Dodaj do ulubionych

swedzenie c.d

31.08.16, 06:53
Historie pamietacie dotyczaca swedzen. Niestety w styczniu minie 3 lata. Bylam u roznych lekarzy. Kilka ginekologow, urolog, alergolog, kazdy cos znalazl, leczyl ale mi nie pomoglo.
Dzis jestem zapisana do wenerologa.
Czy wiecie jakie moze pobrac badania?
Swedzi mnie w okolicach intymnych caly czas. Z przerwami malymi. Stosowalam juz wszystko.
Ktoras byla u wenerologa?
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: swedzenie c.d 31.08.16, 07:29
      No kochane: przyznawać się.
      Palec pod bydlę bo za minutkę....
      wink
      • solejrolia Re: swedzenie c.d 31.08.16, 07:30
        BUDKĘ
        (to mój telefon, przepraszam)
        big_grin
        • milka_milka Re: swedzenie c.d 31.08.16, 07:50
          Rozłożył mnie palec pod bydlę. smile
          • mid.week Re: swedzenie c.d 31.08.16, 07:54
            leżę i kwiczę big_grin
            • fifiriffi Re: swedzenie c.d 31.08.16, 10:26
              "palec pod bydlę" myślę sobie...człowiek całe zycie sie uczy big_grin
              bo u mnie sie mówiło, "palec pod budkę" big_grin
            • eliszka25 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 17:03
              ja tez big_grin

ale moze jak sie wlozy palec pod bydle, to pomoze? big_grin
    • tereska.z.bombaju Re: swedzenie c.d 31.08.16, 07:58
      A czy ty nie masz tego na tle nerwowym? Ja bym poszła tym tropem skoro reszta nie pomogła.
      • kira02 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 11:11
        Zgadzam się z Tereską. Skoro w badaniach nic nie wychodzi, to może jak najbardziej być psychosomatyczne.
    • alpepe Re: swedzenie c.d 31.08.16, 08:54
      nie znam historii, ale moja matka była uczulona na spermę ojca, kiedy zaczęli stosować prezerwatywę. On był leczony profilaktycznie, ona przeleczana, nic nigdy nie wyszło w badaniach.
      • alpepe Re: swedzenie c.d 31.08.16, 08:54
        miało być: przeszło, kiedy zaczęli stosować prezerwatywę.
    • kaz_nodzieja Re: swedzenie c.d 31.08.16, 10:21
      Uwielbiam Twoje wątki. Choć jednak życzę Ci byś jak najszybciej wyszła z tego. Wbrew pozorom świąd bardziej może uprzykrzyć życie niż ból.
    • d.o.s.i.a Re: swedzenie c.d 31.08.16, 10:32
      Jak wyglada Twoja higiena intymna?
      Czy badalas poziom estrogenow?
    • peonka Re: swedzenie c.d 31.08.16, 10:41
      Może spróbuj medycyny naturalnej? Zioła, propolis, te sprawy?
      • olewka100procent Re: swedzenie c.d 31.08.16, 16:40
        Naturalne metody ,nasiadówki w rumianku zamiast mycia detergentami. bawełniana bielizna,odpoczynek od wkładek jeśli nosisz
        • kaz_nodzieja Re: swedzenie c.d 31.08.16, 16:53
          Wszystko to próbowała. Moim zdaniem chyba faktycznie psychiczny problem, niech idzie do dobrego psychiatry, teraz to nie wstyd. Tylko niech pamięta, że tego rodzaju leki dają efekty po około 14 dniach, więc niech się nie zniechęca.
    • nangaparbat3 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 16:46
      Spróbuj odstawić cukier, słodycze, ograniczyć węglowodany. Tak jakbys miala cukrzycę.
      • a.n.a0 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 18:16
        k

• a.n.a0 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 18:24
          Wszystko juz probowalam. Slodyczy nie jem od dawna. Na sperme nie jestem uczulona bo stosujemy gumki. Gumki mnie nie uczulaja tez to sprawdzalam. Stosowalismy tez rozne.
          Moze to byc ma tle nerwowym. Raz wspolzylam bez gumki maz dostal swedzacej wysypki. Co to moze byc? Ta wysypka zeszla po 3 dniach sama.
          Bylam u wenerologa i bede miala posiewy raz jeszcze. Nie badalam estrogenow. Tez podejrzewalam moze cos w tym kierunku. Ale lekarz nie chce mi zlecic badan. Jakie to są badania?
          Dowiedzialam sie ze mam lekkie obnizenie pochwy.Czy jakos tak mi powiedziala.
          • kaz_nodzieja Re: swedzenie c.d 31.08.16, 18:36
            A jak sobie radzisz z tym w życiu codziennym? Chyba musi być uciążliwe. Jest coś co sprawia Ci chociaż chwilową ulgę? Może chociaż po domu chodź bez bielizny? I koniecznie w nocy. Próbowałaś dostępnych w aptece bez recepty leków na alergię np. Loratadyna?
            • a.n.a0 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 18:49
              Jestem juz psychicznie wykonczona. Maz mnie unika ze znow go czyms zaraze. Przychodze do lekarza i poprostu sie kłoce zeby mi wkoncu zlecil badania. Ciaglw mnie tylko leczy na grzybice. I doslownie kilku gin to samo.
              • kaz_nodzieja Re: swedzenie c.d 31.08.16, 21:24
                Polska?
          • nangaparbat3 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 21:46
            >>>Raz wspolzylam bez gumki maz dostal swedzacej wysypki. Co to moze byc? Ta wysypka zeszla po 3 dniach sama.

No to trzeba sprawdzić, czym jesteś zakażona - bo to przecież wygląda na zakażenie. Alergia się nie przenosi ani zaburzenia hormonalne.
          • nangaparbat3 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 22:51
            I czy męża ktoś zbadal, co to za wysypka była? Pewnie nie. A mąż teraz może dalej chory. Z tego co wiem wiele chorob przenoszonych drogą plciowa zaczyna się od zmian na skorze, ktore same ustepują, czlowiek mysli, ze wyzdrowial, a chorobsko go dalej toczy sad
    • issa-a Re: swedzenie c.d 31.08.16, 18:32
      ja byłam u dermatologa. Wystawił mi receptę. Czytam pieczątkę a tu dermatolog - wenerolog. Czyli byłam.
      Możesz jeszcze spróbowac BSM. Można kupić ksiażeczkę, kiedys były w ksiegarniach.
      Ja sama stosuję tę metodę od wielu lat i niezmiennie ją polecam.
      Nie namawiam bo wiem, że ludzie róznie do takiego "leczenia" podchodza. Skoro jednak nic nie pomaga to co szkodzi spróbować.
      Ja zwykle stosowałam raz dziennie, kiedy kładlam się spać i do momentu aż nie zasnęłam. W ciągu dnia czasu nie miałam.
      • kaz_nodzieja Re: swedzenie c.d 31.08.16, 18:37
        I jeszcze akupunktura?
        • solejrolia Re: swedzenie c.d 31.08.16, 18:52
          TAM?!?!?!
          big_grin
          • kaz_nodzieja Re: swedzenie c.d 31.08.16, 19:27
            Akupunkturę stosuje się na odpowiednie miejsca w stopach, podobno odpowiadających poszczególnym organom.
            • solejrolia Re: swedzenie c.d 31.08.16, 21:22
              No przecież wiem

ale złapała mnie głupawka jak przeczytałam propozycję szpilek na swędzenie cipki
              wink

Autorce wątku oczywiście serdecznie wspołczuję choroby, i życzę szybkiej diagnozy i skutecznego leczenia!
      • memphis90 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 18:56
        www.samoleczeniebsm.pl/jak-dziala-metoda-bsm.html
        "Palcem środkowym (całą długością ) należy wyszukać w części skroniowej podłużną bruzdę, pozostałą po zarośniętym ciemiączku dużym"
        Hmm, życzę powodzenia- ciemię wielkie nie łączy się w żaden sposób z kością skroniową... Reszta "metody" również ma tak silne podstawy naukowe?

" Stosuje się dłoń prawą na prawej połowie czaszki-zastosowanie lewej daje znacznie słabszy efekt leczniczy. "
        Aha, a "przeżegnanie się" metodą prawosławną odkaża wodę. Krzyż katolicki nie działa. Dobrze, dalej się znęcać nie będę.
        Tylko wspomnę, że "osrodków" w mózgu mamy dużo- mamy "napromieniowywać" czuciowe, ruchowe czy jeszcze jakieś inne? I że strasznie trudno utrafić w konkretny punkt (typu wargi sromowe), bo - generalnie- ręka położona na czaszce zakrywa je wszystkie...
        brodatamedycyna.files.wordpress.com/2016/04/152-kb-homonculus-sensory-and-motor-cortex.png
    • afro.ninja Re: swedzenie c.d 31.08.16, 18:54
      A nie możesz na własną rękę zrobić badań, albo leczyć się prywatnie?
      • konsta-is-me Re: swedzenie c.d 31.08.16, 21:17
        A co to jej da ze prywatnie?
        Prywatnie lekarze to geniusze?
        Zastosuja to samo leczenie.
        • afro.ninja Re: swedzenie c.d 31.08.16, 22:41
          Nie oto chodzi. Prywatny nie odpowiada wobec limitów, zleci tyle badań ile trzeba. Jeśli ktoś trzy lata czeka na skierowania badania hormonów, to chyba powinien zmienić lekarza.
          • konsta-is-me Re: swedzenie c.d 01.09.16, 00:55
            Raczej samemu zrobic te wyniki
    • ustka72 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 19:26
      Zasugeruj lekarzowi, czy to przypadkiem nie rzesistek pochwowy, lub liszaj sromu, ktory jest leczony tylko sterydami i to przynajmniej przez 3 miesiace. Popros tez aby zrobil biopsje sromu i wykluczyl raka sromu.
      • a.n.a0 Re: swedzenie c.d 31.08.16, 21:03
        ustka a liszaj to chyba widac? Ja bylam.juz milion razy ogladana przy dobrym oswietleniu. To chyba byloby widac. Zobacze jak bede miala wynik czystosci pochwy. Czy to jest dobre badanie?
        • kaz_nodzieja Re: swedzenie c.d 31.08.16, 21:24
          Może Rosa wpadnie na wątek i Ci wyjaśni.
    • snakelilith Re: swedzenie c.d 31.08.16, 23:18
      I nigdy nie sprawdziłaś w necie, jakie choroby mogą być przyczyną swędzenia? Wystarczyło, że raz wrzuciłam do googla pruritus genitalis, czyli swędzenie genitalii u kobiety i wyszły mi oprócz grzybic (drożdżyce) choroby takie jak liszaj płaski, rzeżączka, chlamydie, rzęsistkowica, herpes genitalis, świerzb, wesz łonowa, owsiki. Poza tym swędzieć może przy cukrzycy, niedoborach żelaza, spadku estrogenów (przekwitanie) i raku pochwy i/albo szyjki macicy. Oraz przyczyny psychosomatyczne. Sprawdzałaś wszystko?
      • kaz_nodzieja Re: swedzenie c.d 01.09.16, 09:41
        Wesz łonowa w krajach europejskich jest niestety na wymarciu sad
        • mid.week Re: swedzenie c.d 01.09.16, 09:52
          oj jaka szkoda...
          • kaz_nodzieja Re: swedzenie c.d 01.09.16, 09:59
            Żegnaj mendo sad

"Kiedyś były bardzo często spotykane, teraz praktycznie już nie spotykamy się z takimi przypadkami - twierdzi Basil Donovan, szef wydziału zdrowia seksualnego w Kirby Institute na University of New South Wales's .

Badacze są zgodni: to efekt popularyzacji depilacji stref intymnych. Najbardziej widoczne jest to w przypadku kobiet: w jednej z największych klinik w Sydney od 2008 roku nie zarejestrowano ani jednej pacjentki z wszami łonowymi. Także u panów liczba takich przypadków w ciągu ostatnich stu lat spadła o 80 proc.

Depilacja okolic bikini doprowadziła do ogromnego spadku populacji wszy łonowych. Jeśli dołożymy do tego pozbywanie się owłosienia w innych miejscach ciała, to okazuje się, że mamy do czynienia z prawdziwą katastrofą środowiskową dla tego gatunku - twierdzi Ian F. Burgess, entomolog medyczny z Insect Research & Development Ltd. w Cambridge. "
    • r-srom Re: swedzenie c.d 04.09.16, 02:02
      Hej, ja mam VIN III. Tak wyszło z wyników sromu w czerwcu. Wczoraj robili mi następne mapowanie warg sromowych w większej ilości miejsc bo podejrzewaja ze mam raka inwazyjne go. OK. 6 lat chodziłam do dermatologa bo swedzialy wargi i ten świąd. Masakra. Tylko dostawałam maści typu travogen i mówiła ze to grzybica nie do wyleczenia. Teraz okazuje się ze swędzenie to wynik raka. To rzadki rak i duża umieralnosc nawet po wycięciu wszystkiego i chemii. Jestem załamana. Mam 30 lat i nie chce umrzeć. Jak któraś swędzi srom-wargi sromowe niech idzie do GINEKOLOGA !!! I każe robić wulwoskopie i wycinki na biobsje!!!!!
      • r-srom Re: swedzenie c.d 04.09.16, 02:06
        Czuje się jak debil ze tego wcześniej nie zczailam!!!!!!! Płacze wkurzona!!!!! Jakby ktoś miał to co ja to proszę o info. Boje się na maxa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka