Dodaj do ulubionych

Ukaszenia u dziecka

09.07.16, 11:05
Witam, potrzebuje rady i to pilnie. Jestesmy w gosci u mojej mamy na wsi( ja i moja corka). Od razu po pierwszej nocy wstalismy ukeszeni przez jakiegos owada??? Wyglada jak ukaszenie komara tylko ze ja zadnego komara nie widzialam a naprawde ogladalam wszedzie w pokoju. Moja corka ma naprawde duzo ukaszen( 20 na jednej reki). Dodam ze tam gdzie cialo bylo pod ubraniem nie ma nic, to samo ja. I teraz pytanie co nas gryzie? W zeszlym roku bylo tak samo. Nikt inny oprocz nas nie ma nawet najmnieszego sladu ma skorze.

P.s jesli ktos mi pomoze jak sie dodaje zdjecia z telefonu do posta to wyszle zdjecia.

Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 11:34
      Pluskwa domowa-jeśli ukąszenia nastąpiły w domu, meszka, jeśli na zewnątrz.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 11:45
      Też bym stawiała na pluskwy, jak wrócisz do domu to wypierz wszystko w wysokich temperaturach, zeby nie przywieźć do domu. I tak masz szczęście, że nie jesteś uczulona, ja kiedyś po pogryzieniu w pociągu PKP miałam na nogach 5 cm bąble ropne
      • kotek-3 Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 12:01
        Tez myslalam o pluskwach ale czy jest mozliwe ze nikt inny nie byl ugryziony? Na tym samym lozko spi moja siostra przez caly rok, ogladalam materac i nic nie widzialam. Zeby bylo czekawej to wczoraj bylismy na zakupach w centrum handlowym i nagle na twarzy mojej corki pojawily sie 2 ukaszenia??? Pluskwa, komar pchla? Juz nie wiem co myslec .... Smaruje kremem i chodzimy w dlugich ubraniach mimo upalu...
        • kalina_lin Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 13:22
          To raczej jakaś wysypka. Może ma ospę o łagodnym przebiegu.
          • kotek-3 Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 14:18
            Napewno nie jest wysypka, ospe juz miala. Ja tez mam takie ugryzieniana ciele.
            • kalina_lin Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 21:02
              Cyt.: " ale czy jest mozliwe ze nikt inny nie byl ugryziony"
              • kotek-3 Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 23:25
                Czytaj uwaznie, ja i moja corka jestesmy pogryzione( gosci) nikt z tych co mieszkaja na co dzien tam nie sa.
                • klamkas Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 23:31
                  Ale skąd wnioskujesz, że nie są pogryzieni? Nie mają śladów ugryzień, ale to nie to samo.
                  • ichi51e Re: Ukaszenia u dziecka 10.07.16, 02:32
                    Dokladnie - mozecie miec po prostu reakcje alergiczna. Kiedys na wakacjach pogryzly nas takie muchy tropikalne - ja mialam slady jak po szpilce tz fioletowe bable jak 5zeta - i to dobrze z polsetki bo policzylismy.
    • stillgrey Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 12:25
      Zdjęcie z telefonu musisz najpierw przenieść na komputer albo jakiś serwer. Zrób to albo kablem, albo prześlij np. mailem na swoją skrzynkę.
    • rulsanka Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 12:44
      Czasem komary tak próbują, nakłuwają lekko i odlatują parę cm dalej. Komara przegapić nie jest trudno, bywają też takie malutkie gatunki komarów. Inni mogą nie mieć śladu, bo nie reagują odczynem alergicznym, a wy jesteście nowe, nie przyzwyczajone. Przy pluskwach byłyby krople krwi na pościeli, pchły chodzą pod ubraniem, we włosach.
      Mogą być jeszcze mrówki, ale mrówki też raczej wchodzą pod ubranie.
      A może reakcja alergiczna bez ugryzienia?
      • mariola233 Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 13:30
        Pluskwy nie zawsze gryzą domowników,moja znajoma pojechała do koleżanki i ją pogryzły
        • rulsanka Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 14:20
          Byłyby ślady krwi na pościeli.
          A może bostonka? Teraz panuje.
        • ichi51e Re: Ukaszenia u dziecka 10.07.16, 02:34
          Poteierdzam - moj tata z rozczuleniem wspomina ze mieli w pokoju w akademiku chlopaka ktory byl pluskwowym magnesem - pluskwy w oblivzu tego przysmaku odpuszczaly reszcie
      • mynia_pynia Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 19:40
        A czy to miejsce jest gorące i czy te zeszłoroczne plamy szybko znikły. Mnie kiedyś coś tak pogryzło, miałam ślsdy przez pół roku, u mnie musiał być jakiś pająk, bo nigdy przed ani po to się nie powtórzyło.
        • kotek-3 Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 19:59
          Nie sa gorace i plamy z zeszlego roku zeszly szybko. Tak jak mowie ze wygladaja identycznie jak ugryzienia komara tylko ze ja komara na oczy nie widzialam.
    • mikams75 Re: Ukaszenia u dziecka 09.07.16, 19:12
      ale to wcale nie jest takie dziwne, ze komara nie widzialas a ukaszenia sa.
      Ukaszenia pluskiew sa takie jakby w rzedzie po kilka ukaszen, komary i inne owady tna niesystematycznie.
    • minerallna Re: Ukaszenia u dziecka 10.07.16, 03:18
      Pluskwa. Trudno to znaleźć jak się nie wie gdzie. I to paskudztwo ma swoje "preferencje" sad

Dostawka w pokoju. Klima działa,oj komary nie lubią, a tu potomstwo całe pogryzione. Pełno kropek na ciele.
      Pluskwy. Szkoda że wtedy nie wiedziałam że aż takie "atrakcje" potrafią zrobić.
      A ja i mąż zero ugryzien.
    • rosapulchra-0 Re: Ukaszenia u dziecka 10.07.16, 06:11
      Podejrzewam pająka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka