zawsze-w-drodze 14.04.16, 21:28 www.pudelek.pl/artykul/91536/katolicki_lek_duchowy_dla_kobiet_po_poronieniu_i_aborcji_-_consolatyna_zdjecia/ Ciekawe czy beda w szpitalach rozprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majenkir Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:32 Az spojrzalam na date - 1 kwietnia byl 2 tgodnie temu Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:36 No weź... Bądź poważna. Obiecali darmowe leki dla emerytów? A o wszystkich dbają. www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Lek-duchowy-Consolatyna-ukoi-traume-po-utracie-dziecka-ZDJECIA-00021321 Na płodność tez jest - pasek św Dominika czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:37 I po ci in vitro? www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Pasek-sw.-Dominika-metoda-na-bezplodnosc-Jak-walczyc-z-bezplodnoscia-00019626 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:41 Należy spytać, czy paniom z syndromem poaborcyjnym to by pomogło. <sarkazm> Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:42 Ciekawe, czy będzie refundacja z NFZ... Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:46 To już wiadomo dlaczego tak bardzo chcą ustawy o ochronie życia-wszak i na tym da się zarobić. To jest tragiczne, nie śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:11 To jest zart?prawda Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:20 Ależ skąd. Tu sprzedają. sklep.stanislawbm.pl/pl/p/CONSOLATYNA.-Zestaw-antydepresyjny-po-utracie-dziecka/1607 Jedyne 9,90. Chyba sukces - bo chwilowo wyprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:25 Dla mnie - zony cywilnej i matki nieochrzczonych dzieci - to jest kuriozalne. Ale żenuje mnie to pogardliwe szydzenie ematek z religii. Badz co badz - ten "lek" jest kierowany do katoliczek i zakładam, ze one mogą w to wierzyć i moze nawet to im pomoze. Po co sie nabijać z tego, czego nie rozumiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
lena36 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:31 Religia nie musi równać się głupota. Ale może musi- na to wygląda. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:37 ofelia1982 napisała: > Po co sie nabijać z tego, czego nie rozumiemy? A dlaczego zakładasz, że 'nie rozumiemy'? Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:39 ofelia1982 napisała: > Dla mnie - zony cywilnej i matki nieochrzczonych dzieci - to jest kuriozalne. A > le żenuje mnie to pogardliwe szydzenie ematek z religii. Badz co badz - ten "le > k" jest kierowany do katoliczek i zakładam, ze one mogą w to wierzyć i moze naw > et to im pomoze. Po co sie nabijać z tego, czego nie rozumiemy? Dziękuję za ten wpis. Myślę, że jesteś fajną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_krowa Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 07:43 A dla mnie wierzącej ten lek to kpina z moich uczuć religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:53 ale szydera nie jest z religii jako takiej, tylko z tego, że się modlitwę i medalik _sprzedaje_ jako lek na traumę poaborcyjną, czyli zbija się bezczelnie kasę na kobietach. pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:23 Dokładnie, taka pomoc modlitewna powinna być,, gratis,, od duchownego. Ich rolą jest kojenie rozpaczy - a nie robienie biznesu na czyjejś tragedii. Szkoda, że nie ma ,, tabletek na rozgrzeszenie,,, za 9,99. Wstrętne. Wyciąganie pieniędzy pod płaszczykiem wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:13 Ja jestem katoliczką i wkurza mnie fakt, że chcą zarabiać na ludzkim nieszczęściu. Na traume poaborcyjną można porozmawiać z kimś, pomodlić się, ale żeby od razu sprzedawać modlitewniki, to moim zdaniem przegięcie. Pierwsze dziecko poroniłam i takie "lekarstwo" na pewno by mnie nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:24 Nie, to jest oparty na bujdzie odrażający chwyt marketingowy. Nie ma innego leku na depresję "po stracie dziecka" niż "po stracie rodzica" czy "po spaleniu się nieubezpieczonego domu". Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:40 Dla mnie szyderstwem jest ten "lek", będący niczym sprzedawanym za dychę. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 07:53 Nie zapędzaj się - to nie ematki drwią z religii, to przedstawiciele tej religii sami z niej drwią. Takie głupstwa wymyślać? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 08:15 Być może nie byłoby to tak żenujące, gdyby ten pakiecik nazywał się inaczej. Nie 'zestaw antydepresyjny' i nie 'lek duchowy'. Zestaw modlitewny byłby właściwszą nazwą. Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Psalm 51 15.04.16, 09:04 W kazdej ksiegarni z literatura religijna mozna kupic Biblie, gdzie znajduje sie tekst: Zmiłuj się nade mną, Boże, w swojej łaskawości, w ogromie swego miłosierdzia wymaż moją nieprawość! Obmyj mnie zupełnie z mojej winy i oczyść mnie z grzechu mojego! Uznaję bowiem moją nieprawość, a grzech mój jest zawsze przede mną. Tylko przeciw Tobie zgrzeszyłem i uczyniłem, co złe jest przed Tobą, tak że się okazujesz sprawiedliwym w swym wyroku i prawym w swoim osądzie3. Oto zrodzony jestem w przewinieniu i w grzechu poczęła mnie matka4. Oto Ty masz upodobanie w ukrytej prawdzie, naucz mnie tajników mądrości5. Pokrop mnie hizopem, a stanę się czysty, obmyj mnie, a nad śnieg wybieleję. Spraw, bym usłyszał radość i wesele: niech się radują kości, któreś skruszył! Odwróć oblicze swe od moich grzechów i wymaż wszystkie moje przewinienia! Stwórz, o Boże, we mnie serce czyste i odnów w mojej piersi ducha niezwyciężonego!7 Nie odrzucaj mnie od swego oblicza i nie odbieraj mi świętego ducha swego!8 Przywróć mi radość z Twojego zbawienia i wzmocnij mnie duchem ochoczym! Chcę nieprawych nauczyć dróg Twoich i nawrócą się do Ciebie grzesznicy. Od krwi uwolnij mnie, Boże, mój Zbawco: niech mój język sławi Twoją sprawiedliwość! Otwórz moje wargi, Panie, a usta moje będą głosić Twoją chwałę. Ty się bowiem nie radujesz ofiarą i nie chcesz całopaleń, choćbym je dawał10. Moją ofiarą, Boże, duch skruszony, nie gardzisz, Boże, sercem pokornym i skruszonym. Panie, okaż Syjonowi łaskę w Twej dobroci: odbuduj mury Jeruzalem! Wtedy będą Ci się podobać prawe ofiary, dary i całopalenia, wtedy będą składać cielce na Twoim ołtarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 09:10 > ten "lek" jest kierowany do katoliczek i zakładam, ze one mogą w to wierzyć i moze nawet to im pomoze. A nie uważasz, że powinny to miec za darmo? nie gorszy Cię sprzedaż modlitw? nie zauważyłaś, że szydzi się tu z robienia biznesu na ludzkim nieszczęściu, a nie z kobiet, ktore wierzą? Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 09:17 Za darmo to Jezus nas zbawil. Odpowiedz Link Zgłoś
plater-2 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:34 Nie widze nic dziwnego ani smiesznego w tym,ze wierzaca kobieta po utracie dziecka sie modli, bo ma poczucie winy, leki czy tez przezywa stany depresyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:39 plater-2 napisała: > Nie widze nic dziwnego ani smiesznego w tym,ze wierzaca kobieta po utracie > dziecka sie modli, bo ma poczucie winy, leki czy tez przezywa stany depresyjne. No ja też nie rozumiem, czemu twórca tego 'leku' sobie jaja z tragedii ludzkich robi. Odpowiedz Link Zgłoś
flo-bo Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 02:35 Otóż to. Zrownywanie tych dwóch sytuacji jest jakimś kosmosem i kpiną z tragedii. Niejeden ofiarodawca dostałby z liścia po prostu takim "pocieszeniu" Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:41 Z pomocą zgrabnego pakieciku za 9,90 o marketingowo nośnej nazwie "pakiet antydepresyjny"? Z gotowymi tekstami modlitw formatowanymi stosowne do okoliczności? I Matką Boską bez dzieciątka? To jest chore. Chore i szkodliwe. Najpierw wbijać kobiety w poczucie winy i dręczenie wizjami rozrywanych niemowlaków, następnie - jak juz nękane wzbudzonym wstydem i wymawianym morderstwem - wpadną w aborcje - triumfalnie ogłosić istnienie "syndromu poaborcyjnego", wreszcie sprzedawać remedium w zgrabnym kartoniku i promocyjnej cenie. Jeśli to nie jest obrzydliwe i cyniczne to nie wiem co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:44 W "depresje" wpadną nie w "aborcje". Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:27 Nie jest to dziwne, ani śmieszne. Ma prawo sięgać po każdą pomoc i jeśli modlitwa przynosi ukojenie to tylko można to wspierać. Ale tu jest czysty biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 08:45 plater-2 napisała: > Nie widze nic dziwnego ani smiesznego w tym,ze wierzaca kobieta po utracie > dziecka sie modli, bo ma poczucie winy, leki czy tez przezywa stany depresyjne. Ale nie rozumiesz, że nie to jest wyśmiewane czy znów starym zwyczajem udajesz, że nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
flo-bo Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 02:40 Zrownywanie tych dwóch sytuacji aborcji i poroniwnia jest jakimś kosmosem i kpiną z tragedii. Niejeden ofiarodawca dostałby z liścia po prostu takim "pocieszeniu". A zarabianie na tym jest obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 07:30 Nie rozumiem o co Wam chodzi. Jednym pomaga modlitwa, drugim grupa wsparcia, trzecim psycholog a czwartym yoga. Nie ma obowiązku kupna tego zestawu modlitw, kupi kto chce. I tak, w sklepie kupuje się książeczki z modlitwami, medaliki i krzyżyki. I tak są ludzie, którzy potrzebują gotowych wzorów modlitw aby może na tym zbudować własną. I zawsze można oprócz tego pójść po bezpłatne słowa pocieszenia do księdza - jeżeli ktoś potrzebuje. A nie oburza Was fakt płatnych wizyt u psychologa? Ten to dopiero zbija kasę na ludzkim nieszczęściu. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 07:56 Ale przynajmniej nie klepie, że robi to w imię miłości do bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś