Dodaj do ulubionych

Ile za sprzątanie - Warszawa

16.07.16, 14:13
Cześć. Jaka stawka obowiązuje za niewielkie sprzątanie, które zajmie dosłownie z dwie-trzy godziny? (odkurzenie, umycie listew przypodłogowych o skomplikowanym kształcie + podłóg, wyszorowanie parapetów, przetarcie ram okien od wewnątrz, łazienka, czyli wanna, sedes, umywalka, płytki na ścianach i na podłodze, fronty szafek, płytki nad blatami)

Kiedyś płaciłam 10zł za godzinę, ale przy takim fest sprzątaniu w mieszkaniu dużym studenckim, zrzucaliśmy się i babka przez cały dzień (8-10h) sprzątała 100 metrów, więc wychodziła jakaś sensowna stawka końcowa, a ta to co, przyjdzie na 2 godziny i tylko 20zł mam zapłacić? Czy przy mniejszych sprzątaniach zajmujących mniej czasu powinnam płacić więcej za godzinę?

No i pytanie kluczowe - ile teraz płacicie za sprzątanie w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • lubieczeresnie Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 14:22
      Ja za wysprzatanie tego co napisałaś wyceniłabym siebie za 150zł albo i 200zł, musiałabym zobaczyć, nie jestem panią sprzątającą ale jakbym miała sprzątać
    • kamunyak Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 14:38
      teraz jest najniższa stawka 12 zł chyba, dlaczego myślisz o 10 zł/h ?
      Ja sprzatam łazienki ( w sumie 7 m) raz w tygodniu i zajmuje mi to jakieś 2 godz wlasnie. Łazienki nie są jakos specjalnie brudne, tylko do "ogarnięcia".
      Jesli do tego miałabym odkurzac i robic to, co podałas, to na pewno zajęłoby mi to ze 4 - 5 godzin, zalezy jak duże mieszkanie. I raczej za 50 zł to by mi się nie chciało tego robic.
    • bergamotka77 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 15:28
      To jest małe sprzątanie? Chyba żartujesz...wszystkie znane mi panie srzatajace biorą za całość i zależy to od metrażu np. mieszkanie to koszt ok.100 zł a dom od 150 zl wzwyż.
    • valtho Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 16:03
      15 zł za godzinę, ale minimum 50 zł za przyjście. I ciężko kogoś znaleźć na 2-3h
    • peonka Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 16:12
      Sprzątalas kiedyś to, co napisałaś, i wiesz, że tyle czasu zajmuje? Bo mnie wydaje się nieprawdopodobne porządne zrobienie tego w 2 godziny. No chyba że to mieszkanie o powierzchni 20m2, to może i tak.
    • mamma_2012 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 17:27
      15 zł za godzinę (stawka niska dla stałych klientów), a twoje sprzątanie to 5-6 godzin, czyli X x 15. Mam ok. 250 m i bardzo powierzchowne ogarnięcie tego to minimum 8 godzin.
    • lati7 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 19:36
      Podepnę się smile Płacicie za dojazd pani sprzątającej ? Bilet ? Zwrot za paliwo, jeśli pani jest zmotoryzowana ?
      Dom mam pod miastem , można dojechać linią miastową, a potem do domu jeszcze ok. 800 m samochodem , rowerem, lub spacerem smile
      Co robicie "ze sobą" , jeśli jesteście obecne podczas sprzątania domu przez panią ?
      • fifiriffi Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 20:06
        lati7 napisał(a):

> Podepnę się smile Płacicie za dojazd pani sprzątającej ? Bilet ? Zwrot za paliwo,
        > jeśli pani jest zmotoryzowana ?
        > Dom mam pod miastem , można dojechać linią miastową, a potem do domu jeszcze ok
        > . 800 m samochodem , rowerem, lub spacerem smile
        > Co robicie "ze sobą" , jeśli jesteście obecne podczas sprzątania domu przez pan
        > ią ?

moja koleżanka ma 1os firmę sprzatająca i dojeżdża we własnym zakresie, do domów pod miastem tez, ale ona za 100zł to nawet nie podjeżdża nigdzie. Grono jej klientów rośnie z dnia na dzień, czasem odmawia, bo sie nie wyrabia.
        Czasem opowiada,że w większości przypadków ludzie wychodzą z domu, często zostawiaja jej klucze, jeden lekarz to nawet pod wycieraczką smile
        Ma jedna panią, która przebywa w domu i zagaduje koleżankę big_grin opowiada jej o swoich podróżach o ogrodzie czy o dorosłych dzieciach smile
    • saszanasza Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 19:43
      nigolla napisał(a):

> Cześć. Jaka stawka obowiązuje za niewielkie sprzątanie, które zajmie dosłownie
      > z dwie-trzy godziny? (odkurzenie, umycie listew przypodłogowych o skomplikowany
      > m kształcie + podłóg, wyszorowanie parapetów, przetarcie ram okien od wewnątrz,
      > łazienka, czyli wanna, sedes, umywalka, płytki na ścianach i na podłodze, fron
      > ty szafek, płytki nad blatami)

i ty uważasz, ze to jest niewielkie sprzątanie?????
      za mniej niż 250 nie ruszyłabym tego
    • beverly1985 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 20:00
      To co opisalas to normalne sprzatanie 4-5h, placisz 70-100 pln- w zaleznosci jak upierdliwy jest dojazd i jak wysoko sie ceni pani. Panie z polecenia, sprzatajace u zamoznych, bardzo dokladne i dyskretne- biora nawet 200 zl za mieszkanie.
    • fifiriffi Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 20:00
      to nie jest "niewielkie sprzatanie" na 2-3h, to sprzątanie na 5-6h jeśli chodzi o dokładne sprzątanie. Za takie sprzątanie to 300zł lekko.
    • mamaemmy Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 20:09
      300zł ,miasto pod Krakowem,więc Warszawa pewnie z 350zł
    • leni6 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 20:50
      Place w Warszawie za podobny zakres (kurze, parapety, odkurzanie, podłogi na mokro, dwie łazienki, kuchnia) 120 zł, pani zajmuje to około 5h.
    • ingaki Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 20:55
      Ja pracuje za granicą, ale dom dwu piętrowy, z 6cioma pokojami wielgachną kuchnią, dwiema łazienkami jedna z prysznicem druga z wanna tez z szybą prysznicową, plus toaleta.
      Kuchnie sprzątam na błysk plus wszystkie łazienki, reszte odkurzam i myje podlogi gdzie nie ma dywanów. I to mi zajmuje 3 godz. Więc spokojnie w 2wie jak nie mniej bym się wyrobiła z tym co pani napisała. Z tymi 5/6 godz. To chyba lekka przesada.
      • fifiriffi Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 21:27
        jak pracujesz stale w jednym miejscu to tez jest inaczej. W nowym miejscu tylko idiota poda że czas pracy to 2-3h.
        • ingaki Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 21:31
          Dokładnie, na pierwszy raz powiedziala bym 4 może. Raz na tydzień jestem.
      • mamma_2012 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 21:33
        Wyprowadziłam się z domu przed 20, więc mam lata doświadczeń w sprzątaniu. Dokładne sprzątanie w wykonaniu pomocy to ponad pół dnia na piętro.
      • astrum-on-line Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 17.07.16, 18:02
        Zadzwoniłam do koleżanki, która zajmuje się sprzątaniem w Niemczech. Na coś takiego jak opisałaś jest przewidziane 8 godzin. Po 10 euro za godzinę. Jak się wyrobi wcześniej (a zawsze się wyrabia w około 6) to też ma płacone za 8 godzin.
    • 71tosia Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 21:25
      sprzatanie domu plus prasowanie ok 5-6 godzin (nie wiem dokladnie bo nie ma mnie wtedy w domu pani sprzatajaca ma swoje klucze), place 150zl, wstyd by mi bylo placic mniej.
    • magata.d Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 21:36
      20 zł za godzinę. To co opisałaś nie jest sprzątaniem na 2 godziny tylko dużo dłużej.
    • ana119 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 21:37
      Za to co wymienias place 140. Nie ma w tym prasowania. Mieszkanie w bloku
      • paniusia.aniusia Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 22:15
        20 zl / godzina - stawka warszawska
    • edelstein Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 22:20
      To co wymienilas zajmuje mi 4do do 5h,ale ja lubie czystosc we wlasnych 4scianachy 2h to sobie po lebkach sprzatam.
    • naomi19 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 22:21
      13-15zl za godzine, 20zl biora naprawde perfekcyjne panie
      to co opisalas to dla ogarnietej kobitki to rzeczywiscie 2godz pracy, jesli mieszkanie niewielkie i jesli ma byc po lebkach i bez plytek na scianach, jesli nie to ok 3 godzin
      z doswiadczenia jednak wiem, ze na 2 godziny ciezko znalezc kogolwiek
      • paniusia.aniusia Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 16.07.16, 22:35
        Poza tym pierwsze sprzątanie zawsze trwa dłużej. Pani sprząta wszystko dokładnie , a kolejne sprzatania to utrzymywanie czystości.
    • nigolla Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 17.07.16, 15:45
      O matko, skąd Wam się bierze 5-8h sprzątania? Ja swoje 60 metrowe porządnie sprzątam w maksymalnie 4, a podobny zakres tego co napisałam. I nie, nie jestem fleją, nie robię tego po łebkach....

A co do ceny 10zł, to nie pisałam, że chcę tyle zapłacić tylko jak wskazuje tytuł wątku, pytam Was jakie są teraz stawki. KIEDYŚ płaciłam 10zł.
      • beverly1985 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 17.07.16, 15:58
        Teraz 15-20 zl za godzine. Moim zdaniem ci, co wyceniaja posprzatanie mieszkania na 350 zl - biora te ceny z kosmosu. 5-8h bierze sie z dokladnosci, szybkosci (moim zdaniem zawodowe panie sprzatajace robia to szybciej), z uwzglednienia np. prasowania, skladania ubran, mycia naczyn (czy tez zaladowania i oprznienia zmywarki), mycia okien. Moje 80 metrow sprzatamy w 2 osoby 4 godziny- i to nie jest bardzo dokladne sprzatanie.
      • ana119 Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 17.07.16, 17:46
        To jak znajdziesz panią do sprzątania która za 80 będzie pracować 4h to daj znac. Inaczej robi sie samemu a inaczej pracuje wynajęta osoba. Kiedyś zatrudniałam osobę które była jeszcze w domu kiedy ja wracałam po pracy a zaczynała od rana. Jakoś kosmos i dlatego jej podziękowałam
    • bywalec.hoteli studenci lenie 17.07.16, 16:11
      Dzisiejsi studenci to mega lenie - żeby w wynajmowanym mieszkaniu studenckim oplacac sprzataczke zamiast samemu posprzątać?!
      • bywalec.hoteli Re: studenci lenie 18.07.16, 00:43
        Lenie
    • mynia_pynia Re: Ile za sprzątanie - Warszawa 17.07.16, 16:57
      A weź, że niech Ci kobieta wysprząta cały dom, co blatu albo zlewu nie przetrze, bo się nie umówiłyście na to? A to co napisałaś to gruntowne sprzątanie, takie lekkie to poodkurzanie popierzchni płaskich i nic więcej. Jak już śbierany na mokro listwy futryny, ramy no wybacz ale to nie jest niewielkie sprzątanie. No chyba że jesteś giga syfiarą i dla ciebie duże sprzątanie to odgruzowanie mieszkania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka