zbieżna z postrzeganiem kobiet przez muzułmanów i przybyszy z Północnej Afryki - jeśli nie chcesz się z takim umówić czy przespać, to na pewno dlatego, że jesteś rasistką.
        • kaz_nodzieja Re: To też za mało 14.01.16, 12:07
          Problemem nie jest kolor skóry, ale mentalność. W Polsce od lat żyją setki tysięcy ludzi rasy żółtej i nikt ich nigdzie nie wygania ani nie planuje wygonić. Żyją w spokoju obok nas.
          I jeszcze co do rzekomego rasizmu. Jako nastolatek oglądałem z ojcem film "Płonący wieżowiec", pamiętam scenę gdy biały, przystojny aktor by ocalić siebie odpycha od kabiny (coś jak kolejka górska, którą transportowano uwięzionych ludzi z płonącego budynku) czekające w kolejce kobiety i dzieci (postulowano by najpierw korzystali kobiety i dzieci), poczułem pewnego rodzaju obrzydzenie. to samo obrzydzenie poczułem gdy widziałem hordy zdrowych, młodych, agresywnych mężczyzn, których lewaki tłumaczyli, że nie mają ze sobą kobiet i dzieci bo te zostały ponoć w "bezpiecznych obozach" lub "bezpiecznych" (szczególnie dla kobiet) arabskich krajach i że to normalne, że najpierw do bezpiecznego kraju wysyła się mężczyznę. Różne kolory skóry - to samo obrzydzenie gdy młody mężczyzna wypycha z kolejki kobiety i dzieci by sam uratować swoją nomen omen skórę. Pytanie zatem - gdzie rasizm?
      • lauren6 Re: To też za mało 14.01.16, 12:00
        Uchodźcą, a nie młodym byczkiem imigrantem zarobkowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka