Dodaj do ulubionych

Ubrani dla duzych dzieci

27.03.16, 19:38
Nie chce zasmiecac watku obok wiec drugi zakladam. Czy ktos zna jakakolwiek firme ktora oferuje ubranka dla dzieci plus size? Czy zostaje tylko krawcowa? Dla porownania jak wpisalm po angielsku to od razu mi podpowiedzialo "clothing for sturdy kids" i rozne sklepy specjalizujace sie. Dlaczego tak?
Obserwuj wątek
    • miss_fahrenheit Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 19:40
      Dlatego, że w UK i USA jest więcej dużych dzieci?
      • ichi51e Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 19:42
        No ale w pl tez sa.
        • ichi51e Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 19:43
          wiadomosci.wp.pl/martykul.html?kat=1342&wid=17554954
          • miss_fahrenheit Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:07
            Najwyraźniej zjawisko jeszcze nie jest tak masowe, aby opłacało się robić specjalną linię ubrań dla dzieci ponadwymiarowych.
    • gris_gris Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 19:49
      Ale duzych to znaczy grubych czy wysokich jak na swoj wiek? Bo jak drugie to przeciez zawsze jest wiekszy rozmiar?
      • ichi51e Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 19:57
        Wiekszy rozmiar tez sie nie zawsze sprawdza. Np moje dziecko zawsze bylo duze ale byl taki okres ze korpus mialo duzy a nogi jeszcze malucha - w talii ok a nogawki2 razy podwiniete... Ale chodzilo mi w watku o grube dzieci. Tu z kolei mozna kupic wieksze i skrocic ale wtedy kieszeni i szerokosc nogawek roznie wychodzi...
        • mid.week Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:08
          Przy okazji tamtego watku zastanawiałąm się czy kiedykolwiek widziałam taki sklep. Nic mi nie przyszło do głowy. Temat z ciekawości przegooglałam i nic nie znalazłam. Jest nisza, nic tylko firmę otwierać wink
        • gris_gris Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:12
          Aha. Gap ma chyba rozmiary osobne dla grubszych dzieci, tak cos kojarze.
          • ichi51e Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:23
            Gap sie chyba zamknal w pl? Raczej ich ubranka wspominam jako srednie-duze.
            • gris_gris Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:33
              A nie wiem - ale wysyla do Polski. I widze, ze ma specjalne rozmiary ("husky" i plus )
    • rosapulchra-0 Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:06
      www.sturdykids.co.uk/
      • ichi51e Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:21
        Wiem rosa. Wlasnie ten sklep wrzucalam w tamtym watku... Mowimy o tym czemu nie ma takiego sklepu w pl...
      • vikatl Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:25
        amerykanskie Gymboree,w Europie Forever 21
        • vikatl Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:28
          Forever 21 tylko dla dziewczyn ma plus rozmiary
    • mamalgosia Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 20:47
      Z moich obserwacji wynika, że zmiana nastąpiła tylko w spojrzeniu na grubą kobietę. Że gruba nie znaczy, że ma 70 lat i że pragnie się ubierać w popielate garsonki. Dla grubych kobiet jest już duża oferta ubraniowa - tak mi się wydaje (zdecydowanie gorzej z takimi jak ja, tzn nietypowymi). Dla grubych mężczyzn mniej moim zdaniem, ale nie przyglądałam się bliżej. Natomiast grube dziecko musi matka obszyć własnym sumptem, skracać, wszywać, poszerzać. No albo dresy i inne rozciągnięte szmaty.
      Chyba rzeczywiście w Polsce to nisza, w którą warto byłoby zainwestować. Jedna rzecz to fakt, że nie należy lekceważyć nadwagi czy otyłości, ale druga - jeśli ona już jest to oprócz innych działań trzeba przecież dziecko ubrać.
      W klasie mojego Starszego jest 2 grubych dzieci na 30 - czyli mało (za to 28 nosi okulary!!!). W klasie mojego Młodszego grubych jest 7 na 18, czyli naprawdę dużo.
      Ale żeby nie było, że to jakieś signum temporis, to w mojej własnej klasie podstawówkowej (czyli około 35 lat temu) grubych było 10 osób na 32
      • ichi51e Re: Ubrani dla duzych dzieci 27.03.16, 21:04
        niestety wrzucilam w net i ogolnie opinia w narodzie jest "po co sklep dla grubasow trzeba odchudzic i wejdzie w ubrania dla ludzi" sad(( przykro mi bo bylam pulchna nastolatka i mialam nadzieje ze moze cos sie zmienilo na lepsze sad
    • carolla27 [...] 31.07.16, 20:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • karme-lowa [...] 31.07.16, 21:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • thea19 Re: Ubrani dla duzych dzieci 31.07.16, 21:02
      zalezy jak dziecko grube. moje jest na 95centylu wagowo i nigdy nie udalo mi sie kupic spodni w reserved bo przy odpowiedniej dlugosci nogawki, w spodniach zmiescilby sie razem z kolega. wszystkie znane mi pulchne dzieci nosza ubrania w zawyzonych rozmiarach z obcinanymi rekawami czy nogawkami.
    • lokitty Re: Ubrani dla duzych dzieci 31.07.16, 21:25
      Bo prościej i zdrowiej odchudzić? wink
      (pomijam dzieci ze schorzeniami czy lekami powodującymi wzrost wagi)
      • karme-lowa Re: Ubrani dla duzych dzieci 31.07.16, 21:33
        Dziewczyny, spamerka wyciąga stare wątki.
      • bywalec.hoteli study -> slim 31.07.16, 22:31
        Sugeruję odchudzenie "sturdy" dziecka, w porozumieniu z odpowiednim lekarzem. Wychowując grubasa fundujesz mu dużo problemów zdrowotnych i emocjonalnych w przyszłości.
    • lucy-luka Re: Ubrani dla duzych dzieci 31.07.16, 21:34
      Z tego, co widziałam w necie, to H&M w sklepie on-line ma ubrania dla grubszych dzieci, C&A ma też takie ubrania, spodni na allegro jest sporo. Mimo wszystko ubranie i grubego i chudego dziecka jest problemem. Szkoda, że firmy odzieżowe nie zauważają, że dzieci też są różne i byłoby super, gdyby były chociaż 3 rozmiary dla każdego wzrostu: xs, regular i xl.
    • mondovi Re: Ubrani dla duzych dzieci 31.07.16, 22:43
      Smyk ma takie rozmiarówki, trzeba tylko się przyjrzeć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka