Dodaj do ulubionych

SDM pod Warszawą?

19.07.16, 08:38
Dzwoniłam wczoraj do mamy - przyjmuje pilegrzymów na SDM... w małej miejscowości po-mafijnej pod Warszawą. Trochę będą mieli daleko na te spotkania.
Z mamą nie drążyłam tematu z różnych powodów, ale zastanawia mnie co oni robią kilkaset kilometrów od Krakowa. Tranzyt jakiś czy co?
Obserwuj wątek
    • katriel Re: SDM pod Warszawą? 19.07.16, 09:03
      To się nazywa "dni w diecezjach". Ta cała młodzież przyjeżdża pięć dni wcześniej do różnych miast w Polsce, tam siedzą po 2 osoby u chętnych rodzin i mają różne spotkania, a potem wszyscy razem zjeżdżają do Krakowa. U mojej mamy we Wrocławiu też mają być, przyjeżdżają jutro (a impreza w Krakowie przecież dopiero za tydzień).
      • jowita771 Re: SDM pod Warszawą? 20.07.16, 07:04
        Ciocia wzięła cztery osoby i jest dość wystraszona. Chciała dwie, ale nie ma za dużo chętnych i wciskają więcej.
    • owczarkini Re: SDM pod Warszawą? 19.07.16, 09:12
      Zwiedzają Polskę wink W moim mieście też będzie taka grupa, chyba od jutra. Będą jeździć po okolicy przez te kilka dni.
    • eve-lynn Re: SDM pod Warszawą? 19.07.16, 09:40
      Aha - ok, bo już się zaczęłam zastanawiać czy w jakis kanał się moja mamunia nie ładuje smile
    • mozambique Re: SDM pod Warszawą? 19.07.16, 10:24
      ja widze u mnei wielkei banery - WITAMY NA SDM WE WROCŁAWIU !!!

tez sie zastanawiam troche ....
    • taki-sobie-nick Re: SDM pod Warszawą? 20.07.16, 01:06
      eve-lynn napisała:

> Dzwoniłam wczoraj do mamy - przyjmuje pilegrzymów na SDM... w małej miejscowośc
      > i po-mafijnej pod Warszawą. Trochę będą mieli daleko na te spotkania.
      > Z mamą nie drążyłam tematu z różnych powodów, ale zastanawia mnie co oni robią
      > kilkaset kilometrów od Krakowa.

Integrują się w miejscowych parafiach.

W naszym kościele ponoć Chińczycy i Ukraińcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka