Dodaj do ulubionych

Kosmetyki, pomóżcie

07.02.16, 20:05
Dziewczyny poleccie jakiś dobry korektor pod oczy, dla 34 + , ktory ma spełniać kryteria.
Dla bladziocha
Lekka konsystencja
Dobre krycie
Nie moze podkreślać skórkę i zmarszczek.
Szukam też dobrego make up, kryteria.
Dla bladziocha
Lekka konsystencja
Kryjący, ale nie tworzący maski
Nie podkreślający skórek, zmarszczek
Mam wygladac promiennie.
Z góry dzięki.

Obserwuj wątek
    • chocolatemonster Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 20:45
      Ysl touche eclat . Boski i nie tylko pod oczy.
      • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 20:46
        Autorka chciała dobre krycie.
        • chocolatemonster Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 20:51
          Mnie kryje dobrze (zamierzone) : )
          • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 20:59
            Skrót. wink

YSL Touche Eclat to świetny produkt - ale jako rozświetlacz, bo pięknie odświeża, nadaje blasku cerze, ale w przypadku osób z mocnym zasinieniem wokół oczu nie zda egzaminu. Tzn. skóra będzie wyglądała lepiej z YSL niż bez, ale nie będzie to "dobre krycie". wink
            • chocolatemonster Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:01
              No wlasnie mi sie wydawalo,ze mam bardzo widoczne since a ysl daje rade.
              • feromona Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:06
                Nie mam w ogole sińcy pod oczami, mam za to drobniutkie zmarszczki, ogólnie to niewidoczne, dopóki czymś tej skory nie wysmaruje np. Makeu up. Zbiera mi się w tych mini zaglębieniach i wyglądam staro. Dlatego pomyślałam o jakimś dobrym kolektorze. Poza tym zależy mi, żeby rozjaśnić skore pod oczami, bo to zawsze dodaje świeżości.
                • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:15
                  No to YSL jak znalazł. smile))

P.S. Nie używa się podkładu pod oczami. smile
                  • feromona Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:18
                    Tak wiem, że nie powinno się używać. Tylko ja nie potrafiłam znależć jakiego sensownego korektora i dawałam make up, co powodowało, że wyglądałam staro.
                    Teraz mi jednak podpowiedziałaś i mam nadzieje, że będę wygladała jak ta lala wink
                    • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:24
                      Z rozświetlaczy pod oczy tylko YSL daje radę. Cudowny. smile
                      • ofelia1982 Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:45
                        Nie, nie tylko. Lumi Magique tez jest w pedzelku, świetnie rozświetla. Aczkolwiek krycie ma średnie, zreszta jak YSL. I kosztuje normalne pieniadze..
                        • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:59
                          Co kto lubi - na mnie LM nie działa, a już na pewno nie daje takiego efektu wypoczęcia jak YSL. Poza tym kto każe kupować YSL za 180? Na amazonie bywają za mniej niż stówkę. Kiedyś była jeszcze truskawka - w czasach $ za 2 zł - raj.
                • ofelia1982 Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:43
                  Aaaa to w takim razie wystarczy Ci Lumi Magique pod oczy.
              • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:09
                Najwidoczniej jest mocne i "mocne".

Zerknij na początek: www.youtube.com/watch?v=EDu8fvkmprk
          • princesswhitewolf Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 22:56
            gdzie YSL Touche Eclat dobrze kryje? Mowimy o tym pisaku? to 5minutowka przeciez... no cos ty...
            • chocolatemonster Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 23:03
              To zalezy co kto ma do ukrycia . Ja mam jasna cere bez wiekszych niedoskonalosci. Moj makijaz to wlasnie ysl w miejscach 'strategicznych ',porefessional balm benefita na nos(nie swieci sie) , odrobina pudru smashbox i roz brzoskwiniowy (np bourjois). Zero podkladu i jest ok.
    • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 20:50
      Korektor - Full Cover firmy Make Up Fore Ever

Podkłady, po których wygląda się promiennie to Bourjois Healthy Mix i Irena Eris seria Provoke rozświetlający, ale nie wiem jak u nich z kolorami dla bladziochów. smile

A tak swoją drogą, jeśli nie chcesz stworzyć maski, to nawet najcięższy podkład wklep gąbką BB, a będziesz miała i krycie i naturalne wykończenie. wink
      • feromona Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:01
        Ale po tych podkladkach nie będę się święciła ? .
        Może uściślę co to dla mnie znaczy promiennie. Mam wyglądać na wypoczętą, jakbym wróciła właśnie ze spa i odmłodniała o 10 lat smile
        • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:05
          Nie, nie będziesz się świeciła. Poczytaj o tym Healthy Mix - to moje ostatnie odkrycie, choć podkład ten jest hitem od dłuższego już czasu. Fajnie, że ma w składzie ekstrakt z owoców. Idź do Rossmanna i weź próbki (tylko najpierw zaopatrz się w pojemniczki).
          Mówię ci to ja - miałam chyba wszystkie podkłady od La Praire poczynając na Celii kończąc. wink))
          • feromona Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:10
            Poważnie używałas Celii? Ja rownież. Powiem szczerze, że ten pokład za 10zł nieźle na mnie wyglądał. Niejedn za 200 stówki mu niedorownywal. Niestety jest dla mnie zbyt ciemny w zimie, nawet 1.
            • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:14
              Poważnie - i jest rewelacyjny. smile I nie niejeden mu nie dorównywał, tylko rzadko który z górnej półki jest tak dobry jak ten poczciwy podkładzik za dyszkę. wink
          • ofelia1982 Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:46
            A ja nie cierpię Healthy Mix! Blyszczalam sie po nim godzinę po nalozeniu, robił mi na twarzy ciasto. Fuj! I nie mam jakiejś tlustej cery, żeby nie bylo
        • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:10
          O widzisz, chciałam znaleźć film z sińcami pod oczami i korektorem, który sobie z tym poradzi, a dziewczyna używa i korektora i podkładu, który ci poleciłam. Zerknij: www.youtube.com/watch?v=EDu8fvkmprk
    • feromona Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 20:57
      A tę gąbeczkę bb to kupię w sephora, douglas ?
      • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:01
        Kupisz. smile Zobacz na YT w jaki sposób używa się BB, jak o nią dbać itp. Po użyciu tego jajka nawet Double Wear czy Colorstay wyglądają jak druga skóra (szkoda tylko, że barwią na stałe gąbeczki).
        • feromona Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:14
          Tkan you widzę, że jesteś obeznana, poleć mi jeszcze coś do cieniowania twarzy dla bladziocha. Potrzebuje coś subtelnego. Generalnie uwielbiam naturalny i promienny efekt makijażu, ktory podkreśla urodę.
          • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:23
            Konturowanie jest już niemodne, teraz rozświetla się twarz. wink

https://swiat-kosmetykow.pl/wp-content/uploads/2015/07/strobing.jpg

Nie znam pudrów konturujących dla bladziochów, mogę Ci tylko polecić pudry Anastasia Beverly Hills - możesz złożyć sobie paletkę konturującą z wybranych przez siebie odcieni. Koleżanki są zadowolone z theBalm Bahama Mama, bo ma odpowiednio chłodny odcień.

Posiadasz w ogóle jakieś rozświetlacze?
            • feromona Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:37
              Konturowanie już niemodne?. Jestem sto lat za murzynami. Szczerze powiedziawszy to ja od prawie 1,5 roku nie miałam pełnego makijażu, ze względu na chorobę oczu. Po pierwsze nie wolno mi było, a po drugie i tak byłam przez większość czasu ślepa.Czasami tylko nałozyłam make up. Teraz próbuje nadrabiać i znowu wyglądać jak kobieta. Jak zobaczyłam dzisiaj jakie paznokcie szponiaste teraz noszą dziewczyny to poczułam się jak dinozaur. Dzisiaj mloda dziewczyna w Mac uświadamiała mi co to hybrydy, bo moja wiedza stanęła na żelach i akrylach. Dzisiaj poszłam po raz pierwszy po 1,5 roku do Mac i kupiłam sobie cienie do powiek, ależ to była radość. smile
              • ofelia1982 Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:56
                Konturowanie niemodne? Tak jakby powiedziec, ze tusz na rzęsach juz niemodny. Mogą zmieniać sie trendy, ale podstawy poprawiania wyglądu nie będą zmienialy sie w tym samym tempie
                • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 22:00
                  Jasne, a konturowanie było podstawą 5 lat temu. Taaaaa.............
                  • chocolatemonster Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 22:06
                    Teraz na topie jest strobing czyli wlasnie rozswietlanie.
                    • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 22:08
                      Właśnie wyżej napisałam, że konturowanie odchodzi do lamusa.
              • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 22:06
                Tak, od zeszłego sezonu stawia się na rozświetlanie. Konturowaniem jesteś w stanie pięknie wymodelować twarz, tylko co z tego, skoro jednocześnie dodajesz sobie 5 lat? I to przy umiejętnym konturowaniu, a jest mnóstwo kobiet, które robią sobie kuku. Primo - używają ciepłych odcieni, secundo - przyciemniają nieodpowiednie miejsca, tertio - robią sobie nieestetyczne plamy na twarzy. Praca z rozświetlaczem jest dużo łatwiejsza, a od kiedy zawitały do zwykłych sieciówkowych drogerii - ryzyko wpadki jest mniejsze. Swego czasu byłam zakochana w kultowym TheBalm Mary Lou - pytanie tylko, czy byłby kultowy, gdyby Wibo wypuściło swój rozświetlacz jako pierwszy? Możesz się zaopatrzyć w Ross w ten od Wibo (tylko bez drobinek) i Lovely - wersję srebrną i kombinować, mieszać odcienie.
        • ofelia1982 Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:48
          Dla mnie gabeczka Real Techniques jest lepsza niż BB. Do kupienia w Rossmannie za ok 30zl
          • thank_you Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:53
            Też mam RT, ale BB jest bardziej miękki i przyjemny w użyciu. No i BB ma już z rok, a RT 2 m-ce i jest na nim kilka zadrapań.
    • black_halo Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:20
      Guerlain Baby Glow odcien 2 Clair i do tego baza pod poklad Guerlain Oxygen Repair. Baza jest biala i ja ja mieszam na dloni z Baby Glow wiec jest jeszcze nieco jasniejszy odcien i wtedy wygladam idealnie. Faktycznie daje niezly efekt, mozna jeszcze dac na wierzch jakis rozswietlacz. Z korektorem niestety nie pomoge bo nie uzywam.
    • ofelia1982 Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:42
      Jaki masz typ cery?
      Ja mam wielkie cienie pod oczami, plus wielka niebieska zyle pod jednym i u mnie sprawdza sie korektor kamuflaż Hean w odcieniu morelowym (oni maja trio morelowy, fiolet i bialy), a na to L'Oréal True Match nr 01. Jesli nie masz aż takich cieni jak ja - pomiń kamuflaż. True Match to naprawde świetny korektor.
      • feromona Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:47
        Cerę mam mieszaną. Całe życie miałam ładną i gładką, ale walczę z trądzikiem posterydowym. To pozostałość po leczeniu oczu. Nie jestem zsypana cała. Głownie po bokach czoła. To wygląda jak grudkowa kaszka.
        • ofelia1982 Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:53
          To polecam Ci jeszcze Pierre Rene Skin Balance. Spróbuj zanim wydasz na Guerlain czy cos.jak chcesz zglebic temat makijażu to polecam Red Lipstick Monster na youtube. Nie zrażaj sie jej image, to fajna dziewczyna z duza wiedza.
          • nolus Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 22:56
            Skin Balance to moje odkrycie ostatnich miesięcy - przez jakis czas bezskutecznie poszukiwalam podkładu odpowiednio jasnego dla mojej skóry o lekkiej ,nie obciazajacej konsystencji.Miałam spory problem z dobraniem odcienie,bp nawet najjaśniejszej odcienie Celii,La Roche Posay były za ciemne.L'oreal też nie dawał rady...Pani w zwykłym sklepie kosmetycznym poleciła mi SB Pierre Renne - nie byłam przekonana,bo nigdy mnie ta firma nie zachwycala,ale uznałam że mogę Ci wypróbować...I póki co nie chce testować innego,bo podkład się świetnie sprawdza - fajnie się rozprowadza,jest lekki i prawie niewidoczny na skórze, nie tworzy grudek ani plan na skórze,nie ciemnieje.
            ..No i jest baaaaardzo wydajny smile Szczerze Ci polecam - może nie kryje jakoś specjalnie,ale coś za coś.Przy mojej mieszanej skórze nieźle się sprawdza smile
            • nolus Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 23:01
              Sorry za jakość postu, ale piszę z telefonu...Jeśli chodzi o korektory pod oczy, to kiedyś byłam zadowolona z Astora,ale muszę poszperać żeby go odnaleźć...
    • i_b13 Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 21:59
      korektor maybelline affinitone concealer, mam 01, bladzioch, nie podkreśla zmarszczek
      podkład Provoke rozświetlający też najjaśniejszy
      obecnie po kuracji kwasami wystarcza mi krem BB dr G, jasny beż, ładnie zakrywa naczynka i można nim stopniować krycie
      a miłością największą darzę podkład mineralny Annabel, zawsze biorę jasne próbki i mieszam, też tylko rozświetlające
    • princesswhitewolf Re: Kosmetyki, pomóżcie 07.02.16, 22:58
      fermona idz po probki Double Wear Estee Lauder. Sprawdzone przez setki tysiecy kobiet. Jesli chodzi o dobrze kryjacy acz nie maskowaty podklad i korektor- nie ma lepszych albo jest niewiele

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka