Dodaj do ulubionych

Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy płakać?

14.04.16, 21:28
www.pudelek.pl/artykul/91536/katolicki_lek_duchowy_dla_kobiet_po_poronieniu_i_aborcji_-_consolatyna_zdjecia/
Ciekawe czy beda w szpitalach rozprowadzać.
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:32
      Az spojrzalam na date - 1 kwietnia byl 2 tgodnie temu big_grin
      • zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:36
        No weź... Bądź poważna. Obiecali darmowe leki dla emerytów? A o wszystkich dbają.
        www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Lek-duchowy-Consolatyna-ukoi-traume-po-utracie-dziecka-ZDJECIA-00021321
        Na płodność tez jest - pasek św Dominika czy jakoś tak.
        • zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:37
          I po ci in vitro? www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Pasek-sw.-Dominika-metoda-na-bezplodnosc-Jak-walczyc-z-bezplodnoscia-00019626
    • kropkacom Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:41
      Należy spytać, czy paniom z syndromem poaborcyjnym to by pomogło. <sarkazm>
    • morekac Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:42
      Ciekawe, czy będzie refundacja z NFZ...
    • angeika89 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 21:46
      To już wiadomo dlaczego tak bardzo chcą ustawy o ochronie życia-wszak i na tym da się zarobić.
      To jest tragiczne, nie śmieszne...
    • edelstein Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:11
      To jest zart?prawda
      • zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:20
        Ależ skąd. Tu sprzedają.
        sklep.stanislawbm.pl/pl/p/CONSOLATYNA.-Zestaw-antydepresyjny-po-utracie-dziecka/1607
        Jedyne 9,90. Chyba sukces - bo chwilowo wyprzedane.
    • ofelia1982 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:25
      Dla mnie - zony cywilnej i matki nieochrzczonych dzieci - to jest kuriozalne. Ale żenuje mnie to pogardliwe szydzenie ematek z religii. Badz co badz - ten "lek" jest kierowany do katoliczek i zakładam, ze one mogą w to wierzyć i moze nawet to im pomoze. Po co sie nabijać z tego, czego nie rozumiemy?
      • lena36 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:31
        Religia nie musi równać się głupota. Ale może musi- na to wygląda. Szkoda.
      • araceli Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:37
        ofelia1982 napisała:
        > Po co sie nabijać z tego, czego nie rozumiemy?

A dlaczego zakładasz, że 'nie rozumiemy'?
      • salinas Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:39
        ofelia1982 napisała:

> Dla mnie - zony cywilnej i matki nieochrzczonych dzieci - to jest kuriozalne. A
        > le żenuje mnie to pogardliwe szydzenie ematek z religii. Badz co badz - ten "le
        > k" jest kierowany do katoliczek i zakładam, ze one mogą w to wierzyć i moze naw
        > et to im pomoze. Po co sie nabijać z tego, czego nie rozumiemy?

Dziękuję za ten wpis. Myślę, że jesteś fajną osobą.
        • to_ja_krowa Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 07:43
          A dla mnie wierzącej ten lek to kpina z moich uczuć religijnych.
      • miedzymorze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:53
        ale szydera nie jest z religii jako takiej, tylko z tego, że się modlitwę i medalik _sprzedaje_ jako lek na traumę poaborcyjną, czyli zbija się bezczelnie kasę na kobietach.

pozdr,
        mi
        • gama2003 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:23
          Dokładnie, taka pomoc modlitewna powinna być,, gratis,, od duchownego. Ich rolą jest kojenie rozpaczy - a nie robienie biznesu na czyjejś tragedii. Szkoda, że nie ma ,, tabletek na rozgrzeszenie,,, za 9,99. Wstrętne. Wyciąganie pieniędzy pod płaszczykiem wsparcia.
      • angeika89 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:13
        Ja jestem katoliczką i wkurza mnie fakt, że chcą zarabiać na ludzkim nieszczęściu.
        Na traume poaborcyjną można porozmawiać z kimś, pomodlić się, ale żeby od razu sprzedawać modlitewniki, to moim zdaniem przegięcie.
        Pierwsze dziecko poroniłam i takie "lekarstwo" na pewno by mnie nie pomogło.
      • olena.s Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:24
        Nie, to jest oparty na bujdzie odrażający chwyt marketingowy. Nie ma innego leku na depresję "po stracie dziecka" niż "po stracie rodzica" czy "po spaleniu się nieubezpieczonego domu".
      • redheadfreaq Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:40
        Dla mnie szyderstwem jest ten "lek", będący niczym sprzedawanym za dychę.
      • semihora Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 07:53
        Nie zapędzaj się - to nie ematki drwią z religii, to przedstawiciele tej religii sami z niej drwią. Takie głupstwa wymyślać?
      • morekac Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 08:15
        Być może nie byłoby to tak żenujące, gdyby ten pakiecik nazywał się inaczej. Nie 'zestaw antydepresyjny' i nie 'lek duchowy'. Zestaw modlitewny byłby właściwszą nazwą.
        • plater-2 Psalm 51 15.04.16, 09:04
          W kazdej ksiegarni z literatura religijna mozna kupic Biblie, gdzie znajduje sie tekst:

Zmiłuj się nade mną, Boże, w swojej łaskawości,
          w ogromie swego miłosierdzia wymaż moją nieprawość!
          Obmyj mnie zupełnie z mojej winy
          i oczyść mnie z grzechu mojego!
          Uznaję bowiem moją nieprawość,
          a grzech mój jest zawsze przede mną.
          Tylko przeciw Tobie zgrzeszyłem
          i uczyniłem, co złe jest przed Tobą,
          tak że się okazujesz sprawiedliwym w swym wyroku
          i prawym w swoim osądzie3.
          Oto zrodzony jestem w przewinieniu
          i w grzechu poczęła mnie matka4.
          Oto Ty masz upodobanie w ukrytej prawdzie,
          naucz mnie tajników mądrości5.
          Pokrop mnie hizopem, a stanę się czysty,
          obmyj mnie, a nad śnieg wybieleję.
          Spraw, bym usłyszał radość i wesele:
          niech się radują kości, któreś skruszył!
          Odwróć oblicze swe od moich grzechów
          i wymaż wszystkie moje przewinienia!
          Stwórz, o Boże, we mnie serce czyste
          i odnów w mojej piersi ducha niezwyciężonego!7
          Nie odrzucaj mnie od swego oblicza
          i nie odbieraj mi świętego ducha swego!8
          Przywróć mi radość z Twojego zbawienia
          i wzmocnij mnie duchem ochoczym!
          Chcę nieprawych nauczyć dróg Twoich
          i nawrócą się do Ciebie grzesznicy.
          Od krwi uwolnij mnie, Boże, mój Zbawco:
          niech mój język sławi Twoją sprawiedliwość!
          Otwórz moje wargi, Panie,
          a usta moje będą głosić Twoją chwałę.
          Ty się bowiem nie radujesz ofiarą
          i nie chcesz całopaleń, choćbym je dawał10.
          Moją ofiarą, Boże, duch skruszony,
          nie gardzisz, Boże, sercem pokornym i skruszonym.
          Panie, okaż Syjonowi łaskę w Twej dobroci:
          odbuduj mury Jeruzalem!
          Wtedy będą Ci się podobać prawe ofiary, dary i całopalenia,
          wtedy będą składać cielce na Twoim ołtarzu.
      • lady-z-gaga Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 09:10
        > ten "lek" jest kierowany do katoliczek i zakładam, ze one mogą w to wierzyć i moze nawet to im pomoze.

A nie uważasz, że powinny to miec za darmo? nie gorszy Cię sprzedaż modlitw? nie zauważyłaś, że szydzi się tu z robienia biznesu na ludzkim nieszczęściu, a nie z kobiet, ktore wierzą?
        • plater-2 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 09:17
          Za darmo to Jezus nas zbawil.
    • plater-2 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:34
      Nie widze nic dziwnego ani smiesznego w tym,ze wierzaca kobieta po utracie dziecka sie modli, bo ma poczucie winy, leki czy tez przezywa stany depresyjne.

• araceli Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:39
        plater-2 napisała:
        > Nie widze nic dziwnego ani smiesznego w tym,ze wierzaca kobieta po utracie
        > dziecka sie modli, bo ma poczucie winy, leki czy tez przezywa stany depresyjne.

No ja też nie rozumiem, czemu twórca tego 'leku' sobie jaja z tragedii ludzkich robi.
        • flo-bo Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 02:35
          Otóż to. Zrownywanie tych dwóch sytuacji jest jakimś kosmosem i kpiną z tragedii. Niejeden ofiarodawca dostałby z liścia po prostu takim "pocieszeniu"
      • zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:41
        Z pomocą zgrabnego pakieciku za 9,90 o marketingowo nośnej nazwie "pakiet antydepresyjny"? Z gotowymi tekstami modlitw formatowanymi stosowne do okoliczności? I Matką Boską bez dzieciątka? To jest chore. Chore i szkodliwe. Najpierw wbijać kobiety w poczucie winy i dręczenie wizjami rozrywanych niemowlaków, następnie - jak juz nękane wzbudzonym wstydem i wymawianym morderstwem - wpadną w aborcje - triumfalnie ogłosić istnienie "syndromu poaborcyjnego", wreszcie sprzedawać remedium w zgrabnym kartoniku i promocyjnej cenie. Jeśli to nie jest obrzydliwe i cyniczne to nie wiem co jest.
        • zawsze-w-drodze Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 14.04.16, 22:44
          W "depresje" wpadną nie w "aborcje".
      • gama2003 Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 00:27
        Nie jest to dziwne, ani śmieszne. Ma prawo sięgać po każdą pomoc i jeśli modlitwa przynosi ukojenie to tylko można to wspierać. Ale tu jest czysty biznes.
      • morgen_stern Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 08:45
        plater-2 napisała:
        > Nie widze nic dziwnego ani smiesznego w tym,ze wierzaca kobieta po utracie
        > dziecka sie modli, bo ma poczucie winy, leki czy tez przezywa stany depresyjne.

Ale nie rozumiesz, że nie to jest wyśmiewane czy znów starym zwyczajem udajesz, że nie rozumiesz?
    • flo-bo Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 02:40
      Zrownywanie tych dwóch sytuacji aborcji i poroniwnia jest jakimś kosmosem i kpiną z tragedii. Niejeden ofiarodawca dostałby z liścia po prostu takim "pocieszeniu". A zarabianie na tym jest obrzydliwe
    • dido_dido Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 07:30
      Nie rozumiem o co Wam chodzi. Jednym pomaga modlitwa, drugim grupa wsparcia, trzecim psycholog a czwartym yoga.
      Nie ma obowiązku kupna tego zestawu modlitw, kupi kto chce. I tak, w sklepie kupuje się książeczki z modlitwami, medaliki i krzyżyki. I tak są ludzie, którzy potrzebują gotowych wzorów modlitw aby może na tym zbudować własną. I zawsze można oprócz tego pójść po bezpłatne słowa pocieszenia do księdza - jeżeli ktoś potrzebuje.
      A nie oburza Was fakt płatnych wizyt u psychologa? Ten to dopiero zbija kasę na ludzkim nieszczęściu.
      • semihora Re: Lek po aborcji i poronieniu. Śmiać sie czy pł 15.04.16, 07:56
        Ale przynajmniej nie klepie, że robi to w imię miłości do bliźniego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka