Dodaj do ulubionych

Magda gessler -projektantka

11.07.16, 03:02
Kto szukal ubran w jej stylu ? zaczela projektowac szmatki takie jak sama lubi nosic podobno na moliera2 i szycie agapou beda niedlugo dostepne smile Ceny maja podobna byc przystepne dla kazdego. Zobaczymy co to beda za cuda.
Obserwuj wątek
    • bei Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 14:47
      smile
      Zapewne bardzo luzne gora- czyli wygodne do ukrycia sie, ale niezbyt praktyczne.
      Trudno jest mi wyobrazic, ze w tych zwiewnosciach krazacych wokol sylwetki mloda mama goni za dzieckiem w parku czy wyprowadza psa.
      Qrcze-skad u mnie pesymizm?- jeszcze nie widzialam a juz gdybam i krytykujesad
    • agata_abbott Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 15:11
      Zawsze sceptycznie podchodzę do wszelkiej maści celebrytów, którzy angażują się w pisanie książek/projektowanie ubrań itd., ale w tym przypadku myślę, że to nie jest taki głupi pomysł. Pani Gessler zawsze jest ubrana ładnie, w sposób, który odpowiednio podkreśla atuty/maskuje mankamenty jej urody. Masa kobiet o podobnej figurze nie ma zielonego pojęcia, w co się ubrać i wyglądają o wiele gorzej, niż wyglądać by mogły. Nie wiem, jaka zasługa Pani Gessler w tym, jak wygląda (może ma po prostu genialną stylistkę), ale potrafi ze swoją figurą wyglądać wręcz lekko i zwiewnie. Zazdroszczę talentu/stylistkismile
      • raczek47 Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 16:08
        to jak komponuje swoje zestawy ubraniowe nie zawsze mi się podoba, aczkolwiek nosi cudne sukienusie, natomiast bardzo mi się podoba jak dobiera i łączy kolory.
        Ona zdaje się jest po ASP, ma wyczucie kolorów, fakt.
        • szarsz Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 21:24
          > natomiast bardzo mi się podoba jak dobiera i łączy kolory.

O tak, kolorystycznie to ona jest zawsze, zawsze cudownie ubrana.
      • kawka74 Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 16:56
        Nie wiem, jak długo to trwało i jak jest teraz, ale ubrania Magdy Gessler szyła i projektowała Marzenna Niemoczyńska (jej firma nazywa się, o ile dobrze pamiętam, 303 Avenue).
      • konsta-is-me Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 16:57
        To nie jest kwestia ze nie wiedza jak sie ubrac.
        To jest kwestia finansow-zapewniam cie ze identyczny kroj i kolor uszyty z tanich (nie luksusowych) materialow, wygladalby i ukladal na sylwetce znacznie gorzej.
        Gessler gdzies mowila ze zamawia luksusowe, b.drogie materialy i szyje u krawcowej.
    • beataj1 Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 16:30
      Ja już kiedyś na ten temat pisałam. Te wszystkie warstwy, warstewki, szaliki, apaszki itd to dobrze się sprawdzają chyba tylko na manekinach albo na osobach których głównym zadaniem jest siedzieć i pachnieć (i to tez niezbyt dynamicznie).

Jak sobie siebie ze swoim temperamentem wyobrażę w czymś takim to natychmiast widzę: szaliki (chusteczki czy co tam ma) zdjęte i upchnięte do torebki bo mi się zsuwały i tylko mnie wkurzały.
      Ze dwie warstwy z 4 mam gdzieś podciągnięte przesunięte albo naderwane (bo to wszystko jeszcze z takich cieniutkich tkanin jest).
      Parę razy pewnie zdarzyłoby mi się zaprezentowanie światu gaci bo bym sobie niechcący ciuchy w majtki z tyłu wsadziła w toalecie (weź człowieku to wszystko ogarnij).

Generalnie: niewygodnie, nieporęcznie, za dużo i dziwacznie.

Dla mnie. Bo dla innych to może czemu nie.
    • zlotonaiwnych Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 19:26
      A ja kocham zwiewności wszelakie, choć figurę mam doskonałą. Bardzo podoba mi się styl pani Magdy i chętnie kupię zaprojektowane przez nią ciuszki. W ogóle bardzo ją lubię.
      • bei Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 21:15
        Patrzec i zachwycac sie - o TAK!, moge podziwiacsmile- ale sama nie załoze. Wygladalabym jak strach na wroble ( np Czeska naszej forumowej Yomysmilesmile

Kiedys Yoma w ogrodzie przebrala stracha w swoj francuski plaszczyk i nawieszala apaszek, coby Czeska byla skuteczna w straszeniu ptaszat.
        Listonoszka przyniosla poczte i wyznala Yomie, ze myslala, ze to Yoma sie tak wystroilasmilesmile
    • jola-kotka Re: Magda gessler -projektantka 11.07.16, 23:41
      Jezeli to beda takie zakrywajace wszystko to nie dla mnie,lubie ciuchy obcisle przy ciele ale kolorystycznie moga byc super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka