Dodaj do ulubionych

wychowanie dziecka

12.08.16, 19:07
Co zmieniłybyście w wychowaniu waszych dzieci teraz gdy juz jesteście starsze i mądrzejsze?
Obserwuj wątek
    • echtom Re: wychowanie dziecka 12.08.16, 20:35
      Dałabym mniej swobody, kiedy były nastolatkami.
      • kalina_lin Re: wychowanie dziecka 12.08.16, 20:48
        Ooo. Dlaczego?
        • echtom Re: wychowanie dziecka 12.08.16, 20:53
          Bo myślałam, że są tak rozsądne, jak ja w tym wieku, i dałam za dużo.
    • rosapulchra-0 Re: wychowanie dziecka 12.08.16, 20:46
      Nic. Mam bardzo dobrze wychowane córki.
    • liliawodna222 Re: wychowanie dziecka 12.08.16, 20:52
      Jak dotąd nie mam sobie nic do zarzucenia, ale to jeszcze nie koniec mojego wychowywania wink
      Najbardziej mnie cieszy, że mam bardzo mądrą, empatyczną i kulturalną córkę. Mam nadzieję, że to się nie zmieni smile
      • bi_scotti Re: wychowanie dziecka 12.08.16, 21:59
        1. Pozwolilabym Najstarszej na gap year pomiedzy 12 klasa a uni, bo tego chciala a ja ja wtedy w sumie zmanipulowalam zeby nie robila przerwy - moj blad - teraz wiem, ze to byl dobry (jej) pomysl.
        2. Mimo wszystko, naciskalabym Sredniego zeby wyjechal na studia z Toronto. Znow, jak w przypadku Najstarszej i jej gap year, odezwal sie we mnie jakis strach a teraz wiem, ze bez podstaw - facet by sobie poradzil poza domem, bo jednak wychowalismy go na calkiem samodzielnego smile
    • klamkas Re: wychowanie dziecka 12.08.16, 22:06
      Sporo bym zmieniła, ale wszystko w kategorii spraw, na które nie miałam wpływu. Po przeczytaniu tego pytania zastanowiłam się od innej strony. Czy gdyby było tak jak chciałam, zanim się urodziła i tak jak chciałabym tego teraz, to byłaby lepsza? Nie wiem. Strach pomyśleć, co by było, bo teraz jest dokładnie taka, jaką sobie wymarzyłam (jeśli przemilczeć i zapomnieć pierwszych 5 latach jej życia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka