Dodaj do ulubionych

Włosy vol 2

30.01.16, 21:32
Tym razem o włosach marzeń. Ja mysia, słowiańska blondynka zawsze marzyłam o miedzianych, długich lokach . O burzy loków (ale nie jak Ewa Minge tylko jak Merida Walecznasmile
W liceum zaś chciałam być kruczoczarna ( fascynacja wszystkim, co mhroczne ). A wy?
Obserwuj wątek
    • echtom Re: Włosy vol 2 30.01.16, 21:35
      Zawsze lubiłam swój naturalny kolor włosów (ciemny kasztan), ale mając proste jak druty marzyłam oczywiście o kręconych smile Do 30-tki dość regularnie robiłam trwałą, potem dałam sobie spokój.
      • chocolatemonster Re: Włosy vol 2 30.01.16, 21:39
        Zazdroszczę koloru. Piękne są takie kasztany, szczególnie jak np latem trochę pojaśnieją.
    • zielonelato Re: Włosy vol 2 30.01.16, 21:48
      Jestem z natury jasną szatynką lub ciemną blondynką(zależy od działania słońca i światła). Są od zawsze gęste(co mnie cieszy, bom po 40-tce już) i lekko kręcone, bardzo podatne na mocniejszy skręt. Na studiach przyciemniałam włosy, bo chciałam i marzyłam, by być brunetką. Farbowałam na ciemno mimo protestów mojej mamy, która uważała(słusznie z resztą) , że ciemne włosy mi nie pasują. Po studiach zdecydowałam się za namową fryzjerki rozjaśnić włosy i robię to do dziś. Lepiej mi w blondzie, a z racji siwych już gdzieniegdzie włosów na przyciemnianie chyba nigdy się już nie zdecyduję. Przy blondzie siwawe odrosty nie rzucają się w oczy. A za naturalnymi brunetkami oglądam się do dziś. Z podziwem i lekką zazdrościąsmile
      • chocolatemonster Re: Włosy vol 2 30.01.16, 21:55
        Mialam juz pare podejsc do przyciemniania. Ostatnie skonczylo sie zafarbowaniem na ciemny braz (wyszly czarne ). Fryzjer mnie przekonal,chyba dlatego ,ze mam jasna cere i mialam pomalowane usta na czerwono . Po wyjsciu od fryzjera mialam na glowie lsniacy,czarny garneczek. Z tymi czerwonymi ustami bylo nawet fajnie ale po dwoch dniach uznalam ,ze nie wygladam jak francuska elegantka tylko jak pyzaty,chinski chlopiec. Teraz chce wrocic do myszowatosci.
    • jola-kotka Re: Włosy vol 2 30.01.16, 22:19
      Ja tez blondynka ciemna,wlosy o jakich marzyłam mam dzięki przedluzaniu od 15 lat,kreconea raczej falowane długie blond platynowy. Nobla powinien dostać ten kto taka możliwość wymyslil. Troche metalu na glowie,ale co tam smile
    • kkalipso Re: Włosy vol 2 30.01.16, 22:29
      Jako mała dziewczynka miałam jasne włosy. Nawet nie pamiętam kiedy stały się brązowe jak czekolada.
      Mam podatne włosy, miękkie i chętne do loczków tu i tam jak zbyt wilgotno. Czasem w szkole oskarżali mnie że na lokówkę kręcę. Nie zamieniłabym, jedynie o bardziej gęstych marzyłam od zawsze. ale i tak nie jest źle, na dodatek nie mam ani jednego siwego włosa więc dobrze jest...
    • tereska.z.bombaju Re: Włosy vol 2 30.01.16, 22:29
      Od zawsze podoba mi się ftyzura na Marie z Roxette. Mało której kobiecie jest tak dobrze w tak krótkich włosach, do tego ten platynowy, niemal biały blond..
      Niestety nie mam twarzy do takiej fryzury.
      Poza tym lubię takie szaleństwo na głowie, jakie ma Lisbeth Salander.
      • hemp_plant Re: Włosy vol 2 30.01.16, 22:37
        nosiłam takie włosy, czyli bardzo jasne i bardzo krótkie przez lata big_grin koooochałam je i wyglądałam rewelacyjnie i zwracająco uwagę. niestety, zapuszczam- wiek już nie ten, owal i świeżość nawalają sad
      • madzioreck Re: Włosy vol 2 30.01.16, 22:42
        tereska.z.bombaju napisał(a):

> Od zawsze podoba mi się ftyzura na Marie z Roxette.

Mnie też smile Szczególnie, jak nosiła takiego lekko odrośniętego jeża smile
    • lusitania2 Re: Włosy vol 2 30.01.16, 22:46
      o kolor nie mam pretensji do natury
      Ale! dlaczego dała mi sypkie druty zamiast, no tak - też loków Meridy?
      Na trwałą, szczęśliwie, nigdy się nie zdecydowałam, a mniej radykalne metody osiągnięcia burzy sprężynek na głowie, np. przy pomocy termoloków kończyły się wyprostowaniem się połowy włosów zanim ściągnęłam ostatni wałek z głowy albo sztywnym kaskiem z lakieru, jeżeli spryskiwałam każde pasmo z osobna, zaraz po ściągnięciu go z wałka.
    • m_incubo Re: Włosy vol 2 30.01.16, 22:48
      A ja mam włosy swoich marzeń smile
      Ciemny brąz, gęste, proste, nigdy nie chciałam innych dlatego teraz z bardzo ciężkim sercem farbuję, bo szybko siwieję. Tyle, że to już nie jest dokładnie ten MÓJ idealny naturalny kolor, nie dało się w taki trafić niestety.
    • mynia_pynia Re: Włosy vol 2 30.01.16, 22:52
      Jako jasna blondyna o odcieniu słomy i prostych włosach, w średniej robiłam się na rudo, na studiach na jeszcze jaśniejszy blond, później czerń, następnie jasne brązy a teraz ciemne brązy. Kręcone miewam 2-3 razy w tygodniu jak nawinę rano na kilka minut na termo loki, bardzo dobrze wyglądam ale na zawsze to wolę swoje. Co ciekawe po deszczu włosy mi się lekko kręcą - ale tylko po deszczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka