Dodaj do ulubionych

Moc dobrze dobranych okularów

24.08.16, 23:43
Tak się tylko chciałam doświadczeniem podzielić.
Ponad tydzień temu oddałam swoje najnowsze okulary do reklamacji (tuż przy ramce szkło, a raczej plastik odprysnęło, a mam je od listopada zeszłego roku). Chcąc nie chcąc musiałam użyć starszych. Tych najnowszych starszych znaleźć nie mogłam, więc użyłam najstarszych znalezionych w domu. Sprzed.. 10 lat. Ledwo widziałam, ale widziałam lepiej niż bez.
Po kilku dniach pieczenie, swędzenie, piach w oczach, łzawienie, o niedowidzeniu nie muszę wspominać.. Szlag mnie trafiał.
Mąż przywiózł mi naprawione okulary. W ciągu doby - jak ręką odjął. Wszystkie objawy minęły.
I już na dziś wiem, że dwie pary okularów są niezbędne smile Albo chociaż wymiana szkieł w starszych.
Obserwuj wątek
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 00:25

Moc to ja odnajduję w przynajmniej 0.7 wody ognistej...

Tak się chciałem tylko doświadczeniem podzielić.

Xsionnc
    • tak_to_nowy_nick Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 01:05
      To i ja się podzielę.

Uszkodził mi się but, oddany do szewca, no ale chodzić w czymś trzeba. Okazało się, że w szafie nadal leżała para Relaksów, z wczesnych lat 90-tych. Ledwo udało mi się nogę wcisnąć, ale lepiej tak niż boso. Co prawda noga piekła, bolała, aż łzy mi leciały, o utykaniu w czasie chodzenia nie muszę wspominać... oj ciężko było.
      Aż szewc naprawił mój but. I po założeniu pary w moim rozmiarze - jak ręką odjął! Wszystkie objawy minęły.
      I już na dziś wiem, że dwie pary butów są niezbędne. Kto by pomyślał...

Tak się tylko doświadczeniem dzielę, na pewno komuś pomoże, na pewno JAKĄŚ wartość ma, prawda, prawda?!
      • pulower8 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 01:49
        W celu osiagnięcia podobnego efektu pewien rabin zalecał zakup kozy.
        • rosapulchra-0 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 05:39
          To moja hejterka i skalterka, łazi za mną jak cień. Musi jakieś smutne i puste życie. Inaczej swoich frustracji nie wylewałaby na forum, na którym dała się nie tylko mnie poznać ze swojej "dobrej" strony.
          • kk345 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:12
            Rozumiem, ze zgłosiłaś to na policję? Bo stalking to przestępstwo. No i na pewno masz mocne dowody, ze kogoś o nie oskarżasz, prawda? Niegrzeczne maile, listy, smsy, zdjęcia, jak nowy nick za tobą chodzi, stoi pod domem itd.
          • dyzurny_troll_forum Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 11:06
            rosapulchra-0 napisała:

> "dobrej" strony.

"dobra strona" to prawie jak "dobra zmiana"
      • dyzurny_troll_forum Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 14:47
        tak_to_nowy_nick napisał(a):

> To i ja się podzielę.
        >
        > Uszkodził mi się but, oddany do szewca, no ale chodzić w czymś trzeba. Okazało
        > się, że w szafie nadal leżała para Relaksów, z wczesnych lat 90-tych. Ledwo uda
        > ło mi się nogę wcisnąć, ale lepiej tak niż boso. Co prawda noga piekła, bolała,
        > aż łzy mi leciały, o utykaniu w czasie chodzenia nie muszę wspominać... oj cię
        > żko było.

Wydaje mi się, że nie było to zbyt przyjemne doświadczenie! Ale dobrze, że się podzieliłeś!!!
        • tak_to_nowy_nick Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 16:55
          Sharing is caring!
    • ichi51e Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 06:56
      Moze jakas infekcja? Ja nie widze roznicy nawet w cudzych moge chodzi jesli moc taka 1-2 dioptrie na +/-
      • berdebul Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:24
        U mnie różnica 0.25 dioptrii i od razu ból głowy, zawroty, czasami aż do wymiotów. Dlatego mam zawsze 2 pary okularów.
    • lilly_about Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 07:48
      Nosząc te stare nawet przez krótki czas mogłaś sobie jeszcze bardziej popsuć wzrok.
      • ichi51e Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 08:09
        Dlaczego? Czy wiesz jak powstaje wada wzroku?
        • lilly_about Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 08:25
          Przypadkowo też mam wadę wzroku.
          • 1matka-polka Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 09:31
            Ale najwyraźniej nie masz o niej pojęcia.
            • lilly_about Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 09:36
              Najważniejsze, ze wy maciewink Na szczęście nie muszę się dobijać starymi szkłami. Uff
              • 1matka-polka Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 09:42
                I to jest prawidłowa reakcja przeciętnego człowieka, zamiast na szybko przeczytać jakieś kompendium wiedzy na temat chorób oczu woli pisać bzdety big_grin
                • 1matka-polka Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 09:50
                  "wad wzroku"
    • iwles Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 07:54

Strasznie długa ta reklamacja, w Polsce musiałam czekać godzinę i lekko uszkodzoną oprawkę wymieniono na nową.
      • mikams75 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 08:18
        bo zapewne mieli taka sama oprawke w sklepie i tylko szkla musieli podmienic. A same szkla zazwyczaj trzeba zamawiac, bo to indywidualna rzecz.

• kalina_lin Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 08:01
      Mnie się ostatnio zepsuł komputer. Przywiozłam od rodziców swojego starego laptopa, co na nim czasem pasjansa układają. I powiem Wam, że to dziadostwo się faktycznie nadaje tylko do pasjansa, bo wszystko inne muli, zawiesza się itp.
      Na szczęscie mój komp już naprawiony i wszystko jak ręką odjął. Filmy śmigają, programy się uruchamiają bez problemu, net sie nie rozłącza.
      Tak się chciałam podzielić doświadczeniem.
      • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 08:30
        Mnie się wczoraj zepsuła myszka ale nie oddałam do naprawy tylko kupiłam nową więc bezobjawowo przeszło. Ale... Kilka dni temu zaczęłam malować mieszkanie. Po jednym dniu bolał mnie kark, ręce, nogi i plecy. Wczoraj zrobiłam sobie wolne i mi przeszło. To chyba reakcja organizmu na zmianę koloru. Aha malowałam od 22.08 ok 12:00 do 24.08 ok 15:00. Na biało. Myszka też biała.
        • 1matka-polka Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:10
          Kiedy przeczytałam o twojej myszce, to przypomniał mi się pewien kawał:
          Syn rozwiązuje krzyżówkę i przy jednym z haseł prosi ojca o pomoc:
          - Tato, szpara u kobiety na P?
          - Poziomo czy pionowo?
          - Poziomo...
          - To będzie PYSK.
          • kk345 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 11:21
            To się nadaje na Żenujący Żart Prowadzącego...
            • 1matka-polka Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 12:07
              Znaczy się, jest moc?
              • memphis90 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 19:52
                Jest moc! Ja się ubawiłam, ale ja lubię prostackie dowcipy...
        • annpierle Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:12
          Excellent!😀
    • mikams75 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 08:19
      mam okulary sprzed ponad 10 lat i o dziwo - ja je nosilam. Wreszcie sprawilam sobie nowe, i faktycznie widze w nich lepiej, ale noszac stare nic sie nie dzialoa roznica w widzeniu minimalna.
    • joann_80 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 08:23
      Miałam kiedyś dwie lokówki, które były dla mnie niezbędne. Kiedy jedna się zepsuła i oddałam ją do serwisu było ciężko, jednak oczekiwanie wynagradzał fakt, że równie swietnie wyglądam z prostymi włosami i nie muszę tak czesto eksploatować tej jednej, która została.
      Gdy serwis wreszcie naprawił mój sprzęt, mąż mi jej nie przywiózł, pojechałam po nią sama. Co się okazało, po takim czasie zdałam sobie sprawę, że wcale nie potrzebuję dwóch lokówek.
      Wystawiłam jedną na olx.
      Tak się tylko chciałam doświadczeniem podzielić.
      • kalina_lin Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 09:27
        Bardzo pouczająca historia, dziękuję, że się nią podzieliłaś.
        • kk345 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:01
          No właśnie- bo to bardzo ważne, żebyśmy się dzieliły takimi mało znanymi faktami, takim ludzkim doświadczeniem życiowym- bo inaczej człowiek się gubi w mroku- bo i skąd ma wiedzieć, ze można używać tylko jednej lokówki, czy, ze nowe okulary mogą być lepsze niż stare? To prawdziwa ulga, mieć takie pomocne forumsmile
          Ja ze swojej strony dodam, ze zapleśniał mi jeden pomidor, wiec go wyrzuciłam i kupiłam nowego- i ten nowy jest o niebo lepszy, niż ten stary! Oczywiście jak go zjem, to już go nie będzie, ale wtedy kupię kolejne- wiedziałyście, ze tak można? Tak się chciałam podzielić doświadczeniem.
          • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:18
            Z tymi pomidorami to może być prawda. Ja kiedyś zjadłam nieświeżą kiełbasę (bo chytra jestem taka i żal mi było wyrzucić) i działo się, oj działo! A wiele razy jadłam taką samą tylko nową całkiem i nic. Zero dolegliwości.
            • kk345 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:19
              To może mieć jednak związek z pora dnia- o której jadłaś tę kiełbasę?
              • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:22
                Ojej nie pamiętam, to bardzo dawno było i jeszcze nie notowałam godzin.
                Ale wczoraj na kolację jadłam parówki z promocji (do wczoraj termin ważności) i teraz je jem na śniadanie (głupi polak nawet po szkodzie) a jest 10:22
                • kk345 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:43
                  Trzeba było je zjeść przed 7.00, bo wtedy jeszcze jest noc, czyli wczoraj- a tak to może chociaż musztardę masz nową? Bo nic gorszego, niż stara musztardasmile
                  • ginger.ale Re: Moc dobrze dobranych okularów 27.08.16, 12:20
                    Zwłaszcza po obiedzie. Może do śniadania jeszcze ujdzie.
                • dyzurny_troll_forum Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 14:44
                  mid.week napisała:

> teraz je jem na śniadanie (głupi polak nawet po szkodzie) a jest 10:22

Nie wiem czy aby nie za późno na śniadanie w zwykły dzień tygodnia!?
            • 1matka-polka Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:21
              Ja kiedyś zjadłam zupełnie świeży sernik, bo myślałam, że przeszło mi uczulenie na mleko, wtedy dopiero się działo. Także w życiu ciężko wszystko przewidzieć. Ale zawsze warto poszerzać horyzonty.
              • kouda Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:22
                podziel sie dowsiadczeniem wink Co sie dzialo?
                • 1matka-polka Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:28
                  Oj, nie podpuszczaj, bo ci wrażliwsi mogliby się jeszcze porzygać albo obsr... kiss
          • mondovi Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:53
            10/10!
    • gama2003 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 08:27
      Z tego wątku wynika morał, że zawsze nowe i lepsze jest lepsze.

I mam pytanie - czy nowe relaksy są faktycznie od starych wygodniejsze ? Dla niezorientowanych - wznowiono produkcję. Całkiem fajne, tylko cena jak za wygodne buty, więc pytam.
      • afro.ninja Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 09:40
        Polecam tylko te drozsze, ale to sa wyjatkowo cieple buty na mrozne zimy.
        https://i.iplsc.com/relaksy-wracaja-po-ponad-20-latach-przerwy-do-wyboru-do-kolo/0002JGEBY3LPTYF6-C122-F4.jpg

Ja sobie kupilam te tansze (zdjecie ponizej) i nie jestem z nich zadowlona. Cienka welna, buty nie za lekkie, takie srednie.

https://galerianiwa.com.pl/news/temp/07f810405965863eebd33044e2380397.png
      • memphis90 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 19:53
        Ja widziałam trampki relaksy za 350zł - dla mnie to kosmos...
    • kouda Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 09:54
      mialam lampe do paznokci 9 W, niby fajnie, ale musialam trzymac po kilka razy kazda reke, a lakier i
      tak po tygodniu odchodził. Kupiłam nową, szybko robi, efekt przyjemny i trzyma sie długo.
      Tak się tylko chciałam tym doświadczeniem podzielić.
      Odnosnie okularów, moc odkryłam, kiedy mnie policja zatrzymała za przekroczenie prędkości pechowo bez okularów, bo zostały w drugim aucie - za przekroczenie 100 zł i 2 punkty karne, za brak okularów 500 i 5 pkt surprised
      tak się tylko chciałam doświadczeniem podzielic
      • 1matka-polka Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 09:57
        Ja mam dosyć dużą wadę wzroku ale lekarz nie zauważył, bo miałam szkła kontaktowe i mam prawko bez okularów i bezterminowe. Tak się chciałam podzielić swoim szczęściem smile
        • kouda Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:09
          musze tak zrobic, ja mam wade bardzo mala (-0,5 i -1) i w zasadzie na codzien nie nosze, a skurczybyk mi wbil w prawko i teraz problem
          • annpierle Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:16
            Wrzucam wątek w ulubione.
            Jest boski.
    • anika772 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:55
      Zanosi się na wątek typu "Która godzina?"
      Od pół godziny skręcam się ze śmiechubig_grin

Tak się tylko chciałam doświadczeniem podzielićwink
      • kk345 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 10:58
        Ja też jestem ciekawa, do ilu postów dojdziemysmile
    • kosheen4 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 14:32
      Widząc temat posta założycielskiego mam błyskawiczne skojarzenie:

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/06/17/article-2004656-0C9C2F2400000578-614_468x526.jpg

wink
      • kouda Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 16:09
        big_grin
    • baltycki Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 15:04
      Kupilem nowe okulary i w dniu nastepnym farbe do malowania mieszkania...
      A takie snieznobiale bylo dzien przed..
      • kosheen4 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 16:22
        baltycki napisał:

> Kupilem nowe okulary i w dniu nastepnym farbe do malowania mieszkania...
        > A takie snieznobiale bylo dzien przed..
        >

nie wiem czy nie rozmyję tematu, ale kiedyś umyliśmy okna na kwaterze studenckiej.
        szara kamienica z naprzeciwka okazała się być brudnoróżowa...
        • gama2003 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 17:04
          Dodam - na stancji koledzy mieli w pokoju wykładzinę w nieistniejącym w przyrodzie kolorze. Na piątym roku postanowili uprać, nie wiem w czym prali, ale zrobiła się czerwona.
          Może i proszek to był ? Nie moje doświadczenie, więc nie wiem. Ale może na forum ktoś się zna ?
          Warto skorzystać, bo takiej wykładziny nie da się przemalować . Chyba?
          • kk345 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 21:29
            Kupili czerwony proszek? big_grin
            • gama2003 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 14:23
              Patrz, genialny pomysł, przecież to oczywiste - z burego czarnoziemu, z zielonobrazowymi prześwitami można mieć piękną wykładzinę !
              I ćwiczyć pozy na czerwonym karpecie !!!! wink
              Czerwony proszek ! A dranie ściemniali, że oni szczotą na kolanach !
    • ra-sowa Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 17:59
      Dowody zgromadzone w tym pożytecznym wątku w postaci okularów, relaxów , lokówek i pomidorów świadczą że nowe jest lepsze.
      Czy w takim razie da się zastosować to twierdzenie do męża? bo zdarza się, że obecny, stary mąż też mnie doprowadza do łzawienia oczu szczególnie jak omawiamy kwestie remontowe.
      Ale nie występuje jeszcze pieczenie, swędzenie i szlag mnie nie trafia na jego widok. O niedowidzeniu nie wspomnę. I nie wiem - wymieniać czy czekać jeszcze?
      Po czym się poznaje, że trzeba lecieć do wymiany? I co najważniejsze - czy będę miała gwarancję?
      • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 18:12
        nie piecze i nie swedzi bo najwyrazniej maz nie ma kuzynki z grzybem.
        Jak bym zostawiła jeszcze.
        • ra-sowa Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 18:18
          ej , a autorce nie chodzi czasem, by tych rzeczy mieć dwie?
          może dwa modele mężów są niezbędne człowiekowi? Jeden na co dzień, a drugi do teściów i do kościoła
          • cauliflowerpl Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 18:34
            Ja bym optowała za:
            jeden - na co dzień
            drugi - na co noc wink
          • joann_80 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 07:32
            I mówisz to teraz kiedy ja doszłam do wniosku, że jednak dwie lokówki to bez sensu? Weśśś...
        • kira02 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 18:37
          Skąd wiesz, może nawet ma tę kuzynkę z grzybem, tylko po wyjściu kuzynki odkaża męża w zmywarce?
          • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 18:49
            No nie wiem, w sumie nie powinnam zabierac głosu. Nie mam ani męża ani co gorsza zmywarki sad
            • kasia_de Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 18:55
              może chociaż grzybicę masz?
              • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 19:01
                Też nie. Ale wstyd. Tak się wymądrzam a nie wiem nawet o czym mowa. Przepraszam. Głupio mi teraz...
      • kouda Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 18:45
        odnosnie meza, poki swedzi i piecze na jego widok, to jeszcze nie zmieniac smile
        • ra-sowa Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 20:19
          nic nie jest proste w tym zyciu, mogłam się nie pytać, teraz tym bardziej nie wiem co robić, same problemy. Nawet zmywarki nie mam. Żałość
    • cauliflowerpl Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 18:33
      Ja miałam wszystkie zęby a potem sobie wybiłam i połamałam siedem. I musiałam brać ibuprofen po każdym posiłku, bo tak ryj bolał.
      A teraz znów mam prawie wszystkie zęby.
      Jaki to luksus zjeść kanapkę z chrupiącego pieczywa albo hamburgera.

Dbajcie o zęby.
      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/1a/8d/12/1a8d1228b6b3af0c9df15e825d325d62.jpg
      • bazia8 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 20:41
        zęby są ważne, ale ten koleś z reklamy to mi się źle kojarzy, takie wzmożenie moralne ma wypisane na twarzy.
        Dzielicie się doświadczeniem i jestem Wam za to wdzięczna, ale nie wszystko co nowe i lepsze jest lepsze. Wiosną kupiłam balerinki (pierwsze w życiu) i po pierwsze nie były zbyt wygodne, a gdy już takie się stały to białe podeszwy zrobiły się czarne od gumowych "dywaników" samochodowych (a samochód jest całkiem nowy i lepszy od poprzedniego), a piękny niebieski nubuk zszarzał i balerinki wyglądają, tak, jak przeżute i wyplute przez psa. Aaaaa i odkleiły się skórzane wkładki ze środka razem z gąbką, która nadawała tym balerinkom miękkość. Marka na "T".
        A co do okularów - kupiłam nowe, wypas, najnowsze trendy i.... pierwsza koleżanka, która mnie w nich zobaczyła z krzywym uśmiechem zapytała, dlaczego kupuję takie duże oprawki. Takżetentego.

Tak tylko chciałam podzielić się doświadczeniem.
        Nie mam grzybicy stóp!
        • kouda Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 20:47
          ja tez nie mam grzybicy stop, podziele sie doswiadczeniem
          za to jakis grzyb rosnie mi na kolanie - pamietam co nieco z lekcji biologii i podejrzewam, ze to moze byc huba
          • bazia8 Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 21:16
            Pokaż! jak twarde i szare to faktycznie huba, a miękkie i żółtozłociste to może być pięknoróg.
            • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 21:33
              Chyba, że była w tropikach. Tam mogła złapać inne odmiany. Cudne swoją drogą:

https://www.greenpeace.org/poland/Global/poland/image/2013/lasy_deszczowe/grzyby.jpg
              • ra-sowa Re: Moc dobrze dobranych okularów 25.08.16, 21:52
                aaaaaa, wyobraziłam sobie, że mam to na kolanie, takie różowe, na bladych, cienkich, kiwających się słupkach bleee
                • cauliflowerpl Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 08:25
                  Bardzo twarzowa smile
                • memphis90 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 19:56
                  Takie to mam na szczycie piersi. Też różowe. Ale kapturkiem w dół i bez takiej długiej nózki... Cholera, gdzie ja te cycki wsadzałam...???
        • cauliflowerpl Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 08:54
          Ach, co do okularów, to chciałam powiedzieć, że mam 3 pary. TRZY!
          A każda zupełnie inna. I zakładam w zależności od stroju i nastroju.
          Mam małą wadę i mieszczę się we wszystkich tych promocjach 2x1, "drugie gratis" i tak dalej.
          To jest dopiero moc smile
          • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 10:31
            O a ja kupiłam sobie 5 par na wyprzedaży. Za 6 zł bez 1 grosza. Mam zielone, niebieskie, szare, czarne, brazowo-malinowe. Na słońce bo korekcyjnych nie noszę.
    • morgen_stern Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 10:57
      Moc to ja poczułam, jak kupiłam sobie nóż ceramiczny. Nie miałam pojęcia, że zwykły nóż kuchenny może być tak ostry smile Moje paznokcie i palce też nie miały pojęcia.
    • fornitta69 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 11:41
      Przepraszam,ze zepsuje radosny nastroj. Mam calkiem nowego psa. Uratowany z domu w ktorym byl trzymany w kojcu i drazniony,specjalnie zeby byl "groznym strozem". Jak oswoic i oblaskawic takie agresywne stworzenie? Bo poki co nienawidzi mnie, mojego facetaca i moich dwoch psow sad
      aha i zawsze chcialam miec JEDNA suke i jednego kota a wyladowalam z 3 psami facetami- czemu zycie jest takie trudne??
      • kosheen4 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 14:12
        myślę że i w tym przypadku okulary mogą pokazać swoją moc

https://rs297.pbsrc.com/albums/mm228/stem50/ButtFaceDog.jpg~c200
      • gama2003 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 14:33
        Trudna sprawa. Nie znam się, ale się wypowiem.
        Może będzie trzeba całkiem nowych ludzi temu pieskowi poszukać. Takich nieobciażonych licznym stadem.
        Trzymam kciuki, żeby ułożył już sobie spokojne życie i zapomniał, że ludzie potrafią być okrutni.
      • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 17:07
        Trochę bym sią bała o stado. Choć te dwa są już grupą, a nowy doszedł więc jest szansa że ładnie się podporządkuje. Dużó zalezy jak długo tak był drażniony i izolowany. Poszłabym z psiakiem do psiej szkoły, zeby jakiś behawiorysta go poobserwował.
    • conena Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 11:56
      kilka dni funkcjonowaliśmy z jednym samochodem, ponieważ mieszkamy na przedmieściach, a dzieciarnia rozrzucona po róznych placówkach, miałam spory problem logistyczny z odbieraniem dzieci. musiałam kupić bilety, wiedzieć gdzie iść żeby trafić na przystanek, wsiąść do właściwego tramwaju, potem do autobusu, a w międzyczasie drałować sporo na piechotę.
      nogi mnie bolały i głowa od tego myślenia i planowania.
      od kilku dni mamy znowu dwa samochody i już wiem, że są nam niezbędne! wsiadam, jadę, wysiadam, odbieram dziecko, pakuję do samochodu, wsiadam (pamiętam o pozamykaniu drzwi pilotem!), jadę, i tak dalej, i tak dalej. ból nóg i głowy jak ręką odjął.
      tak tylko chciałam się podzielić doświadczeniem.

ps. wasze doświadczenia bardzo cenne!
    • lady-z-gaga Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 14:23
      Ku mojemu wielkiemu zdumieniu przekonałam się, że spodnie tez powinny być dobrze dobrane.
      Kiedy ubrudziłam wszystkie, w ktorych aktualnie chodzę i musiałam założyć te sprzed 10 lat, to cierpiałam okrutne męki. Nawet łzawienie było, tak cisnęły. A potem znow ubrałam się w te nowe, w odpowiednim rozmiarze, i wszystko przeszło, jak ręka odjął. Po prostu cud! I postanowiłam się z Wami podzielić tym doświadczeniem. Pamiętajcie, kiedy ubranie jest za małe o 2 rozmiary, koniecznie zakładajcie większe. Poczujecie się lepiej.
      • joann_80 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 21:34
        Jest jeszcze jedna opcja. Jeśli ubranie jest za małe to czas schudnąć big_grin
        • lady-z-gaga Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 22:23
          Nie jest za małe tylko za staresmile
          • joann_80 Re: Moc dobrze dobranych okularów 27.08.16, 07:28
            Gdybym chciała sie wymadrzac to napisałabym "wyrzuć", sama jednak jestem ubraniowym chomikiem ku rozpaczy mojego męża wink
        • iwoniaw Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 22:35
          Ty myślisz, że to tak łatwo schudnąć o dwa rozmiary między jednym praniem a drugim? Lepiej mieć ze trzy pary gaci w odpowiednim rozmiarze, na wypadek, gdyby pogoda się popsuła i schnąć nie chciało za bardzo. Tak się dzielę tym doświadczeniem, żeby któraś nie musiała w mokrych chodzić.
          • joann_80 Re: Moc dobrze dobranych okularów 27.08.16, 07:32
            Noo łatwo nie jest. Na szczęście powstał ten wątek. Co my byśmy bez niego zrobiły?
      • miss2 Re: Moc dobrze dobranych okularów 26.08.16, 21:52
        Piękny wątek. Taki ... praktyczny 😀
      • mid.week Re: Moc dobrze dobranych okularów 27.08.16, 09:09
        Lady dziękuję ci za ten wpis! W końcu zrozumiałam dlaczego muszę co rok wymieniać córce całą garderobę. Piszczy toto, że tu ciśnie, tam pije i już myślałam że ma jakieś robaki albo co gorsza grzybicę! A ona zwyczajnie wyrasta. Ufff....

9:09
        • bazia8 Re: Moc dobrze dobranych okularów 27.08.16, 10:53
          Moc dobrze dobranej nazwy ulicy - to ćwiczy władza w Łodzi. W związku z ciągłymi remontami, kolejnymi obsuniętymi terminami oddania urzędnicy miejscy wpadli na pomysł zastępowania nowymi nazwami starych nazw, ew. nadawania maleńkim rondkom nazw nazwijmy to "wystrzałowych". W ostatnim czasie powstało Rondo Łódzkich Motocyklistów, a teraz Trasa Górna będzie Aleją im. Władysława Bartoszewskiego. Pomysł piękny, tylko czy od tych zmian coś się zmienia? Oprócz wymiany tablic.
          No, ale nowe nazwy mają większą moc (więcej dioptrii) niż stare.
          OT: podsłuchałam wczoraj na basenie rozmowę ratowników: dzisiaj pływalnia organizuje "nocne pływanie" baseny czynne aż do 1 w nocy. No i chłopaki wkurzeni, bo mają zmiany od 9.00 do 1.00 czyli bite 16 godzin. Jak to się ma do bezpieczeństwa pływaków? Lecieć z tym do PIP-u, czy oleją temat?
    • kira02 Re: Moc dobrze dobranych okularów 27.08.16, 11:41
      To ja też podzielę się doświadczeniem. Mąż wczoraj ładował zmywarkę i okazało się, że zostało akurat tyle miejsca między talerzami, żeby włożyć parę butów. Niestety, stare przesądy zwyciężyły. Gdzie mi tam do nowoczesnych e-matek sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka