anty_nick Re: Czy przeklinacie? 20.01.16, 12:19 mnie jak cos upadnie to pada tez soczyste k..wa jasna albo mać przekinam, mąz też, staramy sie panować, ale nie zawsze sie nam to udaje Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy przeklinacie? 20.01.16, 13:19 Przeklinam. Potrafię bardzo soczyście kląć i tymi przekleństwami działać na wyobraźnię słuchacza. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Czy przeklinacie? 20.01.16, 13:24 Owszem, zdarza mi się, za kierownicą, kiedy mi talerz wypada z rąk, kiedy odcedzam rosół zapomniawszy podstawić garnek... w tego typu sytuacjach. Owszem, przy dzieciach także, demoralizującego efektu nie ma. One się bardzo gorszą, przewracają oczami i komentują rynsztokowy język mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Czy przeklinacie? 20.01.16, 15:49 Głównie pod nosem. Nigdy w złości do kogoś. Najczęściej za kierownicą Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Czy przeklinacie? 20.01.16, 16:03 Tak, przeklinam, lata pracy w firmach budowlanych i w stowarzyszeniach teatralnych Zresztą, mamy takie w Polsce soczyste, dobrze brzmiące przekleństwa, grzech nie korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Czy przeklinacie? 20.01.16, 16:15 przeklinam, niestety, jak sie wkurzę (czyli wq...ę). Żałuję bo kiedys byłam grzeczną niesmiałą dziewczynką. Praca na pewno miała swój wpływ (takie srodowisko) ale i warunki zewnetrzne, obecnie szczególnie. Kiedyś nie musiałam aż tak się denerwować z powodu codziennego funkcjonowania. Przekleństwa to takie szybkie rozładowanie emocji. Nie napisze jak przeklinam bo to chyba podchodzi pod kosz? Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Czy przeklinacie? 20.01.16, 16:20 dodam jeszcze, że moja koleżanka, bywająca często w Hiszpanii i zamężna za Hiszpana, powiedziała kiedyś, że w pubach hiszpańskich, które są codziennoscią dla kazdego Hiszpana, przekleństwa są na porządku dziennym i spełniają rolę przecinka, wręcz nie wypada nie przeklinac. I jakos to mnie tak uspokoiło. Odpowiedz Link Zgłoś