Dodaj do ulubionych

uroda przeklenstwem

03.05.16, 10:59
Wiele z e-matek napisalo dziewczynie (watek ady o fajnych facetach i brzydkiech kobietach), ze to ona jest winna bo tak mysli i zazdrosci tym brzydkim kobietom fajnych facetow. A ja wam cos powiem uroda i seksapeal moga byc przeklenstwem. Nie wiecie jak ludzie, inne kobiety potrafią ranić bo ktoś jest atrakcyjnym. Po latach dowiedziałam się dlaczego na studiach było mi tak ciężko fajnego chłopaka znaleźć i dlaczego tak cierpiałam kiedy dochodzily do mnie o mnie samej takie wymyslone informalcje, nie nie oczekiwałam super przystojniaka, normalnego fajnego chlopaka. Mielismy niestety w tym akurat miescie 1 uczelnie i wiekszosc sie znala z imprez, z wykladow. Mnie kobiety po prostu nienawidzily, rozsiewaly na moj temat pomówienia, że tylko podrywam, zaliczam chłopakow, zeby oni na mnie uwazali, ze jestem piękna i głupia, wmawiali moim kolegom, że jestem najgorszą kobietą na ziemi tylko dlatego, ze byłam szczupła, z duzym biustem i ładnymi rysami twarzy. Ja niestety byłam cichą, spokojną dziewczyną nie miałam takiego gadania i przebicia jak niektóre z kobiet które mi zazdrościły. A dzisiaj jestem szczesliwa mam fajnego faceta i uwolnilam sie od przeszlosci. Natomiast ty ada sie nie martw. Te brzydkie kobiety z moich studiów mają tych fajnych ze studiów facetów ale oni juz sie na nich poznali, ze uroda nie idzie w parze z osobowością, uprzejmością. One nadal takie wredne sa.
Nie wiem dlaczego ludziom uroda kojarzy sie z nagorszymi cechami a brak urody z dobrymi ludzmi a tak nie jest.
Mam rowniez świetną przyjaciólkę razem chodzilysmy do gimnazjum śliczna blondyneczka, z pięknymi ustami, kobiecą sylwetką. Nawet nie wiecie jak zranioną przez ludzi. Świetnie od zawsze tanczyla talent ukrywala bo i tak dla kazdego byla dziw** kolejne pomówienia, tylko dlatego że więkoszość jej zazdrościła albo nie chciała akurat tego czy tamtego chłopaka i oni rozsiwali znowu plotki na jej temat.
Polecam film:

www.filmweb.pl/Malena

Mozna zobaczyć w nim jacy są ludzi, jak zle byc po prostu urodziwnym.

Od razu pisze nie, nie chwale sie, nie znacie mnie tu nawet na forum, nie znacie moich zyciowych doswiadczen, pisze swoje obserwacje. Wylaczeni swoje.
Ada glowa do gory i przyjrzyj sie tez czy ktos Cie czasami nie oczernia, jakas zazdrosna kobieta.
Dziękuję Bogu, ze mam juz ten etap za sobą. W pracy nadal musze udawadniac, wiele osob mnie nadal krzywdzi ale ja jestem szczesliwa, mam świetną rodzinę, piękną wewnętrznie przede wszystkim. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • paknaopak Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:07
      Trochę Ci się zamotało wink Adzie nikt nie wypomina urody, tylko wredotę wink
      • kura17 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:09
        > Adzie nikt nie wypomina urody, tylko wredotę wink

wypominaja jej wredote, bo jest ladna wink
        gdyby byla brzydka, to by nie bylo sprawy, hehe

a raczej - nie uklada jej sie w zyciu, bo jest ladna, wiec ktos ja oczernia i tyle...
        • paknaopak Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:20
          A widzisz, czyli brzydcy mogą byc wredni, a ładni nie. To jest dopiero niesprawiedliwość wink
        • saszanasza Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:56
          Tak naprawdę to nie wiemy, czy jest ładna czy nie. To ona siebie tak postrzega. Wiemy natomiast, że jest wredna i to jest obiektywne.
        • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:24
          Tego, czy jest ładna, to nie wiemy. Od samej ad.a6 wiemy, że jest piękniejsza, zaradniejsza, mądrzejsza, milsza itd, itd od reszty brzydkich, grubych, głupich i wrednych.
          • za_mszowe Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:00
            I w takim duchu wychowuje swoja corke(watek o dziecku byl na kilkaset postow ostatnio),wspolczuje dziecku.
    • kura17 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:08
      jejku, kolejne stereotypy...
      ja z tych malo atrakcyjnych, uwielbiam piekne kobiety i czesto mam w otoczeniu jakas.
      nigdy zadnej nie oczernialam, nie obgadywalam, bez znaczenia, czy byla piekna, czy nie.
      nie spotkalam sie tez z takim zjawiskiem, przyjaznilam sie z najrozniejszymi kobietami i takich akcji wsrod nas nie bylo.
      moja najlepsza przyjaciolka, z liceum jeszcze, jest niesamowita kobieta, piekna i z charyzma, w dodatku bardzo inteligentna i oczytana i jeszcze niesamowicie wychodzi na zdjeciach... kocham ja od lat i nie mam zamiaru obgadywac smile

czy trzeba na swiat patrzyc przez kalki: piekna-glupia, brzydka-zazdrosna/wredna, itp itd???
      • azyl85 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:12
        niestety dla mnie to nie jest sterotyp malo atrakcyjna- zazdrosna bo ja to przeszlam, totalne piekło. Cieszę się, że się z taką syuacją w swoim życiu nie spotkałaś. I dobrze że są normalni ludzie na świecie. Chociaz teraz tez jestsmy w tym wieku, ze wiemy, ze uroda nie daje szczęscia. Jednak 13-14latki potrafia być okropne, niestety 20latki też. Może koło 30 jest juz normalnie bo kazda ma swoja rodzinę i sie nad tym specjalnie nie zstanawia.
      • bei Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:35
        Kura! Jesli jestes ta, ktora znam od lat jedenastu to klamieszsmile
        Widzialam Cie na fotkach- jestes piekna i madra kobietasmile
        Po porodzie i ciazy wygladalas swietnie to juz sobie wyobrazam jaki efekt jest gdy Kura wypoczeta smile
        • kura17 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:48
          Bei, jestem ta sama kura smile
          jednak TY jestes chyba najmilsza znana wszystkim forumka, wiec Twoich opini nie mozna brac powaznie, hehe
          jednak dziekuje za komplement, mile to.
    • goodnightmoon Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:13
      azyl85 napisała:

> Ada glowa do gory i przyjrzyj sie tez czy ktos Cie czasami nie oczernia, jakas zazdrosna kobieta.

Ada (ktora, btw, ma na imie Ania) sama sie wystarczajaco stara, wiec zadna zazdrosnica nie musi zadawac sobie trudu smile
      • ad.a6 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 17:43
        A miałaś kiedyś taką sytuację, że organizowałaś imprezę sylwestrową po czym był telefon od dziewczyny najlepszego przyjaciela że nie przyjdą (mimo, że już wszystko było umówione i przygotowane) bo z pewnością będziesz miała na sobie wydekoltowaną małą czarną i czerwone usta/paznokcie, a on wtedy całą uwagę skupia na tobie i ona cię z całego serca nienawidzi? MIałam takich sytuacji wiele i przyjaźnie się rozsypały. Przez takie niunie własnie.
        • mamma_2012 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:02
          A miałaś kiedyś taką sytuację, że zrezygnujesz z wyjścia, bo jesteś tak brzydka, że boisz się, że twój, z trudem zdobyłby facet, widząc nawet bardzo przeciętne dziewczyny zapomni o tobie?
          Czyli czy byłaś kiedyś w sytuacji tej najbrzydszej, najgorszej, która nawet jeśli wyda majątek na lekarzy nie zbliży się do Twojej wrodzonej urody?
          • ad.a6 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:39
            Skoro on jest takim typem, że wtedy był wpatrzony we mnie, to jak nie ma mnie byłby wpatrzony w inną, więc jako ta brzydka jego kobieta rezygnuję z niego, bo się nie chcę męczyć, bo nie odizoluję go od ludzi.... Ja go lubiłam i ceniłam jako przyjaciela, bez podtekstów seksualnych z mojej strony. Znaliśmy się kupę lat i tylko ona tę znajomość zniszczyła.
            • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 05.05.16, 18:35
              Ale wiesz, znałam taką sytuację, że pani miała pretensje do jednej kobiety o różne powłóczyste spojrzenia i ćwierkanie do jej osobistego męża. Do innych koleżanek jakoś nigdy pretensji nie miała; ja owego męża znam i nie jest podrywaczem ani niespełnionym macho, który musi się dowartościowywać. Więc różnie bywa, a jeśli telefonów od niezadowolonych żon masz więcej, to może powinnaś się zastanowić.
    • kadfael Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:15
      Uroda co najwyżej może być tym gwoździem do trumny. Li i jedynie. A lubienie - nielubienie kogoś, atrakcyjność towarzyska - kwestia charakteru. Czyli to, że byłaś cicha i spokojna, a nie ładna.
    • chicarica Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:21
      Jako kobieta średnio czy mało atrakcyjna powiem Ci, że nie masz racji. Ludzie wredni są ogólnie, ale są wredniejsi dla kobiet brzydszych. To, czego doświadczyłaś, to prawdopodobnie charakterystyczna dla kobiet z krajów wschodu Europy konkurencja o uwagę facetów. Po prostu: w krajach w których dominuje patriarchat, a jedną z niewielu dróg dla kobiety aby do czegoś dojść jest znalezienie odpowiednio ustawionego mężczyzny, kobiety ciągle ze sobą konkurują, zamiast się nawzajem wspierać. Typowe dla Polski, Ukrainy, Rosji... Widać to nawet i na tym forum. Ciężko jest znaleźć przyjazną kobiecą duszę, bo kobiety upatrują rywalek we wszystkich innych kobietach i ciągle licytują się ze sobą. Każdy powód, by kopnąć inną kobietę, jest dobry. Taki mamy klimat.
      • bella_roza Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:26
        coś w tym jest... niedawno usłyszałam od kobiety że jak wyszła za mąż to przestała się widywać z przyjaciółkami i potraciła te przyjaźnie bo wszystkie przyjaciółki chciały jej męża poderwać (w jej mniemaniu) sad
        • kaz_nodzieja Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:29
          Może miała rację? Np. taka Hanna Lis, myślisz że takie kobiety są tylko w mediach?
          • chicarica Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:32
            Z tym to różnie. Ja znam jedną, która uważała, że wszystkie jej męża chciały poderwać, a ja tego jej męża nawet z dopłatą unijną bym nie chciała. Ale faktem jest, że są panie, którym ani obrączka, ani wianuszek potomstwa nie przeszkadza.
            • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:28
              niestety tez mialam taka kolezanke. Jak wyszla za maz to wyslalam zaproszenie do jej meza na Facebooku. No dziwne by bylo gdybym byla z nia polaczona na Facebooku a z nim nie. Przeciez to maz. Facet jest Japonczykiem. Maly skosnooki. Wyslalam "zapros" i w zyciu z nim nie zamienilam jednego slowa. Nawet w planach nie mialam z nim rozmawiac.

Wyzwala mnie od najgorszych i ze zapewne mu wyslalam zaproszenie bo na pewno chce go poderwac. Ja dzieciata kobita w zwiazku... szok.,,, W zyciu by mi nie przyszlo do glowy by randkowac z nim ( nie wspomne ze Japonczycy nie sa w moim typie ani kulturowo ani z wygladu). Zerwalam z nia kontakty po tym zachowaniu. Jej maz i ona posluzyli sie mna. Ow Japoniec jej moim kosztem ( tego zaproszenia na Facebooku) chcial zademonstrowac swoja lojalnosc i wiernosc. Przykre i infantylne

Wiec jak widac kobiety miewaja KUKU z zazdrosci.
              • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:29
                >ak wyszla za maz to wyslalam zaproszenie do jej meza na Facebooku. No dziwne by bylo >gdybym byla z nia polaczona na Facebooku a z nim nie.
                A dla mnie to dziwne, co piszesz. Mój mąż nie wysyła zaproszeń moim koleżankom (chyba, że to wspólne koleżanki czy sąsiadki), ja nie wysyłam zaproszeń mężom koleżanek (chyba, że to moi koledzy), koledzy mojego męża nie wysyłają zaproszeń do mnie. Po co? Aczkolwiek reakcja koleżanki też przesadzona, nie przeczę. Twojego tłumaczenia z posługiwaniem się Tobą i udowadniania lojalności zupełnie nie łapię.
                • yuka12 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:20
                  Proste. Pan Maz pokazal zaproszenie zonie aby udowodnic, jaki on jest wierny i uczciwy. Pewnie niejedna scene zazdrosci juz przezyl smile. Wiec wolal, aby oberwala obca niewinna kobieta niz on.
                  • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:49
                    otoz to. yuka
                • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:52
                  >ja nie wysyłam zaproszeń mężom koleżanek (chyba, że to moi koledzy), koledzy mojego męża >nie wysyłają zaproszeń do mnie. Po co?

Widzisz bo ty myslisz o jakichs tam odleglych kolezankach i znajomych. A to nie tak. Rozmawiala ze mna ciagle o nim od momentu poznania go. Bylam na ich slubie i go poznalam. Nie rozmawialam dlugo bo nie bylo czasu.

co do tlumaczenia to yuka dokladnie zlapala sedno
                  • mamma_2012 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 17:42
                    Ja jestem ze średniej półki, czyli urodą, moim zdaniem, poniżej przeciętnej, zainteresowaniem powyżej.
                    Nie przesyłam mężom koleżanek jakichkolwiek zaproszeń, jeśli nie znam ich bardzo dobrze.
                    Zrozumiem wściek partnera, jeśli moi byli "przyjaciele", zaczną pisać ze mną.
                    Wybacz, ale jako bardzo przeciętna babka niska i bliska nadwagi, muszę słać na drzewo partnerów pięknych kobiet, więc chyba musi być inna zmienna, bo anoe nie jestem piękna ani miła.
                    • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 21:43
                      >jeśli nie znam ich bardzo dobrze

bycie na kogos slubie nie jest znajomoscia wystarczajaca? Przeciez na jego stronie tez byly zdjecia na ktorych ja bylam bo wklejal je na jej stronie i wszyscy komentowalismy je jak tam wyszlismy. A co dziwne jej brat wyslal mi zaproszenie i to jakos bylo dla niej ok. Oczywiscie a tym facebooku nie zamienilam z tym bratem slowa a wisi tam. Duzo osob wisi ot polaczonych. Do glowy by mi nie przyszlo

>Wybacz, ale jako bardzo przeciętna babka niska i bliska nadwagi, muszę słać na drzewo >partnerów pięknych kobiet, więc chyba musi być inna zmienna, bo anoe nie jestem piękna >ani miła.

>Ja jestem ze średniej półki, czyli urodą, moim zdaniem, poniżej przeciętnej, >zainteresowaniem powyżej.

zupelnie nie rozumiem o czym tu napisalas. Totalnie nie rozumiem i co twoja uroda ma tu do rzeczy,

>Zrozumiem wściek partnera, jeśli moi byli "przyjaciele", zaczną pisać ze mną.

a tego to juz totalnie nie rozumiem . Jacy "byli" przyjaciele? Kto byl kim "bylym" dla kogo w ukladzie jakim opisalam? Nie bylo zadnych "bylych". O czym ty piszesz w ogole?
                      • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 05.05.16, 18:40
                        >bycie na kogos slubie nie jest znajomoscia wystarczajaca?
                        Jeśli na ślubie widzę kogoś po raz pierwszy w życiu- to dla mnie nie jest to znajomość wystarczająca dla wysyłania zaproszeń na FB.

>A co dziwne jej brat wyslal mi zaproszenie i to jakos bylo dla niej ok.
                        No dziwne by było, gdyby koleżanka dyktowała bratu kogo może podrywać na FB, a kogo nie...wink
                        • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 05.05.16, 18:46
                          no memphis zaloze sie ze bys nie poklocila sie z bliska kolezanka ze polaczyla sie ( bez rozmow oczywiscie) na facebooku po slubie twoim i po tym jak opublikowal on zdjecie m.in z moim pyskiem tamze.

Grasz Adwokata diabla. To jest kuku zachowanie z kolezanki strony i na pewno bys tak nie zrobila. To ja moglabym urzadzic awanture o moj pysk na jego stronie ze zdjeciami ale nie mam swira. Zreszta moja kolezanka nieustannie robi awantury innym kolezankom o tego kurdupla. Bo ktos go spotkal na ulicy i pogadal itd... kuku
                  • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 05.05.16, 18:38
                    >Widzisz bo ty myslisz o jakichs tam odleglych kolezankach i znajomych. A to nie tak. >Rozmawiala ze mna ciagle o nim od momentu poznania go. Bylam na ich slubie i go poznalam
                    Świeżo poznanym mężom koleżanek też nie wysyłam. Ja też nie dostaję zaproszeń od kolegów męża, których gdzieś tam raz spotkałam.
    • tol8 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:21
      Zgadzam się z tobą.
      Różnimy się tylko tym że mam przebojowy charakter. Za to nienawiść w oczach kobiet i zachwyt w oczach facetów trwa do dziś.
      Teraz jestem szczęśliwa i spełniona, choć odbieranie mnie na pierwszy rzut oka jako ładnej lecz głupiej czasem boli.
      • milka_milka Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:53
        Tego, co to Cię rzucał i nie chciał z Tobą rozmawiać też?
      • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:31
        A co można powiedzieć, jeśli kogoś na forum odbiera się jako głupiego, bez znajomości otoczki fizycznej...? Może coś jest wówczas na rzeczy, a uroda nie jest przyczyną, tylko niewiele znaczącym dodatkiem...?
    • kaz_nodzieja Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:28
      Uroda jest zaletą, a nie przekleństwem. Tak samo inteligencja. Z jednego i drugiego trzeba umieć korzystać, a to pewnie nie każdemu się udaje.
      • solejrolia Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:58
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Uroda jest zaletą, a nie przekleństwem. Tak samo inteligencja. Z jednego i drug
        > iego trzeba umieć korzystać, a to pewnie nie każdemu się udaje.

Dobrze napisane!

Ja z powodu wyglądu raczej miałam korzyści, jeśli ktoś nie polubił mnie to wyłącznie z powodu mojego sposobu bycia, czy charakteru. I chociaz faktycznie zawsze łatwiej dogadywalam z płcią przeciwną to nie sądzę by miało to jakikolwiek związek z wyglądem.
        No ale ja nigdy pięknością nie byłam, ładna, ale też bez przesady-natomiast zawsze lubiłam siebie ,zawsze byłam pewna siebie, nie miałam kompleksów, i swoje atuty znałam i wiedziałam jak podkreślić.Jednych to drazniło a innym-imponowało.
        • bei Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:22
          Solejrolia- ladna , to ja bylam. A Ty to jestes piekna! I jaka zgrabna!
          Nie musisz robic nic, kompletnie nic by blyszczec. Tak samo ma Andabasmile
    • kkalipso Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:29
      Skoro uroda przekleństwem to pomyśl przez co przechodziły/przechodzą kobiety "pasztety".
      Ja tu się nie zgadzam, nie znam ani jednej atrakcyjnej dziewczyny samotnej dłużej niż pół roku, nawet dzieciatej/wdowy/biednej. Ładne, atrakcyjne dziewuchy zawsze miały branie.
      • chicarica Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:30
        No chyba, że są tępe i wredne. Wtedy mają branie jednonocne. Ale ogólnie ludzie lepiej znoszą jędzowate piękności (wtedy się mówi, że jest "kapryśna") niż jędzowate brzydule (czytaj: brzydkie żmije).
      • kura17 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:32
        no wreszcie normalne podejscie atrakcyjnej kobiety smile
        bo my, pasztety, to na pewno nie wiemy, jak te piekne sa (przez nas) uciskane, wiec nasze zdanie sie nie liczy...
      • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:57
        kalipso napisała:

> Ja tu się nie zgadzam, nie znam ani jednej atrakcyjnej dziewczyny samotnej dłuż
        > ej niż pół roku, nawet dzieciatej/wdowy/biednej. Ładne, atrakcyjne dziewuchy za
        > wsze miały branie.

Do czasu kiedy przestawały być ładne i atrakcyjne. A ta chwila czasami potrafi przyjść niepostrzeżenie.
    • elle-hivernale Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:41
      Zgadzam się. Szczególnie jeżeli idzie w parze z introwersją. Na szczęście czas niweluje ten mankament smile
    • bei Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:45
      Generalizujesz, znam pieknosci, ktore nigdy nie byly szykanowane tylko doceniane smile
      • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:18
        W tym docenaniu "tkwi diabel" niestety.
    • milka_milka Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 11:52
      Tak, tak, wszyscy Ci zazdrościli, bo byłaś piękna, skromna i nieśmiała..... Jasne, i rozpowiadali niestworzone historie, żeby Cię zdyskredytować... Wstrętne brzydkie kobiety zwijały się z zawiści....
      A świstak zawija w te sreberka....
      • pade Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:39
        Może nie wszyscy. Nastolatce wystarczy jedna kąśliwa uwaga, która zostaje na długo w pamięci. Wiem coś o tym.
        • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:33
          Brzydkie nastolatki słyszą więcej kąśliwych uwag, które pozostają w pamięci. Głównie z ust pięknych "ciemiężonych" koleżanek.
        • milka_milka Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:20
          Ale ona pisała o czasie na studiach. To już raczej nie nastolatki.
    • princess_yo_yo Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:06
      Ada glowa do gory i przyjrzyj sie tez czy ktos Cie czasami nie oczernia, jakas zazdrosna kobieta.
      Dziękuję Bogu, ze mam juz ten etap za sobą. W pracy nadal musze udawadniac, wiele osob mnie nadal krzywdzi ale ja jestem szczesliwa, mam świetną rodzinę, piękną wewnętrznie przede wszystkim.

tak, to szczescie wrecz sie wylewa z postu na temat zalu do swiata na temat jego glownie wyimaginowanych win big_grin
      • szalona-matematyczka Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:23
        Zgadzam sie z azyl. Piekne kobiety czesto sa obiektem zazdrosci ze strony innych kobiet. A jesli kobieta jest piekna, inteligentna i osiaga sukces w zyciu to juz ma przechlapane u tych brzydszych, glupszych czy nieszczesliwych kobiet. Jaka to radosc daje tym brzydszym, jak ta piekna, inteligentna jednak potknie sie w zyciu... Z uroda jest tak, ze trzeba nauczyc sie z nia obchodzic. Czasami lepiej jej za bardzo nie pokazywac.
    • 71tosia Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:10
      Piekne kobiety, szczegolnie te o milym chrakterze, sa na tyle atrakcyjne ze praktycznie zawsze sa otoczone wianuszkiem adoratorow, jak magnes przyciagaja nie tylko facetow ale i kobiety. Po prostu ladni ludzie sa uwazani za atrakycyjnych towarzysko. I to jest czesto ich przeklenstwo. Na to by byc madra trzeba troche czasu spedzac z sama soba na mysleniu, czytaniu, rozwijaniu sie, a piekne czesto sa zbyt atrakcyjne socjalnie by miec czas dla siebie. Trzeba sporo charkteru by byc piekna a jednoczesnie madra kobieta wink
      pisanie ze jestem piekna wiec inne mnie nie lubia hmmm jest troche zenujace. Ladnym i zdolnym jednak latwiej w zyciu niz brzydkim i glupim.
      • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:21
        >Trzeba sporo charkteru by byc piekna a jednoczesnie madra kobieta

Dokladnie. To nie jest latwe. Bardzo latwo takie osoby ucza sie manipulowac innymi bo az o to sie "prosi" i przezywaja dramat gdy sie starzeja. Ich jestestwo to wyglad
        • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:51
          princesswhitewolf napisała:

> >Trzeba sporo charkteru by byc piekna a jednoczesnie madra kobieta
          >
          >
          > Dokladnie. To nie jest latwe. Bardzo latwo takie osoby ucza sie manipulowac inn
          > ymi bo az o to sie "prosi" i przezywaja dramat gdy sie starzeja. Ich jestestwo
          > to wyglad

Dokładnie.
    • gryzelda71 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:11
      Uroda to przywilej nigdy przekleństwo.
    • mamma_2012 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:13
      Normalnie jak u Disneyasmile
      Piękne kobiety, są dobre i mają piękne wnętrza i w końcu znajdują księcia z bajki, nie to co te brzydkie, wredne zazdrosne siostry z charakterami równie obrzydliwymi jak ich twarze, które w końcu zostają ukarane przez los (ewentualnie facet się na nich poznaje).
      Skoro te brzydkie się upiękniają, żeby było im łatwiej, może trzeba było zastosować odwrotne zabiegismile
      • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:40
        sztuka imituje zycie. Zycie potem imituje sztukesmile))
        • mamma_2012 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:59
          Aż wypadałoby niektórym życzyć brzydkich dzieci, może będą miały łatwiej w życiusad
    • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:17
      To nie jest do konca takie oczywiste ze uroda nie wplywa na osobowosc. Wplywa. Najbardziej tu chodzi o przypadki ktore cale dziecinstwo byly piekne, a juz w mniejszym stopniu te ktore tam nagle z kaczorka sie przeobrazily w labedz.

Jesli jestes dzieckiem i caly czas rosniesz i widzisz ze twoja uroda jest wyjatkowa to koncentrujesz sie na tej zewnetrznosci swojej. Takie osoby przyzwyczajaja sie do wzroku podziwu, zazdrosci itd od dziecka., Takie osoby szybko widza ze dzieki swojej urodzie to i owo moga dostac latwiej i oczarowac pewne osoby- manipulowac. Inne dziecko nie ma takich atrybutow wiec nie ma takich efektow dzialan. Takie osoby ogromna wage przywiazuja do swojego wygladu zewnetrznego i maja ogromna samokontrole jak patrza, jak chodza i co wywiera wrazenie itd. Ich jestestwo to wyglad. Niewiele pieknosci jest pokochana za charakter czy osobowosc, poczucie humoru, inteligencje tylko ciagle ten wyglad...

To straszna "karma" bycie pieknym od dziecinstwa. Bardzo wypacza charakter. Z wiekiem przyciagaja takie dziewczyny bardzo pustych facetow, czesto proznych bogaczy ktorzy szybko sie nudza i wymieniaja ich na inne "lalki".

Niestety uroda nie sprzyja szczesciu. Kiedys dawno dawno temu ze wzgl na wzrost pracowalam jako modelka. Bylam ladna ale nie piekna, po prostu ok jak wiele wysokich i zgrabnych dziewczyn w wieku 20 lat. Byly jednak tam w agencji przepiekne dziewczyny. Duuuzo ladniejsze niz ja. Olsniewajace. Wiem jak potoczyly sie ich losy. To straszne ale wiekszosc tych najpieknieszych mialo bardzo bardzo trudny los.Jedna zostala wysokiej klasy prostytutka po tym jak bogaci wplywowi faceci w postkomunie sobie przekazywali z rak do rak. Inna strasznie sie rozpila, kolejna ma bulimie i nie mogla miec dzieci przez problemy zdrowotne, jeszcze inna wyszla za maz i ma szczesliwa rodzine ale oszalala na tle wygladu i dzis w wiku 47 lat wyglada strasznie. Nie, nie dlatego ze sie zestarzala ( bo to byloby ok. wszyscy sie starzejemy) ale dlatego ze przeszla wiele operacji plastycznych by zachowac swoja mlodosc najpierw, a potem ratowac spartaczone operacje.

Wielka uroda to nie jest dobra karma niestety... Spokoju taki czlowiek nie ma.
      • kura17 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:45
        > Wielka uroda to nie jest dobra karma niestety... Spokoju taki czlowiek nie ma.

no ale nie dzieje sie tak glownie przez knowania brzydul, nie sadzisz?
        • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:50
          >no ale nie dzieje sie tak glownie przez knowania brzydul, nie sadzisz?

nie.

Jak napisalam. Tragedie zyciowe tych dziewczyn nie wynikly z knowania innych. Tam wszystkie byly albo przepiekne albo ladne. Male uszczypliwosci nic wielkiego nie przyczynily sie do tragedii tych kobiet.

Do ich tragedii przyczynilo sie to, ze przyciagaly proznych mezczyzn i wpadly w bogate ale zepsute towarzystwo. No i inna sprawa, ze za bardzo sie przywiazaly do urody i probami jej naprawy zniszczyly sobie wyglad i zdrowie ( bulimia jedna inna operacje). Napisalam to w mojej wypowiedzi juz
      • mamma_2012 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:55
        Tak samo tragicznie toczą się losy brzydkich dziewczyn. W akcie desperacji wiążą się z ostatnim sortem facetów i cierpią, albo są tak samotne, że zostają dziewicami konsekrowanymi.
        Mam w rodzinie piękne osoby, są nieszczęśliwe, ale to dlatego, że przezwyczajone są do tego, że z racji na urodę należy im się więcej, wyżej stawiają poprzeczkę, świat średniaków to dla nich porażka.
        Czy widziałaś kiedyś piękną kobietę na kasie w supermarkecie, sprzątającą czy wykonującą inną mało prestiżową pracę?
        Uroda to dar od losu, ale jeśli komuś coś nie wychodzi w życiu, zawsze może zwalić to na to "przekleństwo".
        Gdyby uroda cokolwiek w życiu utrudniała, to nikt nie wywalałby pieniędzy na uatrakcyjnienie się.
        Badań na ten temat aż nadto, ładne dzieci mają lepsze oceny, ładni przestępcy niższe wyroki, ładni ludzie przyciągają się, ładne kobiety mają bogatych mężów itd.
        • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:11
          tez tak mysle mamma. Wielka uroda i brzydota czy wielkie pieniadze czy znowu wielka bieda powoduja wynaturzenia psychiki.
        • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:47
          mamma_2012 napisała:

> Czy widziałaś kiedyś piękną kobietę na kasie w supermarkecie, sprzątającą czy w
          > ykonującą inną mało prestiżową pracę?

Tak, w latach 90-tych widziałem piękną kobietę pracującą w firmie wielobranżowej , prowadzącej m.in. duży sklep spożywczy. Nie wiem czy pracowała tam na przysłowiowej kasie, w każdym razie olśniewała wyglądem i wiem, że samo prezesostwo usiłowało ją ciągnąć w górę , do jakiejś księgowości itp. Nic z tego nie wyszło, pani do roboty była średnio chętna, a gdzie by jej nie umieścić po prostu rozwalała pracę, bo nieustannie pielgrzymowały do niej hordy facetów ze wszelkich możliwych działów. Była powodem nieustannych konfliktów, ponieważ inne panie, a już zwłaszcza pięćdziesięcioletnie "parowozy" dostawały na jej widok szału. Ostatecznie decyzją samej góry została zwolniona i wszyscy odetchnęli. Co się z nią dalej działo nie mam pojęcia.
          • mamma_2012 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 18:15
            Będąc zupełnie zwykłą, ale młodą dziewczyną, padłam ofiarą stada starszych, moim zdaniem o niebo piękniejszych ode mnie kobiet.
            Mobbing i reszta, bo szef docenił intelekt studentki pierwszych lat, stały się codziennością, ake byłam młoda i zadbanasad
            Niestety najlepiej urodzić się pięknym i bogatym, ewentualnie bogatym lub pięknym. Reszta niech się po azjatycku potraktuje kwasem po twarzy, może uwolnią się od brzemienia pięknej buzi.
      • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:53
        princesswhitewolf napisała:

> Jesli jestes dzieckiem i caly czas rosniesz i widzisz ze twoja uroda jest wyjat
        > kowa to koncentrujesz sie na tej zewnetrznosci swojej. Takie osoby przyzwyczaja
        > ja sie do wzroku podziwu, zazdrosci itd od dziecka., Takie osoby szybko widza
        > ze dzieki swojej urodzie to i owo moga dostac latwiej i oczarowac pewne osoby-
        > manipulowac. /.../
        > To straszna "karma" bycie pieknym od dziecinstwa. Bardzo wypacza charakter. Z w
        > iekiem przyciagaja takie dziewczyny bardzo pustych facetow, czesto proznych bog
        > aczy ktorzy szybko sie nudza i wymieniaja ich na inne "lalki".

Zgadza się, z tym, że niektóre z tych kobiet z premedytacją , z wyrachowania, szukają właśnie takich męskich okazów. Chcą w życiu iść na skróty i mieć od razu "creme de la creme". Zwracają uwagę na pozory i łapią się na płytkie sztuczki. Efektem często są tragedie typu "większy chytrus wykołował małą cwaniarę".
        • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 17:04
          dokladnie riki. To bardzo przykre ale czesto tak jest
      • morgen_stern Re: uroda przeklenstwem 04.05.16, 14:38
        Ale to nie do końca "wina" urody, modeling to specyficzne środowisko i mało która wychodzi z tego światka bez szwanku.
    • anorektycznazdzira Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:30
      To kwestia charakteru- jak z każdym szczególnym talentem. Wygląd, głos, zdolności taneczne, talent pianistki i malarki, tak samo. Do ponadprzeciętnego wyglądu trzeba mieć ponadprzeciętny charakter.
      Ja na przykład jestem przyzwyczajona do tego, że mi zazdroszczą, że co głupsze usiłują kopać dołki albo "gadać".
      Jeszcze mi to w życiu nie zaszkodziło, przede wszystkim dlatego, że swojego szczęścia nie buduję na wygladzie, który raz mi pomaga raz przeszkadza. Mam świadomość, że jest "frakcja" kobiet, z którymi nic nie załatwię i będę w nich miała wroga. Gardzę tą frakcją. Sprzymierzam się z silnymi, pięknymi albo nie kobietami, takich nie brakuje. Sama nie zazdroszczę młodszym, ładniejszym, bogatszy, lepiej ustawionym i mam w dupie, że mnie ktoś zazdrości. Albo umiesz żyć tak jak chcesz albo nie umiesz, to kwestia charakteru lub jego braku tongue_out
    • vessss Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:30
      Nigdy nie spotkałam się z sytuacją, że kobiety szykanują ładną i fajną, nawet cichą dziewczynę. Wredne owszem, ale to i tak we własnym gronie, ponieważ faceci paskudnych cech charakteru w ładnym opakowaniu nie widzą, przynajmniej na początku. A alienacja przez kobiety zazwyczaj dotyka aniołki, które w towarzystwie mężczyzn zamieniają się w gwiazdy, perliście roześmiane, czarująco odgarniające włoski itp.
      • aniani7 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:13
        Szykanują, szykanują i to jeszcze jak. Moja kuzynka w młodości była gwiazdą, każda dziewczyna, która przy niej stawała od razu czuła się brzydsza. Powodzenie miała takie, że nawet idąc z nią ulicą ciągle coś się działo, a to panowie chcieli się umawiać, a to proponowali pracę modelki, a to nawet się oświadczali. Do tej pory działa na mężczyzn jak kocimiętka na kotybig_grin Chodziłyśmy do tego samego liceum, ale innych klas i czasami miałam okazję posłuchać komentarzy na jej temat - oczywiście była podobno puszczalska (pierwszy raz przespała się z facetem w wieku 23 latbig_grin, wcześniej żadnych doświadczeń seksulanych), wredna, wyniosła itd. W jednej z równoległych klas uczyła się jakaś bogata smarkula, po którą przyjeżdżał do szkoły motorem chłopak i oczywiście chłopakowi wpadła w oko kuzynka, smarkata postanowiła się zemścić, namówiła kolegę (podobno nawet mu zapłaciła), żeby w ciemnej ulicy (szkoła była dwuzmianowa, bo klasy przepełnione) zbił tę moją kuzynkę. Poszedł za moją A., ale jak zobaczył kogo ma bić, wolał podjąć próbę umówienia i wtedy wszystko się wydało. Następnego dnia dziewucha szalała na korytarzu, próbowała rzucić się na kuzynkę, ale dostała od niej tak z liścia, że otrzeźwiło to agresorkę. Potem mijały się szerokim łukiem.
        • asia_i_p Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:35
          Może się to zdarza, ale naprawdę nie jest normą.
          Miałam w klasie w liceum autentyczną piękność (co zabawne, miała kompleksy z powodu swojego wyglądu, bo mierzyła metr osiemdziesiąt z kawałkiem). Taką klasyczną, że oglądasz się na ulicy i masz ochotę ukradkiem zrobić zdjęcie.
          Miała bardzo dobre kontakty zarówno z chłopakami, jak i z dziewczynami - i może dobrze, że tak się złożyło, bo była na tyle subtelna, że nie wyobrażam sobie, jak komuś, nawet napadnięta, daje z liścia.
          Co ciekawe, w karierze życiowej w ogóle nie postawiła na urodę. Skończyła studia za granicą, zrobiła doktorat - i gdyby wtedy Facebook był popularny, to chyba bym się nie powściągnęła i wysłała tę wiadomość naszemu drugiemu matematykowi, który uważał ją za mało zdolną panienkę ze śliczną buzią.
          • aniani7 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:20
            A widzisz, to jak moja kuzynka, studiów wprawdzie za granicą nie skończyła, bo to nie były czasy, w których zwykłego obywatela puszczano na zachód, ale skończyła dobry kierunek i ma teraz zawód uważany za prestiżowy. Poza tym nie jest i nie była leliją, która stoi jak sierota w miejscu i czeka na swojego Ketlinga, to kobieta czynu.
        • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:40
          Boszzzz, co to w ogóle za towarzystwo? Knowania, wynajmowanie facetów do napaści (???), dziewczyny piorące się po pyskach na korytarzu (???)- dla mnie to jakies patolstwo jest. Swoją drogą ciekawe, że w równoległej klasie uczyła się "smarkula"- znaczy się była tak inteligentna, że przeskoczyła kilka klas i była o te kilka lat młodsza od dorosłej kuzynki, tak? Czy może tak właśnie piękna jak sen, miła dla wszystkich i urocza kuzynka deprecjonowała dziewczyny z otoczenia? Trochę jak Arwena i jej określenie "panna" na wszystkie kobiety, których nie polubiła (bo podrywały męża....). Ach, i to romantyczne zakończenie, zupełnie jak z Królewny Śnieżki.... Łowczy miał wyrwać serce pięknej królewnie i zanieść złej macosze, ale na jej widok serce mu drgnęło i popadł w afekt głęboki...
          • aniani7 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:03
            Co mam zrobić, jak to wszystko prawdabig_grin Co za towarzystwo? Renomowane liceum i to bynajmniej nie 10-15 lat temu, kiedy młodzież zaczęła dziczeć. Widziałam scenę z daleka, tamta zachowywała się jak rozjuszony byk, a że kuzynka ma starszego brata, który nigdy nie należał do najłagodniejszych, to też potrafiła się bronić. Moja kuzynka nie wchodziła w żadne interakcje z dziewczynami spoza klasy, trochę znała koleżanki z mojej. Mieliśmy klasy przepełnione do imentu, w mojej było ponad 40. uczniów, dlatego i koleżanek sporosmile Ta mała zwyczajnie się do niej przyczepiła. Z tą Arweną rozwaliłaś mnie big_grin
            • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 05.05.16, 18:45
              A nie zauważyłaś, że Arwena zawsze pisze "panna" o kobietach, których nie lubi...?
          • aniani7 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:09
            Fakt, napisałam równoległych, a nie pamiętam, taka jakaś niewyrośnięta była, pewnie była młodsza, ale kto takie głupoty teraz pamięta.
      • aniani7 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:16
        Dodam, że nie zmieniała się w perliście roześmianą gwiazdę odgarniającą czarująco włoskibig_grin Serio, serio nie robiła nic z tych sztuczek nawet podprogowo, za dobrze ją znam.
    • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:39
      Serio. Nie rozumiem twojego problemu.
      Sama jestem bardzo atrakcyjna, zawsze byłam i zawsze wychodzi mi to na plus w życiu. Jeden minus tzn dla mnie nie, ale zauważalna rzecz- niektore kobiety mnie nie lubią. No ale to zazdrość.
      • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:41
        A dodam że nie ukrywam specjalnie że jestem z siebie zadowolona, lubię siebie i mówię wprost że jestem ładna- to bardzo drażni ludzi.
        • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:46
          tak samo drazni mowienie: " jestem bardzo bogata", "jestem nieprzecietnie inteligentna", "jestem niebywale wyksztalcona".

Ja nie rozumiem po to podkreslac? by ludzie poczuli sie gorzej niz ja?
          • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:58
            Nie . Nie podkreślam tego ot tak bez powodu. Tylko zazwyczaj w jakiejś rozmowie nawiązującej . Ot gdyby taka rozmowa jak ta na forum byla na zywo- to bym tak właśnie powiedziała. Na codzien raczej po cichu sie podziwiam i uśmiecham do lusterka
            • tak_to_nowy_nick Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:51
              18lipcowa3 napisała:

> Na codzien raczej po cichu sie podziwiam i uśmiecham do lusterka

O matko, że nikt tego jeszcze nie wziął do sygnaturki... big_grin big_grin big_grin
          • pelissa81 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:39
            100% racji - mam koleżankę, która dość często wtrąca "a no bo ja mam studia wyższe"... dzizas... jaki wyróżnik skończyć wieczorowo dziennikarstwo.

Dużo kobiet myśli, że jest pięknych, bo ludzie się oglądają i patrzą. Ja się np. w oglądam w zoo za czerwoną dupą pawiana, nie wiem czy to komplement dla nich smile

Mamy w Polsce przykład niezbyt urodziwej Kaliny Jędrusik czy Kasi Figury, które potrafiły wmówić wszystkim że są sexowne i piękne.
            • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:26
              kolejny dowód że drazni
              • hipinka Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:44
                Lipcowa, zlituj się
            • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 17:03
              pelissa81 napisała:

> Mamy w Polsce przykład niezbyt urodziwej Kaliny Jędrusik czy Kasi Figury, które
              > potrafiły wmówić wszystkim że są sexowne i piękne.

Za młodu imho były. Natomiast w obu przypadkach tendencje do tycia i typ urody szybko przekwitającej. Figura to wręcz typ plebejski (dziołcha na sianokosach), kobiety na wsi nigdy długo nie zachowywały urody.
        • kkalipso Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:55
          Ja nie wiem Lipcowa czy Ty rzeczywiście piękna czy tylko masz o sobie takie zdanie. Ja spotykam się często z tym że wiele kobiet tak o sobie myśli a prawda jest niestety inna. Zazwyczaj są przeciętne i okropnie się ubierają, przeważnie zbyt wyzywająco i tandetnie. Wtedy wiadomo na tle matek i żon jakby nie było w tym okresie życia trochę zapracowanych wydaje im się że są super barbie. Śmiechu to warte, ale zawsze można się dowartościować.
          • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:59
            O i to jest właśnie ten przykład ze ludzi to drażni.
            • kkalipso Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:08
              O nienie, pudło. Dla mnie to obojętne jaka jest prawda. Bądź sobie na zdrowie piękna. Skoro tak bez ogródek to podkreślasz za każdym razem to może i to prawda co jednak nie znaczy że twój typ urody powala wszystkich na kolana, rozumiesz. Tak jak każdej innej piękności. To błąd i głupota uważać że wszystkim się podobamy.
              • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:11
                O i kolejny przykład ze drażni.
                • kkalipso Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:29
                  Jak niby ma mnie drażnić twoje wyobrażenie o sobie, no jak?

Wielu "pięknych" kobiet kijem bym nie ruszyła, pewnie faceci mają podobnie. To tak odnośnie dzisiejszych wątków nie ciebie.
                  • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:32
                    to prawda. Kazda potwora ma swojego amatora. Jedni wola cy*cate, inni mocno *du*piate, inni szczuple inni zaokraglone, inni chude. Jedni blondyni inni rude inni brunetki a jedni wlasciwie to w zaleznosci od przypadku.
                    • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 17:05
                      no nie, nie,nie. klasyczny typ barbie podoba się każdemu facetowi, tylko niewielu ma śmiałość startować.
                      • thank_you Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:25
                        Litości. smile
                        • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:34
                          thank_you , ale dlaczego tak uważasz? mówię Ci jako facet po pierdyliardzie tzw. męskich rozmów na trzeźwo i nietrzeźwo oraz po setkach obserwacji kolegów w najróżniejszych sytuacjach w realu. sądzisz, że którykolwiek nie chciał by młodziutkiej izabelli scorupco, jak by mu ją podali do łóżka?
                          • thank_you Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:39
                            Ale ona była (w sumie nadal jest) prawdziwą pięknością, eteryczną, z doskonałymi rysami twarzy i imponującą figurą. Naturalną. smile

Myślałam, że piszesz raczej o typie Julii Dybowskiej - młodziutkiej dziewczyny po niezliczonej ilości korekt estetycznych. Tutaj bym się kłóciła, czy każdy by ją chciał. wink
                            • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:42
                              Co do Dybowskiej nie wiem, kto zacz. Chodziło mi o skrót myślowy na określenie takiej właśnie piękności. Glonojady i klony pani Siwiec faktycznie odpychają wielu mężczyzn (mnie też).
                              • thank_you Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:45
                                Napisałeś "typ barbie" - to nasuwa jednoznaczne skojarzenia.

Naturalne piękności, nawet z pewnymi niedostatkami, mają większe branie u dojrzałych emocjonalnie facetów od tych wyfiokowanych. wink Takie są moje spostrzeżenia.
                                • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 20:00
                                  1. Kobieta zawsze znajdzie jakiś niedostatek, i u siebie, i u koleżanki.

2. Pojęcie "wyfiokowana" jest -z punktu widzenia mężczyzn- nieostre.

3. Generalnie, jakikolwiek facet (także ten typu "dupa wołowa") zawsze poleci na piękność, gdy tylko ta da mu do zrozumienia, że jest nim zainteresowana. Czytałem niezmiernie ciekawe metody pracy operacyjnej (werbowania agentów) izraelskiego Mossadu. Opisywali jak podstawiali facetom kobitki, np. super laska "przypadkiem" odjeżdżała prawie codziennie z tego samego przystanku autobusowego co figurant. Któregoś dnia autobus miejski dziwnym nie przyjeżdżał , za to zjawiała się "okazja", która podwoziła oboje. Z tej racji musieli zamienić dwa słowa, i tak dalej, i tak dalej... Takie metody działały zawsze! (no chyba, że facet był gejem big_grin) Nie ma mężczyzn odpornych na piękne kobiety. Nie ma.
                                  • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 20:01
                                    "dziwnym trafem" - miało być
                                    • thank_you Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 20:03
                                      Na piękne - tak. Na barbie - owszem. smile
                                      • thank_you Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 20:04
                                        Żeby było precyzyjniej. Na piękne nie są odporni, typ barbie wbrew pozorom podoba się tylko specyficznej grupie mężczyzn. wink
                                        • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 20:10
                                          Dobrze niech Ci będzie. Zastępujemy słowo "barbie", zwrotem "naturalne olśniewające piękności".
                                          • thank_you Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 20:14
                                            To żaden się nie oprze, sprawa oczywista.
                      • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 21:49
                        >no nie, nie,nie. klasyczny typ barbie podoba się każdemu facetowi, tylko niewielu ma śmiałość startować.

>no nie, nie,nie. klasyczny typ barbie podoba się każdemu facetowi, tylko niewielu ma śmiałość startować.

no nie do konca. Moj szwagier nie oglada sie za dlugonogimi blondynkami a jak tu do UK przyjechal to mial glowe obracajaca sie 360 stopni za kazda hinduska. Znam tez takiego co to masywne siedzenia uwielbia. Ale to Maaasywne. A wiadomo jakie sa uda przy takim siedzeniu... Wymieniac moge dalej riki... chlopy sa rozne...
            • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:10
              Wiesz mnie nie drazni. To nie jest tak, ze wszyscy sa brzydsi i dlatego ich to draznismile Tu sa rozne kobiety. Ale jak tak piszesz o patrzeniu w lusterku i usmiechaniu to mam nadzieje ze zartem bo inaczej swiadczyloby to o jakichs psychicznych zaburzeniach narcystycznych.

Idac tropem mojej poprzedniej wypowiedzi, zapewne sa tez ludzie ktorzy regularnie glaskaja swoje rozwieszone dyplomy na scianach, jak i przytulaja sie do wyciagow w banku czy gotowki w sejfie czy diamentow ale... to sa zaburzenia psychiczne.
              • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:13
                Nie mam zaburzeń narcystycznych.
                • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:15
                  Wybacz ani ja ani ty nie jestesmy psychiatrami smile Zadna z nas nie moze sobie stawiac samodiagnozy tylko moze pisac "wydaje mi sie"
                  • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:16
                    Czyli jednak drażni.
                    • gryzelda71 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:23
                      matulu toz było twoje zdjęcie na forum. Jesteś jedną z wielu.
                    • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:25
                      Dziwne wnioski. Nie draznia mnie ludzie z ktorymi costam jest w mniejszym czy wiekszym stopniu jest nie tak psychicznie. Swiat jest jaki jest i jedni sa zaburzeni psychicznie na jakims tle, a inni na innym. Oni a nie ja musza ze swoimi problemami zyc.

Moje zdjecie jest w mojej galerii od 4 lat wisi tam i jakos nikogo nie drazni. Drazniace np dla ludzi bardzo religijnych bywaja moje wpisy antyreligijne.
                      • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:36
                        No wiesz pisanie komuś kto pisze ze lubi siebie ze ma zaburzenia psychiczne to daleko idące wnioski
                        • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:20
                          nie to ze sie lubiszsmile Samoakceptacja to zdrowy objaw.

>Na codzien raczej po cichu sie podziwiam i uśmiecham do lusterka

"Podziwianie siebie", i jakies wpatrywanie w lusterko to klasyka mitu o Narcyzie.
                          Jest spora roznica z "lubieniem siebie" a wpatrywaniem sie w lusterko czy podziwem swojego wygladu. Slowo PODZIW oznacza ZDUMIENIE ZE ZACHWYTEM.

https://www.copia-di-arte.com/kunst/michelangelo_caravaggio//Narcissus.jpg
                          • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:22
                            https://1.bp.blogspot.com/-vuIvQ75-Rp0/TmNr7UsvSLI/AAAAAAAAABM/7YUP4NM9cJg/s1600/3%255B1%255D.jpg
                          • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:30
                            no to niech bedzie ze jestem narcyzem bo podziwiam siebie i uwielbiam na siebie patrzec
                            • pade Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:48
                              Współczuję.
                              Za 15 lat operacja plastyczna czy samobójstwo?
                              • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:06
                                A dlaczego?
                                • pade Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:21
                                  chomiki i bruzdy raczej urody nie dodają
                                  • aniani7 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:30
                                    Nie denerwuj Lipcowej, bo zacznę jej na zapas współczuć, serio.
                                  • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:32
                                    Nie. No to faktycznie samobój będzie
                                    • aniani7 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:15
                                      Tylko z operacjami nie przesadź, bo wtedy to faktycznie tylko seppuku pozostanie.
                                      • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:22
                                        co cie tak boli ze sie rzucasz jak wesz na grzebieniu ?
                                        • aniani7 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:30
                                          Szczerze ci radzę raczej iść styl Madonny, a nie na przykład Minge. To nie jest złośliwe. Nic do ciebie nie mam i nie rozumiem skąd to powyższe poruszenie, że masz się za najpiękniejszą i daj ci Panie Boże.
                                          • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 17:08
                                            Madonny? Boże Broń, widziałyście jej ręce?
                                            • aniani7 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 17:35
                                              Nieee,co jest nie tak? Wrzuć zdjęcie
                                              • riki_i Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:19
                                                Nie chce mi się szukać takiej głupoty. W każdym razie na jakimś pudlu były na zbliżeniu , są potwornie żylaste i odpychające. Szprycowała się ponoć własnym tłuszczem, ale on w pewnym momencie przestaje się wchłaniać.
                                            • cosmetic.wipes Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 18:15
                                              Łatwiej chodzić w rękawiczkach/bluzkach z długim rękawem, niż w burce na głowie.
            • pade Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:46
              Nie drażni, a śmieszy.
              Ty wiecznie o sobie piszesz, ze jesteś ładna. Tylko tyle sobą reprezentujesz?
              • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:07
                Wiecznie????
                • pade Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:19
                  Bardzo często.
                  Nic więcej sobą nie reprezentujesz?
                  • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:34
                    A ja tylko o urodzie pisze. ? I ile to jest bardzo często ? Podaj proszę jakiś moj watek.
                    • pade Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:38
                      chyba żartujeszsmile
                      Ja Cię kojarzę tylko z "jestem piękna", "mam piękne córki", i z wcześniejszych "drażnią mnie wszystkie bachory".
                      • kruche_ciacho Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:40
                        o to, to! tez kojarze lipcowa z antypatycznych wypowiedzi o dzieciach
                        • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:47
                          10 lat temu
                      • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:47
                        zarzuć watkiem ? chociazby z 2 ostatnich tygodni ?
          • murwa.kac Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:08
            kkalipso napisała:

> Ja nie wiem Lipcowa czy Ty rzeczywiście piękna czy tylko masz o sobie takie zda
            > nie.

nie jest.
            ale zdanie o sobie takie a nie inne jak najbardziej może mieć, czemu nie smile
            • europadasielubic Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:27
              Te jej zapewnienia są tak rozpaczliwe, że aż mi jej żal.
              Prawdziwie piękna i pewna siebie kobieta nie odczuwa potrzeby pisania o tym smile
              • pade Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:39
                otóż tosmile
                • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:48
                  Ale ja nie mam potrzeby pisania o tym. Piszę w wątku ktory jest na temat.
                  • europadasielubic Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 16:56
                    Nie, Ty raczej przyleciałaś do wątku na temat zapewniać o swojej rzekomej urodzie.
                    A prawda jest taka, że jesteś przeciętna.
                    • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 17:17
                      skad o tym wiecie. Znacie lipcowa osobiscie czy jak?
                      • thank_you Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 19:32
                        Były jej zdjęcia. Ona i edel uważają się za nieziemsko atrakcyjne. wink
                        • hipinka Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 20:57
                          big_grin
                          jakoś przegapiłam te zdjęcia, kurczę
                          Z tego co Lipcowa pisze ominął mnie nieziemski widok
                        • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 21:51
                          ale to fajnie, ze dziewczyny maja taka swoja niszowa "banke mydlana". Zycie jest wtedy latwiejszesmile
      • milka_milka Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:50
        A gdy byłaś gruba?
        • 18lipcowa3 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:08
          Tez. Nadal bylam ladna.
    • zlotarybka_1 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 12:52
      kurcze, jestesmy na forum ematka czy enastolatka?
      • migona Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 18:50
        big_grin
        wątek jak listy do Bravo: droga redakcjo jestem ładna, a zdziry z 2B uważają, że się puszczam z ich misiami i ojcami ich misiów. Jestem skromna, inteligentna, kocham zwierzęta i mam w przyszłym roku otrzymać Nobla z chemii, w wolnych chwilach rozdaję zupę bezdomnym, ale przez te zazdrosne głupie brzydactwa moje życie ssie. Błagam redakcjo, napisz mi, że jestem fajna i mam rację, a te głupie zazdrosne brzydactwa są zazdrosne bo są głupie i brzydkie. PS. zawsze lepiej dogadywałam się z mężczyznami z mojej klasy.
        • lokitty Re: uroda przeklenstwem 04.05.16, 00:46
          Taaak, i zależy mi najbardziej na pokoju na świecie.
          OJP wink.
    • pelissa81 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:32
      To nie do końca tak jak piszesz. Osoba łądna to po prostu łądna a osoba, pewna swojej urody to coś innego. Malena jak podałaś przykład była wyzywająca, pewna siebie i to drażniło, a nie jej uroda sama w sobie. Sexappelu też trzeba używać z premedytacją, żeby zasłużyć sobie na rozdrażenienie mniej atrakcyjnych pań. I tak, znam piękne i skromne dziewczyny i te mniej, zrobione, ale pewnie siebie. Dużo zależy od ich charakteru czy mam ochotę przebywać z nimi czy nie. Bycie "ślicznym" nie jest zagrożeniem ( w taki atawistyczny sposób jak piszesz), bycie agresywnym sexualnie - już może byćsmile
    • ada1214 Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 13:47
      Jak czytam, ile to pieknych kobiet jest na ematce, to nabieram przekonania, ze wiekszosc kobiet ma zanizone standardy piekna. Statystycznie nie ma az tylu pieknych kobiet,jakby to wynikalo z lektury ematki. W mojej ocenie nawet Cindy Crawford nie jest i nigdy nie byla piekna- ladna owszem, ale nie piekna. Ale na ematce az sie roi od pieknosci. Czuje sie nobilitowna przebywajac tu smile
      • princesswhitewolf Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 21:55

no ja cie prosze... przeciez jak ona byla mloda byla olsniewajaco piekna...
        • memphis90 Re: uroda przeklenstwem 05.05.16, 18:48
          Co kto lubi- ja akurat nigdy nie podzielałam zachwytu nad Cindy C.
    • asia_i_p Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 14:27
      Musiałaś bardzo pechowo trafić, bo nigdy w życiu się nie zetknęłam z tym zjawiskiem. Zawsze słyszałam od innych kobiet życzliwe komentarze na temat ładnych kobiet.
    • yoma Re: uroda przeklenstwem 03.05.16, 15:05
      Ładna, nieładna, ale pracy magisterskiej to chyba sama nie napisałaś, co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka