Dodaj do ulubionych

jaja przepiórcze

19.03.16, 14:07
kupilam ekologiczne jaja przepiorcze bo akurat w moim sklepie byla promocja tylko nie bardzo wiem co z nich zrobic. Jak sie przyrzadza jaja przepiorcze tak jak kurze?z czym się je spozywa?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 14:11
      Jak zwykle. Ja robie na twardo po 3 nadziewam (taki szaszlyk) i daje dziecku. Zachwycone. Czasem barwie szafranem burakiem albo szpinakiem
      • jjagoodaa Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 14:12
        ok tak zrobię albo jajecznicę smile
    • paloma_blauwinder Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 15:00
      Przed Wielkanocą to u nas nie ma możliwości, żeby zrobić inaczej niż jajecznicę, ze względu na wydmuszki. Dekoracyjne same w sobie, ale też dobre do zdobienia dla małych dzieci, bo mają twardsze skorupki niż kurze.
      • e-kasia27 Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 18:47
        Przepiórcze jaja mają twardsze skorupki niż kurze??
        Co ty pleciesz??
    • gaskama Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 15:15
      Jak normalne. Ale na twardo gotuja sie tylko 6 min.
    • e-kasia27 Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 19:02
      Smakują prawie, jak kurze.
      Można z nich zrobić to samo, co z każdego innego jajka, ale na surowo trzeba je rozbijać ostrym nożem, bo mają grubą pielinkę, którą trzeba przeciąć.
      A jak będziesz gotować na twardo, to żeby jaka obrać bez problemu trzeba je po ugotowaniu odlać, podrzucać w garnku, aby się skorupki porządnie porozbijały i zalać bardzo zimną wodą, wtedy skórka łatwo się ściąga.
    • iziula1 Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 19:10

Ja z przepiórczych robie omlety córce. Plus tradycyjnie to co z kurzych: jajecznica, gotowane na twardo, sadzone.
    • conena Re: jaja przepiórcze 19.03.16, 19:14
      Moje dzieci jedzą ugotowane na twardo. Myślę, ze można z nich zrobić wszystko to samo co z kurzęcych, tylko dłubaniny więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka