jjagoodaa 19.03.16, 14:07 kupilam ekologiczne jaja przepiorcze bo akurat w moim sklepie byla promocja tylko nie bardzo wiem co z nich zrobic. Jak sie przyrzadza jaja przepiorcze tak jak kurze?z czym się je spozywa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 14:11 Jak zwykle. Ja robie na twardo po 3 nadziewam (taki szaszlyk) i daje dziecku. Zachwycone. Czasem barwie szafranem burakiem albo szpinakiem Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 15:00 Przed Wielkanocą to u nas nie ma możliwości, żeby zrobić inaczej niż jajecznicę, ze względu na wydmuszki. Dekoracyjne same w sobie, ale też dobre do zdobienia dla małych dzieci, bo mają twardsze skorupki niż kurze. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 18:47 Przepiórcze jaja mają twardsze skorupki niż kurze?? Co ty pleciesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 15:15 Jak normalne. Ale na twardo gotuja sie tylko 6 min. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 19:02 Smakują prawie, jak kurze. Można z nich zrobić to samo, co z każdego innego jajka, ale na surowo trzeba je rozbijać ostrym nożem, bo mają grubą pielinkę, którą trzeba przeciąć. A jak będziesz gotować na twardo, to żeby jaka obrać bez problemu trzeba je po ugotowaniu odlać, podrzucać w garnku, aby się skorupki porządnie porozbijały i zalać bardzo zimną wodą, wtedy skórka łatwo się ściąga. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 19:10 Ja z przepiórczych robie omlety córce. Plus tradycyjnie to co z kurzych: jajecznica, gotowane na twardo, sadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 19:14 Moje dzieci jedzą ugotowane na twardo. Myślę, ze można z nich zrobić wszystko to samo co z kurzęcych, tylko dłubaniny więcej. Odpowiedz Link Zgłoś