10.08.16, 22:19
Nie wiem jak rozwiazac ten problem wiec radze sie was moze cos doradzicie, mam kolezanke kilka miesiecy temu zostawil ja maz wspieralam ja pozyczylam pieniadze bedac na urlopie kupilam jej pewna rzecz o ktora prosila .Zaraz po powrocie z urlopu spotkalam sie z nia przynioslam jej rzecz o ktora prosila ,a ona nie dosyc , ze nie oddala pieniedzy zaczela sie ze mnie wysmiewac jestem malo asertywna zrobilo mi sie przykro I wyszlam bez slowa jestem zla na siebie ,ze nie potrafie sie obronic , a najgorsze ,ze mieszkamy blisko I bedziemy sie spotykac pod szkola naszych dzieci doradzcie jak reagowac I jak upomniec sie o swoje pieniadze.
Obserwuj wątek
    • mynia_pynia Re: kolezanka 10.08.16, 23:22
      A ile to kasy? Możesz przy okazji spotkania na ulicy, wspomnieć; Cześć Grażynka, nie rozliczyłyśmy się za chustkę którą ci przywiozłam.
      • krolowa21 Re: kolezanka 11.08.16, 05:50
        Prawie 1000zl glupia I naiwna baba ze mnie
        • afro.ninja Re: kolezanka 11.08.16, 07:25
          A Męża masz?
          • shell.erka Re: kolezanka 11.08.16, 07:38
            Jeszcze męża jej ma pożyczyć? wink
    • marie30 Re: kolezanka 11.08.16, 10:40
      Skoro ci nie zaplacila za ta rzecz to trzeba bylo to zabrac i sprzedac, moze chociaz czesc poeniedzy odzyskasz. Zadzwon do niej albo idz tam i zazadaj zwrotu tej rzeczy.
      Na twoim miejscu przestalabym sie do niej odzywac, absolutnie zadnych kontaktow.
      Malo asertywna jests ale to juz wiesz i wiesz ze musisz byc bardziej.
    • krolowa21 Re: kolezanka 11.08.16, 10:42
      Wysmiala mnie ,ze jestem gruba najlepsze ,ze mam rozmiar 36 wiec nie jest zle.1000zl nie kosztowala rzecz ,ktora kupilam tylko pieniadze plus rzecz o ktora prosila na ta chwile wynosza 1000zl.Jest mi przykro gdy zostawil ja maz zostala z dzieckiem bez pracy pomagalam ile sie dalo glupio mi ,ze dalam sie tak oszukac ,a do tego nie potrafie sie obronic gdy ktos mnie obraza.
      • krolowa21 Re: kolezanka 11.08.16, 10:43
        Pieniadze ,ktore wczesniej jej pozyczylam
      • rosapulchra-0 Re: kolezanka 11.08.16, 10:44
        Zażądaj zwrotu kasy i rzeczy, którą jej przywiozłaś. Nie idź do niej sama, ale ze świadkiem i najlepiej nagraj całe zdarzenie. Koleżanka zwyczajnie cię okradła.
    • tontonik Re: kolezanka 11.08.16, 10:58
      Upomnij się wprost o swoje pieniądze, a najlepiej zanieś jej do podpisu oświadczenie, że jest ci dłużna określoną kwotę i zobowiązuje się oddać do określonego dnia. Dalsze kontakty z taką osobą bym ucięła.
    • alsk9 Re: kolezanka 11.08.16, 11:09
      Znaczy się, pożyczasz jej kasę i robisz zakupy, po to, żeby ci nie wytykała tuszy??
      • krolowa21 Re: kolezanka 11.08.16, 11:24
        Zle zrozumialas moj post dziewczyna okazala sie falszywa I baszczelna ,a ja staralam sie ja wspierac gdy miala problemy I tyle.Wracam z urlopu spotykamy sie przynosze rzecz o ktora prosila ,a ta zaczyna mnie obrazac nie umiem sie obronic zreszta nigdy nie potrafilam mam niska samoocene , a ludzie to wykorzystuja .
        • mynia_pynia Re: kolezanka 11.08.16, 20:26
          No wiesz, jakby nagle koleżanka zaczęła mnie obrażać, komentować wygląd to najprawdopodobniej by mi szczęka opadła i nie byłabym w stanie odpowiednio skomentować wypowiedzi, co innego ktoś obcy, zazwyczaj dobrze ludzie reagują na "SPIERDALAJ" i nic więcej.
    • angeika89 Re: kolezanka 12.08.16, 00:01
      Idź do koleżanki, tylko nie sama i poproś o zwrot swoich pieniędzy.
      Najlepiej ogranicz kontakty i nie zadawaj się z takimi ludźmi. A to, że zaczęła Cie obrażać to powinnaś jej wypomnieć ile Ci zawdzięcza i tak się odpłaca...
      Nie warto zaprzątać sobie głowy takimi ludźmi. Ja też kiedyś byłam wykorzystana przez "koleżankę" żerowała na moich pracach semestralnych (spisywała fragmenty, pomagałam pisać jej "własne" etc), gdy skończyła się nauka skończyło się koleżeństwo. Ale ja jestem inna i potrafię upomnieć się o swoje. Wiadomo prac nie odzyskałam, ale powiedziałam jej wszystko co leżało mi na wątrobie, od tamtej pory czasem ją widuję, ale nawet się nie przywita...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka