Dodaj do ulubionych

dzień dziecka w teatrze

12.05.16, 15:33
dziewczynka lat 9. nauczona zgodnie z moimi zasadami (tak, jak podrośnie może mieć swoje), że do teatru idziemy ubrani elegancko. ciemno szara sukienka na szerokich ramiączkach, pod spód biała bluzka. pewnie wybierze też ciemne rajstopy. ale.... jak to dzień dziecka, to chciałabym jej ten strój jakoś ożywić i nie mam koncepcji..... kolorowe spinki? opaska? to ok. ale np kolorowa apaszka? wypada?
Obserwuj wątek
    • kawa_o_poranku Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 15:36
      a nie będzie jej za ciepło?
    • kk345 Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 15:36
      Wypada, to na pewno przedstawienie przedpołudniowe, dla dzieci.
    • zjadaczbigosu Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 15:42
      makahopsa napisała:
      > ale.... jak to dzień dziecka, to chciałabym jej ten strój jakoś ożywić i nie m
      > am koncepcji..... kolorowe spinki? opaska? to ok. ale np kolorowa apaszka? wypa
      > da?

No a na dzień kobiet co wymyślisz córce?
      Kolorowe majtki? big_grin
      • makahopsa Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 16:54
        Kolorowe majtki?
        takie nosi na co dzień i od święta też smile
    • ichi51e Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 15:49
      Dlaczego elegancko to jest na zakonnice? Chodze z dzieckiem na poranki do filharmonii - wszystkie dzieci sa ubrane elegancko ale takiego "na galowo" jeszcze nie widzialam.
      • makahopsa Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 17:03
        w szkole córki obowiązują na co dzień kolory: biały, szary, granatowy i czarny. tak się składa, że nie ma zbyt wielu ciuchów w innych kolorach, pomijając letnie/wakacyjne sukienki, pstrokate i przewiewne. nie dzielimy ciuchów na szkolne i domowe. chodzi w tym co ma. kupuję nowe jak wyrośnie.
        regulamin szkoły nie ustala koloru majtek, skarpetek, ani butów. tutaj dziecko samo określa kolor i fason, ja tylko staram się zaakceptować cenę wink
    • ichi51e Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 16:02
      Moze kolorowa torebka?
    • aguar Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 16:03
      Przecież elegancko to nie znaczy czarno-szaro-biało. Może nie totalnie pstrokato, nie na sportowo, ani dżinsowo, ale elegancko można wyglądać i w czerwonej sukience, i w zielonej, i niebieskiej...
    • f.lamer Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 16:12
      > dziewczynka lat 9. nauczona zgodnie z moimi zasadami (...)
      > chciałabym jej ten strój jakoś ożywić i nie mam
      > koncepcji..... kolorowe spinki? opaska? to ok. ale np kolorowa apaszka? wypada?

to znaczy że twoja 9 letnia córka nie może sama decydować o tym co założy, a jednocześnie oddajesz wpływ na tę sprawę przypadkowym osobom z internetowego forum?
      • makahopsa Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 16:52
        może. i już zdecydowała. właśnie taki zestaw. jak będzie ciepło to zamiast rajstop założy podkolanówki. to JA chcę ten zestaw jakoś ożywić. na co dzień chodzi w spodniach/getrach. brak sukienek, które by się nadawały na wyjście gdzie indziej niż na spacer/plażę.
        ichi51e - dzięki za pomysł z torebką, takie proste a zapomniałam. ma swoją ulubioną, elegancką, różową smile
      • makahopsa Re: dzień dziecka w teatrze 12.05.16, 17:11
        f.lamer 12.05.16, 16:12
        jednocześnie oddajesz wpływ na tę sprawę przypadkowym osobom z internetowego forum?

inspiracji szukałam, po prostu. pomysł ichi z torebką genialny, no zamroczyło mnie, nie wpadłam na to sama. a decyzje życia oddawane pod ocenę internetowego forum, pominę milczeniem.
        umówmy się.... nie mam kasy na nową elegancką sukienkę np niebieską jak ta szara jeszcze dobra. córka ją lubi. chce ją założyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka