Dodaj do ulubionych

Urodziny - 2 godziny???

18.07.16, 07:45
Znalazłam fajne miejsce na urodziny dla dzieciaków. Cena taka jak wszędzie - w granicach 400 zł za 10 osób.
Ale zabawa trwa 2 godziny.
Gdybym miała przedszkolaki - luz, ale nie uważacie, że 7 i 10 latkowie to już raczej trochę dłużej chciałyby się pobawić?

Podobno nie ma możliwości przedłużenia tego czasu.
Obserwuj wątek
    • sonrisa06 Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 07:52
      Zależy gdzie. Wyprawiałam 9 urodziny córki na basenie. Dzieci były półtorej godziny w wodzie, później pól godziny jadły tort i inne przekąski i do domu.
      Impreza udana, dzieci zadowolone, a córka twierdzi, że to były najlepsze urodziny.
    • edelstein Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 08:17
      Zalezy co to jest.
    • fifiriffi Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 08:26
      raczej "wszędzie" jest po te 2h.
      Bierzesz to co dają, albo nie wyprawiasz ur.Proste.
      Gdzieniegdzie jest szansa przedlużenia.
    • nini6 Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 09:33
      Brick for kids?
      • shell.erka Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 10:01
        Taksmile
    • klubgogo Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 09:37
      Wybieram miejsce, gdzie do czasu podchodzą elastycznie. Jesienią robiłam 7 urodziny córki, trwały 2,5 godziny, można było dopłacić dodatkowy czas.
    • 21mada Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 09:46
      Czy do Polski tez juz dotarla ta moda na polgodzinne urodziny? W UK jest tak: najpierw przez 1,5 godziny dzieciaki sie bawia na jakiejs sali zabaw, a przez ostatnie pol godziny jedza, pija, spiewaja sto lat i solenizant zdmuchuje swieczki - czyli to co dla mnie jest trescia urodzin. Tortu najczesciej nie jedza w ogole (!), tylko pakuja do torebek wypelnionych jakims badziewiem i do domu.
      Ja wole styl tradycyjny - przychodzi kilkoro dzieci, jedza pija, spiewaja sto lat, jedza tort, stol jest zastawiony caly czas, a nie ze jedna porcja na osobe i to wszystko, sa inne ciasta, slodycze, owoce. A potem muzyka i tance. Na tym chyba polega impreza?
      • 21mada Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 09:47
        dodam, ze w tych salach zabaw, czesto przez pierwsze poltorej godziny dzieci nie zamieniaja ani slowka z solenizantem, wiec nie wiem jaki jest sens wyprawiania takich urodzin.
      • mid.week Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 09:51
        Siedzą, jedzą, piją, tyją, bąki puszczają... To ja już wolę jak biegają, plywaja, wspinają się smile
      • eve-lynn Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 09:58
        ile czasu grupa czterolatków usiedzi za cały czas zastawionym stołem i będzie zabawiała się kulturaną rozmową? byłam na kilku kinderbalach i trochę sama robiłam i moja odpowiedz jest - nawet nie pół godziny... może 15 min?
        ok - można dzieciaki zmusić prośbą, groźbą albo postraszyć "lisem" - to będą siedziały, ale czy na pewno na tym polega impreza?
        muzyka i tańce? obawiam się, że nawet nie 15 minut. chyba, że to urodziny dla dzieci powyzej 16 lat, to może...
        • shell.erka Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 10:01
          Dzieci 7 i 10 letnie
          • eve-lynn Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 10:23
            tez chyba nie usiedza... dlugie rozmowy to sie "na trzepaku" w tym wieku prowadzi. co jest obecnie odpowiednikiem trzepaka? fb? twitter? a nie przy stole smile
          • snakelilith Re: Urodziny - 2 godziny??? 21.07.16, 12:17
            Wiek nie gra roli. Celebrowanie polegające na siedzeniu i wpychaniu sobie w żołądek kalorii to anachronizm. Smaczene jedzenie jest dziś dostępne dla każdego zawsze i wszędzie, nie ma więc potrzeby zastawiania suto stołów i robi z jedzenia głównej atrakcji. Nawet dorosłym inna forma świętowania by nie zaszkodziła, sadło i tak przychodzi bezproblemowo, więc nową modę na aktywne świętowanie uważam za świetny pomysł i możliwiość wyrabiania korzystniejszych nawyków żywieniowych.
      • mikams75 Re: Urodziny - 2 godziny??? 21.07.16, 15:02
        ale to nie sa polgodzinne urodziny tylko dwugodzinne, gdzie 1,5 godziny sie bawia i pol godziny jedza.
        Dzieci i tak dluzej przy stole nie beda siedziec i jesc. W sumie kolejnosc obojetna, dzieci siadaja do stolu, zjadaja, pogadaja i uciekaja do zabawy.
    • eve-lynn Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 09:50
      "u mnie" jest zabawa do bólu. tzn salka gdzie jest jedzenie, tort, daje się prezenty i takie tam jest wynajmowana na 30 min, a potem lecą na salę zabaw gdzie mogą być aż do zamknięcia. chyba, że masz salkę dość późno np. na 16 czy 17 - wtedy dzieciaki najpierw się bawią, od której chcą, a o konkretnej godzinie idą na poczęstunek.
    • slonko1335 Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 10:27
      dwie godziny to raczej taki standardowy czas na zorganizowaną imprezę urodzinową
    • arista80 Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 10:35
      Ostatnio byłam z córką na urodzinach jej koleżanki. Przedział wiekowy zaproszonych od 4 do 8 lat. Zabawa zorganizowana na placu zabaw, czas nieograniczony, ale tak naprawde wszystko zamkneło się mniej więcej w obrębie dwóch godzin [no może dwie i pół godziny, ale ostatnie pół godziny to jednak już było takie żegnanie się, sprzątanie ze stołu, my rodzice pomagaliśmy mamie solenizantki, a dzieci przez ten czas jeszcze trochę się bawiły]. Mimo iż zabawa była fajna, to jednak po podaniu tortu widać było, że dzieci były lekko zmęczone i zaczynały kleić się do rodziców, także wydaje mi się, że te dwie godziny to jednak rzeczywiście czas na miarę dzieci. Ewentualnie można zapytać się o możliwość przedłużenia czasu lub zorganizować urodziny w plenerze np. plac zabaw, jakiś park. We Włoszech to bardzo popularna forma obchodzenia urodzin.
    • triss_merigold6 Re: Urodziny - 2 godziny??? 18.07.16, 11:05
      Raczej w większości miejsc jest te 2 godziny. Teraz robiliśmy córce w sali zabaw dla dzieci z przedszkola i czas trwania całości to były właśnie owe 2 godziny. Syn miał kiedyś urodziny w kinie - 2 godziny, może ciut dłużej.
      IMO w zupełności wystarczy, chyba że organizujesz coś w plenerze.
    • arwena_11 Re: Urodziny - 2 godziny??? 21.07.16, 11:31
      Robiłam urodziny synowi w kręgielni ( 12 lat ) - tory wykupiłam na 3h, w tym czasie było jedzenie - po wszystkim tort.
      Dla córki na imieniny wykupiłam 2h, bo wolała pójść potem z koleżankami obok do pizzerii i spokojnie pogadać.

Oboje zachwyceni byli.
    • tol8 Re: Urodziny - 2 godziny??? 21.07.16, 11:45
      U nas 3h w cenie, potem można zostać do końca dnia za free, ale bez sali
      • naturella Re: Urodziny - 2 godziny??? 21.07.16, 15:17
        U nas tez ostatnio były dwie godziny. Zabawa bardzo aktywna, wyścigi, deskorolki, bujanie sie w takiej podwieszanej chuście itp. Potem kilkanaście minut jedzenie tortu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka