30.06.16, 11:43
A czy ktoś z Was pomimo tego co się dzieje wybiera się na wakacje za granicę? smile
Obserwuj wątek
    • lilly_about Re: wakacje 30.06.16, 11:50
      Ja. A co sie dzieje na CAŁYM świecie?
    • cauliflowerpl Re: wakacje 30.06.16, 11:51
      Mieszkam za granica i jutro zaczynam wakacje.
      O czyms nie wiem?
    • joa66 Re: wakacje 30.06.16, 11:53
      za jaką zagranicę? Coś zlego się dzieje na Alasce?
    • kolpik124 Re: wakacje 30.06.16, 11:54
      mama30101983 napisał(a):

> A czy ktoś z Was pomimo tego co się dzieje wybiera się na wakacje za granicę? :
      > -)

a co się dzieje?
    • chocolate_cake Re: wakacje 30.06.16, 11:56
      Tak. W sierpniu
    • otomanaiczipsy Re: wakacje 30.06.16, 12:01
      Tak, ja. A co się dzieje?
    • ichi51e Re: wakacje 30.06.16, 12:02
      Owszem. Rozwazam tez uk skoro funt tak polecial big_grin
    • butch_cassidy Re: wakacje 30.06.16, 12:08
      Oczywiście.
    • lady-z-gaga Re: wakacje 30.06.16, 12:16
      a co, zostalismy najbezpieczniejszym miejscem na świecie? smile
    • zlotarybka_1 Re: wakacje 30.06.16, 12:19
      chodzi Ci o drozejace waluty?
    • agniesia1973 Re: wakacje 30.06.16, 12:26
      Wróciłam niedawno. Byłam na wyspie, na której podobno pełno było uchodźców... Nie widziałam powodu, żeby spędzać urlop w Polsce. Nie rozumiem również tej paniki. Ostrzeżenia MSZ dotyczyły tylko Egiptu i Turcji. Dla pozostałych krajów, popularnych wśród Polaków, nie wydano ostrzeżenia. Równie dobrze, przy obecnej sytuacji, może stać się coś złego nad Bałtykiem.
      • kolpik124 Re: wakacje 30.06.16, 12:31
        agniesia1973 napisał:

> Wróciłam niedawno. Byłam na wyspie, na której podobno pełno było uchodźców... N
        > ie widziałam powodu, żeby spędzać urlop w Polsce. Nie rozumiem również tej pani
        > ki. Ostrzeżenia MSZ dotyczyły tylko Egiptu i Turcji. Dla pozostałych krajów, po
        > pularnych wśród Polaków, nie wydano ostrzeżenia. Równie dobrze, przy obecnej sy
        > tuacji, może stać się coś złego nad Bałtykiem.
        >

nie do końca równie dobrze, mimo wszystko w Polsce potencjalny terrorysta jest łatwiej zauważalny niż w krajach, gdzie nie wyróżnia się spośród tubylców, albo w krajach niechlubnej multikulti
        • agniesia1973 Re: wakacje 30.06.16, 12:52
          Bardziej boję się trasy nad morze niż lotu czy ataku terrorystycznego, tzn. boje się fantazyjnej jazdy polskich kierowców.
          • kolpik124 Re: wakacje 30.06.16, 13:50
            muszę to powiedzieć szwagrowi, który przez fantazyjnego Austriaka wylądował w rowie, wracając z Chorwacji big_grin

po prostu w czasie wyjazdu wakacyjnego ty albo twój mąż musicie jako polscy kierowcy powściągnąć swoje ułańskie nawyki big_grin
            • agniesia1973 Re: wakacje 30.06.16, 17:25
              Ja nie boje sie swojej ulańskiej fantazji czy mojego meza. Obydwoje jezdzimy rozsadnie.
              • kolpik124 Re: wakacje 01.07.16, 07:23
                agniesia1973 napisał:

> Ja nie boje sie swojej ulańskiej fantazji czy mojego meza. Obydwoje jezdzimy ro
                > zsadnie.
                >

tak, tak, zawsze to wina ONYCH...jakie to polskie big_grin
                • mum2004 Re: wakacje 01.07.16, 08:04
                  Ale taka prawda, ze drogi w Polsce należą do najbardziej niebezpiecznych w europie. Pijani kierowcy to plaga. I nie - nigdy z mężem nie wsiadamy pod wpływem alkoholu do samochodu .
              • memphis90 Re: wakacje 01.07.16, 09:38
                Nie dyskutuj z trollem, po co?
          • dyzurny_troll_forum Re: wakacje 01.07.16, 10:20
            agniesia1973 napisał:

> boje się fantazyjnej jazdy polskich kierowców.

Nie jesteś osamotniona....

Fantazyjnej jazdy polskich kierowców w 15 letnich dymiących sztruclach ze stajni VW boją się wszyscy w całej Europie... dużo bardziej niż Ahmeda Terrorysty
        • konwalka Re: wakacje 01.07.16, 11:43
          mimo wszystko w Polsce potencjalny terrorysta jest łatwiej zauważalny niż w krajach, gdzie nie wyróżnia się spośród tubylców,

ale jak juz tego potencjalnego terroryste zauwazysz, to i tak twoim ostatnim odczuciem w zyciu bedzie zdziwienie
          • dyzurny_troll_forum Re: wakacje 01.07.16, 11:45
            konwalka napisała:

> mimo wszystko w Polsce potencjalny terrorysta jest łatwiej zauważalny niż w kra
            > jach, gdzie nie wyróżnia się spośród tubylców,

Anders Breivik wyróżniałby się nad polskim morzem? Niby jak? Niby czym?
      • dyzurny_troll_forum Re: wakacje 01.07.16, 10:04
        agniesia1973 napisał:

> może stać się coś złego nad Bałtykiem.

Nad Bałtykiem? Gdzie Minister Ziobro i Minister Błaszczak osobiście czuwajom* nad spokojnym wypoczynkiem Prawdziwych Polaków?

* dla purystów - pisownia zamierzona
    • pitahaya1 Re: wakacje 30.06.16, 12:32
      Tak, za dwa dni.
    • inguszetia_2006 Re: wakacje 30.06.16, 13:03
      Witam
      Jadę za granicę, dwa razy. W lipcu i sierpniu. Ale nie do Egiptu. Jestem tak zmęczona, że nawet się nie umiem ucieszyć tymi wakacjami. Miesiąc wakacji ciągiem by mnie urządzał, ale nie mogę tak uciec.
      Pzdr.
      Ing
    • heca7 Re: wakacje 30.06.16, 13:05
      Wybieram się z całą rodziną w sierpniu. Nie sądzę aby jakiemuś terroryście chciało się zasuwać aż na Korculę do niewielkiej dziury nad morzem tongue_out To już droga bardziej niebezpieczna bo można mieć wypadek.
    • kadfael Re: wakacje 30.06.16, 13:06
      Ja właśnie wróciłam. Nic się nie działo. Co więcej miejscowi z nami kibicowali Polakom w meczu ze Szwajcarią.
    • jablkowe Re: wakacje 30.06.16, 13:37
      tak, jak najbardziej. Dlaczego miałabym nie?
      • damakama Re: wakacje 30.06.16, 17:46
        Dopiero co wróciłam z Grecji - bezpiecznie było (zero uchodźców, a sporo objeździliśmy!)
    • leanne_paul_piper Re: wakacje 30.06.16, 20:25
      Dopiero co wróciłam z Egiptu i jak mi dadzą urlop w sierpniu to pakuję manele i lecę jeszcze raz. Czuję się niedonurkowana i niedowindsurfingowanawink.
    • jematkajakichmalo Re: wakacje 30.06.16, 20:46
      Tak i to do konca roku 3 x, a raz to do kraju docelowego lece z Brukseli przez Istambul... smile
    • hipinka Re: wakacje 30.06.16, 20:48
      ja w niedzielę
      do krajów, które zostały nawiedzone przez uchodźców smile
    • claudel6 Re: wakacje 30.06.16, 22:07
      jadę do UK spuścić im wpie..l za ten wynik.

choć właściwie bez sensu, bo jadę do Londynu. to może na jakąs demonstrację się choć załapię.
      • jan.kran Re: wakacje 30.06.16, 22:12
        Jadę.Najpierw za granicę norweską do Berlina a potem odważniej za niemiecko - polską ale to dopiero jesienią.
        • thaures Re: wakacje 30.06.16, 22:37
          Wczoraj wróciłam z Hiszpanii, za tydzień jadę do Austrii.
          Nie wybrałabym się teraz do Turcji, Tunezji i Egiptu. No i trochę obawiałabym się Paryża.
    • anorektycznazdzira Re: wakacje 01.07.16, 07:34
      jak najbardziej plus 4x w podróż służbową przez kilka stolic europejskich i najsłynniejsze miasto w usa.
      A co?
    • olaf2011 Re: wakacje 01.07.16, 08:58
      Wróciłam z Teneryfy. Polecam czterema kończynami. Tanie loty, apartament (polecam nasz, rewelka) wynajęty samochód. SIELANKA smile
      • klerjeser Re: wakacje 01.07.16, 09:19
        a ja polecam nasz apartament na Hvarze, rewelka big_grin

no i polecam naszą plaże na krecie, też rewelka big_grin
        • swiezynka77 Re: wakacje 01.07.16, 09:32
          a poproszę namiary na Hvar
          • klerjeser Re: wakacje 01.07.16, 10:27
            swiezynka77 napisał:

> a poproszę namiary na Hvar
            >
            www.toni-bak.hr/
            • heca7 Re: wakacje 01.07.16, 11:48
              O! trzy lata temu byliśmy na tej plaży smile Fajne miejsce. Ciekawe , mnóstwo skałek a nie tylko gładka, półokrągła plaża z otoczaków.
      • dyzurny_troll_forum Re: wakacje 01.07.16, 10:07
        olaf2011 napisała:

> Wróciłam z Teneryfy. Polecam czterema kończynami.

Nie lubię Teneryfy. W ogóle Kanarów nie lubię. Nie wiem co ludzie w nich widzom*

* pisownia jak zwykle
        • olaf2011 Re: wakacje 01.07.16, 10:16
          Coś więcej? Dlaczego? Mnie zachwyciła. Nie ma czasu leżeć na jednej plaży....
          • dyzurny_troll_forum Re: wakacje 01.07.16, 10:24
            olaf2011 napisała:

> Coś więcej? Dlaczego?

W sumie nie wiem, niby wszystko całkiem poprawnie, ale nie ma tej magii. Poza tym ludzie jacyś tacy szorstcy, przypominają mi bardzo Chorwatów. Dużo przyjemniejsi jednak, ale bardzo daleko im do Włocha czy Greka.

Jedyna fajna rzecz na Teneryfie, która naprawdę mnie ujęła to papugi!! Papugi rulez.
            • olaf2011 Re: wakacje 01.07.16, 10:39
              Ludzie dla mnie super, każdy "Ola, ola". Nie to co w Polsce, nikt się nie odzywa do nieznajomych.
              Mnie ujęła różnorodność, wulkan, na którym można poczuć siarę, wąwóz jakich w Polsce nie ma a gdyby były to by pielgrzymki spotkać można było, dzikie plaż, klify. Klimat świetny, ciepło a nie parno jak w Polszy. Ja jeszcze tam wrócę. Akurat papugi mnie nie urzekły bo w parkach rozrywki (których niemało) z zaskoczenia sadzali na ramieniu, na ręce i zdjęcia robili. Ile taka papuga może na dzień błysków fleszy wytrzymać, naćpana jakaś czy co???
              • dyzurny_troll_forum Re: wakacje 01.07.16, 10:49
                olaf2011 napisała:

> Ludzie dla mnie super, każdy "Ola, ola". Nie to co w Polsce, nikt się nie odzyw
                > a do nieznajomych.

Och to wszędzie na południu powiedziałbym, żeby nie powiedzieć, że wszędzie w cywilizowanych krajach.

> Mnie ujęła różnorodność, wulkan, na którym można poczuć siarę,

Kolekcjonuje koronę wulkanów wink I jeżeli chcesz naprawdę poczuć siarę to Santorini, jeżeli chodzi o piękno to chyba Etna, a Teide... cóż wysoki jest i ma drogą kolejkę wink

> wąwóz jakich w Polsce nie ma

W wąwozie nie byłem na Ryfie. Ale z wąwozów to Samaria na Krecie i Vintgar w Słowenii. Polecam oba - jak ktoś lubi wąwozy.

> ify. Klimat świetny, ciepło a nie parno jak w Polszy.

Moim zdaniem właśnie parno, ale zależy jakie kto ma odczucia...

> z zaskoczenia sadzali na ramieniu, na ręce i zdjęcia robili.

Oooo, i to jest jeden z tych przykładów nieakceptowalnego zachowania miejscowych. A jak się odmówi - nawet grzecznie na początku - to strasznego focha strzelają. Takiego wyciskania z turysty kasy na siłę to ja strasznie nie lubię....
                • olaf2011 Re: wakacje 01.07.16, 10:57
                  Hmmm
                  'Teide... cóż wysoki jest i ma drogą kolejkę' - pieszo, szlakiem, niewielu turystów spotkaliśmy i nic nie kosztowało, nie to co w Polsce góry zdeptane wejścia do Parków Narodowych płatne....

'Oooo, i to jest jeden z tych przykładów nieakceptowalnego zachowania miejscowych. A jak się odmówi - nawet grzecznie na początku - to strasznego focha strzelają. Takiego wyciskania z turysty kasy na siłę to ja strasznie nie lubię.... ' - nie mamy ani jednego zdjęcia z papugą, raz nas faktycznie zaskoczyli i fotkę zrobili - nie kupiliśmy, potem grzecznie odmawialiśmy, nikt nie strzelił focha smile
                  • dyzurny_troll_forum Re: wakacje 01.07.16, 11:03
                    olaf2011 napisała:

> 'Teide... cóż wysoki jest i ma drogą kolejkę' - pieszo, szlakiem, niewielu tury
                    > stów spotkaliśmy i nic nie kosztowało,

W górę i w dół na stopach w jeden dzień? W ile godzin? I w jakim miesiącu?

• olaf2011 Re: wakacje 01.07.16, 11:12
                      Jeden dzień w czerwcu.
                      • dyzurny_troll_forum Re: wakacje 01.07.16, 11:13
                        olaf2011 napisała:

> Jeden dzień w czerwcu.

W górę i w dół?
                        • olaf2011 Re: wakacje 01.07.16, 11:18
                          To takie nietypowe? czy jak?
                          • dyzurny_troll_forum Re: wakacje 01.07.16, 11:27
                            olaf2011 napisała:

> To takie nietypowe? czy jak?

Bardzo nietypowe. Sam napisałeś, że szlak pusty, bo nikt nawet nie próbuje.

Szacun!
                            • olaf2011 Re: wakacje 01.07.16, 11:31
                              Niewielu, to nie znaczy że nikt. Szlaki są więc jednak ktoś chodzi smile Na Kasprowy też można kolejką.... i stać w kolejce do kolejki, tutaj podobnie, można pieszo, można kolejką do kolejki.

W Masce trasa 2,5-3 godz, ani trudna, ani wymagająca, przepiękna, malownicza, a turystów niewielu.
    • mama303 Re: wakacje 01.07.16, 09:28
      ja generalnie Polskę lubię ale chyba wybiorę się gdzieś sama po wakacjach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka