Dodaj do ulubionych

jest taka czekolada ...

19.04.16, 12:35
Jest taka czekolada, którą się nie dzielę. No chyba, że z moimi dziećmi, ale niechętnie wink Tak jak żelkami Sokkami.

A mianowicie: E.Wedel Karmelowa z solonymi orzeszkami smile))) Pyszna.

Macie jakiś ulubiony słodycz teraz (to do nieodchudzających się wink). Ja właściwie się nie objadam bo jestem w stanie obiad poświęcić dla tejże czekolady.
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 12:37
      Moje ulubione dwa w jednym wink

https://www.alleceny.pl/static/images/Aleceny_Model_Product_Table/big/lindt-whisky-mleczna-czekolada-z-nadzieniem-z-whisky-100-g_ad1711e1884db705ad8468cf8838ec6b.jpg
    • heca7 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 12:38
      Pawełek toffi Wedla wink Ale tylko toffi.
      • aquella Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:18
        Tylko advocat smile
      • dziewczyna_kolegi Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:24
        Tylko toffi lub caffe latte (nowość) smile
        • szpil1 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:00
          Ooo, kawowy wpisuję na listę słodyczy, które koniecznie muszę spróbować.
      • mytoya Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 19:18
        Pawełek o smaku advocat ...to jest to!
    • slonko1335 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 12:41
      Sokki ale kwaśne, kwaśne haribo pasta fruta, maltesers, rafaello i ptasie mleczko waniliowe.
      • alpepe Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:04
        właśnie sobie uświadomiłam, że nigdy w życiu nie jadłam maltesers...
        • jan.kran Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:16
          Krówki , w Norwegii rarytas ale występują u Litwina na rogu jak kupię raz na jakiś czas torebkę to pożeram sama.Każda biała czekolada , nie oddam nikomu!!!
    • myfaith Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 12:41
      Tak lindt- seria Creation - creme brulee Ale jakoś jej ostatnio nigdzie nie widze.
      Lody Waniliowe - Haagen Dazs- tez w sklepach nie widze
      A jak nie ma to nie kupuje wiec z czystym sumieniem moge powiedzieć ze sie nie objadam-smile
      • rorzrzutny Re: jest taka czekolada ... 20.04.16, 00:13
        myfaith napisała:

> Lody Waniliowe - Haagen Dazs- tez w sklepach nie widze

Tesco?...
        Tzn. jakieś Haageny tam są (bywają?), ale czy akurat waniliowe - tego nie wiem. Nigdy dokładnie się nie przyglądałem.
        • myfaith Re: jest taka czekolada ... 20.04.16, 17:36
          Jak będę w pobliżu Tesco to wstąpię - moze bedą te lody.

A wie ktos moze gdzie aktualnie sprzedają te czekoladę?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/qe/hi/fezm/IdtXGRzdjiwZV9fBIX.png
        • wilowka Re: jest taka czekolada ... 20.04.16, 22:56
          Widziałam ostatnio w Tesco
    • lauren6 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 12:47
      Trufle belgijskie (prawdziwe, nie te podróbki Mieszka, które sprzedają w Biedronce).
      Haagen Dazs czekoladowe.
      Migdały w czekoladzie.
    • default Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 12:51
      W zasadzie nie mam takiej jednej jedynej, miewam fazy na różne gatunki. Długi czas byłam fanem tej:
      testujemyjedzenie.pl/czekoladki-slone-toffi-z-biedronki-test-i-opinie/
      Na pewno niechętnie dzielę się batonikami z marcepanem oraz biedronkową wersją m&m-sów, czyli drażetkami Monti, które uważam za dużo lepsze od oryginału i jak się dorwę to potrafię schrupać przez wieczór całe opakowanie smile
    • edelstein Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:02
      Lody Grycan.Nie ma icj w Niemczech,wiec nie moge ich zrec wiederkommen.
      • edelstein Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:03
        Wiaderkami
        • k1234561 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:09
          Pączki.Uwielbiam.Ostatnio jadłam Dunkin Donuts,też pyszne....
          • dolores12 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:16
            Maltesers i KitKat z masłem orzechowym są tylko moje.
          • princesswhitewolf Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 14:27
            >Ostatnio jadłam Dunkin Donuts,też pyszne....

hmmm. podejrzewam ze w Polsce musieli ulepszyc recepture bo inaczej by sie to dziadostwo nie przyjelo.
            W UK i USA Dunkin Donuts= flakowata ciapowata masakra
        • shell.erka Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:16
          Ostatnio się zepsuły, albo się przejedlismy, bo jakoś już takich doznań jak wcześniej nie dostarczają.
          • szarsz Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:33
            Grycany potwornie się zepsuły, a czekoladowe to już w ogóle straszne są.
        • ailia Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:41
          Możesz.
          Są w tej Edece edeka-paschmann.de/standorte/suitbertusstrasse/
          • ailia Grycan 19.04.16, 17:53
            link do Edeki byl dla Edelstein
            • edelstein Re: Grycan 19.04.16, 19:41
              A maja wszystkie rodzaje?Kurde Kusi mnie by pojechac teraz zarazem. Zrobilas mi krzywdetongue_out
              • ailia Re: Grycan 19.04.16, 21:19
                Nie mam jak ci wkleic fotki, ale widze przynajmniej 5 rodzajow.
                Na pewno sa czekoladowe, waniliowe, kawowe, orzechowe, truskawkowe, pistacjowe....
                maja opakowania po niemiecku
                • edelstein Re: Grycan 19.04.16, 22:27
                  Nie ma,bylam.
                  • ailia Re: Grycan 21.04.16, 08:59
                    Ale jak - wcale nie ma?
                    Przeciez ze dwa tyg temu bylam i kupowalam - mam nawet foty zamrazarki z Grycanem, pokazywalam znajomym z Polski ceny.
      • memphis90 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 18:53
        Oj, Grycany dobre są w ich kawiarni, tych gotowych,masowej produkcji czasem nawet nie da się przełknąć. Na przykład truskawkowe to sam cukrowy ulep z namiastką truskawek, fuj, czekoladowe też są mocno przesłodzone. Sorbety są niezłe. Kawiarnianie cynamonowe, różane, sułtańskie -mmmmm, marzenie... Wśród "gotowców" wyjątek robię dla śliwki w czekoladzie.
        • bi_scotti Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 23:18
          memphis90 napisała:

> Oj, Grycany dobre są w ich kawiarni, tych gotowych,masowej produkcji czasem naw
          > et nie da się przełknąć. Na przykład truskawkowe to sam cukrowy ulep z namiastk
          > ą truskawek, fuj, czekoladowe też są mocno przesłodzone. Sorbety są niezłe. Kaw
          > iarnianie cynamonowe, różane, sułtańskie -mmmmm, marzenie... Wśród "gotowców" w
          > yjątek robię dla śliwki w czekoladzie.

W kawiarniach sa blee i mdle. Malaga z pudelka wymiata wszystko podobnie jak Café Latte. Poza tym ich kawiarnie sa jakies takie old-fashion, wole sobie usiasc we wlasnej kuchni na stole i lyzeczka za lyzeczka za lyzeczka ... sluchajac jakiegos letniego blues ... mmm ... Jutro definitywnie jade do polskiego sklepu po lody! Serwus.
      • mytoya Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 19:21
        Uwielbiam czekoladowe i pistacjowe. W Polsce.w nieiwlu sklepach można je dostać. .
        • edelstein Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 19:42
          Czekoladowe byly oststnio w polskim lidlu i biedronce.Bylam 2tyg temubig_grin
    • beataj1 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:29
      Lody z Maca z KitKatem, czekolada z okienkiem, kiedyś była taka cudowna czekolada milki z chrupkami kokosowymi, wafelki torcikowe.
      A od paru dni za mną chodzą naleśniki z mascarpone smile
    • kocianna Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 13:39
      Czekolada z chili Lindta. Czasem robię podróbkę do fondue - zwykła gorzka + chili + czerwone wytrawne wino zamiast śmietanki.
      I jeszcze czekolada z otrębami, w PL takiej nie ma sad
      • ailia Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:42
        Zaciekawiłaś mnie - jakiej marki ta otrębowa?
    • princesswhitewolf Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 15:06
      Boze chron mnie przed widokiem tych pokus co bym sie nie rzucila i nie pozarla...

https://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/074500/74281.jpg

https://www.nougat-lalinoise.com/images/la-linoise/accueil-bandeaux/home-1.jpg

https://www.international-chocolates.com/i/mirabellmozartkugeln2.jpg

• birch70 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 15:18
      Miejsce pierwsze: lody Castellari o smaku sernikowym tongue_out Dla mnie genialne.
      Miejsce drugie: czekolada gorzka Goplany (którą właśnie teraz poprawiam sobie humor w oczekiwaniu na wyniki biopsji... sad )
      Miejsce trzecie: ptasie mleczko kokosowe E.Wedla.

Innych słodyczy praktycznie nie jadam.

• sandrasj Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 15:20
      Teraz jest jeszcze batonik z karmelovej z orzeszkami i ciasteczkami smile mniaaaam
    • lola211 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:09
      Gorzka 99%.
      Nie dzielę sie, bo i tak nikt jej nie chcebig_grin.Moze bezpiecznie lezec na widoku.
      • bi_scotti Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:28
        Batonik Jacek pomaranczowy, Wawel.
        Trufle tez produkcji Wawel - zadne "ze swiata" sie z nimi (dla mnie) rownac nie moga!
        Lody Grycan, szczegolnie Café Latte ... zaczynam sie slinic jak pies boxer ...
        Lind wylacznie champagne balls, kiedys mieli w serii classic czekolade kawowa, przestali ja produkowac jakies 5 lat temu - wciaz im tego nie moge wybaczyc suspicious
        Marcepanowy kwadrat Ritter tez jest OK smile
        Poza tym lubie gorzka czekolade tak 85% i tu mi wlasciwie ganz egal kto ja wyprodukowal, moze byc nawet rosyjska wink
        • szarsz Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:35
          Oj, ja truflami Wawela też nie pogardzę. Są jeszcze wytrawne, próbowałaś?
          • bi_scotti Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:50
            szarsz napisała:

> Oj, ja truflami Wawela też nie pogardzę. Są jeszcze wytrawne, próbowałaś?

No i ladnie to tak zachecac do zlego w ten piekny, sloneczny, kwietniowo-wtorkowy poranek? Tak sie nie robi! Przeciez nie pojade w czasie lunch do polskiego sklepu po te wytrawne ... chociaz ... chociaz ... hmmm ... Nie kusic, prosze! wink
        • ailia Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:47
          Nie ta?
          www.lindt.de/produkte/tafeln/kaffee/mocca/
          • bi_scotti Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:53
            Ta jest jakby slodsza i ciensza sad
            Tamta byla z tej serii:
            https://www.philgift.com/mothersday2/chocolates/big/lindtswiss_assorted.jpg
            I "oficjalnie" pani mi powiedziala w ich firmowym sklepie tudziez potem dostalam od nich "oficjalny" email, ze jej produkcje zakonczyli - na jak tak mozna? Jak tak mozna czlowiekowi zrobic?
            • ailia Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:54
              Nie mozna. Skandal okropny. Czy to byla mocca czy jakas inna kawa?
              • bi_scotti Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 19:23
                Mocca. Ale to nie jest pierwsza czekolada-mojamilosc, ktora zniknela z polek - tak to jest jak czlowiek za dlugo zyje albo za szybko sie przyzwyczaja tongue_out Trzeba dac szanse nowym produktom - jest wszak pewien fun w szukaniu nowych milosci big_grin Cheers.
            • kura17 Bi_scotti 19.04.16, 20:09
              www.philgift.com/lindt_swisclsicvariants.htm
              smile
              • ailia Re: Bi_scotti 19.04.16, 21:22
                mowisz, ze maja ostatnie opakowania sprzed 5 lat?
                smile
              • bi_scotti Re: Bi_scotti 19.04.16, 23:09
                Jak lubie Filipinczykow tak nie dam im zarobic w ten sposob, no nie dam, bo nie big_grin Mona Lisa od Chinczykow tez nie kupie - taka jestem dziwna, ot co tongue_out Cheers.
        • szpil1 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 20:58
          bi_scotti napisała:

> Trufle tez produkcji Wawel - zadne "ze swiata" sie z nimi (dla mnie) rownac nie
          > moga!

Też bardzo lubię smile

> Lody Grycan, szczegolnie Café Latte ... zaczynam sie slinic jak pies boxer ...

Jak jestem w Polsce to tylko Cafe Latte... A jak w UK to lody kawowe Haagen Dazs albo jeszcze lepsze Colombian Cofee Waitrosa. Jakby mi ktoś podjadł - ubiłabym.

Kiedys w Lidlu była czekolada biało-kawowa, juz jej nie ma. Oj, szkoda.

Generalnie jak widzę czekoladą/cukierki/lody/ciasto kawow to muszę spróbować, nie przejdę obojętnie wink
          • szpil1 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:22
            A, i jeszcze wspomne te trufle z Solidarności:
            https://czekosfera.blog.pl/files/2015/01/DSCF5293.jpg

oraz Buławki - ale ich chyba juz nie produkują sad

https://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Cukierki-lizaki-drazetki/Bulawka-29231-big.jpg
          • bi_scotti Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 23:13
            szpil1 napisała:

> A jak w UK to lody kawowe Haagen Dazs

A ja jakos sie do HD nigdy nie przekonalam. Probowalam juz chyba wszystkie mozliwe smaki w roznym towarzystwie i nastroju, o roznych porach roku i w roznych miastach swiata ale wciaz nie ... Raz, no jeden jedyny raz HD spelnilo moje oczekiwania: campground po polnocnej stronie Grand Canyon, maly, parchaty sklepik przy tym campground i truskawkowe HD - OMG - Cud Nad Wisla/Przy Kanionie big_grin Ale juz nigdy potem ten Cud sie dla mnie nie powtorzyl, eh - tak to bywa z cudami wink Cheers.
            • ailia Re: jest taka czekolada ... 21.04.16, 09:02
              Tez tak mam z HD. Nie rusza mnie. Jedynie makadamiowe..... (i co gorsza, sa za slodkie, ale pyszne)
    • gaga-sie Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:31
      Ritter sport kokos i każda kokosowa, a zwłaszcza biała. No i idę do szafki pobuszować, a miałam się oszczędzać.
    • afro.ninja Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:32
      Miekkie wafle z jednej cukierni. Na szczescie mam do niej daleko.
    • ailia Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 17:52
      Różne mam fazy. Jem czasem coś tak często, że mam dość na długo-długo. Zimą wciągam chałwę i marcepan, latem lody z najlepszej lodziarni w miescie. Teraz mam fazę na ciasteczka Jaffa, testuję różne firmy. To w ogóle był jeden z moich większych szoków zagranicznych, gdy się dowiedziałam, że Delicje nie są polskim wynalazkiem i dobrem narodowym wink
      No i mam kartę stałego klienta w sklepie Lindta. Wstyd się przyznać, zapełniam ją dość szybko.
      • quilte Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 18:05
        Marcepany, najlepiej takie z czymś jeszcze, np. śliwką, truskawką, ananasem. Ptasie mleczko cytrynowe. Różne czekoladki nadziewane Wawela. Kruche krówki, odkryciem były te z dino parku w Bałtowie. Cytrynowe wafelki. Lody Bounty. O! Lody z czarnego sezamu.
        • agni71 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 18:36
          Ja ostatnio mam fazę na chałwę smile
    • solejrolia Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 18:35
      Nie dzielę się, zwłaszcza z dziećmi, cukierkami z adwokatem Wawel
      (są w biedronce przy wejściu, w kartonikach)

MNIAM!
    • andaba Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 19:24
      https://bloggin.pl/wp-content/uploads/2014/11/Magnetic-czekolada-z-migda_C5_82ami001.png

Ostatnio jej nie ma sad
      Ale orzechowa też dobra.
      • karme-lowa Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:48
        Andaba, kupujesz tę czekoladę w Lidlu czy Biedronce?
        • wilowka Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:57
          Magnetic to chyba Biedronkowa smile
    • joa66 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 19:46
      lody Haagen-Dazs z orzechami makadamia
      makaroniki
      kruche krówki
      marcepan w czekoladzie
      czekolady.. różne
    • kura17 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 20:12
      plasterki kandyzowanych pomaranczy, do polowy w czekoladzie.... oooo...
      serwuje takie karamello w krakowie, jestem uzalezniona - kiedykolwiek tam jestem, to musi byc codziennie herbata czarna i plasterek smile
      • szarsz Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 20:41
        Karamello w ogóle ma fajne czekolady. Lubię smile
        • szarsz Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 20:42
          Czekaj, karmello chyba?
    • black-cat Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 20:33
      Lody Haagen Dazs - mieszanka czekolady belgijskiej, sernika z truskawkami i jagodowych. Z czekolad: Lindt 70% i gorzka z truskawkami. I jak jest tydzień amerykański w Lidlu obżeram się lodami czekoladowymi, sernikowymi i ciasteczkowymi.
      • ailia Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:51
        Z amerykanskich smakow nie podpasowaly mi lody z peanut butter cup. Same czekoladki pyszne, ale z lodami jakos nie za bardzo. Szkoda.
    • fornitta69 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:08
      Żelki misie. Kocham je ostatnio.
      • ailia Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:50
        Jesienia w fabryce Haribo robia akcje wymiany zebranych przez dzieci zoledzi i kasztanow (do zoo na karme) za zelki misie. Maja stosowny przelicznik.
    • b.bujak Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:37
      właśnie sobie uświadomiłam, że nigdy tego nie przyniosłam do domu, zawsze zżeram w pracy:

https://nestle.jp/brand/kit/inbound/common/images/limited/image03.png
      • ailia Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:49
        o, mam wlasnie smile
        ale to do konca nie jest czekolada dla mnie - biala. Sam aromat herbaty super, uzywam matcha do ciast.
    • bisiek10 Re: jest taka czekolada ... 19.04.16, 21:57
      Milka Oreo i torcik migdalowy z Daim smile Ze o lodach Oreo nie wspomne tongue_out
      • lucky80 Re: jest taka czekolada ... 20.04.16, 14:20
        jestem teraz na diecie ale - torcik wedlowski (i krajanka także).
        Migdały w czekoladzie (ale nie mlecznej).
        Z wafelków to wyłącznie Grzesiek kakaowy (ten w granatowym opakowaniu).
        Czekolady wedla z orzechami...mniamsmile
        Lody Hagen- Danz czekolada belgijska
        Albo Ben&Jerry (jak dobrze że w polsce nie do dostania) różne smaki...
        • ailia Re: jest taka czekolada ... 21.04.16, 09:00
          Torcik wedlowski - nie, nie i nie!
          To nie ten smak - naprawde sie zepsul. Strasznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka