Dodaj do ulubionych

Dramat matki......

08.03.16, 12:47
Ja widzicie pobyt swoich dzieci na takich imprezach?

"Dramat matki. Nie chce puścić córki na ŚDM, boi się, że może się modlić z przypadkowymi partnerami
Dramat matki, której dziecko chce pojechać na Światowe Dni Młodzieży.

– Moja córka bardzo chce pojechać do Krakowa, ale boję się, że będzie się modlić z przypadkowymi partnerami – mówi nam matka 15–letniej Patrycji. – Ona ma dopiero 15 lat – utyskuje.

Na nic zapewnienia córki, że wszystko będzie w porządku.

– Od kilku dni chodzę przybita – mówi nam Patrycja. – Przecież tłumaczyłam, że ksiądz na religii wszystko nam wyjaśnił, a na imprezie pojawią się pierścienie czystości – dodaje.

– Jak tak bardzo chce, zawsze może pomodlić się z "kolegami". Ale tak jak dotychczas. W oazie – stanowczo mówi matka naszej bohaterki."

aszdziennik.pl/116661,dramat-matki-nie-chce-puscic-corki-na-swiatowe-dni-mlodziezy-boi-sie-ze
Obserwuj wątek
    • zlotarybka_1 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 12:56
      dzizas, nic z tego nie rozumiem. Matce Patrycji chodz rzeczywiscie o modlitwe, czy to religijny eufemizm grzechu, ktorego nazwy nie jest w stanie wypowiedziec na glos? Czy moze jestem skrzywiona, ze widze drugie dno?
      • kai_30 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 12:57
        Rany, toż to aszdziennik jest.
        • zlotarybka_1 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 12:58
          sorry, nie znam
          • edelstein Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:06
            Znac nie musisz,ale jakbys tak do konca przeczytala to bys wiedziala,ze to zmyslona historia.
            • kira02 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 14:56
              Coś jak dramat hipsterów, że nie mogą nie oglądać publicznej TV, bo nie mają telewizorów - ten sam kaliber big_grin
            • salinas Re: Dramat matki...... 08.03.16, 19:07
              edelstein napisała:

> Znac nie musisz,ale jakbys tak do konca przeczytala to bys wiedziala,ze to zmys
              > lona historia.

Ale po co czytać do końca, wystarczy chwytliwy nagłówek. A czytelnicy wyborczej łykną wszystko bezkrytycznie tongue_out
              • kolter Re: Dramat matki...... 08.03.16, 19:59
                salinas 08.03.16, 19:07
                Ale po co czytać do końca, wystarczy chwytliwy nagłówek. A czytelnicy wyborczej łykną wszystko bezkrytycznie tongue_out

napisała panienka która wierzy w wieczne dziewictwo u siedmiokrotnej matki big_grin
          • kai_30 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:09
            To poczytaj smile Naprawdę niezła satyra smile
    • feel_good_inc Ale wiesz, że Aszdziennik to satyra? 08.03.16, 12:57
      C'nie?
    • edelstein Re: Dramat matki...... 08.03.16, 12:58
      Watpie czy moje dziecko taki imprezy beda interesowactongue_out

Ten artykul jest tak absurdalny,ze nie ma szans by ktos sie nabral.
      • monachus Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:34
        15 latka to nie dziecko już prawie smile chętnie spod kurateli mamusi się chce wyrwaćsmile
    • kadfael Re: Dramat matki...... 08.03.16, 12:59
      Ale o co chodzi? Mamy skomentować czy podoba nam się artykuł z Aszdziennika, czy co?
      • kolter Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:06
        kadfael 08.03.16, 12:59
        Ale o co chodzi? Mamy skomentować czy podoba nam się artykuł z Aszdziennika, czy co?

chodzi o to ze mamusia martwi sie ze jej 15 letnia córeczka będzie dawać obcym ,zamiast jak do tej pory tylko tym swoim z oazy big_grin
        • monachus Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:09
          big_grin big_grin big_grin ale pytanie jest jak najbardziej poważne....

"Ja widzicie pobyt swoich dzieci na takich imprezach?"
    • gama2003 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:01
      Co to są pierścienie czystości ?.....
      • kolter Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:03
        gama2003 08.03.16, 13:01
        Co to są pierścienie czystości ?.....

kobieta.interia.pl/news-o-czym-przypomina-pierscien-czystosci,nId,633102
        • gama2003 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:10
          Dzięki. Jaki piękny pomysł na biznes.
          Żarty żartami, ale w chyba nikt nie wierzy w rozmodlone tłumy młodzieży w Krakowie. Rozmodlone non stop.
          I ten prześmiewczy artykulik nie jest od rzeczy.
      • 1matka-polka Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:06
        https://images4.okazje.info.pl/p/erotyka/7013/th300/pas-cnoty-silver-helix-cb-n5.jpg
        • gama2003 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:11
          Ałć! ...smile
    • morgen_stern Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:04
      Dziewczyno, to jest satyryczna strona! Ze zmyślonymi artykułami!
      Przeraża mnie to z jakim absolutnym barkiem refleksji ludzie podchodzą do treści w internecie, łykają wszystko jak dzieci. Przypomniała mi się od razu afera z "aresztowaniem za czapkę świnkę", ile ludzi się na to nabrało...
      • edelstein Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:08
        Pani mogla tez sprawdzac czujnosc ematek. Ja nazwy tego dziennika czytam jako arschdzienniktongue_out
        • monachus Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:38
          edelstein 08.03.16, 13:08
          Pani mogla tez sprawdzac czujnosc ematek. Ja nazwy tego dziennika czytam jako arschdzienniktongue_out

No tak wszystko się z dziurka jakąkolwiek kojarzy...
          • morgen_stern Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:43
            Tak czy siak, troszkę się wygłupiłaś smile następnym razem włącz krytyczne myślenie przy czytaniu podobnie sensacyjnych niusów.
            • kolter Re: Dramat matki...... 08.03.16, 15:40
              morgen_stern 08.03.16, 13:43
              Tak czy siak, troszkę się wygłupiłaś smile następnym razem włącz krytyczne myślenie przy czytaniu podobnie sensacyjnych niusów.

ty też monachus to facet big_grin
          • edelstein Re: Dramat matki...... 08.03.16, 15:35
            Arsch nie oznacza dziurki,tak wiectongue_out
            • monachus Re: Dramat matki...... 17.03.16, 07:19
              edelstein 08.03.16, 15:35
              Arsch nie oznacza dziurki,tak wiec

Ok pupa smile
    • malwa51 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:14
      przeciez to zart z jakiejs parodii "naszego dziennika"... smile
    • kolibeer2 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:59
      To ja odpowiem całkiem poważnie - moja córka jest harcerką( 17 latka) i mogłaby w tym brać udział jako przeszkolony ratownik, ale nie pojedzie, nie ze względu na "modlitwy", tylko ze względu na zagrożenia zewnętrzne: możliwość kradzieży , napadu, możliwość zamachu terrorystycznego czy nawet wybuchu paniki w tłumie
    • alpepe Re: Dramat matki...... 08.03.16, 13:59
      myślałam, że to bergamotka, ale ona ma syna...
    • redheadfreaq Re: Dramat matki...... 08.03.16, 14:31
      Ten dzień, kiedy dowiadujesz się, że są jeszcze w internetach ludzie, którzy łapią się na oczywistą (i podpisaną) satyrę...

Smutno mi.
    • demonii.larua Re: Dramat matki...... 08.03.16, 14:42
      >Ja widzicie pobyt swoich dzieci na takich imprezach?
      No nie widzę big_grin
    • heca7 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 15:01
      To tylko parodia smile
      Skonstruowana na wzór hipotetycznej rozmowy jaką zapewne prowadzą niektórzy rodzice z dziećmi przed Woodstockiem wink
    • ewa_mama_jasia Re: Dramat matki...... 08.03.16, 15:17
      Ale pomijając kwestię źródła, problem może być całkiem rzeczywisty. Dziecko, namówione przez proboszcza, katechetę, kierownika grupy oazowej chce jechać, nie widzi nic złego. Matka, doświadczona i uświadomiona, jak mogą wyglądać wszelkie Dni młodziezy, pielgrzymki i takie tam, może mieć wątpliwości i się nie zgodzić.
      • szalona-matematyczka Re: Dramat matki...... 08.03.16, 18:24
        Ile to dziewczyn wracalo w ciazy z pielgrzymek czy innych zlotow rozmodlonej mlodziezy... To jest realen zagrozenie na takich imprezach a nie zamachy, terrorysci czy porwania jak tu niektore piszecie.
        • salinas Re: Dramat matki...... 08.03.16, 19:12
          szalona-matematyczka napisała:

> Ile to dziewczyn wracalo w ciazy z pielgrzymek czy innych zlotow rozmodlonej ml
          > odziezy...

Prowadzisz jakieś statystyki , czy to tylko wytwór twojej wyobraźni tongue_out ?
          • zuleyka.z.talgaru Re: Dramat matki...... 08.03.16, 19:21
            Życia nie znasz?
          • kolter Re: Dramat matki...... 08.03.16, 20:02
            salinas 08.03.16, 19:12
            szalona-matematyczka napisała:

> Ile to dziewczyn wracalo w ciazy z pielgrzymek czy innych zlotow rozmodlonej ml
            > odziezy...

Prowadzisz jakieś statystyki , czy to tylko wytwór twojej wyobraźni tongue_out ?

panienka zaprzeczy ze ,szczególnie dawniej głównym powodem ślubu były zbliżające sie chrzciny ??
    • zuleyka.z.talgaru Re: Dramat matki...... 08.03.16, 18:48
      Asz smile

Ale zagrożenie jest realne. Łatwiej wytypować sprawcę ciąży córeczki wśród oazowych kolegów niż tłumu ze śdm smile
      • lokitty Re: Dramat matki...... 08.03.16, 22:01
        Jak to mawia sąsiadka mojej matki z niekłamaną zgrozą, jeszcze Murzyniątko się urodzi wink.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Dramat matki...... 09.03.16, 08:09
          wink
    • haneke_29 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 20:58
      A ja jak najbardziej rozumiem te matke. Moja nauczycielka od matematyki opowiadala nam w osmej klasie podstawowki jak to jej kolezanki wracaly ze swietych pielgrzymek zaciazone. wink
    • la_mujer75 Re: Dramat matki...... 08.03.16, 22:27
      W dawnych czasach, niewiastę, która długo nie mogła doczekać się dziecka, posyłano na pielgrzymkę, co by wymodliła łaskę bożą wink I zdarzały się "cuda". Wracała taka niewiasta i nagle okazywało się, że brzemienna smile
      • iwoniaw Re: Dramat matki...... 17.03.16, 13:54
        I powiedz, że to był zły patent big_grin Nie dość, że sama natura działała, to jeszcze odświeżający zastrzyk nowych genów w puli wsobnego chowu w ramach jakiejś dynastii/osady za lasami z dala od szlaków handlowych big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka