Dodaj do ulubionych

Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli

07.09.16, 21:17
kontakt24.tvn24.pl/najnowsze/w-jego-strone-polecialy-kamienie-dramatyczne-nagranie-polskiego-kierowcy-z-calais,211017.html
Nie rozumiem, dlaczego władze francuskie to tolerują i ciekawi mnie jak długo jeszcze będą to tolerować. W innym artykule czytałam, że Francuzi z Anglikami się dogadali i będą budować mur.
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: artykuł do budowy muru 07.09.16, 21:20
      www.tvn24.pl/w-calais-stanie-mur-wzdluz-autostrady-budowa-ruszy-we-wrzesniu,674370,s.html
      • lauren6 Re: artykuł do budowy muru 07.09.16, 21:24
        Geniusze. Jak nie potrafią upilnowac porządku we własnym kraju pozostaje budowa muru.
        • triss_merigold6 Re: artykuł do budowy muru 07.09.16, 21:31
          Auć, czy to nie Węgry były krytykowane za mur?
          • asia-loi Re: artykuł do budowy muru 07.09.16, 21:34
            triss_merigold6 napisała:

> Auć, czy to nie Węgry były krytykowane za mur?

Chcieli "ci dobrzy i poprawni" Orbana zadziobać, jak zaczął stawiać pierwszy mur.
            • dorota_pruszynska Re: artykuł do budowy muru 08.09.16, 05:00
              Dopiero to pokazali?? Takie nagrania widziałam na internecie i w TV wiele miesięcy temu.
              O Calais ogladalam film dokumentalny (polski) w lipcu. Mieszkańcy Calais chodzą wieczorami w grupach,robią takie patrole,by pilnować bezpieczeństwa. Policja nie panuje nad ta dzicza. Ale wczoraj czytalam art. o tym,co wymyślili kierowcy tirów,bezustannie atakowani przez muzułmanów - powiesili na torach wieprzowinę,by odstraszyć " uchodźców" smile
        • asia-loi Re: artykuł do budowy muru 07.09.16, 21:32
          lauren6 napisała:

> Geniusze. Jak nie potrafią upilnowac porządku we własnym kraju pozostaje budowa muru.

Tylko moim zdaniem, ten mur nic nie da.
          • gulcia77 Re: artykuł do budowy muru 07.09.16, 21:42
            Przeniosą się albo do Dunkierki, albo w stronę Le Havre.
    • gulcia77 Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 21:31
      A najlepsze jest to, że mundurowych wcale w Calais nie brakuje, tylko nie za bardzo reagują. No i oczywiście żadnego tankowania w Calais. Moi chłopcy ostatnie lanie paliwa robią w Dunkierce lub jeszcze po belgijskiej stronie. Cóż, jutro mój osobisty chłop ładuje na GB. Zawsze mam wtedy potężnego stresa. Zresztą nie tylko on, przejmuję się całą resztą też, ale klient nasz pan uncertain
      • asia-loi Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 22:23
        gulcia77 napisała:

... Moi chłopcy ostatnielanie paliwa robią w Dunkierce lub jeszcze po belgijskiej stronie. Cóż, jutro mój osobisty chłop ładuje na GB. Zawsze mam wtedy potężnego stresa. Zresztą nie
        > tylko on, przejmuję się całą resztą też, ale klient nasz pan

gulcia, Ty znasz ten temat bliżej? Możesz nam coś więcej napisać, o tym co się tam dzieje?
        • gulcia77 Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 22:31
          Tam się dzieje regularna wojna. I to wcale nie jest kwestia ostatnich tygodni, rzeczy się ciągną od miesięcy. Po zlikwidowaniu "dżungli" zaczęli się zbierać w grupki i atakują kierowców np na stacjach benzynowych. Mojego kierowcę w lipcu wyciągnęli z auta we czwórkę, zabrali laptop, telefon i portfel z pieniędzmi i dokumentami. Jemu się na szczęście nic nie stało. Potężnym problemem są oczywiście pocięte plandeki, bo próbują się dostać na brytyjską stronę. W chwili obecnej po stronie Dover Ferry Port i w Folkestone, przy wyjeździe z tunelu trwa duża przebudowa, żeby wzmocnić kontrole. Nie umiem wstawiać zdjęć, ale kilka ciekawych fotek mam, bo mi chłopcy przesyłają zdjęcia i filmiki.
          • lauren6 Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 10.09.16, 08:01
            Polecam program: app.prntscr.com/en/index.html
            Instalujesz i działa pod przyciskiem prt sc. Zaznaczasz obszar na ekranie do skopiowania, przycisk chmurki i zdjęcie jest w internetach.
        • lianis Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 22:47
          Policji jest duzo, blyskaja z kazdej strony ale raczej jest ich za malo zeby motloch powstrzymac. Oni grupami wyskakuja na droge w w okolicy portu i z naprzeciwka oślepiają kierowcow bardzo mocnymi latarkami, rzucaja na droge wielkie galezie, ciezko nie zwolnic a jak sie zwolni to juz siedza w samochodzie i na pace. Duzo firm przestalo wysylac plandeki i zastapilo je puszkami. Strach tamtedy jechac. My dopiero co z wakacji wracalismy, na szczescie tunelem a nie promem i przy dojezdzie do pociagu bylo spokojnie, ale dojazd do portu byl blokowany.
    • thea19 Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 21:47
      putin by szybko dal rade
      • paszczakowna1 Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 22:32
        Taaa, Rosja taka szczęśliwa i bezpieczna. Kolejki się ustawiają przed ambasadami po wizy pobytowe.

Polecam lekturę:

www.washingtonpost.com/blogs/monkey-cage/wp/2015/05/19/new-issue-of-theoretical-criminology-features-research-on-post-soviet-region/

oraz tego:

www.hoplofobia.info/wp-content/uploads/2015/08/Lysova_Shchitov_Russias-homicide_TC_2015.pdf
    • albertynaa Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 21:57
      To tylko psychicznie niestabilne nastolatki. Chyba to oczywiste? wink
    • woman_in_love skandal, joanna Prohejt powinna interweniować 07.09.16, 21:58
      w Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.
    • princesswhitewolf Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 22:20
      To czego ja nie rozumiem to dlaczego oni tu do UK sie tak pchaja??? Przeciez zasilki sa najwieksze we Francji z calej Europy. UK ma mase problemow z Brexitem a ci nadal wala tu jakby to byla jakas ziemia obiecana czy cos... O jezyk im chodzi czy co?
      • gulcia77 Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 22:45
        Princess, przecież nie jesteś kretynką. Świat się zglobalizował i piekielnie zmniejszył. W Syrii, Czeczenii, czy gdzie tam jeszcze ludzie widzą, jak żyje Europa, USA czy Australia. Widzą oczywiście tak, jak chcą widzieć. No i większa część świata też by tak chciała. Ale nie chcą pobytu w ośrodkach dla uchodźców, tylko domku z ogródkiem, samochodu i kasy. Takiego trochę życia jak w "Dynastii". No to szukają raju na ziemi.
        • princesswhitewolf Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 23:30
          gulcia nie nie jestem kretynka i dlatego totalnie nie rozumiem jak sie ma to co ja napisalam do jakze oczywistego ogolnika o tym dlaczego emigruja. Piszesz nie na temat. Specjalnie dla gulci wyraznie napisze:

Ja nie zastanawiam sie dlaczego oni w ogole emigruja. Ja sie pytam dlaczego pchaja sie AKURAT do UK z Francji gdzie sa DUZO wyzsze zasilki. W UK tez nikt ich nie puszcza wolno jesli chca dostawac zasilki tylko takowe przypadki wedruja do osrodkow z zaostrzona kontrola na poczatku.Zupelnie tak samo jak we Francji czy w Niemczech.
      • mama303 Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 09.09.16, 22:59
        princesswhitewolf napisała:

> To czego ja nie rozumiem to dlaczego oni tu do UK sie tak pchaja??? Przeciez za
        > silki sa najwieksze we Francji z calej Europy. UK ma mase problemow z Brexitem
        > a ci nadal wala tu jakby to byla jakas ziemia obiecana czy cos... O jezyk im ch
        > odzi czy co?

bo mają tam rodziny.

• triss_merigold6 Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 09.09.16, 23:07
          Jakie rodziny?
    • forumologin Re: Nagranie polskiego kierowcy z Calais-dżungli 07.09.16, 22:53
      ''Wtedy zza betonowych barier zaczęli wyskakiwać ludzie - relacjonuje. Na nagraniu widać ich co najmniej dwudziestu.''

Szkoda ze nie napisali co najmniej 5, tez bylaby prawda.

Rany co za dzicz
      • kolpik124 skuteczny sposób na "uchodźców" ;) 09.09.16, 22:49
        vod.gazetapolska.pl/14187-kierowcy-znalezli-sposob-na-uchodzcow-z-calais
        • mid.week Re: skuteczny sposób na "uchodźców" ;) 09.09.16, 22:59
          O rany ale pan ma zaraźliwy śmiech wink
        • joa66 Re: skuteczny sposób na "uchodźców" ;) 10.09.16, 00:46
          Genialny. Wystarczy na nich popatrzeć i przypomnieć sobie, że w Afryce jest więcej chrześcijan niż muzułmanów. Wiedza niektórych boli najwyraźniej. Ale jak ktoś lubi jeździć obłożony śmierdzącym mięsem to w sumie jego sprawa, to chyba nie jest karalne wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka