Dodaj do ulubionych

fajny drink

11.02.16, 21:40
podajcie prosze pomysły na jakies fajne, ciekawe, miłe dla oka i głowy drinki na sobotni relaks
znudzila mi sie cola z bacardi
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: fajny drink 11.02.16, 21:40
      Sprite plus zielony ogórek w plasterkach, plus wódka. Polecam.
      • konwalka Re: fajny drink 11.02.16, 21:45
        hm
        a my nie pilismy przypadkiem tego u mnie kiedys?
        • rosapulchra-0 Re: fajny drink 13.02.16, 00:41
          Piliśmy smile
      • sundry Re: fajny drink 13.02.16, 11:27
        Albo zamiast wódki żołądkowa- pyszne smile
    • jola-kotka Re: fajny drink 11.02.16, 21:51
      Gin,tonic,lod limonka .
    • crea.tura Re: fajny drink 11.02.16, 21:58
      mój ulubiony drink - negroni: jedna część ginu (polecam lubuski), jedna część słodkiego wermutu i w oryginale jedna część campari ale polecam na początek dać sporo mniej campari i ewentualnie dolewać. Do tego plastry pomarańczy i lód.
      • mynia_pynia Re: fajny drink 12.02.16, 23:44
        I to jest dobry drink na zimę, słodki i pachnący. Ja ostatnio piję bacardi z sokiem bananowym i plastrem pomarańczy i jak na niego patrzę to mi odrazu ciepło.
    • aka10 Re: fajny drink 11.02.16, 22:04
      Sex on the beach?
      www.youtube.com/watch?v=SSB5Z_-GeJs
    • rafalzalu Re: fajny drink 11.02.16, 22:15
      Biały Rusek - 1 porcja wódki, pół porcji likieru kawowego (np.Kahlua), pół porcji śmietanki lub mleka. Wstrząsnąć z pokruszonym lodem. Ewentualnie niektórzy podają "na lodzie". Tylko to bardziej na deser niż do picia wink
      • antychreza Re: fajny drink 14.02.16, 23:07
        Czarny rusek lepszy (wódka i kahlua bez mleka, w proporcji 60 ml wódki 30 ml kahlui, podawać na lodzie). Z kahluą można jeszcze zrobić czerwonego ruska - zamiast czystej wódka malinowa i wściekłego byka z tequilą. Tylko zdradliwe są, nie czuć mocnego alkoholu, mój rekord to 3 jednego wieczoru.
        Szarlotka: sok jabłkowy + 30 ml żurbówki + cynamon.
        Wynalazek mojego męża: likier melonowy, cytrynówka (po 30 ml), sprite albo tonik, sok z limonki, podawać w wysokiej szklance z lodem.
        Fidel Castro: ginger ale, rum i pokrojone w drobną kostkę jabłko, też w wysokiej szklance z lodem.
        Wszystkie drinki z southern comfort.
        To tak na szybko, dawno nic nie piłam (karmię), to pozapominałam przepisów.
        Mai tai (nie pamiętam co w tym jest, ale jest pyszne ;p)
    • bialeem Re: fajny drink 12.02.16, 23:37
      Long island, ale nie więcej niż dwie na raz.
      40 wódki, 40 ginu (NIE LUBUSKI), 40 tequili, 40 rumu, 20 triplesec.
      Szklanka do long drinków do 3/4 wypełniona lodem, lejesz na to alko, zalewasz sokiem cytryny i dopełniasz colą do koloru (dużo tego nie powinno być). Tylko tak wykonana jest wykonana prawidłowo. Ma mieć kolor słabej herbaty na górze i być przeźroczysta na dole.

Ostatnio też piłam niezły na rumie z sokiem pomarańczowym i z granata.
      Poza tym g&t albo tequila sunrise.
      • jusytka Re: fajny drink 13.02.16, 10:13
        Taka mieszanka, w dodatku aż tak mocna to kac murowany! No chyba, że ten drink, to żart jakiś?
        • bialeem Re: fajny drink 14.02.16, 13:34
          Nope. Mój ulubiony. Uczył mnie całkiem niezły barman. Dlatego mówię, że maksymalnie dwa. No i fakt, że mam mocną głowę. Może lepiej zostać przy jednym.
        • antychreza Re: fajny drink 14.02.16, 22:57
          Nie ma żadnego kaca. Tylko jak się toto wypije, to ciężko wstać z krzesełka sad
          A drink to klasyk klasyków.
          • bialeem Re: fajny drink 14.02.16, 23:44
            A jaki dobry!
            longislandicedtea.blox.pl/html
            • kardiolog Re: fajny drink 15.02.16, 23:32
              Long Island Ice tea to jeden z moich ulubionych.
          • jusytka Re: fajny drink 16.02.16, 00:00
            Nie wypowiadam się na temat smaku Sama idea mieszania różnych, zwłaszcza mocniejszych .alkoholi wielu ludziom nie służy, zwłaszcza tym ze słabszą głową A to że ciężko wstać z krzesła o tym świadczy
    • ida_listopadowa Re: fajny drink 13.02.16, 00:01
      Aperol, moja miłość ostatniasmile uwaga - bardzo słabe. Moja wersja: 1/3 aperolu, 2/3 szampana lub wina musującego, do tego lód i plasterek pomarańczy. Polecamsmile
      • jola-kotka Re: fajny drink 13.02.16, 00:50
        Znam to ale w wersji z wodka i szampanem.
      • kardiolog Re: fajny drink 13.02.16, 00:51
        Lepiej 1/3 wody mineralnej gazowanej zamiast 2/3 wina inaczej słabe nie jest i smakuje inaczej smile
        • kardiolog Re: fajny drink 13.02.16, 00:56
          Ucielosmile
          d2gg9evh47fn9z.cloudfront.net/thumb_COLOURBOX2706321.jpg
    • jak_matrioszka Re: fajny drink 13.02.16, 00:49
      Snowball: adwokat + koniak = dobrze tym wstrzasnac, wlac do wysokiej szklanki na lod, dodac sok z cytryny/limonki (mozna od od razu, do shakera) i zalac woda sodowa.
    • viridiana73 Re: fajny drink 13.02.16, 09:54
      Jak mnie bierze na słodko, to Tequila Sunrise (tequila, sok pomarańczowy, grenadina, lód). Jak na wytrawnie- to Martini Dry (martini dry, gin, oliwki zielone- to koniecznie). Szczegółowe receptury podrzuci wujek Google.
      • olewka100procent Re: fajny drink 13.02.16, 10:07
        sprite z ogórkiem i żołądkową złotą
    • grave_digger Re: fajny drink 13.02.16, 10:10
      wyborowa maracuja + sok ananasowy
    • jusytka Re: fajny drink 13.02.16, 10:18
      Campari Orange - Campari, lód, sok pomarańczowy, ja dodaje jeszcze cząstki pomarańczy lub mandarynek. Jeśli dla kogoś ten pyszny drink jest za słaby to można wzmocnić odrobiną wódki
      • konwalka Re: fajny drink 14.02.16, 13:43
        dzieki za wszytskie odpowiedzi
        wczoraj eksplorowalismy biale niedzwiedzie - sa super
        ale widze, że wielki post zapowiada się na wielki smile duzo do sprawdzenia
    • mamusia1999 Re: fajny drink 14.02.16, 17:13
      Caipirinha czyli cachaca na pokruszonym lodzie, cukrze trzcinowym i limonkach. albo ten no....z rumu, soku ananasowego i mleczka kokosowego (przenigdy z likieru kokosowego) mam: pi?a colada
      do wszystkiego z rumem kupuję rum flor de ca?a, podpatrzony kiedyś u autochtonów. wcale nie droższy od bacardi.
      szampan z likierem z czarnej porzeczki. albo mniej procentowo : szampan z gałką sorbet porzeczkowego bądź bardziej wytrawne limonkowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka