Dodaj do ulubionych

Pociągi we Włoszech

05.08.16, 08:07
Może ktoś wie, bo nie zdołałam zrozumieć - w kasie kupuje się bilet na określoną godzinę, a potem trzeba go skasować w kasowniku - w dodatku na bilecie jest napisane, ze ważny 6 godzin od skasowania/wystawienia (nie do końca pamietam). Która wiec z opcji jest prawdziwa - mogę jechać tylko tym konkretnym pociągiem, który wskazałam przy kupowaniu (konkretnym w sensie czasu oczywiście), czy mogę jechać dowolnym pociągiem, byle zmieścić sie w czasie tych 6 godzin?
Obserwuj wątek
    • burina Re: Pociągi we Włoszech 05.08.16, 09:21
      Kupujesz na konkretna godzine, bo po prostu o innej godzinie moze inna spolka obslugiwac polaczenie na tej samej trasie.

Kasowac trzeba zawsze, jak zapomnisz albo kasownik nie dziala, to dlugopisem napisz date i godzine na bilecie. Taki fetysz tam maja smile
      • naturella Re: Pociągi we Włoszech 05.08.16, 14:38
        Dziękujęsmile fajna rzecz z tym wpisaniem długopisem, dobrze wiedzieć smile
        • ha-ya Re: Pociągi we Włoszech 05.08.16, 18:24
          Jezdzilm pociagami we Wloszech dwa lata temu i za nic nie kojarze kasowania biletow surprised Raz kupowalam w okienku + dwa razy w automacie. Pamietam tylko, ze faktycznie kupuje sie na konkretna godzine ( myslalam zreszta, ze w kazdym kraju tak jest wink
          • marianna72 Re: Pociągi we Włoszech 05.08.16, 18:26
            kasowniki sa od zawsze Jak jechalam 2 tyg musialam skasowac chyba ze bilet internetowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka