dzikafoka 27.03.16, 00:17 Wiem. Szaleństwo. Nie wiem co z nim począć. Zostawić na okazjomale suszenie prania? Udawać że go nie ma? A może da się jakoś sprytnie zagospodarować by choć zioła posadzić albo co tam innego? Jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butch_cassidy Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 00:19 Wg mnie z tymi ziołami to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
wielceszanownypan Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 00:30 dzikafoka napisała: > Jakieś pomysły? Bidet zamontuj. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikafoka Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 09:03 Wyjątkowo bystry troll z ciebie. Żartowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 07:07 Wiele zależy od usytuowania względem stron świata, od zamiłowań własnych, od tego co "przed" balkonem... Lubisz uprawiać "doniczkowce"? Ładny masz widok, czy na blok naprzeciwko? Lubisz pić kawę na świeżym powietrzu? Nawet takie "maleństwo" można zagospodarować ładnie i przydatnie! Ale jak dokładnie - wiesz tylko ty. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikafoka Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 09:01 Balkon od południa. Widok na rozległy trawnik. Pod nim trawa i jakieś pojedyncze drzewa/krzaczki. Na południu mi coś urośnie czy słońce zjara? Póki co rozważam skrzynki z ziołami i coś do siedzenia o ile mi się zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 07:22 Skrzynka z ładnymi kwiatami ci się zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 07:59 Mam podobne balkony, tylko ze 2. Pierwszy wychodzi z pokoju dzieciecego i sluzy jako przedluzenie bawialni (sa tam dzieciece graty, jest zabezpieczony i dostepny dla kota), drugi glownie na pranie, a na parapecie (jest szeroki i okala balkon od zewnatrz) surfinie, lubczyk, pomidory zwykle/koktajlowe, w tym roku sadzimy fasole... Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 08:31 Maleńki stolik i krzesło , doniczki z kwiatami, i ziołami na ściankach i barierce. Jeśli oczywiście lubisz opiekować sie kwiatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 10:18 O, czego ja w zeszłym roku nie miałam na mojej "ambonie" ??. Maciejka, lawenda, 5 krzaczkow pomidorków karlowatych, 3 krzaczki ostrych papryk i do tego z 8 rodzajów ziół. Dobra organizacja przestrzeni i się da ?? kup skrzynki z nawadnianiem i nawet od południa będziesz miała piękne rośliny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 10:47 IMO każdego skrawka powierzchni balkonowej w mieście szkoda na graciarnię. U mnie, na słonecznym balkonie, rosną sobie zioła pomieszane z kwiatami (żeby było kolorowiej) Dobrze czują się bazylie, oregano, szczypior, koper, pietrucha, lubczyk, miętą (ona woli się chować w cieniu barierki), mam też borówkę amerykańską, czasami kupuję truskawki w gotowych donicach. U mnie dobrze czują się tez surfinie, pelargonie, clematisy, etc. A ja się świetnie czuję z nimi IMO możliwośc patrzenia z kanapy na plamy zieleni i kolorowość kwiatów jest bezcenna. Na takim maleńkim balkonie powiesiłabym donice za barierkę i do środka jednocześnie, jeśłi jest sciana to zainwestowałabym w kratkę przymocowaną do niej i na niej wieszałabym kaskadowo donice z ziołami i kwiatami. Coś jak tu: Poszperaj w sieci, jest cała masa pomysłow na maleńkie balkony. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika.to.ja Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 11:17 O ile się orientuję nie można wieszac od zewn.balkonu ze wzgl.bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 11:45 to moga regulowac jakies wewnętrzne przepisy wspólnoty. Zawsze można uzyć doniczki nabarierkowej www.google.pl/search?q=doniczka+na+barierk%C4%99&biw=1517&bih=714&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiwyeX5yeDLAhWBWCwKHVlUD3EQsAQIGg&dpr=0.9#imgrc=Efyp5fEsFERccM%3A Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 17:38 Ta też jest super - donica/blat/pojemnik na drobiazgi w jednym makeithome.pl/produkt/3w1-donica-stolik-organizer-corsica-flower-bridge-table-bialy Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: 1m2 balkonu 28.03.16, 13:02 mid.week, jak Ci owocuje borówka? Mi kazali sadzić 2 krzaczki, żeby się lepiej zapylały a i tak mi nie owocują. Mam w gruncie 3 lata i ani jednego owocu muszę zmienić im miejscówkę. Nawozisz czymś? Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: 1m2 balkonu 29.03.16, 09:19 A wsadziłaś je do zwykłej ziemi czy do dołu wypełnionego "kwaśnym" torfem? Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: 1m2 balkonu 29.03.16, 22:34 Siedzą w torfie. Możliwe, że użyłam torfu niskiego, byłam początkującą ogrodniczką. Ale, żeby ani jednego owocu Dzisiaj przywiozłam zapas kwaśnego i przesadzę w inne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: 1m2 balkonu 30.03.16, 06:52 Przesadź do kwaśnego torfu i dużo podlewaj. Zabrakło mi torfu i jedną z borówek wsadziłam do zwykłej ziemi(ciągle zapominam przesadzić)- różnica jest ogromna, te w kwaśnym torfie są trzy razy wyższe i były obsypane owocami, ta w ziemi to mały krzaczek bez owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: 1m2 balkonu 29.03.16, 11:57 Mam jedną i w ubiegłym roku pierwszy raz owocowała. Szału nie było - garść boróweczek. Nawożę tylko kwitnacę i to nie wszystkie. Borowka żyje wodą i dobrym słowem Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: 1m2 balkonu 29.03.16, 22:39 Może moje za sucho mają. Dam im szansę, ale na nowym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: 1m2 balkonu 27.03.16, 17:31 O czymś takim myślałam wlasnie pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: 1m2 balkonu 29.03.16, 11:48 wjakwnetrze.pl/jak-urzadzic-maly-balkon/ fajne porady Odpowiedz Link Zgłoś