Dodaj do ulubionych

normalnie muszę!!!

17.08.16, 13:36
wykrzyczeć na cały świat: WYPROWADZAJĄ SIĘ!!!
mamy siąsiadów-szczeniaków, po 19 lat mają, rodzice kupili im mieszkanie w tym samym szeregowcu co my - mamy ich za ścianą. a im się mieszkanie pomyliło z nocnym klubem chyba. no ale widzę dziś na lokalnym allegro, że wyprzedają graty z powodu wyprowadzki. cały weekend sprzątali - więc szykują chatę na oględziny.
wysłałam smsa do męża i właśnie mi odpisał, że kupuje szampna dziś big_grinDDDDDDDDDDD

spodziewaliśmy się, że długo nie pomieszkają, bo nasze osiedle jest typowo "rodzinne" tzn na uboczu, w lesie, kiepski transport z i do miasta w nocy (więc musieli taxówy brać) - a do tego sąsiedzi to ludzie z małymi dziećmi lub ew. emeryci, czyli mega upierdliwi dla dzieciaków, którzy imprezują całe dnie i noce, pieprzą się i szczają w ogródku albo zarzygują ulicę. no i doczekaliśmy się wreszcie smile))
Obserwuj wątek
    • monika.natasza Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 13:39
      super.teraz odetchniecie z ulgą. nic tak nie dobija, jak brak możliwości relaksu czy spokoju we własnym domu.
      • izabella1991 Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 13:54
        Moje najserdeczniejsze gratulacje i usciski.Znam ten bol...mielismy kiedys sasiada alkoholika.Wzial byl i umarl...a caly blok odetchnal z ulga.
    • lisciasty_pl Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 14:09
      Tylko żeby coś gorszego nie przylazło w ich miejsce... odpukać.
      • eve-lynn Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 14:15
        kurna - no wiem...
        ale jak bedzie visning (w NO nie umawiasz sie na indywidualne ogladanie, tylko wyznaczasz dwa dni i sie wynosisz, przychodzi posrednik i czeka na "zwiedzajacych" i zbiera oferty, potem jest licytacja) - więc jak będzie visning, to wezmę wolnę, założę szlafrok, wałki na włosy, wezmę patelnię i stanę przed domem z wrzeszczącymi dzieciakami w wózkach , żeby dać wyraźnie do zrozumienia dla kogo jest to osiedle i że party-animals nie mają tu czego szukać smile
        • peonka Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 20:54
          Taką "stylizacją" raczej porządnych ludzi nie zachęcisz do zamieszkania tam, przemysl to jeszcze smile
          A serio, gratuluję. Znam ten ból aż za dobrze!
    • liliawodna222 Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 15:02
      Cieszę się wraz z Tobą i nawet nie wiesz, jak rozumiem Twą radość smilesmilesmile
    • issa-a Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 16:11
      to dziwne, że w NO tolerowano takie zachowania. W NL uciążliwego sąsiada wyeksmitowano. Nie był tubylcem, przynajmniej nie urodzonym tu, gwoli ścisłości.
      • eve-lynn Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 18:12
        No właśnie średnio tolerowano. Była policja, interweniował zarząd i juz miałam w planach po wakacjach prosić zarząd o wyznaczenie mediatora, bo po ludzku nie szło się dogadać. Po takich mediacjach kieruje się sprawę do sądu o eksmisje. To nie łatwe bo to nie lokator tylko właściciel (tzn właściciel udziału w spółdzielni, no ale nie najemca), ale możliwe a dokumentację z interwencji juz mieliśmy niezła i świadków całe osiedle. No ale wynoszą się w cholerę, wiec luzik. ..
    • zuleyka.z.talgaru Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 20:01
      Hrhrhr to teraz przyjdzie jakieś starsze małżeństwo trepowskie i będzie nękać dzieci...to już lepiej mieć mlodych niż trepowowskiego emeryta.
      • eve-lynn Re: normalnie muszę!!! 17.08.16, 20:27
        A nie - bo regulamin wyraznie mówi co można a czego nie i dzieci mogą się drzec w dni powszednie od 6 do 19, w soboty od 8 do 21 a w niedziele od 11 (czyli "po kościele") do 19. Moje poza tymi godzinami sie nie dra (no, czasami, ale w domu i to naprawde sporadycznie) wiec mi mogą naskoczyc.
        • zuleyka.z.talgaru Re: normalnie muszę!!! 18.08.16, 07:35
          No mogą, co im może nie przeszkadzać nękać dzieci.....bo oni potrzebują spokoju przez cały dzień.
          • eve-lynn Re: normalnie muszę!!! 18.08.16, 07:57
            No właśnie nie mogą, bo wtedy... uwaga, uwaga... leci skarga do zarządu, że oni nie respektują regulaminu smile Już tacy byli - sąsiadka mojej koleżanki, mieszka u nas na osiedlu ale w bloku, emerytowana przedszkolanka, skarżyła się, że dzieciaki sie bawią na balkonie jej nad głową, że jej piłka do ogródka spadła i takie tam i zarząd spuścił ją po brzytwie "to jest osiedle rodzinne, dzieci się bawią - od tego są, piłka guza nie nabiła więc o co chodzi, jak dzieci będą hałasować poza godzinami to proszę się do nas zwrócić". Olbrzymi plus jest taki, że w zarządzie są głównie matki i ojcowie małych (przedszkolnych, wczesnoszkolnych dzieci) - więc dzieciaki mają fory. Gorzej jak przy kolejnych wyborach wybierzemy właśnie jakichś emerytów - wtedy i regulamin się może zmienić smile

• zuleyka.z.talgaru Re: normalnie muszę!!! 18.08.16, 08:02
              Ok, zarząd spuści itp. ale nękać mogą, jojczeć, nachodzić itp. i co im zrobisz? Napuścisz policję? To im powie, że mają się stosować do regulaminu a Ci nadal będą robić to samo.
              • eve-lynn Re: normalnie muszę!!! 18.08.16, 08:05
                A właśnie - gadałam o tym z mężem wczoraj, że jak się wprowadzi ktoś, komu będą dziewczyny na trampolinie przeszkadzać to co zrobimy, i on powiedział, że jakby co to on będzie drzwi otwierał i skarg wysłuchiwał - nie ma absolutnie nic przeciwko temu. Już woli tak, niż o 4 rano z pijanymi dzieciakami się uganiać smile
                • eve-lynn Re: normalnie muszę!!! 18.08.16, 08:07
                  Zresztą - martwić się będę później, i tak nie mam na to wpływu. A może się jakaś miła para z dzieckiem wprowadzi, i... będą mi dzieciaka na trampolinę podrzucać a ten będzie mi wyżerał jedzenie z lodówki i po szafkach grzebał i będą mogła pięknę wątki na emamie płodzić, jeden za drugim smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka