Dodaj do ulubionych

Zaprogramować płeć

10.04.16, 19:59
Po ponad 3 latach od urodzenia syna, pomimo zaprzestania karmienia piersią, nadal stosowałam pigułki antykoncepcyjne jednoskładnikowe. Nowy ginekolog zasugerował powrót do antykoncepcji dwuskładnikowej, przy czym zasugerował, że gdybym chciała ponownie zajść w ciążę, to w mojej sytuacji może pomóc rozrysować mi schemat, który z wysokim prawdopodobieństwem doprowadzi do poczęcia córeczki. Odmówiłam, ale zastanawiam się jak duża może być skuteczność takiego planowania.
Znacie dzieci, których rodzice „zaprogramowali” im płeć?
Obserwuj wątek
    • moni_kaw Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 20:07
      tak znam, i nawet im się sprawdziło - zasada nie jest żadną tajemnicą - przed owo "programujesz" córkę, w dzień owu syna.....
      • kira02 Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 20:30
        Tak, tyle mówi teoria. Ciekawa jestem, na ile sprawdza się w praktyce smile
        • memphis90 Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 21:04
          U mnie się sprawdziło. Zaraz tuż po owu- chłopak. Regularnie na długo przed owu- dziewczynka. Nie planowałam, ale tak akurat wyszło.
          • aguar Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 08:09
            Ta metoda się sprawdza w 50% !!! smile
            • memphis90 Re: Zaprogramować płeć 13.04.16, 20:01
              No nie do końca, bo prawdą jest, że plemniki Y są szybsze, za to plemniki X wytrzymalsze. Współżyjąc przed owulacją zwiększasz prawdopodobieństwo, że w okolicach jajeczka zadekują się plemniki X z poprzednich ejakulacji; współżyjąc w dniu owu zwiększasz prawdopodobieństwo, że do jaja dotrą szybkie plemniki Y.
        • mikams75 Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 10:43
          mnie sie sprawdzilo, ale moze sie mieszcze w tych 50%. I chinski horoskop tez mi sie sprawdzil.
      • jowita771 Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 09:18
        Ja też tak programowałam przy drugiej ciąży. U mnie się sprawdziło, druga córka.
    • kalina_lin Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 20:25
      Teoretycznie współżycie na 2-3 dni przed owulacją i brak wspóżycia w dniu owulacji miałby sprzyjać poczęciu dziewczynki.
      Współżycie na killka godzin przed owulacją lub tuż po - poczęciu chłopca.
      Skuteczność metody 50:50
      wink
      • azyl85 Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 20:32
        specjalne in vitro tylko daje 100% pewności
        • azyl85 Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 20:33
          www.edziecko.pl/rodzice/1,102740,12476362,Kobiety_lataja_do_USA__zeby_wybrac_plec_dziecka.html
      • morekac Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 08:47
        >Skuteczność metody 50:50
        Co to oznacz? Że 50% to chłopcy, a 50% dziewczynki? wink
        • kalina_lin Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 09:18
          Jakoś tak. Że albo się uda, albo nie wink
          • morekac Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 10:29
            Czyli mniej więcej tak jak bez planowania płci dziecka. smile
    • iziula1 Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 20:58
      Nie da się zaprogramować płci wink jedynie można wspomóc naturalne mechanizmy zapłodnienia, czyli plemniki niosące chromosom xx są wolniejsze ale mają dłuższą żywotność, natomiast te "męskie" są szybsze.
      Aby wspomóc zapłodnienie plemnikiem xy nalezy kochać się co 2 dzień i w 2-3 dni przed owulacją.
      Mankamanetem tej metody jest długotrwałą obserwacja swoich cykli i organizmu.
      Wystarczy drobna zmiana i przesunięcie owulacji o dzień lub 2 i cały misterny plan może lec w gruzach wink

Ja obserwowałam swoje cykle ponad 4 lata, pól roku przed podjęciem starań zmieniłam dięte na wysoko białkowo, wapniowo-magnezową czyli jadłam mnóstwo lodów z orzechami big_grin - zalecenia z kobiecego pisma.
      Współżycie co 2 dni, w 3 dni przed owu abstynencja. Zaszłam w ciąże przy pierwszym cyklu. Moja córeczka ma dzić 2,5 roku.
      Moze przypadek moze kalkulacja - kto tam to zgadnie.
      • iziula1 Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 20:59
        >>>Aby wspomóc zapłodnienie plemnikiem xy nalezy kochać się co 2 dzień i w 2-3 dni przed owulacją.>>

XX oczywiście miało być wink
        • memphis90 Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 21:05
          W zasadzie nie ma plemników XX i XY, tylko samo X lub Y. Drugi X jest w jajeczku.
          • iziula1 Re: Zaprogramować płeć 10.04.16, 21:07
            Wiem. Tak jest bardziej obrazowo.
    • woman_in_love jezu, to stąd ten wysyp transów?!? 10.04.16, 23:46

• tol8 Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 05:45
      Steczkowska, Beckham, Kraśko?

Jak wygram w totka, też skorzystam.
    • wuika Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 07:25
      Można delikatnie zwiększyć szanse na konkretną płeć. Lekarze, z którymi rozmawiałam na ten temat, mówili mi, że z 50:50 przechodzi się tak na 60:40 wink
    • kfugktru23 Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 07:43
      Oczywiście że można. O ile jesteś samicą żółwia lub krokodyla. Jesteś? To że pan doktor ma dyplom nie oznacza że jest mądry...
    • asmarabis Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 07:54
      Znam jedna kobiete straaaaaasznie zawzieta, ktora 'programowala' coreczke. Cos mnie doszlo ze sie starali chyba z rok, zeby trafic. Maja drugiego syna, kobieta sie poplakala na usg jak pierwszy raz podano plec, niemalze w depresje wpadla....

A swoja droga to zazdroszcze tego prawa w USA ktore pozwala na wybor, co troche jak slychac ze jakas celebrytka rodzi blizniaki-parke to sobie mysle - fajnie miec taki wybor.
      • hermenegilda_zenia Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 09:24
        No, a najlepiej jakbyś trolico mogła pójść do Macdonalda i sobie razem z Wieśmakiem zamówić.
    • mynia_pynia Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 10:26
      Też mi sie sprawdziło, myślałam, że owu już się skończyła i bach wpadka - syn. A chciałam mieć córkę ;P, kiedyś.
    • mamusia1999 Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 10:53
      moja Starsza jest nieprogramowana ale zgodna ze schematem. druga tez chciałam miec corke. po 2 poronieniach dalam sobie spokoj z programowaniem. wspolzycie w dniu owulacji ma 12 lat i penisa.
    • super-mikunia Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 11:28
      Heh no ciekawe hobby i jaka skutecznosc ma lekarz wink
      Przed zajściem w ciążę przekopalam net i fora w temacie, rzeczywiście wielu parom udaje się w ten sposób zaplanować płeć, a tym co nie to chyba wyjątki na potwierdzenie reguły, ale dość wyraźne:dieta pół roku wcześniej odpowiednia, stosunki w opowiednim czasie, przy odpowiedniej penetracji i guzik 3 syn albo córka tongue_out
      Mój syn jest centralnie z owulacji, teraz czekam na dziecko pouwulacyjne..Ciekawa jestem.. Z 4 czynników wykonaliśmy 2 na chłopca i 2 na dziewczynkę tongue_out

• kira02 Re: Zaprogramować płeć 13.04.16, 19:21
        Ale po owulacji? Masz jakiś monitor owulacji? Bo komórka jajowa żyje ok. 12-24 h, więc precyzja jest zaskakująca.
    • malamaja7 Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 13:52
      Potwierdzam ze stosunek przed owulacja zwiększa szanse na córeczkę. Mam 3 synów i wiem ze poczęli sie w owulacje , natomiast posłuchałam dobrej rady i wspolzylam przed owulacja, zaszlam w ciążę w drugim miesiącu próby i mam wymarzona Maję??
      • wuika Re: Zaprogramować płeć 11.04.16, 14:06
        A moi znajomi w ten sposób mają kolejnego syna. To delikatne zwiększenie szans nie jest aż tak drastyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka