Dodaj do ulubionych

zmiana operatora

30.08.16, 14:20
Ja mam telefon na abonament w t-mobile a dzieciaki na kartę. Planuję, aby one tez miały abonament (rozmowy bez limitu do wszystkich i internet). Najkorzystniej znalazłam wstępnie w playu, ale musiałabym zmienić operatora. Czy odbywa się to sprawnie i szybko? Chciałabym zachować obecne numery. Boję się sytuacji , że przez cały dzień, albo i dłużej , zostanę bez telefonu. Jakieś doświadczenia w temacie?
Obserwuj wątek
    • sundry Re: zmiana operatora 30.08.16, 14:24
      Przechodziłam do Playa z Plusa- wszystko sprawnie ( jedna wizyta w salonie). Termin przejścia numeru jest zależny od poprzedniego operatora ( u mnie było to ok. miesiąca). Numer ten sam. Nie było sytuacji, że zostałam bez telefonu.
    • agata_abbott Re: zmiana operatora 30.08.16, 14:25
      Przejście do Playa odbywało się u nas zupełnie bezboleśnie. Poszliśmy do Playa (mając kończącą się umowę w Orange), podpisaliśmy dokumenty (łącznie z upoważnieniem do załatwienia naszej sprawy w Orange), dostaliśmy nową kartę SIM i informację, którego dnia mamy ją przełożyć.
    • aya-breya Re: zmiana operatora 30.08.16, 14:27
      Idziesz do Playa i wszystko załatwisz od ręki w jednym miejscu. Oczywiście musisz być już po obowiązkowej umowie w T-mobile i musi być na Ciebie zarejestrowany numer.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka