Dodaj do ulubionych

sny przepowiadające ;)

26.03.16, 00:06
Miewacie takie? Tak odnośnie do wątku o zjawiskach paranormalnych, gdzie dużo było o snach. Ja mam sny, które można powiedzieć, ostrzegają przed chorobą albo są jej zwiastunem. Zawsze przed infekcją moją lub młodej śni mi się surowe mięcho, pieczywo albo woda. Im bardziej dana rzecz wygląda nieapetycznie, tym paskudniejsza infekcja. I jeszcze jedno, kiedy śnią mi się zmarli z rodziny, zawsze dzieje się coś nieprzyjemnego typu niefajne pismo urzędowe, zgubione klucze, duża usterka domowa wymagająca wyłożenia kasy i takie tam.
Obserwuj wątek
    • spanish_fly Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 00:16
      To nie są sny prorocze. To są po prostu nieprzyjemne sny, po których prędzej czy później występują jakieś nieprzyjemne wydarzenia. Przyjemne zresztą też, jak to w życiu.
    • jola-kotka Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 00:18
      Nie wierze w takie akcje.
    • wielceszanownypan Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 00:27
      okitty napisał(a):
      > Miewacie takie?

Miewam.
      Na przyklad śni mi się goła baba, budzę się a tu obok śpi goła baba.
      • lokitty Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 00:29
        Kurde, mnie się śni goły Robert Downey Jr., budzę się... A tu nic z tego big_grin.
        • shalalu Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 00:44
          Też tak mam , śni mi się pirat z Karaibów , budzę się a obok mnie Ferdek Kiepski
          • katarzanna_anna Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 12:12
            Ale ten ze smigiełkiem?

www.youtube.com/watch?v=Z80INXp9J5g

• shalalu Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 00:59
      Freud , jeśli nie czytałaś to polecam
      • 3-mamuska Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 02:37
        Ja tak mam śni mi sie suknia ślubna lub komunijna, i zawsze dostaje albo ważny list albo paczkę.
        I żadnego sie nie spodziewałam, akurat w tym czasie.
        Ale tylko to nic poza tym.
      • lokitty Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 12:18
        Mimo wszystko ani buciki, ani podłużne zaostrzone obiekty mi się nie śni ą big_grin.
    • fabryka.lodow.napatyku Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 03:11
      od lat sni mi sie gowno, ktore zawsze ale to zawsze zwiastuje zle wydarzenie w tym dniu, nieszczescie, cos przykrego.
      Mialam kiedys wiecej proproczych snow, bardzo znaczacych I wyraznych. I od zawsze sie zastanawiam, skad to sie bierze.
      • wielceszanownypan Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 03:24
        fabryka.lodow.napatyku napisał:
        > od lat sni mi sie gowno

Zamykaj na noc drzwi do ubikacji.
        • lokitty Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 12:19
          A najlepiej zacząć od zamknięcia klapy wink.
          • gama2003 Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 14:42
            Nie, od naciśnięcia guzika. Tego tam obok.
            • lokitty Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 16:18
              Prawda big_grin
    • tereska.z.bombaju Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 05:53
      Miewam.
      Śnił mi się kiedyś mój kuzyn, którego nie widuję latami i właściwie nie utrzymujemy kontaktów. W moim śnie był w szpitalu z chorym dzieckiem.
      Kilka dni później mama mówi mi, że ten właśnie kuzyn ma chore dziecko, które leży w szpitalu
    • viridiana73 Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 06:54
      Proroczych nie miewam. Ale moje sny są b. wyraziste i "fabularne". To niesamowite, analizując taki sen, odkrywać w nim wydarzenia z ostatnich dni, odpowiednio przez mózg przerobione, czy wręcz karykaturalnie wykrzywione i połączone w surrealistyczną całość.
    • annajustyna Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 11:51
      Jak mialam leciec do Madrytu, to - jeszcze przed zamachem w Paryzu - mialam wizje wybuchow bombowych.
    • rulsanka Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 13:33
      Akurat sny poprzedzające chorobę są łatwe do wyjaśnienia. Po prostu organizm podświadomie rejestruje pogorszenie stanu zdrowia wcześniej niż następuje złe samopoczucie odczuwalne na jawie. Natomiast inne tego typu proroctwa, to z reguły zbieg okoliczności, choć niewykluczone, że z rzadka coś naprawdę przepowiadają. Ja miewam "prorocze" sny o śmierci, tzn. śniła mi się babcia przed śmiercią, przyjaciółka, ktoś jeszcze. Tata nie. Natomiast inne dziwne, niepokojące sny traktuję jak informację ze strony mojej podświadomości, ale na temat realnych rzeczy, typu odbicie jakiś lęków, stanu zdrowia.
      • lokitty Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 16:24
        Z tą chorobą to na pewno racja, zastanawiający jest tylko dobór rzeczy ją symbolizujących. Śnienie o brudnej wodzie czy nieapetycznych bułach-gnieciuchach jest średnio przyjemne. Dwa razy miałam też sen calkowicie koszmarny, mniejsza o szczegóły, po którym córka była bardzo, bardzo chora. Raz trafiła do szpitala, a teraz mało brakowało, dostałam skierowanie w każdym razie. A nic nie zapowiadało aż tak poważnego zachorowania. Sen był identyczny obydwa razy.
        • rulsanka Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 22:09
          Mnie też się woda czasem śni i są to nieprzyjemne sny, choć nie kojarzę by potem coś się szczególnego wydarzało. Ogólnie mam słabe zdrowie.
          Ale pamiętam, że przed największym zapaleniem zatok jakie mi się przytrafiło, miałam sen, że widzę swój pogrzeb, tzn. kremację. Zapalenie miałam tak duże, że było o krok od zapalenia mózgu i laryngolodzy łapali się za głowy na widok tomografii. Co ciekawe, w ogóle miałam wtedy odetkany nos, nic mnie nie bolało. Jedynie nie miałam węchu i czułam się całkiem pozbawiona sił, czułam że jest źle. Wepchnęłam się wtedy bez kolejki do lekarza i zażądałam antybiotyku. Wieczorem tego dnia zrobiłam tomografię i wynik potwierdził moje odczucia. Na szczęście antybiotyk zadziałał i żyję smile Myślę, że moją determinację zawdzięczam częściowo tamtemu koszmarowi.
          • lokitty Re: sny przepowiadające ;) 27.03.16, 12:13
            No właśnie coś w tym stylu mi się śniło. I raz trafiło dziecko do szpitala z zakażeniem poporodowym bakterią, a teraz z zatokami też było bardzo ciężko. Widok trumny z tabliczką z danymi 5Twojego dziecka - coś nie do opisania. Do tej pory to przetrawiam.
    • aquella Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 14:36
      miewam i to nic przyjemnego bo nie śnią mi się żadne symbole czy osoby zmarłe ostrzegające tylko akcja z buta - tak jak się wydarzy, a że nie śni mi się to bezpośrednio przed zdarzeniem a jakieś pół roku wcześniej to mogę nie kojarzyć, tylko, że jak się sen powtarza wskazuje na to , że się urealni - po co mi to to nie wiem uncertain
    • rosapulchra-0 Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 16:31
      Zawsze, gdy śnił mi się proces wypiekania chleba przez moją babcię, to potem okazywało się, że jestem w ciąży. Śniło mi się tak 3 razy, a ostatni raz dobrze ponad 17 lat temu i oby więcej wink
      • rosapulchra-0 Tak to jest, jak się pisze z urządzenia, na którym 26.03.16, 18:24
        się zna, jak kura na gwiazdach uncertain

rosapulchra-0 napisała:

> Zawsze, gdy śnił mi się proces wypiekania chleba wykonywany przez moją babcię, to potem o
        > kazywało się, że jestem w ciąży. Śniło mi się tak 3 razy, a ostatni raz dobrz
        > e ponad 17 lat temu i oby nie więcej wink
        >
        • lokitty Re: Tak to jest, jak się pisze z urządzenia, na k 27.03.16, 12:14
          He he niezła pomyłka big_grin big_grin ;big_grin
          • rosapulchra-0 Re: Tak to jest, jak się pisze z urządzenia, na k 27.03.16, 14:32
            Aż sobie serdecznie pogratulowałam, gdy to przeczytałam dwie godziny później big_grin
    • arwena_11 Re: sny przepowiadające ;) 26.03.16, 17:00
      Jak mi się śni moja ukochana babcia, to zawsze jest to ostrzeżenie przed chorobą dzieci.

Za to moją mamę, która przeżyła śmierć kliniczną odwiedzają zmarli. W sensie, że jak umrze ktoś znajomy, to ją odwiedza. Jeszcze nikt nie wiemy oficjalnie, a moja mama już wie.

Kiedyś obudziła sie i mówi, śnili jej się państwo X (mocno starsze małżeństwo, sąsiedzi mojej cioci ). Zadzwoniła do cioci i pyta się, czy pan X żyje. Ciocia mówi, że tak, ale dzień wcześniej był pogrzeb pani X.
      Ale znając moją mamę, poszła do sąsiada sprawdzić czy wszystko ok. Sąsiada nie było, ale był w mieszkaniu ktoś z rodziny. Okazało się, że pan X zmarł w dniu pogrzebu żony. Rodzina jeszcze nie wywiesiła klepsydry, więc nikt nie wiedział.

Inny znajomy zginął w wypadku. Moja mama była na wczasach. Dzwoni do mnie i się pyta czy coś wiem, bo śniło jej się że M miał wypadek. Opowiedziała sen dokładnie. Mówię, że nic nie wiem. Na drugi dzień dzwoni syn M i mówi, że ojciec zginął w wypadku. I opowiedział mi właściwie dokładnie to co mama.

Czasami sie boję mamy pytać co jej się śniło.
    • foringee Re: sny przepowiadające ;) 27.03.16, 08:17
      Gdy ktoś bliski ma umrzeć śnią się bardzo intensywnie zmarli z rodziny, często w śnie są okoliczności lub np specyficzna pogoda w jaką to się stanie.
    • szalona-matematyczka Re: sny przepowiadające ;) 27.03.16, 10:23
      Mam czesto. Przed urodzeniem mojego pierwszego dziecka, mialam koszmary, ze dziecko umiera. Bardzo realistyczne koszmary. Moja gin utrzymywala, ze wszystko jest w porzadku. Pod wplywem tych koszmarow poszlam jednak do szpitala i tylko szybka akcja uratowala zycie mojego dziecka. Gin nie miala racji.
    • helka.pentelka Re: sny przepowiadające ;) 27.03.16, 15:56
      Wyśniłam pytania na maturę z polskiego, kilka lat potem zestaw pytań na jeden z trudniejszych egzaminów na studiach.
      Wyśniłam męża. Zaczął pojawiać się w moich snach kilka tygodni przed tym, jak się w ogóle poznaliśmy.
      Nie widziałam jego twarzy, jedynie tulące mnie ramiona i ogromne poczucie znalezienia się w wymarzonym bezpiecznym porcie. Trochę też przez te sny zerwałam z ówczesnym partnerem - coś mi po prostu uświadomiły.
      Pierwsza randka z przyszłym mężem miała trwać godzinę, przeciągnęła się na cały dzień. Żegnając go po tym spotkaniu już wiedziałam, że na tego człowieka czekałam.
    • pulcino3 Re: sny przepowiadające ;) 27.03.16, 21:24
      Dwojka moich dzieci przysnila mi się w snach, na początku ciąż jednej i drugiej. Oboje idealnie takie jakie się pozniej okazały w rzeczywistości, syn jako półtoraroczne dziecko,córka jako ok.4-5latka. Pamiętam do dziś wizualnie te sny i to intensywne uczucie że to moje przyszłe dziecko. Mało kto o tym wie, bo raczej nikt, by mi w to nie uwierzył.
      Dwojka moich dzieci przysnila mi się w snach, na początku ciąż jednej i drugiej. Oboje idealnie takie jakie się pozniej okazały w rzeczywistości, syn jako półtoraroczne dziecko,córka jako ok.4-5latka. Pamiętam do dziś wizualnie te sny i to intensywne uczucie że to moje przyszłe dziecko. Mało kto o tym wie, bo raczej nikt, by mi w to nie uwierzył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka