Dodaj do ulubionych

Problem ze studentką

• kawka74 Re: Problem ze studentką 29.03.16, 10:41
      Najwyraźniej grupa podjęła postanowienie, że Iksińska zostaje wykluczona. Mam wrażenie, że musiała zmalować coś takiego, że pozostali studenci postanowili ją ukarać. Nie rozpatruję tu kwestii samego przewinienia i adekwatności kary, ale powodu, dla którego sytuacja tak się ułożyła.
      Gdyby Iksińska była leniwa i student nie chciałby z nią współpracować ze względu na to, że robotę odwali sam, nie zgadzałby się na brak zaliczenia. Gdyby chodziło wyłącznie o specyficzną osobowość Iksińskiej, najprawdopodobniej znalazłaby się jakaś litościwa dusza, która zgodziłaby się na współpracę, a izolacja nie byłaby tak ostra.
      Odcięcie się studentów od koleżanki jest bardzo radykalne i nie wiem, czy ktokolwiek znajdzie sposób na zmianę poza samymi zainteresowanymi. Nakazywanie im pracy z Iksińską niczego nie załatwia nawet na krótką metę. Można jej nieco zmienić wymagania i niech pracuje sama.
      Zastanawiam się tylko nad jednym - skoro są to 'zajęcia [...] ważne z punktu widzenia kierunku i w dalszej pracy z żywym człowiekiem', to ja nie wiem, jak ta praca z żywym człowiekiem będzie wyglądała w przypadku tej grupy.
      • triss_merigold6 Re: Problem ze studentką 29.03.16, 10:45
        Weź poprawkę na to, że autorce wykładowcy może się wydawać, że są to zajęcia "ważne z punktu widzenia kierunku i w dalszej pracy z żywym człowiekiem". Moje zajęcia są najmojsze i najważniejsze, bez opanowania materiału z nich student nie poradzi sobie na rynku pracy i umrze z głodu.
        Taki syndrom pani od plastyki czy muzyki w podstawówce.
        • kawka74 Re: Problem ze studentką 29.03.16, 11:10
          Racja, może tak być.
      • minor.revisions Re: Problem ze studentką 29.03.16, 16:25
        > Najwyraźniej grupa podjęła postanowienie, że Iksińska zostaje wykluczona.

no mówię, terrarium nie chciała na męża.
        • kawka74 Re: Problem ze studentką 30.03.16, 13:10
          Widać nie chciała. Tylko trudno będzie o alarm przeciwlotniczy dla poprawy relacji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka