Dodaj do ulubionych

facet ma zachcianki

14.04.16, 20:31
Przylapalam go dwa razy na jedzeniu obrzydliwości. Raz byl to bialy ser z ketchupem a raz chleb z nutella i... majonezem. Bleeee! Nigdy nie widziałam żeby jadl takie świństwa. Czy to mogą byc zachcianki ciążowe? Niepokoje sie o niego sad
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 21:06
      Problemy z mózgiem mogą się tak manifestować.
      • fornitta69 Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 21:10
        Np jakiś guz??
        • alpepe Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 21:17
          Nie chcę wyrokować, bo nie jestem lekarzem, ale tak. U kobiet w ciąży hormony biją na mózg, a u normalnego człowieka takie połączenia smakowe, jak opisałaś, mogą być np. znam osoby jedzace surowe kartofle, surowe mięso w kawałku i kiwi ze skórką (różne osoby), ale skoro odkryłaś to niedawno, to może być właśnie przyczyna organiczna, a za dziwne smaki odpowiada mózg. Może to być też zatrucie toksynami od pasożytów, chemikaliami, albo guz, z przyczyn możliwych.
          • edelstein Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 21:20
            Tez jadam surowe miesotongue_out lubie bardzo
          • adellante12 Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 23:49
            Kiwi ze skórką jedzą wszyscy na antypodach i jest to absolutnie normalne.
          • yoma Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 23:56
            >surowe mięso w kawałku

Mówisz, że ludzkość przed wynalezieniem ognia masowo chorowała na guzy mózgu?
            • alpepe Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 10:28
              Brawo za niezdolność rozumowania logicznego. Mówię, że jedzenie surowego mięsa poza uświęconym tatarem w naszej kulturze kuchenki gazowej i elektrycznej normalne nie jest. Poza tym o guzie nie napomnkęłam ja, lecz wątkodawczyni. Wymieniłam kilka różnych możliwych przyczyn anomalii.
              • yoma Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 10:58
                No może wykracza poza kulturę kuchenki gazowej, ale o ciężkiej chorobie mózgu nie świadczy. Czy wielcy prekursorzy sztuki kuchennej, włącznie z tymi, którzy pierwsi połączyli chleb z masłem - nie mówiąc o wynalazcach chleba i masła - cierpieli na choroby mózgu?

Rossini też, wynalazca tournedos. Brawa za zdolność logicznego myślenia.
                • yoma Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 11:00
                  Aha, a po co Chiny najeżdżają Tybet, to też pojęcia nie mam - lada chwila wszyscy Tybetańczycy i tak by wyginęli od picia herbaty z masłem. Muszą być ciężko chorzy.
    • viridiana73 Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 21:16
      To jeszcze nie obrzydliwości. Jeśli zobaczysz, że sięga po oko owcy, możesz poczuć się zaniepokojonasmile
    • ola_dom Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 21:20
      Może ma tak okresowo?
      Ja kilkanaście lat temu przez całe lato miałam manię jedzenia konkretnych cukierków (Chanteclair) na zmianę z rzodkiewkami. 30 dkg cukierków i pęczek-dwa rzodkiewek. I tak codziennie, całe lato - i nigdy przedtem ani nigdy potem. To było na tyle dawno, że jakiś guz pewnie już by dał o sobie znać. Co prawda do tej pory lubię zagryźć czekoladę czipsami i na odwrót, ale już nie w takiej skali.
      Tzn. - zgadzam się, że to mogą być jakieś zawirowania w organizmie, może właśnie hormonalne - jak ciążowe zachcianki, ale może nie trzeba od razu panikować z guzem. Choć warto być czujnym.
    • fornitta69 Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 21:30
      On to głupi jest. Mowie mu,ze powinien sie przebadać a ten sie w czoło puka. Taki prostaczek bozy: wydziwiasz,dobrze sie czuje,nic mi nie jest. Ehhhh
    • yoma Re: facet ma zachcianki 14.04.16, 23:55
      Eee... ale biały ser z pomidorem też cię brzydzi? Ty weź się przebadaj, bo może to guz...
      • fornitta69 Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 08:47
        Pomidor i keczup to nie to samo. Ludzie maja różne dziwne smaki ale jak im sie nagle zmieniają to może miec jakas niedobra przyczynę. Do tej pory nie eksperymentowal tak z jedzeniem
        • sea.sea Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 08:57
          A zawsze widziałaś, co je? Może się do tej pory lepiej ukrywał?
          • fornitta69 Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 10:11
            Nie no chyba sie nie ukrywal z tym co je. Bo niby czemu miałby to robic...
        • yoma Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 09:23
          A z czego jest keczup?
          • fornitta69 Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 10:09
            A z czego jest majonez? Z zoltek jajek. A kogel-mogel? Tez. To jajko i to jajko? tongue_out
            Zreszta keczup jest z chemii a nie z pomidora.
          • mallard Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 10:12
            yoma napisała:

> A z czego jest keczup?

Joma, ty naprawdę jesteś taka infantylna, czy tandetnie trollujesz p prostu?
            • yoma Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 11:01
              Przez Y proszę. Po prostu bardzo mnie bawi ser z keczupem jako objaw guza mózgu. No to z czego jest keczup?
              • mallard Odpuszczam... n/t 15.04.16, 14:36

• an.16 Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 09:28
      Jest żarłokiem i wcina wszystko?
      • fornitta69 Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 10:07
        Nie,jest zarlokiem tylko na kacu. Jak jadl nutelle z majonezem to na kacu nie byl. Za to po dwóch szklankach whisky...moze stad go fantazja poniosła...
    • lauren6 Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 10:15
      Widać, że o foodpairing nie słyszałaś. Po prostu jesteś nie na czasie, w przeciwieństwie do swojego faceta suspicious
    • mdro Re: facet ma zachcianki 15.04.16, 10:24
      Ale co jest obrzydliwego w białym serze z keczupem? Normalne IMO całkiem. Z pomidorem, papryką i posolony też jest dziwny? Ja jadam żółty ser z dżemem albo powidłami, też się niektórzy dziwują. Nutella jest okropna per se, dodatek majonezu niewiele zmienia IMHO wink. Ludzie naprawdę różne połączenia smaków lubią, niektórzy takie bardziej kontrastowe, inni są większymi tradycjonalistami - np. moje dorosłe dzieciątka słone ze słodkim jadają wyłącznie z grzeczności, z pieczonego mięsa śliwki czy morele starannie wydłubują. A smak się z wiekiem zmienia, to całkiem normalne - kiedyś mój mąż serów pleśniowych nie tolerował, teraz je całkiem chętnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka