magata.d 02.06.16, 17:58 Macie, polecacie? Zastanawiam się, bo na moich paznokciach lakier się krótko trzyma. Mam raczej krótkie, słabe paznokcie. Kusi mnie taki manicure robiony raz na 3 tygodnie, a nie co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia-loi Re: hybrydowy manicure 02.06.16, 18:28 Ja mam żelowe, już ok 3 tygodni, lakier się trzyma bardzo dobrze, nic nie odprysnęło, ale się troszkę porysowały, ponieważ ja w domu piorę, sprzątam, gotuję. Jak sama malowałam, to musiałam malować co dzień lub co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: hybrydowy manicure 02.06.16, 18:41 Ja mam aktualnie na nogach piękny, ostry róż. Rewelacja! Żałuję, że wcześniej nie robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: hybrydowy manicure 02.06.16, 18:44 Mam, jest super ale tak po mniej więcej trzech położeniach muszę robić przerwę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: hybrydowy manicure 02.06.16, 19:36 Ze trzy razy zrobiłam u manicurzystki.... Dziś pierwszy raz sama - zobaczymy ile się utrzyma.... Dla mnie super - długo się trzyma, mnie nie zorał paznokci tak jak żel... Sobie zamówiłam na Ali polecane lampę, bazę, top i kilka lakierów - koszt mniejszy niż dwie wizyty w salonie... Może jak się wciągnę, naumiem porządnie to na waciki gdzieś dorobię ?? Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: hybrydowy manicure 02.06.16, 23:17 wszystko zalezy od tego jak ci szybko paznokcie rosna. To nie tak, że 3 tyg masz spkój. Ja np max! 2 tyg, ale tojuż maxymalny max bo nie szybko rosną paznokcie. Ja polecam,zawsze mam na krótkie i na swoje. Ale robisz nimi wszystko Nie zdarzyło mi sie,żeby którykolwiek mi odprysł, albo cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
buglady Re: hybrydowy manicure 02.06.16, 23:43 Tak jest, super sprawa! Mi akurat bardzo dobrze się trzyma-2 tygodnie jest super a w trzecim już gorzej wyglądają bo zaczyna być widać odrost i już trzeba odświeżyć, ale 3 tygodnie daje radę. Nie zauważyłam, żeby mi niszczył paznokcie ale co kilka miesięcy robię 2, 3 tygodnie przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: hybrydowy manicure 03.06.16, 01:06 Mam żel i na to hybrydę, rewelacja. Trzeci tydzień, zero odprysków czy zadrapań, paznokcie błyszczące, a wszystko normalnie robię. Przypuszczam, że za ok. 7-10 dni będę musiała iść na uzupełnienie żelu bo paznokcie leciutko zaczęły odrastać. Od razu zrobię hybrydę na stopach Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: hybrydowy manicure 03.06.16, 07:44 Polecam! Miałam raz tipsy, miałam żelki - też były ok, ale jednak niszczyły paznokieć - teraz mam hybrydę i sobie chwalę, dwa tygodnie ok, potem juz średnio - a dużo nimi ,,haczę" - i wyglądają naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: hybrydowy manicure 03.06.16, 09:12 Robilam kilka razy 3 lata temu (w dobrym salonie, dobra hybryda) a zniszczylam sobie paznokcie strasznie. 3 mce mi odrastaly. Never ever, choc efekt po zrobieniu byl piekny i dlugo sie utrzymywal. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: hybrydowy manicure 03.06.16, 09:16 Bardzo mi się podoba, ale niestety moje paznokcie niszczy straszliwie. Tak więc czasem może się zdecyduję, ale stale to nie dla mnie. Plus ciężko mi tyle czasu wygospodarować, nawet raz na 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: hybrydowy manicure 03.06.16, 10:25 madame_edith napisała: > Bardzo mi się podoba, ale niestety moje paznokcie niszczy straszliwie. Tak więc > czasem może się zdecyduję, ale stale to nie dla mnie. Plus ciężko mi tyle czas > u wygospodarować, nawet raz na 2 tygodnie. A ile czasu trwa zrobienie takiego manicure u kosmetyczki? Wiem, wiem, zacofana jestem, nigdy nie robiłam więc nie wiem Koleżanka mówiła że ok godziny, więc to nie tak strasznie długo chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: hybrydowy manicure 03.06.16, 11:11 U mojej osiedlowej BARDZO DOKŁADNEJ trwało dwie niestety (cały manicure, nie samo malowanie). Ale ona się strasznie bawiła, malowała trzy razy, co dwa paznokcie lampa. No za długo dla mnie. W manicure express jest niby szybko, ale trzeba tam dojechać, no i zazwyczaj jest kolejka. Więc jak posiedzisz w niej godzinę (a to nietrudne) to znowu jest sumarycznie długo. A ja sama z dziećmi, więc musiałabym kogoś do opieki ściągać. Zapewne Ty nie masz tego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
anty_nick Re: hybrydowy manicure 03.06.16, 11:15 dwie godziny dłonie i stopy. Też Pani bardzo dokładna Wczoraj robiłam dłonie i kolory pastelowe, 3 razy nakładany kolor, plus cała reszta-1h15min. Odpowiedz Link Zgłoś
bela179 Re: hybrydowy manicure 03.06.16, 12:28 Super sprawa, ale... raz - wiele zależy od lakieru, ja tez mam bardzo słabe paznokcie, hybryde robie od kilku miesięcy i już widze, ze jak zrobie w jedym salonie to jest ok, w innym i przy innym lakierze- max 1,5 tyg i zaczyna odłazić. Ten zrobiony ok wygląda super przez tydzień, przez kolejny jest właśnie ok i po tym czasie powinien być zmieniony, trzeci tydzień daje rade ale z odrostami i mniej więcej 2-3 paznokcie są w odpryskami. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: hybrydowy manicure 03.06.16, 12:28 hybrydę tylko na stopy, raz że niszczy, dwa że na dłoniach szybko widać odrost spróbuj lakiery vinylux, są bardzo trwałe Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: hybrydowy manicure 26.08.16, 21:56 mam i polecam, po kilku nieudanych probach u kosmetyczek zaczelam robic sama i dostalam hopla na punkcie paznokci siedze w necie i podziwiam i wciaz szukam nowych pomyslow wkurza mnie to, ze sie to tak dlugo trzyma, bo najchetniej co pare dni robilabym nowe Odpowiedz Link Zgłoś
feiticeira Re: hybrydowy manicure 26.08.16, 22:21 To tak jak ja. Kupiłam na aliekspres lampę za 25 zł (a i tak nie była najtańsza) i zaczęłam się bawić. Znalazłam też bazę, która miała łatwo odchodzić pod acetonem, nie trzeba jej było skrobać paznokci przy zdejmowaniu - faktycznie, było tak, a jest nawet lepiej, ponieważ odkryłam, że wystarczy lakier odpowiednio podważyć i nie trzeba odmaczać paznokci, odpada skrobanie i paznokieć jest nieuszkodzony. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: hybrydowy manicure 26.08.16, 22:26 Nie polecam, niszczy paznokcie. U mnie świetnie się sprawdza lakier winylowy, trzyma długo i bez odprysków, no chyba że się uderzę i złamię paznokieć... Odpowiedz Link Zgłoś
malinkowa22 Re: hybrydowy manicure 27.08.16, 19:07 Ja się właśnie też zastanawiam nad tym manicure hybrydowym, bo długo się trzyma, ale nie bardzo mnie przekonuje zmywanie, bo dużo tego acetonu trzeba, a chodzić z odrostami to też nie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś