Dodaj do ulubionych

Która godzina? 2.0

• angeika89 Re: Która godzina? 2.0 25.11.16, 23:39
      Mam super dobre wieści Drogie Księżniczki smile
      Mój synuś dziś na zabiegu nie płakał, nic, a nic...
      Jestem taka szczęśliwa, bo wiem że naprawdę go nie boli i powoli się przyzwyczaja.
      Aż inaczej przebiegła ta wizyta, taka bez stresu, bez tzw spiny. Następna w poniedziałek i wierzę, że będzie tak jak dziś smile
      A jutro mam imprezę urodzinową przyjaciółki i spotykamy się ze swoimi rodzinami, nasze dzieci się razem pobawią, mężowie pogadają, a my rozpracujemy winko smile
      To będzie dobry dzień...
      Idę spać w boskim nastroju. Mój Duży Książę się kąpie, może do niego zajrzę wink
      Dobranoc Królewny
      23:39
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 09:18
        Wspaniale! Bystry malec, szybko zobaczył, że nie ma sensu płakać skoro nie boli. No to teraz będzie z górki wink

Ksieżniczki dziś Dzień bez Zakupów - zupełnie nie rozumiem dlaczego takie święto wypada w weekend pełen przecen????

9:18
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 09:36
        Dobre wieści.
        Ja dziś spałam do 9 surprised od miesięcy mi się nie zdarzyło.
        9:36
        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 10:27
          Też się wyspałam, ale dobrych wieści nie mam, założyłam podomowe dżinsy w których dawno nie chodziłam i czuję się jak baleron. A święta idą, nie dość , że trzeba się wbić w jakąś kieckę, to jeszcze jedzeniowych pokus dużo. Pocieszające, że zima idzie to w warstwie tłuszczu jakoś cieplej, chyba
          10.27
          • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 10:40
            Cieszę się wraz zTobą Angeiko !!!

10.40
      • zla.m Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 10:35
        Super wieści 😊

10:35
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 11:53
          Na śniadanie tylko lody! Są lepsze nawet od kurczaka halal.
          deser.gazeta.pl/deser/7,111858,21023446,naukowcy-udowadniaja-jedzac-lody-na-sniadanie-staniesz-sie.html

11:53
          • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 12:23
            na śniadanie typowe smażone inglisz brekfest: bekon, pieczarki, pomidory, ziemniaczki, jajka. to dla księciów (mamy gościa z Polski), dla księżniczki grysik.

wczoraj na Oxford Street wtapialiśmy się w tłumy brytoli żądne taniości z okazji Black Friday. finanse pozwoliły nam na trzy eleganckie papierowe torby z Primaniego wypełnione tshirtami i skarpetami smile
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 12:46
      Wyprowadziłam kijki na spacer, trochę zmokłam (niby nie padało, ale mgła mnie oblepiła), wracam a tu słońce wyszło. Nie istnieje sprawiedliwość na tym świecie ;p

12.46
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 17:48
        Księżniczki!
        Nie jest dobrze!
        Nie mam się w co ubrać. Serio, nie mam ładnej bluzki. A chciałabym mieć ładną, najlepiej błyszczącą.
        Nie mam ładnych butów na jesienną pluchę. Mam albo granatowe kozaki z futerkiem, albo czerwone trzewiczki. A chciałabym coś błyszczącego i na obcasie (żeby było nie tylko zimno ale i niewygodnie, hehe).
        Nie mam sukienki zimowej. Mam spódnice, ale nie mam rajstop a poza tym nie chce mi się marznąć.

Mam: kolację na koniec sezonu rowerowego. Za dwie i pół godziny.
        Mam obcisłe, granatowe dżinsy (jak się nie okaże, że moje końskie uda w nie nie wejdą).
        I mam czarną, błyszczącą (yeah!!) marynarkę, krój niekoniecznie elegancki.

No masakra.
        Idę łączyć to jakoś z czymś, co może się okazać, że mam.
        17:48
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 18:01
          No to faktycznie nie jest dobrze... Szybkie zakupy? Ja kiedyś poszłam na jedną kolację prosto ze sklepowej przymierzalni wink

18:01
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 18:06
            Znalazłam błyszczącą bluzkę. Wprawdzie jest letnia i na ramiączkach, ale do marynarki pasuje. Wezmę se jakąś chustę, jakby mi zimno było w dekolt.
            Za to ma lekko usztywniany krój i wyglądam, jakbym nawet miałam biust. Kolor ecru.
            Teraz nie pasują już tylko buty, znalazłam jedne, ale są letnie i numer za małe. Ja jestem księżniczka, a nie jakaś cholerna kandydatka na księżniczkę, co to jest skłonna w za małych butach popylać jak siostry Kopciuszka.

Ale! Znalazłam kolczyki odwracające uwagę od butów. Tak odwracające, że nawet naszyjnik zdjęłam, bo zaczęłam wyglądać jak choinka a to jednak jeszcze za wcześnie.
            Zresztą buty będą pod stołem.
            Idę się pacykować. Może nawet zaszaleję i podkład se nałożę big_grin
            18:06.
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 18:25
              Osiągnęłam efekt taki, że się nie poznaję big_grin
              Dawno, bardzo dawno się nie malowałam.
              Przypominam wiele osób, ale siebie samą trochę mniej big_grin
              Lecę na ten bal, księżniczki, bo do restaurantu od przystanku mam kawał drogi. Miłego wieczoru wszystkim!!!
              18:25
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 18:36
                Udanej zabawy! Tylko pantofelka nie zgub wink

18:36
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 18:01
      A ja bardzo ładnie proszę o kciuki (lub inne mięśnie) w intencji zdrowotnej, bo chyba mnie zaraza bierze sad

18.01
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 18:26
        Trzymam. Ubierz się ciepło i do łóżeczka z gorącą herbatą!
        18:26
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 26.11.16, 18:37
        to ja zrobię kilka planków, dobrze mi zrobią na bolące plecy.

18:37
        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 06:45
          Mam nadzieję że Kopciuszek Kalafiorowa zrobiła piorunujące wrażenie i świetnie się bawiła.A Klamkas zdrowia życzę !!!
          Ja pracuję trzeci weekend pod rząd , mogłabym pracować w każdy ale norweskie prawo nie pozwala.I wczoraj przed pracą sprężyłam się i zrobiłam ulubione danie mojego syna , lasagne wege.Trochę pracochłonnne, zejęło mi odcinek Rancza ale efekt bardzo smaczny.
          06.45
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 09:34
            Dobrze było i dziś bez kaca.
            Ale jedzenie o 22 to nie jest coś, co mój żołądek bez problemów zniesie, o nie,
            Wstałam i miętę popijam.
            9:34
            • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 19:09
              Jako rasowa Księżniczka powinnaś zgubić pantofelek, żeby Cię Książę mógł odnaleźć. Masz oba?
              smile
              19:08
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 10:16
            A dziękuję bardzo, ale niestety zaraza się rozwija. W związku z tym owinęłam się puchatym szlafrokiem i zaległam w łożu. Zrobiłabym sobie rozgrzewające okłady z księcia, albo kotów, ale pierwszy powiedział, że mam trzymać swoje smarki z daleka od niego, a koty mają mnie w nosie. Źle się dzieje w moim dworze, zero szacunku dla mojej władzy.

10.17
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 10:45
              A kysz choróbsko, a kysz!
              10:45
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 11:21
            janiekranie - pracujesz też w tygodniu czy tylko w weekendy? Jeśli ciurkiem 7 dni w tygodniu to chapeau bas!

Ja dziś będę miała na obiad warzywa z kurczakiem i kaszą pęczak. I barszczyk. I pączka nadziei bym zjadła do kawy - żebym mogła mieć nadzieję ze mi dziś ładne zdjęcia wyjdą. Więc konieczne będę dodatkowe planki w intencji ozdrowienia chorych księzniczek.

11:21
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 11:51
              Trzymam kciuki za zdjęcia.
              U mnie będą hamburgery a potem jadę na wieś.
              Powiem Wam, że kaca nie mam chociaż wina wypiłam sporo, ale czuję się jakaś taka toksyczna, jak wtedy gdy jeszcze można było palić w barach. Brudna i wysuszona. Wykąpałam się już, ale zaraz sobie jakiegoś kremu wklepię w paszczę. To pewnie skóra nieprzyzwyczajona do makijażu.
              Do tego jest piękne słońce a z roweru w tym stanie nici, bom śpiąca. No nic, grunt, że się kolacja udała fantastycznie.
              11:51
            • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 02:40
              mid.week napisała:

> janiekranie - pracujesz też w tygodniu czy tylko w weekendy? Jeśli ciurkiem 7 d
              > ni w tygodniu to chapeau bas!

--------------------> Od jakichś pięciu lat zwolniłam tempo i pracuję max pięć dni pod rząd , mam wolne w tygodniu kiedy pracuję w weekend.Mam 50 % kontrakt i dodatkowe dyżury , bardzo różnie to wygląda raz mam 2-3 dyżury ekstra a niekiedy dobijam do 80-90 %.Mam trochę dodatków za weekendy i wieczory/ noc i jakoś leci. Jednak przez siedem lat pracowałam tyle że wolę nie pamiętać , podwójnie czyli dwa dyżury od rana do wieczora albo wieczór i noc potem i ogolnie dwieście % normy.Ale jedno dziecko wykształciłam i się usamodzielniło a drugie finiszuje studia i może kiedyś pójdzie na swoje wiec mam lżej.

2.40
      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 19:05
        Trzymam kciuki i dużo zdrówka życzę smile
        19:05
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 22:07
          Dziękuję bardzo, ale póki co idzie ku gorszemu, niż ku lepszemu. Najgorsze to, że jutro muszę być w robocie (na chwilę, ale muszę), a w środę robić za firmowe bóstwo na zewnętrznych występach. Pomysły na makijaż kryjący obdarty od kataru nos mile widziane wink.
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 22:07
            22.08
            • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 22:12
              Myślę, że podkład załatwi sprawę, może do tego trochę pudru wink
              Jako Księżniczka oczywiście dasz radę i pomimo wycieku z nosa będziesz błyszczeć smile
              Trzymam kciuki.
              22:12
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 00:03
            Podajmy sobie łapki.
            Coś mi zaraza nie popuszcza,choć to chyba dlatego, że nie miałam czasu się nią zająć.
            Nie wyleżałam, nie wygrzałam. Nie bardzo miałam jak i kiedy. W zasadzie to katar jest najgorszy i głos mi zmieniło. U mnie przy katarze nos wygląda jako tako, najpiękniejsze mam oczęta, takie czerwone załzawione ćwiarteczki normalnego rozmiaru.
            00.02 poniedziałek, dobranoc ślicznotki !!!!

• hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 27.11.16, 23:15
      zdałam test na dewianta big_grin

23:15
      • zlotonaiwnych Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 05:29
        No i poniedziałek mamy, kończy się listopad. Coraz bliżej do wiosny wink Mam kaca moralnego, bo pokłóciłam się wczoraj z mężem o niespodziewaną imprezę imieninową u teściowej. Naprawdę, nie rozumiem, że nie można zaprosić wcześniej, tylko zawsze na ostatnią chwilę, kiedy mamy już plany na nadchodzący tydzień. A synuś oczywiście leci z wywieszonym ozorem, nawet dzień wolny od pracy bierze, kurczę, jak miałam jelitówkę to nie mógł wziąć, żeby z synem posiedzieć, do mamuni na imprezkę już tak. Ale zdenerwowałam się wieczorem, pobolewa mnie serce, do bani, niepotrzebna ta awanturka była, mąż i tak się nie zmieni, stary już chłop z niego, a teściowa tym bardziej. Życzę miłego tygodnia, godzina 05:29
    • feniks_z_popiolu Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 06:18
      Śnieg leży na ulicy. Poniedziałek. Wstać się nie chce. Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie dobry dzień. 6:18
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 07:11
        U mnie nie ma smile Na liczniku 1 Celsjusz, jeszcze 14 i byłoby dobrze. Czas chyba zaczął się psuć, bo niedawno był wrzesień, a tu już grudzień majaczy na horyzoncie.
        W tym roku będzie choinka z patyczków z Kalafiorowego wątku o zagospodarowywaniu ściany.
        Mam stertę warzyw z zupy, chyba czeka mnie dziś ciachanie sałatki jarzynowej.
        7:11
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 07:32
          A ja wstałam z bólem głowy.
          Czyli poniedziałek....
          Uważam, że najpiękniejsze miejsce na świecie jest pod moją kolderką. Potrzebuję, żeby mi było cieplutko i mięciutko.
          Trzymajcie się poniedziałkowo !!!!!
          07.31 - pora, o której księżniczki ustawowo przez sen tańczą walca wiedeńskiego.....
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 08:50
        Dzien dobry!
        U mnie sniegu wprawdzie brak, ale szyby skrobalam. Lubie to zajecie, nie wiedziec czemu.
        8:50
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 18:45
          Dzisiaj popołudniu jestem duczessą kuchni świątecznej. Zagniotłam ciasto na piernik staropolski, przygotowałam nadzienie pieczarkowe do pierożków - i na fali entuzjazmu zaczyniłam ciasto do tychże. mam ambitny plan zaopatrzyć się na święta w przynajmniej setkę pierogów, co może wydawać się niedużo, ale będziemy tylko we dwoje big_grin

czas odwiedzić saunę. w ramach, oczywiście, przygotowań do odchudzania.

17.45
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 18:54
            O, pierożków bym zjadła. Miałam dziś zrobić z kapustą, to mi się nadzienie nie rozmroziło.
            Ja zaraz zamierzam zmierzyć sobie maksymalny puls, więc jakbym się już nie pojawiła to znaczy że padłam, leżę w salonie obok roweru stacjonarnego i jedzą mnie moje koty.
            18:54
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 19:06
              Nie wygłupiaj się! Kogo wydamy za mąż w penisowym zamku, jeśli dasz się zjeść kotom?

19.06
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 20:46
                Żyję.
                Tylko mi nie puszczajcie na ślubie Metaliki S&M bo puszczę pawia.
                20:46
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 23:18
                  No i super. Przypadkiem nie wyciągnij pantofelków zanim dojdzie do ślubu, bo się obrazimy (wszak suknie wybrane, goście zaproszeni (np. lisek marusi). Nie ma żartów.
                  • klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 23:18
                    23.19
                • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 23:24
                  Puścimy Ci Grechutę.
                  Tylko przetłumaczyć trzeba, żeby Amante zrozumiał, że Będziesz Jego Panią.
                  I te tam wytyczne przygotujemy, ile brylantów rocznie nasz dostawać, na jakie dystanse dziennie po zamkowych schodach masz być noszona i inne takie drobiazgi dnia codziennego.
                  23.23 zwariowałam - objaw- zachciało mi się pieczarek, upiekłam w całości, posoliłam i zniknęły. W cionży nie jestem, czyli oszalałam
                  • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 16:38
                    ale nie jesteś, czy myślisz , że nie jesteś ?smile
                    Nowe książątko fajne jest.
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 17:32
                      będzie pierwsze Royal Baby!!!! wink

17:32
                      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 19:22
                        To byłby świetny rok - pierwsze wielkie zaślubiny i narodziny pierwszego Royal Baby. Można by zrobić gadżety okolicznościowe... Rozmarzyłam się.

Muszę was pochwalić drogie księżniczki, chyba mocno trzymacie te kegle i inne brzuchy, bo trochę mi przeszło. Akurat na czas, ponieważ jutro o zupełnie nieksiężniczkowej porze (6.00) wyruszam na występy do królestwa położonego za górami i lasami. Będzie trochę prezentacji firmowych wdzięków, ale też spotkania po latach z tymi lubianymi i tymi, na których widok ma się ochotę wykonać celny rzut pantofelkiem. Będzie też bal, a co.

Przy okazji wyjazdu okazało się, że młoda dama mi dorosła o kolejny kawałek (znowu!) - po wykładzie na temat tego, co mają ogarnąć pod moją nieobecność oburzona powiedziała "mamo, nie jesteśmy dziećmi, damy sobie radę". Kiedy to się stało?! Myślę, że niedługo do konieczności zorganizowania uroczystości zaślubin i powitania na świecie Royal Baby, trzeba będzie dołączyć bal debiutantek (też pierwszy!).

• klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 19:22
                          19.22
                        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 19:25
                          A poza tym myślę, że jeśli Lady Gama jednak nie powije nam Royal Baby, któraś powinna się poświęcić i sprawić nam królewskiego bobasa!

19.23
                          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 21:31
                            Tak ! masz całkowitą rację z tym bobasem. Jakby to było pięknie, wychodzi Gama i prezentuje bobasa światu, z bobasa spływa w dół taka ozdobna firana (?????) obok stoi Gamowy pełen dumy z potomka.
                            Ale jak Lady Gama nie chce, to inna niech się poświęci. Która młoda i pełna sił?
                            • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 22:37
                              Byłoby pięknie, ale nic Wam nie powiję, stara jestem i sił mi brak na powijanie i przewijanie. Przecież pisałam, że pieczarkowy cug to objaw szaleństwa, niestety inna, młoda i wysportowana musi to Royal Baby wyprodukować.

Za to maluchy płci obojga kochają mnie, ze wzajemnością, mogę za niańkę robić, kocham rozmowy z ,, początkującymi,, gadaczami. Znajome maluchy wychodzą ode mnie z płaczem, bywały sceny porzucania rodzonych rodziców i zawieszania się na gamowej szyi wink.

Dziś pieczarki mi przeszły - w placki ziemniaczane, zrobiłam do nich sos z jogurtu naturalnego, czosnku i majeranku ( plus sól i piprz) - majeranek miał robic za kropki w jogurcie, ale sypnęło mi się więcej niż obficie. No i okazało się przepyszne, acz ziołowo- perfumowe. Zaskakująco smaczne.

A, przypomniało mi się - co zrobić z zamrożonej w całości golonki ?
                              W necie przepisów milion, ale ja wolę zapytać żywego człowieka wink
                              22.37

• klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 22:46
                                Golonkę w piwie? Tylko przeznacz na to weekendowy dzień, albo odkurz szybkowar.
                        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 20:29
                          To ja trzymam kegla dalej. Za jutro!
                          A poza tym rozpisałam se trening na pierwszy tydzień, który zacznie się w poniedziałek. Taki ze mnie domorosły trener hehe big_grin Ale dobrą książkę mam big_grin
                          20:29
                          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 20:34
                            To trzymaj i przez kolejne dni, bo wracam dopiero w niedzielę (i życzę wielu uciech wynikających z ich trzymania big_grin)
                            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 22:46
                              Szlag by to, zapominam przez katar:

22.46
                              • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 22:47
                                Nie wiem co się stało, miało być do posta o golonce sad (forum mnie oszukuje)
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 28.11.16, 23:21
      Dzisiaj był ciężki dzień. Czuję się jak zwłoki księżniczki, a nie księżniczka, a musiałam non stop poprawiać koronę (ciężko to robić jak ciało mówi "ja już nie żyję"). Jutro laba - czas na zdychanie (tfu tfu, księżniczkowy relaks i dumanie w buduarze). Zamierzam się reaktywować na środę.

Dobrej nocy księżniczki.

23.21
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 16:16
        Ja miałam dziś iść do sauny, bo mnie znów wirusy atakują, a tu skandal! W mieście dziś dzień świąteczny z okazji dnia patrona i basen zamknięty. A ja pracowałam. No ale ja pracuję na wsi, to co się dziwić.
        Nowy "chińczyk" wielkopowierzchniowy za to był otwarty i powiem Wam, że poczułam się jak w realnym Aliexpress. Miałam kupić dwie rzeczy, nadprogramowo kupiłam tylko wałek do ciasta i uciekłam.
        16:16
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 19:33
          mielę w zębach przekleństwa nt polaczkowatości byłych pracodawców. brakuje wyłacznie referencji z ojczyzny. co im tam jakaś prośba, powtarzana przez angielskie HRy TRZYKROTNIE. zlejmy to, nie odpowiedzmy.
          idę zaraz się wysapać na siłowni, tylko sobie audiobooka jakiegoś zakupię.
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 06:49
            standardową odpowiedzią jaką dostawałam po takiej prośbie było "proszę coś napisać, a my podpiszemy". Może wyślij gotowca?
            • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 01.12.16, 17:44
              na szczęście podesłali. gotowca trochę trudno, jeśli ktoś ma uzupełnić formularz na twój temat. smile
              jeszcze jedna pracodawca! one to go!
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 19:18
      Udało mi się zrobić czapkę big_grin na szydełku big_grin

19:18
      • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 21:34
        oooooo Marusia, rób małe czapeczki. Bobas królewski nam potrzebny, nie poświęciłabyś się czasem?
        Młoda, z instynktem macierzyńskim ( bo kto w końcu zaadoptował Jurusia czy jak mu tam było), nadajesz się.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 22:43
          Mogę zrobić czapeczkę a nawet miękuchne przytulanki, ale od dzieci wolę się jednak trzymać na dystans, przerażają mnie... Oczywiście z całym szacunkiem i życzeniami szczęścia smile

22:43
          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 22:53
            Cóż, szukamy dalej, kogo typujecie wobec tego ( nie zapominajcie , że ja za stara jestem i jedno bejbi już zrobiłam)
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 23:07
              Ja jestem bardzo za stara i też jedno mam. Może czas przygruchać nową księżniczkę o odpowiednich parametrach?
              • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 23:24
                Ale jak? mamy dać ogłoszenie, czy chodzić na forum i pytać? Albo może wytypować jakąś już w ciąży?
                Hmmm a Midweek i Kalafiorowa?
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 29.11.16, 23:31
                  Nie mam pojęcia. Może znajdziecie odpowiedź, kiedy mnie nie będzie. Może jakaś kryptoreklama?

Wracam za 5 dni.

Trzymajcie się księżniczki i trzymajcie swoje książątka.
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 06:52
                  Ja nie mam księcia a invitro już nie refundują sad

6:52
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 07:25
                    A gdyby jakiś się trafił ?
                    Normalny i przyjemny dla oka ?
                    Taki do zawieszenia oka nie tylko ,, celem mienia dziatek,, ?
                    Musimy pomyśleć, bo pewnie aspirujących ( słowo z forum wink ) rozdeptujesz pantofelkiem.

07.25 zasypiam na stojąco
              • zla.m Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 21:11
                Ja mam nawet dwa, w tym jedno jeszcze podpadajace pod kategorię baby. Ale z królewskich chrzcin nici,gdyż hoduje małego antykrysta. No, chyba że chrzest poprawi osiągi w zasypianiu o rozsądnej porze.😉

21:10
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 10:12
                  To możemy zrobić pasowanie na royal baby. Bez księdza. Ceremonii może dokonac najdłużej panująca krolewska para. Trzeba będzie takiej poszukać.
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 12:02
        Ja poprosze duza kominiarke, taka, zeby zaslonila usta i nie bylo slychac, co mowi mowiacy.
        Albowiem mam w pracy nowego kolege, superhiper powaznego i spierniczyl mi poranna kawe.
        Poranna kawa polega na pitoleniu glupot i obsmiewaniu wszystkiego nawet wtedy, gdy nie mamy racji.
        Wiec kolega nam zabawe psuje swoja wszystkowiedzaca powaga.
        Dzis chcielismy obsmiac strajkujacych kontrolerow lotow, bo z naszego lotniska dziennie odlatuja ze dwa samoloty. "Ale nie wiem czy wiecie, ze oni musza tez bla bla bla, korytarze powietrzne bla bla bla".
        Nie, nie wiemy i guzik nas to obchodzi, chcielismy sie posmiac z rana z dwoch samolotow.
        Qfa.
        Stary jest to i zgrzybialy.
        12:02.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 12:40
          Chcesz, to mogę ci takową wytworzyć :p Hełm z przyłbicą, krasnoludzka broda czy hełm szturmowca? big_grin
          • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 12:40
            Albo Ewok!

12:40
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 13:16
              Mysle, ze calosc powinna byc welniana, a w ramach zakneblowania mozna uzyc kulki takiej jak w maskach sado-maso.
              Dziekuje kiss wiedzialam, ze mozna liczyc na ksiezniczki!
              13:16
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 06:59
      Mam fazę czytelniczą.
      Odkurzyłam kindelka i się z nim nie rozstaję. Dodatkowo w toalecie połozyłam sobie pamiętnik jednego staruszka, który świetnie się nadaje do tego pomieszczenia, bo ma krótkie wpisy. Mimo to spędzam na tronie znacznie więcej czasu niż dotychczas. Wczoraj wchłonęłam drugą część Durella o życiu na Korfu. Nigdy nie lubiłam rozciagnietych oisów przyrody, ale ten gość tak pisze, że nie można się oderwać od opisu kopulujących slimaków wink Chcę na Korfu.
      6:58
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 07:27
        Też chcę na Korfu.
        Juratą też nie pogardzę.
        Zwykły las z górami też może być.
        Cokolwiek......
        Byle niedługo
        07.27
    • zefirkowapola Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 12:41
      wink
    • anorektycznazdzira Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 17:35
      No nie może ten wąteczek
      o godzinie 17:35
      spaść na stronę nr 2, a akurat ostatni stoi
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 19:17
        To bylby skandal. Taki wazny watek.
        Za wczesnie wyjechalam z domu i teraz czekam.
        19:17
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 30.11.16, 22:39
      Podniosę nasz wąteczek.
      U mnie znowu złe wieści.
      Mały książę zasmarkany i oby nie było gorzej. Podaję leki i niech zdrowieje biedaczek. Poza tym już w ogóle nie płacze na laserach, a ten większy książę wrócił dziś do pracy po prawie 3 miesięcznym zwolnieniu lekarskim. Ale od 14 grudnia ma znowu niewykorzystany urlop(do początku stycznia).
      Cieszę się, bo w domu przed świętami pomoże, chociaż z małym księciem się pobawi. Jak Królewna przy garach będzie stała. A w tym roku wigilia jest u nas, więc muszę się wykazać smile
      Do tego zimno, pada deszcz. A miałam nadzieję, że śnieg się trochę utrzyma...
      Idę pod prysznic i do łóżka.
      Dobranoc Księżniczki
      22:38
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 01.12.16, 06:35
        Grudzień. Dziś mamy sprawę spadkową i będziemy niewiarygodnie bogaci. Śniło mi się, że po sprawdzeniu stanu kont zmarłego wujka okazało się, że są tam miliony monet, odnalazł się też bankowy schowek, a w nim wujek skarby trzymał - złote precjoza, kawałek komnaty bursztynowej oraz tajemnicze dokumenty. już mieliśmy ruszać na poszukiwania reszty komnaty ale się obudziłam.
        6:35
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 01.12.16, 11:53
          Sen godny ksiezniczki!
          Angeika, taki czas ze sie smarka, chociaz Twojemu ksiazatku to akurat moglo odpuscic, bo juz norme wyrobil.
          Trzymam kciuki tradycyjnie.
          U mnie w normie tylko brzuch boli. Kobiece przypadlosci zdecydowanie sa nieksiezniczkowe.
          11:53
          • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 01.12.16, 17:49
            mam zakwasy po siłowni, jest mi od cholery zimno, odpalam ogrzewanie, w swetrze włażę pod koc i robię nic do momentu aż się mieszkanie nie nagrzeje. brrrr!
            16.49
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 01.12.16, 18:58
              Ja se z kolei popedałuję przy serialu.
              Spędziłam kilka godzin na histerycznym rezerwowaniu hoteli w miejscu niehotelowym. Bo otworzyli zapisy na wyścig i się wszyscy rzucili.
              God bless bukinga z jego darmowymi rezygnacjami z rezerwacji. Pokoje znikały jeden po drugim/
              Potem jeszcze należało obdzwonić owe hotele z zapytaniem, czy jest gdzie rower schować.
              A na pysku wyskoczył mi pryszcz. Ten "dyżurny", jak to go moja mama nazywała.
              Uff, zmęczyłam się.
              18:58
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 07:32
          Super !!!!
          Może wreszcie kupisz ten zamek i tu lokalnie będzie gdzie jaki bal zorganizować. Karnawał się zbliża a księżniczki muszą być wybalowane ( patrz punkt trzeci regulaminu - Jak być księżniczką i nie zwariować )
          07.32
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 05:55
      No, zbliża się szósta, czas spać big_grin ale przynajmniej część szydełkowej roboty zrobiona smile
      Ale za oknem jest przepaskudnie. Wieje potworny wiatr i widać, że jest lodowato...

05:55
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 07:08
        Sniło mi się, że dostałam pracę. Sprzątałam cmentarz ze zwiędłych kwiatków, grabiłam liście etc. Bardzo fajne zajęcie, klientela mało upierdliwa, zero telefonów i głupich pytań. Obdziłam się mega zrelaksowana.
        7:08
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 21:05
      Wątek nam zaraz na trzecią stronę spadnie!!!

21:05, idę do kina smile
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 21:09
        Jesień, księżniczki w letargu. To nie jest dobra pora dla delikatnych stworzeń.
        21:09
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 21:19
          księżniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiczkiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
          proces weryfikacji zakończony!
          zaczynam nową pracę za miesiąc - z nowym rokiem, nowym krokiem smile
          piątunio czas zacząć, no i byle przekiblować jeszcze te dwa tygodnie z haczykiem, potem już święta, a potem nowy początek.
          • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 21:20
            a, godzina. 20.20
            • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 21:25
              Kosheen , gratuluję !!!

21.24
          • zla.m Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 21:23
            Gratulacje 😊
            • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 21:56
              dziękuję paniom smile
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 21:58
            Brawo !
            Fajna wiadomość, oby to znaczyło , że otworzono bramki z dobrymi wieściami wink.
            Nie mam niestety czym się pochwalić dzisiaj.
            Może tylko tym, że kupiłam miód spadziowy i rodzina wyjada go łyżeczką. Co chwilę ktoś wędruje do kuchni i kradnie.
            A miał być do herbatki, najlepiej five o' clock...
            Na elegancko.
            21.58 piątunio
            • kalina_lin Re: Która godzina? 2.0 02.12.16, 23:49
              >Nie mam niestety czym się pochwalić dzisiaj.

Możesz napisać na czym się nie znasz. Jest kolejny wątek do przejęcia.
              Pytają na czym się ematka nie zna i trzeba wymieniać.
              A miód mam rzepakowy. Biały jak krem. Znika w okamgnieniu.
              • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 00:52
                Idę spać, nie wiem czy warto bo niebawem muszę wstać ale za to niedzielę mam wolną. .Dziś pracowałam nie na swoim oddziale tylko na zamkniętej psychiatrii, siedmiu pacjentów w tym jeden wariat i furiat ale ja sobie daję z nim radę.Wskutek nieporozumienia druga osoba z którą miałam pracować dotarła z ponad godzinnym opóźnieniem i byłam sama. Dałam radę a pielęgniarka oddziałowa po skończonym dyżurze mnie wycałowałasmile Lubię swoją pracę. Jutro będę u siebie czyli na normalnym oddziale somatyczny w Domu Swawolnej Starości.
                0.52
                • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 01:01
                  Jesteś niesamowita. Serio, wykonujesz z powołaniem bardzo trudny zawód. Szacunek i szapoba wink !!!
                  Nie mogę zasnąć i wymyślam prezenty. I wyszło, że jestem jednak mocno ematkowa, bo nie wiem, co chłopu kupić. Głupia sprzedałam pomysły mamie i teściowej. I teraz sama zostałam bez koncepcji wink.
                  A mogły one po nocach nie sypiać i wymyślać. To nie, chciałam być miła....
                  01.01
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 10:10
                kalina_lin napisała:

> >Nie mam niestety czym się pochwalić dzisiaj.
                >
                > Możesz napisać na czym się nie znasz. Jest kolejny wątek do przejęcia.
                > Pytają na czym się ematka nie zna i trzeba wymieniać.
                > A miód mam rzepakowy. Biały jak krem. Znika w okamgnieniu.

Widziałam ten watek i wietrzę podstęp. Założycielka zapisze go sobie w ulubionych, a któregoś pięknego dnia wyskoczy do ciebie z "nie wypowiadaj się w tym watku, bo sama 14lat i 5 miesięcy temu pisałaś, że się na tym nie znasz". Poza tym księżniczka z racji funkcji musi się znać na absolutnie wszystkim.

10:10
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 10:01
            Wspaniale! Bardzo się cieszę i gratuluję. Oby ci sie tam świetnie pracowało, koledzy byli sympatyczni a szef ludzki wink
            10:01
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 10:48
              Dziś Dzień Naftowca i Gazownika!
              Wieczorem zapalę starą lampkę naftową (gaz huczy u mnie codziennie w kuchni) i w jej świetle poczytam papierową książkę czym wespnę się na ematkowe wyżyny snobizmu.
              Wątek o czytnikach przypomniał mi ukochaną reklamę:

10:48
              • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 04.12.16, 01:55
                big_grin
            • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 19:51
              mid.week napisała:

> Wspaniale! Bardzo się cieszę i gratuluję. Oby ci sie tam świetnie pracowało, ko
              > ledzy byli sympatyczni a szef ludzki wink
              > 10:01

--------> Szefową mam ok , poprzednia była z piekła rodem i ja wygryźlismy ale zasłużyła.Pracuje mi się dobrze większość kolegów fajnych, mieszanka multi kulti. Ale raz na wozie , raz pod wozem.Dziś pacjentka mało mi nie odgryzła ręki , mam siniaka i wybroczyny.Biorąc pod uwagę że pracuję od 13 lat i to dopiero drugie poważne zdarzenie nie jest źle.Kilka lat temu pacjent tak mnie walnął w klatkę piersiowa że mi się ciemno przed oczami zrobiło.Idę oglądać kolejny odcinek Ranczo i zapodam sobie koniaczkusmile
              19.50
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 11:45
            Brawooooooo!
            Brawo brawo!!!! Gratulacje!
            Oblać trza!
            Z dobrych wiadomości powiem, że w przyszłym tygodniu pracuję tylko w środę big_grin
            11:44
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 12:04
              A dziś jest dzień patrona Nawarry, prowincji, w której mieszkam.
              A Nawarra jest taka:
              vimeo.com/125337790
              12:04
              • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 05.12.16, 13:54
                Ło Jezusicku, jak tam pięknie.
                No mus jest przyjechać we wszystkie księżniczki i poobglądać wink.
                Taki samolot księżniczek i Cauliflower z Amante czeka na lotnisku, gryząc paznokcie z lęku czy hiszpańskich sawuarwiwrów nie złamiemy.....
                A my wysiadamy a za nami jadą walizki, walizki, walizki.....
                • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 11:18
                  O tak! I na walizkach się kończy, za nimi nie ma żadnych dzieci, żadnych mężów, problemów, tylko my , walizki, nowy zamek i Hiszpania.
                  • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 17:16
                    Raj na ziemi.
                    Kalafiorek to szczęściara wink. Hiszpanię ma i Amante.
                    A takie widoki to w głowie układają i endorfiny hurtowo produkują wink. A my biedne tylko na zdjęciach oglądamy, jak te sieroty przez szybę......
                    • zla.m Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 17:22
                      Ale że amante przez szybkę oglądasz...? No ja nie wiem, ale Lady Calafiorre może to trochę zdenerwować wink

17:22
                      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 22:09
                        Oj, przepraszam ! O plenerach pisałam i widokach martwoprzyrodniczych (+ owieczki).
                        Amante jest zakontraktowany i osobisty - Kalafiorowy. Wystarczy mi mąż do oglądania smile.
          • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 22:52
            Moje najszczersze gratulacje smile
            22:52
            • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 23:37
              jeszcze raz wszystkim dziękuję za gratulacje (zwłaszcza za te które przybyły z przyszłości). życie jest czasem smutne jak dupa, zwłaszcza gdy mieszka się w jednym z angielskich Radomiów, ale robi się człowiekowi lepiej jak dostaje do ręki wędkę. ta praca jest wędką, umożliwiającą w przyszłości prowadzenie połowów na całym anglojęzycznym świecie. smile
              • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 23:39
                ps. z przyszłości, bo przecież właśnie jest godzina 22.39 smile
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 17:30
      Łaa... ziewam szeroko.
      Księżniczki, pierwszy raz w życiu obejrzałam trylogię Władcy Pierścieni!

Faramir mym nowym przyjacielem big_grin

17:30
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 17:51
        Ja obejrzałam raz, i podobała mi się, ale drugi raz chyba się nie porwę. Fantastyka to nie moja działka.
        Mój dzień dziś produktywny jest: obudziłam się u amante, potem byłam w saunie, a potem pojechałam szukać słońca bo pojawiły się głosy, jakoby było ponad mgłą. I znalazłam:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/8mdlMA9Qj4ShCs1oeB.jpg
        A teraz se włączę film właśnie.
        A potem drugi.
        Cholera, nie chce mi się rozciągać...
        17:51
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 20:28
          po raz pierwszy od lat położyłam się dzisiaj o 5 rano. głowa siwieje, dupa szaleje smile pojechaliśmy odebrać znajomych z imprezy w Shoreditch i niechcący włączyliśmy się do zabawy. oraz nabraliśmy chęci na więcej. zanosi się że w ramach wczesnego kryzysu wieku przedśredniego będziemy częściej uprawiać londyński clubbing.
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 22:54
          Ależ to cholerka piękne smile
          22:54
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 04.12.16, 10:10
          Przepiękne!!! Cudny widok, aż się paszcza cieszy smile
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 03.12.16, 22:57
      U mnie na razie bez zmian. Mały książę wciąż zasmarkany, mnie też gardło boli. A w poniedziałek ostatni zabieg laserem, jest mega różnica. Niewielka blizna która była wybrzuszona, wygładziła się i trochę zbladła. Po nowym roku powtórzymy zabiegi, aby efekt był jeszcze lepszy smile
      Odliczam czas do świąt i cieszę sie że spędzę je z moimi książątkami smile
      22:57
    • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 04.12.16, 01:48
      W ramach samodiagnozowania moich ciągot bdsm odkryłam coś co się nazywa ddlg - daddy dom/ little girl. Jestem na 100% pewna że to dla mnie idealny model związku i teraz mam zagwozdke ... Jak przekonać Alexandra Skarsgarda żeby był moim dd ?
      • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 04.12.16, 01:57
        Angeika miło czytać dobre wieścismile
        Ja po lampce koniaku i pracy padłam koło 22 -ej i właśnie się obudziłam.Idę pobuszować po necie.

01.57
      • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 04.12.16, 01:58
        az zapomniałam godziny wpisac 1:58
      • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 04.12.16, 04:29
        hallbera.jarlakappi napisała:

> W ramach samodiagnozowania moich ciągot bdsm odkryłam coś co się nazywa ddlg -
        > daddy dom/ little girl. Jestem na 100% pewna że to dla mnie idealny model związ
        > ku i teraz mam zagwozdke ... Jak przekonać Alexandra Skarsgarda żeby był moim d
        > d ?

-------------> Alexander kochliwy jest ,listę jego relacji czyta się jak książkę telefoniczną.Mogę Ci napisać list po norwesku to prawie jak szwedzki.
        • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 04.12.16, 08:54
          Większość tych niby relacji jest zmyślone. Jedyne potwierdzone poważne związki to z Kate Bosworth i Alexą Chung
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 04.12.16, 10:14
          Nie lepiej napisać do Mikołaja? Lepszy dziadek od prezentów niż jakiś nieznany aktorzyna wink
          10:14
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 04.12.16, 15:57
      Melduję, że jestem. Dobrze wrócić do własnego królestwa i do was. Widziałam zimę, jakiej w Polsce nie było od lat, zaliczyłam bal, doświadczyłam pierwszego w życiu pioruna sycylijskiego (ale mu się oparłam!) i złapałam pierwszą gumę w trasie i właśnie zamierzam pójść spać i wstać jutro rano.

15.58
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 05.12.16, 07:58
        Cieszę się! Mam nadzieję, że się wyspałaś big_grin Ja nie, chociaż dziś mam wolne. Umówiłam się na kawę z przyjaciółką. Ale to potem.
        7:58
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 05.12.16, 14:01
        Łaaaaa ! Ja tu takie nudne i przyziemne życie prowadzę, że wszystko we mnie krzyczy : OPOWIADAJ !!!!!! wink

Mogę się tylko pochwalić, że kupiłam wszystkie prezenty i byłby fajrant, gdyby nie strach o jeden - idzie InPostem paczkomatem ponad tydzień....
        Bać się ? Napisałam do ,, nich,, i czekam. 30/11 wydany do paczkomatu, to co się po drodze moglo stac ? Drżę....

14.00 już w domu, dzień na pół gwizdka
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 05.12.16, 20:15
          Ale o piorunie, czy zmianie koła na ośnieżonym poboczu? wink

Dobra, nie droczę się, wiem, że o piorunie, ale...

...co tu opowiadać... trzeba się cieszyć, że opatrzność obdarzyła mnie silną wolą, bo inaczej marnie by się to skończyło. A było tak.... Rozmawiałam sobie z miłym panem o sprawach czysto służbowych, dość długo, miło nam się gawędziło. Następnego dnia już mniej służbowo (ale nadal oficjalnie) pogawędziliśmy przy śniadaniu. Zwykły facet, sympatyczny, nawet przystojny, ale bez szału. A potem był bal... I jak mnie poprosił do tańca, to od pierwszego (bardzo niezobowiązującego!) dotyku mnie zelektryzowało. Matulu, ja nie wiem o co chodziło (chemia?), ale jakbym była nietrzeźwa, albo miała problemy w związku to chyba szeptałabym mu w ucho "bierz mnie tu i teraz" big_grin. Nie przypuszczałam, że takie rzeczy są możliwe, pioruny zwykle wyśmiewałam. A tu od jednego muśnięcia dłoni strzeliło mnie jak nie wiem. No ale... księżniczki twarde muszą być nie miętkie ;>.

20.15
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 09:26
            Heh, znam, mnie tak z amante strzeliło. Dotknął moich pleców na pożegnanie po niezobowiązującej przejażdżce. Aż się nogi pode mną ugięły.
            A ponoć miałam niskie libido, hehe.
            A że miałam problemy w związku, to mi dao do myślenia. I wymyśliłam big_grin

Mgła się podnosi, idę na roweeeereeeek! Dziś święto hiszpańskiej konstytucji smile
            9:26
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 11:19
              Jedyny Piorun jaki mnie trafił to był laserowy wzrok Pioruna - psa z filmu dla dzieci.
              O taki megavariant.pl/foto/bolt1.jpg
              Miał bardzo przyjemny pyszczek, ale w środku twarde elementy i stanięcie na nim nocą bosą stopą nie należało do moich ulubionych atrakcji.
              Może trzeba być bliżej Sycylii...?

11:19
              • klamkas Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 11:25
                Może i trzeba... Byłam w Austrii, stamtąd na Sycylię chyba bliżej niż od nas ;p.

Nie masz czego żałować. Poczuć i nie skonsumować to nic fajnego... A z konsumować jeszcze mniej fajnie.

Mam kandydatkę na royal baby (wątek kkalipso). Tylko mam dylemat. Jeśli kkalipso dopiero teraz odkryje w sobie księżniczkę, to jej dziecko (narodzone już po przemianie) będzie prawdziwym royal baby, czy nie będzie?

11.25
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 11:45
                  Piękne nóżki ma maleńka, aż sie wzruszyłam wink
                  Niedawno mojej pięty całowałam a teraz nosi rozmiar 36!
                • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 17:25
                  Oczywiście, że będzie. Bo skoro odkryje w sobie księżniczkę, oznacza bycie nią od urodzenia. Dotychczas nieodkrytą wink.
                  Czyli rodziła ślicznonogą córeczkę jako księżniczka. Suma sumarum, nieświadoma niczego - byłaby mamą dwóch księżniczek. A malutka, świeżo powita mogłaby zostać royal baby.
                  Czyli wszystko pasuje, niech no tylko tutaj zajrzy i się zgodziwink

A co do piorunów. Chyba takich od pierwszego wejrzenia/dotyku nie zaznałam. Czuję się absolutnie w tym temacie niespełniona. Mąż się zrobił mężem z dobrego kumpla - w pewnej chwili nam odbiło i się zakochaliśmy w sobie. Pieron czyli a nie piorun.
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 17:45
                    A ja sobie właśnie uświadomiłam, że mnie piorun trafił dokładnie rok temu.
                    Obleję kawą, bo z alkoholu mam tylko dżin, za to nie mam toniku.
                    17:45
                    • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 19:57
                      No widzisz - pij pij, żeby piorun nadal działał.
                      Mnie śmieszy wspomnienie początków związkowych, bo było to tak zaskakujące, że sami nie dowierzaliśmy. A znajomi w szoku, bo my z kompletnie odległych bajek jesteśmy, facet twardo stąpający po ziemi i egzaltowana powiewna lelija, na Aniach z Zielonego Wzgórza i Ro(z)dziewiczównach hodowana wink. A tu proszę, rozum odebrało smile.

Taki piorun po latach , licho wie jak nazywać.
                      Przeterminowany ?

19.56 znowu mi jakaś cholera katar sprzedała, leczę go śliwkami w czekoladzie ( od Mikołaja)
                      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 20:02
                        Mikołaj też cholera... da śliwki i wiadomo, że trzeba je od razu pożreć big_grin.

20.02
                      • kkalipso Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 21:29
                        Wiesz takich zaszczytów się nie odmawia. A spóźniona bo maleństwo dużo prezentów dostało i połowę trzeba było zamienić, a że matka niezdecydowana i korki niesamowite ....to zeszło.
                        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 21:56
                          Witam w wątku i przypominam zasadę - ZAWSZE trzeba podać godzinę.
                        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 22:12
                          No widzisz - księżniczką jak widać jesteś i nic co książęce nie może Ci być obce smile.
                          Prezenty fajna rzecz smile
                          22.12
                        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 06:19
                          O nowa księżniczka zawsze mile widziana! A z takimi pięknymi, maleńkimi stopkami w pakiecie to szczególnie wink
                          Proponuję uczcić to poematem. Ja zaczynam:

Dnia pewnego przez nasz wątek,
                          powił nowy się początek.

6:19
                          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 07:34
                            Zgrabne nóżki wniósł w pakiecie
                            Gdy pojawił się na świecie

07.34 powieki oklapnięte
                            • kkalipso Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 13:40
                              Nic tylko pokazać kiedy dorośnie jakie piękne powitanie ją spotkało...smile

13.40
    • zlotonaiwnych Re: Która godzina? 2.0 05.12.16, 11:38
      O ludzie, znów początek tygodnia...padam na pysk, a tu jeszcze dwa tygodnie i dwa dni ostrej harówy. No trudno... 11:38 - przerwa na mniamu i kawkę
      • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 05.12.16, 12:33
        zjadłam na sniadanie kanapki z kolacją 12:33
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 05.12.16, 17:15
          pędzę na siłownię, to będzie mój trzeci raz, mam ten charakterystyczny początkowy zapał i silne wewnętrzne przekonanie że tym razem uda mi się wykierowac na G.I. Jane smile
          <turla się w kierunku, 16.15>
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 05.12.16, 19:46
            Pomyśl sobie o efektach, które będą za kilka miesięcy.
            Ja sobie myślę big_grin Bo na razie to mnie nawet bardzo na rower nie ciągnie, no chyba, że w takie dni jak dziś, gdy jest ciepło i słońce.
            Ale jak sobie pomyślę, jak w lecie popedałuję 80 km po górach....
            Wracam do planków w takim razie.
            Odespałam zarówno niedospanie jak i 3 winka wypite w południe (alkoholizm wg standardów ematki).
            Pamiętajcie, spanie z tuszem na rzęsach nie jest fajne.
            No, to planki jadę dalej.
            19:46
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 05.12.16, 19:57
      Ja chcę już Rouge One... i Epizod VIII... I Epizod IX... i po drodze chyba jeszcze będzie fil o młodym Solo...

Swoją drogą, czytam własne słowa z Sylwestra z zeszłego roku, kiedy cieszyłam się, że zaraz pójdę na Przebudzenie Mocy i "skończę wreszcie ten temat" big_grin

...kto mógł przewidzieć, że "przebudzenie Mocy" należy traktować dosłownie big_grin

19:57
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 11:21
        Brzmi to jak kolejne edycje wirusa grypy wink
        Ja za to łyknełam bakcyla kryminałów, zaczeło się niewinnie, od poleconej ksiązki-czytadła a wczoraj (w sumie dzisiaj) poszłam spać o 5, bo nie mogłam nie wiedziec kto zabił. Nawet na forum nie bardzo miałam czas.
        11:21
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 20:00
          A co czytasz? (też chcę!)

20.00
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 20:01
          Dawaj tytuła.
          Może mnie wezsie, bo stertę biblioteczną niefajną przyniosłam. Nudy źle pisane, obrażają moją nieziemska inteligencję wink
          Chce mi się czegoś do porechotania. Albo gryzienia pazurów z niepewności, co dalej.
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 20:03
            Wessie wink, wsyśnie i pochłonie - zezowaty telefon, bo przecież nie ja....
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 06:04
              Czytałam polecaną tutaj "Dziewczynę w lodzie"
              lubimyczytac.pl/ksiazka/299693/dziewczyna-w-lodzie
              Wieki już kryminałów nie czytałam i mnię wessło po czubek głowy wink
              Teraz się chwyciłam za lubimyczytac.pl/ksiazka/95587/natalii-5 to już nie jest tak kryminalne jak poprzednia, to historia aferalno-komedyjna wink
              6:04
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 17:05
      17:04
      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 17:05
        *17:05
        • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 23:29
          jutro środa, czyli mała sobota.
          nadal utrzymuje się zapał siłowniany, nie mogę się doczekać żeby iść jutro smile
          przysłali umowę
          juhu
          smile
          • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 06.12.16, 23:30
            oczywiście godzina 22.30
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 14:06
              Dzwonią dzwoneczkami big_grin

www.facebook.com/lctorregiani/videos/10153808824003470/?hc_ref=NEWSFEED
              14:06
              • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 16:28
                big_grin
                16:28
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 16:40
                Boscy big_grin
                U mnie znów weekend big_grin
                16:40
              • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 16:48
                smile

16.48 środa
              • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 16:51
                big_grin a można ich sobie zamówić na święta???
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 11:43
                  Do zamku trzeba nam takich. Będą zamiast kołatki do drzwi wink
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 19:31
      Słucham Agi Zaryan i smęcę. Pomyślałam sobie, że w ramach zwalczania zimowej depresji zaplanuję ferie w jakimś słonecznym miejscu (Lady Kalafior, nie wykluczam, że znowu w Twoje rejony big_grin), na co dziecię me odparło, że zwariowałam, zimą jeździ się na narty, a nie do ciepłych krajów, i w takim razie ona namówi dziadka (mojego ojca, w wieku mocno emerytalnym) na wyjazd na narty, a my sobie możemy robić co chcemy. Nie rozumiem. Ktoś ją podmienił z szpitalu, czy jak? wink

19.32

19.30
      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 07.12.16, 19:32
        O, coś się wydarzyło w związku z godziną...
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 09:25
          Amante użyczył mi trenażer celem pognębienia sąsiadów z dołu i ponownego wyznaczenia maksymalnego pulsu.
          Mgła potworna!
          Pójdę sobie do sauny.
          9:25
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 11:46
            Ja ostatnio określam mój maksymalny pus sprawdzając stan konta wink
            11:46
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 11:52
              A'propos, przydarzyło mi się coś strasznie głupiego.
              Mamy w szatni na basenie szafki na szyfr.
              Ustawiłam szyfr, zamknęłam, zamiksowałam... chyba.... bo wracam, a tam na zamknięciu mój szyfr, tylko z jednym pomylonym numerem. Szafka zamknięta. Gdy zamykałam rzeczy w szafce, obok przebierała się jakaś babka.
              Nic nie brakuje.
              Ale mam schiza na punkcie karty debetowej, że ktoś sobie zdjęcie strzelił i teraz będzie robił zakupy w necie, więc zaglądam na konto pięć razy na godzinę.
              Pewnie nie zamieszałam tych numerków, tylko zamknęłam i poszłam...
              Ale to do mnie zdecydowanie niepodobne.
              11:52
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 13:39
                Też mam bzika bankowego i postanowiłam na ROR trzymać tylko kasę na bieżące wydatki. Resztę zawsze wrzucam na subkonto, do którego karta nie sięga. No - kiedyś tak robiłam, bo aktualnie to nie za bardzo mam co przenosić sad

13:38
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 12:47
              Ja mam podobnie, ale dzisiaj konto zrobiło mi niespodziankę w postaci premii big_grin.

12.48
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 13:39
                Muszę zadzwonoć do ZUS czy przewidują premię świąteczną big_grin

13:39
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 09:25
      Coś ostatnio zaniedbujemy wąteczek...

Dziś piękne słońce (ledwo je dojrzałam zza brudnych okien), aż chce się żyć smile.

09.25
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 11:56
        Jak to - jeszcze masz brudne okna ?
        Żart smile, okien mycie ( zimą) skraca życie.....

11.56 ziewam i nie rozumiem dlaczego
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 12:45
          No mam i się tego nie wstydzę big_grin. Ale w sobotę się umyją (nie moimi ręcyma na szczęście).

12.45
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 13:35
            Ja myłam z intencją świąteczną przed wakacjami. U mnie się nie kurzy, mam daleko do ulicy i w mojej niepedantycznej opinii są wystarczająco czyste wink
            13:35
        • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 23:08
          ja w zimie myje tylko od srodka
          • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 23:08
            23:08
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 23:58
            Ja się przymierzam do umycia. Niestety się kurzą bardzo. Co nie znaczy, że wykonam to przed świętami, z zewnątrz wyglądają ok smile.
            No i niestety w jednym pokoju muszę mieć ,, fieranki,, i trzeba je uprać. Pewnie to zrobię, jak już dojrzeję do tego wysiłku.
            Dziś prasowałam, po dłuższej przerwie wink, czyli się nazbierało. Już chyba nigdy nie będę systematyczna, szanse maleją z wiekiem....
            23.58 zaraz piątek !!!!
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 09.12.16, 08:22
              Ja okna olewam.
              Umyję w lecie.
              A od zewnątrz nigdy nie umyję, bo są takie na całą ścianę a otwiera się jedno.
              8:22
            • zla.m Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 16:32
              Ja okna umyłam, a właściwie sukcesywnie myje. Już jestem za połową smile Ale nas przez rok nie było w Polsce, a wcześniej była ciąża-poród-połóg, więc okna pewnie z 2 lata nietknięte - taka ze mnie pani domu big_grin Uprzejmie informuję, że było wciąż przez nie widać świat, choć nieco może zamglony wink

16:31
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 23:58
          Ja uprzejmie donoszę, że okna dziś swe umyłam i nieco ozdobiłam, aby mały książe miał radochę smile
          Szafeczki też wypucowane i jutro robię uszka i pierogi(zamrożę, bo się nie wyrobię z robotą).
          23:58
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 09.12.16, 10:13
            U mnie takie lepienie na zapas by nie przeszło - zeżarliby przed świętami big_grin.

10.13
    • anorektycznazdzira Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 22:39
      A co to mi tu o 22:39 robi na drugiej stronie?!
      • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 08.12.16, 22:49
        a ja jutro ubieram choinke

jak ja znajde 22:49
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 09.12.16, 10:11
          O szybko! Ja kiedyś miałam już na 6.12 ale ledwie dożyła do 24 wink
          10:10
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 09.12.16, 17:31
            17:31 i nic mi się nie chce. Pojeździłam po błocie i jestem zmęczona.
        • hallbera.jarlakappi Re: Która godzina? 2.0 09.12.16, 17:45
          doszłam do wniosku ze mądrzej będzie najpierw posprzatac a dopiero potem ubrać choinke big_grin

17:45
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 09.12.16, 21:57
            E tam. Jak żywa, to się nabrudzi przy ubieraniu, jak sztuczna, to się nakurzy. I przy ściąganiu/wyciąganiu ozdób takoż. Ubierzcie i cieszcie się efektami. Posprzątasz na święta big_grin.

21.57
        • anorektycznazdzira Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 06:31
          a ja nie mam jeszcze, ubieram bliżej świąt

06:31
        • anorektycznazdzira Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 06:31
          a ja nie mam jeszcze, ubieram bliżej świąt

06:31
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 08:34
            Ja w ogóle nie ubieram i praktycznie w ogóle nie świętuję.
            Może Olentzero pójdę zobaczyć, ale tego z mojej wsi, nie miastowego. Bo miastowego nie widać, tyle ludzi przychodzi.
            8:34 i znów mgła, że czubka nosa nie widać.
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 15:29
              Wkurzają mnie te mgły.
              A jeszcze bardziej mnie wkurzają koleżanki przysyłające zdjęcia z wybrzeża, gdzie świeci słońce.
              A najbardziej to mnie wkurza, że nie wpadłam na to, żeby tam pojechać. Zapisałam na kartce "to do" na przerwę świąteczną.
              15:29
              • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 15:51
                dogorywam po wczorajszym firmowym xsmas party - firma nie moja, ale niespodziewanie zostałam królową hulahopowego konkursu. nie masz to jak wesoła kompania rozochoconych Anglików, wbijających się w świecący hula hoop przez pół nocy big_grin
                tylko białe wino, ale głowa rano jak globus. nie żałuję, zabawa przednia, w zielonej koronie z papieru jest mi do twarzy smile
                • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 15:52
                  aha, 14.52, czas wstać i przygotowywać garderobę kapsułkową.
              • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 16:59
                Ja miałam sprzątać a raczej dosprzątywać. I powiesić jakąś dekorację, ku nastrojowi.
                Ale mi się nie chce. Siedzę na mojej ukochanej kanapie, mam dzbanek pysznej herbatki i trzy książki. Zaraz im zrobię wyliczankę, która idzie pierwsza w łapki smile.

16.58 sobota
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 17:15
                  Ja sobie sudoku porozwiązuję.
                  Papierowe, prawdziwe smile
                  17:15
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 19:45
                  Mam podobny dylemat. Mam za sobą kilka kryminałow i nie wiem czy chcę kolejny czy coś zupełnie innego wink

19:45
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 19:51
                  Pochwal się co czytasz (szukam inspiracji smile).

19.51
                  • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 10.12.16, 21:32
                    tak, tak, pochwalcie się książkami, idą święta, leżenie , jedzenie i czytanie.
                    Moje młode ostatnio intensywnie czyta, cieszę się z tego. Jak kto ma księżniczkę to niech dopisze jaką książkę można by kupić 10 latce? żeby było fajnie napisane i wciągające.
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 07:55
                      Ja się przyznam, że czytam aktualnie romans.
                      Kiedyś wpadły mi w ręce ksiązki Judith Lennox, i spodobało mi się w nich wierne oddanie historii, zwłaszcza wojennej i powojennej Anglii. Ponoć jakąś nagrodę za tę wierność dostała czy tam ją ktoś pochwalił.
                      Ale "Zapisane na szkle" jest dość denne pod tym kątem chociaż dowiedziałam się na przykład jak wyglądało racjonowanie paliwa po wojnie. I ze próba samobójstwa była przestępstwem.

Znów potworna mgła.
                      7:55
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 11:02
                      Moja ma 11, ostatnim hitem była ta seria:
                      lubimyczytac.pl/autor/101119/catherine-wilkins
                      wcześnej z taką przyjemnościączytała Małą Ninę
                      lubimyczytac.pl/ksiazka/257271/mala-nina
                      ale tu uwaga, bo to słynna książka wywrotowa o wypluciu opłatka...

11:02
                  • mid.week Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 11:37
                    Ja w tym roku pochłonęłam serię Geralda Durrella o życiu na Korfu. Bardzo sympatyczne ksiązki. Wcześniej Cherezińską - prawie cała serię o polskim średniowieczu. Została mi najnowsza "Królowa". Z historycznych polecam też Janickiego np Zelazne Damy. Tu już mniej powieści, a więcej historii ale bardzo lekko i klimatycznie przedstawionej.
                    Po długiej przerwie przeprosiłam się z kryminałami. JUż gdzieś tam wcześniej pisałam o Dziewczynie w lodzie, potem poleciała seria o Nataliach Olgi Rudnickiej (dwie pierwsze sa fajne, trzecia odstaje). W międzyczasie "I tu jest bies pochowany" o rodzinie prowadzącej zakład pogrzebowy. Kilka pozycji Billa Brysona, każda fajna. Z sentymentu do Wrocławia kupiłam "Dom Tęsknot" Adamczyka o zasiedlaniu powojennego miasta i losach bohaterów w późniejszych latach PRLu aż do dziś.
                    Trafił mi sie Kurt Vonnegut "Matka noc" i na pewno wrócę do tego autora. Mogę jeszcze polecić "Kucharkę Himmlera". Obie pozycje o wojnie, ale bez niepotrzebnego epatowania tragedią.
                    Sweetland - dziwna książka. Pięknie napisana, językowo i klimatycznie bez zarzutu. Niby nic sę nie dzieje, a trzyma człowieka w napięciu. Podczas czytania patrzyłam na nią spode łba, ale ciągle ją pamiętam wink
                    "Ani śladu Elizabeth" o chorującej na aizhaimera, z małym wątkiem kryminalnym. Ciekawa.
                    Z innych
                    Skarb pana Isakowitza; Moralność pani Piontek, Etta, Otto, Russell, James. Pewnie coś jeszcze mi się przypomni.
                    11:37
                    • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 12:05
                      To ja wczoraj robiłam podejście do Czasomierzy i kryminałów Bondy.
                      W wyliczance wygrały Czasomierze, ale przyszła znajoma i nie wypadało przy niej czytać. Przyszła się wygadać i jak latami etat konfesjonału mi nie szkodził, tak od wczoraj boli mnie łeb i dementor siedzi w gardle. Kurde, nie nadaję się już na spowiednika.
                      Potrzebuję wizyt radosnych i pozytywnych ludzi.No, ale z drugiej strony ,, nie wypada,, odmówić spowiedzi. Ciężki temat.
                      12.04 szaro, buro i ponuro, akurat na ból głowy.

• mid.week Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 12:18
                        O rany... Bonda i Czasomierze na twój nastrój? Czytałam recenzje, że Bonda oblepia mrocznością, a teraz rzuciłam okiem na Czasomierze i też brzmią mocno. Ja się chwilowo boję takich klimatów sad Choć "Rok Królika" ma fantastyczną okładkę, a w Ząbkowicach bywałam w dzieciństwie w każdy weekend i wakacje...

W ubiegłym roku naświęta przeczytałam coś co nadaje się na lekturę obowiązkową tego watku lubimyczytac.pl/ksiazka/233101/komedia-swiateczna. Jest pałacyk, sporo Lady, jeden książę i kilka pokręconych bohaterek wink
                        Mam tradycję czytania w świeta o świętach. Wybieram po okładce, nawet nie sprawdzam o czym są. Takie świąteczne niespodzianki. Na te kupiłam "Biuro przesyłek niedoręczonych".
                        U mnie też szaro, buro, mokro, paskudnie...
                        12:18
                        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 12:21
                          >a w Ząbkowicach bywałam w dzieciństwie w każdy weekend i wakacje...

Ja też, ja też!

12.21
                    • zla.m Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 21:20
                      Niezły księgozbiór, szalejesz smile W przyszłym roku w statystykach czytelnictwa będzie tak "Polacy ogółem przeczytali 11tysięcy książek, z czego mid.week - 5 tysięcy"

Ja się chyba 3 razy przymierzałam do tych NAtalii i nie mogę przejść przez początek i przedstawienie postaci. Ale skoro tyle osób chwali, to się skuszę po raz czwarty. Oraz ukradnę pomysł czytania o świętach na święta i zaraz sobie te księżniczki zapodam w prezencie.

Oraz się pochwalę, że kiedyś zdarzyło mi się czytać o Wiedniu podczas... pobytu w Wiedniu. Plus 1000 do lansu. Ale wyjazd z rodzicami, więc tego... co było robić... czytałam smile

21:20
                      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 07:52
                        eee nieee, ja tak średnio ze dwie ksiązki miesięcznie czytam. Zrywami. Czytam, czytam, czytam, czytam, przeeeeeeeeeerwaaaaaa, czytam, czytam, czytam... Najwięcej udało mi się pochłonąc coś koło 50/rok, ale w tym było dużo cieniutkich opowiadań wink

Z Nataliami prawda - na początku trzeba przebrnąc przez opisy niby zupełnie niezwiązanych ze sobą postaci, potem przez chwilę nie wiadomo o co chodzi bo Natalie się mieszają, ale dalej nadają sobie ksywki i jest z górki wink

Jeśli jeszcze ta ksiązka z Wiednia była papierowa to masz kolejne plus 1000. A jak ją czytałaś przy świeczce to dolicz dodatkowe 500+ big_grin

7:52
    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 12:06
      Spędziłam poranek w IKEA i na samą myśl o powrocie tam mam dreszcze. Już nigdy więcej... ;p.

A pojechałam tam po zabezpieczenia na szafki - okazuje się, że kot uczy się całe życie i moi agenci nauczyli się otwierać szafki i i szuflady w kuchni, w związku z czym kolejny raz dobrali się do kosza na śmieci... Zamiast ubić gady paniunia pojechała do marketu w niedzielny poranek, brrrr...

12.06
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 12:13
        Nigdy nie byłam w Ikea big_grin ale problem otwierania szafek jest mi bliski.
        Jak już "odwaliłam" trening na rowerze stacjonarnym to wyszło piękne słońce.
        Ale i tak bym nie poszalała, bo się umówiłam na "po obiedzie".
        12:13
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 12:23
          I nigdy tam nie idź. To przedsionek piekła, szczególnie w weekend ;p.
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 12:24
            12.24
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 12:26
        Ikea w weekend? Tylko dla orłów i Byra Gryllsa!

12:26
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 13:09
          Tam się chodzi, jak ludzi nie ma smile.
          Czyli wieczorami, przed zamknięciem.
          Albo rano, w tygodniu - luksus bardzo nieczęsty.
          W niedzielę tylko mus by mnie zmusił smile, w stylu, kompletnie nie mam kiedy, wbiegam i wybiegam.

Dobra, to odkładam ciemne książki. Czyli co mam przeczytać, żeby śmiać się do rozpuku ?
          Na romanse mam ostatnio alergię. Patrzę na półkę Pratchetów, przeczytanych wielokrotnie, no, ale ostatnio, ze trzy lata temu.....
          Chyba czas znowu do biblioteki, ostatnio łupy durne poprzynosiłam. Ale ulubione babeczki nie miały czasu na pomoc, mam dwie o fajnym guscie czytelniczym i chętnie wykorzystuję smile.
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 13:11
            Baranka czytałaś? ;>

13.11
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 16:20
            Natalii 5 - trochę mi przypomniało Chmielewską. Zdarzyło mi się kwiczec na głos.
            Teraz zaczęłam Wilt'a i też zapowiada się wesoło.
            16:19
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 16:22
              tyle o tych Nataliach, że chyba też przeczytam...

Zjadłam jakiś milion placków cukiniowych z oscypkiem i mam ochotę przezimować na kanapie, pod kocykiem, z grzanym winem w garści... Tylko wina w domu nie ma big_grin.

16.22
            • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 19:26
              Chmielewską kocham od urodzenia. Mam wsio. I wracam. Bardzo żałuję, że nie ma godnego następcy, zwłaszcza starszych książek. Lesia dałam kiedyś mężowi, leżał w grypsku. Po chwili rżał na cały dom. Przy opisie ucieczki przed pociągiem popłakał mi się chłopina smile.
              Autobiografię czytam z zapartym tchem. I nie mogę odżałować, że nigdy nie polazłam na spotkanie autorskie. Za to fisia bursztynowego posiadam identycznego i marzę o brodzeniu w śmieciach wink.
              Aż jestem ciekawa co by napisała w ,, obecnych komediowych,, czasach.....
              19.26
              • klamkas Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 20:03
                Jak masz bursztynowego fisia to jedź na Mierzeję Wiślaną. U ujścia Wisły, przy falochronie - marzenie zbieracza (o ile nie zależy ci na okazach za milion pięćset, a na zbieractwie jako takim). Chmielewską kocham, mam każdą jej książkę (oprócz "Wszyscy jesteśmy podejrzani" - ktoś mi nie oddał i się nie przyznaje), wracam regularnie.

Skończyłam czytać "Najgłupszego anioła". I jestem rozczarowana. Głęboko sad

20.03
                • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 22:08
                  Nie zależy ! Każda drobina wprawi mnie w ekstazę ! Kiedyś poznałam chłopaka z Gdańska, opowiadał, że jeździł z dziadkiem na bursztyn. Jezu, prawie się zakochałam. Pewnie wymieniłabym go szybko na dziadka, bo to prawdziwy bursztynnik był wink.
                  Na 30-te urodziny dostałam od rodziców lampkę z bursztynu, taka tiffany ala wink. To cudo jest boskie i ma muchy !!!!
                  To gdzie mam dokladnie jechać wink ? Po własne okruszki ? Za Chmielewską - do Krynicy ? Piasków ?
                  Ja głupia bardziej na zachodnie wybrzeże jeżdżę i chodzę po plaży z głupawą nadzieją na gębie, rozgarniając wszystko ,, przy wodzie,, wink
                  • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 10:12
                    Gdziekolwiek. Krynica jest strasznie bazarowa, nawet poza sezonem, my jeździmy do Jantaru, ale Piaski też są fajne. A sam bursztyn leży tam wszędzie, ale najwięcej przy samym ujściu Wisły, wzdłuż falochronu od wschodniej strony - morze zgarnia tam grube warstwy śmieci i możesz sobie w tym grzebać i grzebać... ech, aż się rozmarzyłam (w tym roku pierwszy raz od kilkunastu lat nie pojechaliśmy).

10.12
                    • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 20:27
                      Nie byłam nigdy w tamtych okolicach, najdalej Sobieszewo. I tam widziałam szlifowanie bursztynu z brudnych kartofelków smile, cudo.
                      Bardzo bym chciała posnuć się po plaży, gdybym mogła, pojechałabym choćby dzisiaj.
                      Zazdroszczę nadmorskim ematkom.
                      Jakbyś mogła polecić jakieś noclegi, pewnie znasz te miejscowości jak własną kieszeń smile.
                      Ale nazwy cudowne, Piaski i Jantar a ja tu mam chlapę w kolorze brudu za oknem......

20.24 poniedziałek, jakby ktoś jeszcze nie zauważył...
                      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 20:45
                        Noclegu niestety nie polecę, bo jeździmy w miejsce, gdzie przyjmują tylko samych swoich wink.

Ale jeśli masz na stanie maluchy to Jantar bezpieczniejszy - jest np. basen w ramach niepogody (w Krynicy też jest, taki bardziej wypasiony). Jak nie chcecie wiochy, ale i Krynica ze swoją bazarowością Wam nie odpowiada, to Stegna jest czymś pomiędzy Krynicą a Jantarem/Piaskami.

Ja bardzo żałuję, że młoda już na tyle duża, że nie za bardzo można jej urwać pierwszy tydzień szkoły, bo przez lata jeździliśmy właśnie w pierwszym tygodniu września - jeszcze była powakacyjna infrastruktura, ale ludzi już prawie zero. Cisza, spokój, puste plaże... (wszędzie poza Krynicą ;>wink.

A, jest i minus - woda w zatoce wprawdzie cieplejsza niż na wybrzeżu, ale też niezbyt czysta.

Sobieszewo też fajne, ale tam nie ma bursztynu big_grin.
                        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 13.12.16, 01:09
                          Ja bym najbardziej chciała wiochę, prawie bezludną, ale z dostępem do morza wink. Niedaleko może być miasteczko wariatkowo, w razie, gdyby komuś się zachciało ludzi pooglądać i straganików. To mój ideał bałtycki. A dzieci to gimbaza, istnieje szansa, że oleją bursztynobranie i wybiorą jakiś obóz.
                          A stare dwa zgredy będą snuć się po plaży i polować smile
              • zla.m Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 21:24
                Jak mokry jaskier wschodzi na bagnie...
                Jak błędny ognik przepada.

big_grin big_grin big_grin
                Tak, ucieczka przed pociągiem i trzecia część z językowi nieporozumieniami... Chyba sobie znowu poczytam.

21:24
                • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 23:11
                  ej, a jak nazywał się ten Duńczyk!

22.11
      • kkalipso Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 22:28
        Ja też, ja też fakt że na chwilkę bo tylko kilka sprawdzonych rzeczy chciałam kupić, a wpadłam tak po drodze przy okazji pierwszego spacerku z cyganeczką...Muszę dodać że niedosyt czuję nawet sekundy nie dali biednej matce wózka pchać a tak chciałamuncertain

22:27
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 16:05
      Ostatni zrobiłam 50 uszek i nieco mniej pierogów.
      Dziś robię bigos i wsadzę w słoiki (biczys jak mówi moja przyjaciółka smile)
      Światełka na oknach błyskają i sie nastrajam świątecznie smile
      16:05
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 16:21
        Usiłowałam mamę przekonać do mnożenia ale upiera się, że świeże to świeże i koniec, kropka.
        16:21
        • zla.m Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 21:25
          mid.week napisała:

> Usiłowałam mamę przekonać do mnożenia

No nie kazdy lubi matematykę, no!

21:25
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 22:18
            Ja bym chciała bigos mnożyć. Może nawet część przechowywałabym u sąsiadów. A nachętniej mnożyłabym pierogi z mięsem. Nie ma ilości zapychajacej moja rodzinę, zjedzą wagon i pytaja o dziesiątą dokładkę wink.
            22.17 gdyby ktoś mnie szukal to siedzę na kanapie, pod maskującym kocem
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 22:26
              big_grin
              Gupi smartfon!
              Mnożyć żarcie albo zamieniać jak wodę w wino! Gotujesz makaron (bo to proste) i zmieniasz w tort pawlova... A potem mnożysz ten tort z ostatniego okruszka.
              22:26
              • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 11.12.16, 22:37
                Wiesz jak bym wygladała ? Jak wielka miłość opasacza ! Kocham bezy. Szczęśliwie nie mam źródełka po drodze wink a domowe robię rzadko. To jedne z tych słodyczy, które jestem w stanie ukraść własnym dzieciom wink.

Jak Ci się jeszcze przypomni jakaś niedołująca lekturka to poproszę o namiar.
                22.37
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 07:41
                  Ja ostatnio kupiłam mamie tort bezowo-kawowy. O rajuśku jaki był dobry...

Pod dwiema kosami czyli przedśmiertne zapiski Żywotnego Mariana
                  Starsza pani wnika
                  Elling mamusin synek
                  Przypadki pani Eustaszyny
                  Hitman
                  Małe eksperymenty ze szczęściem
                  Tajemnice Luizy Bein
                  Nasz mały PRL. Pół roku w M-3 z trwałą, wąsami i maluchem
                  Cudowne życie Staśka i innych aniołów
                  Geografia szczęścia

7:41
                • zla.m Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 09:22
                  Moja znajomość magii, oparta na licznych lekturach, w tym Akademii Pana Kleksa oraz na oglądaniu "The little kingdom" z trzylatką*, pozwala stwierdzić ze takie jedzenie wyczarowane z niczego fajnie wygląda i smakuje, ale nie tuczy. I o to nam wszystkim chodzi!

09:21, podobno praca

* nie ma to jak się podeprzeć autorytetem big_grin
                  • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 09:34
                    Wreszcie poczytałam zaległości. Zaganiana jestem , praca. Do tego ciemno i mokro i sypiam , mam wrażenie więcej niż zwykle. Ale może to tylko wrażenie bo siedzę po nocach.Nie komentuję Waszych poszczególnych wpisów ale czytam ten wątek zawsze z ciekawością i przyjemnością.
                    Dziś w południe rozstrzygnie sie ważna sprawa mojej corki , kciuki mile widziane. Zarazem w zależności od rozstrzygnięcia zależy jak spędzę Święta. Jak się córce powiecdzie to będę miała takie Święta jakie sobie życzę.
                    9.34
                    • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 10:13
                      Fajnie że jest ten watek bo mogę skanalizować tu moje uczucia zamiast wdawać się w niepotrzebne bicie piany z Ematką Wszystkowiedzacą.Lubię to forum ale na moje oko poziom frustracji jest tu wyższy niż średnia krajowa.Zadalam istotne dla mnie pytanie ,po długim namyśle i połowa odpowiedzi nie na temat i złośliwych.Druga połowa mi pomogła , jest ok.
                      Mi chodzi o to że matek dorosłych córek jest na forum niewiele natomiast jest multum córek mających zaburzone układy z matkami.Ja miałam dobre układy z Mamą i pozytywne z dwójką moich dorosłych dzieci.To nie tylko moje zdanie ale ich samych i otoczenia. Natomiast na ematce jestem ciagle łajana , pouczana i traktowana jak smarkula.Mam zamiar dożyć setki i doczekać jak te wszystkowiedzące same będą miały dorosłe dzieci.
                      Ulżyło mi , dziękuje za uwagęsmile

10.13
                      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 11:34
                        Dopisałam się (chyba w temacie :p)
                        Zawsze jak widzę, że wklejane są linki do wcześniejszych watków to stwierdzam, że ematka powinna pracować w KGB big_grin

11:34
                        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 12:52
                          Napisałam komentarz do Triss ale skasowałam .Niech jej będzie że jestem wstrętna szmata żerująca na innych .A swoją droga że komuś chce sie tak śledzić czyjeś zycie , nawet netowe i wpadać ze zjadliwymi komentarzami do każdego mnie lekko ogłusza. Współczuję jej dzieciom i mężowismile Na temat oczywiscie sie nie wypowiedziała.
                          12.52
                          12.52
                          • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 12:54
                            Jak myślicie dojdziemy do 2000 wpisów do końca roku?
                            12.54
                            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 14:16
                              Z cała pewnością!

A`propos końca roku - macie plany sylwestrowe...? Ja chyba będę układała puzzle, które capnęłam pod choinkę. Tzn dostanie je młoda, ale i tak jej ukradnę big_grin

Kotlety schabowe zdecydowanie lepiej się tłucze jak już się odmrożą.

14:16
                              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 15:07
                                U mnie puzzle odpadaja ze wzgledu na koty, ale odkrylam w szafce kilka ksiazeczek sudoku i rozpracowalam jedna przez dlugi, mglisty weekend prawie w calosci. Obstawiam tez, ze wymiekne najpozniej o 23.
                                Musze sie tez wymiksowac ze wszelkich wigilii, bo nie kreci mnie przede wszystkim gotowanie na te okazje, a ponadto spozywanie alkoholu, siedzenie do pozna i tym podobne.
                                Jan.kran, ja w ogole wykluczam zadawanie jakichkolwiek "zyciowych" pytan na tym forum big_grin zreszta rzadko licze sie z cudza opinia na temat mojego zycia a przede wszystkim uznaje, ze podejmowane przeze mnie decyzje sa najlepsiejsze z najlepszych, wiec po co mi cudze rady big_grin i tak zrobie po swojemu.
                                15:07, trza bedzie isc do domu powoli.
                                Jeszcze 4 dni i swieta.
                                • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 16:14
                                  Ja i tak zrobię po swojemu ale lubię słuchać czyichś rad a poza tym ematka jest dla mnie ciągłym źródłem radości smile
                                  Ja też miałam zamiar zapytać się o Sylwestra. I prezenty.
                                  16.14
                                  • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 16:30
                                    Postanowiłam nie pić nic do sylwestra. Ostatnio spałam jak dziecko, ale uświadomiłam sobie, że codziennie się wspomagam lampką wina. Trzeba zrobić małe wakacje wątrobie.

Z prezentami jestem w trakcie kombinowania. Tata dostanie porcelanowy kubek z zaparzaczem i ksiązki. Mamie, cioci i teściowej capnęłam po mydełku babci agafii (wiem, że mydła nie wypada ale to czarne syberyjskie jest takie mega wyjątkowe, a one go nie znają i wiem, ze beda zadowolone) i muszę coś jeszcze wymyśleć, ale nie wiem co... One nie czytają niestety. Exiowi kupiłam świąteczne, śmieszne skarpeciochy, które będą opakowaniem dla wina. Dostałby książkę ale woli ebooki a jak tu dać ebooka pod choinkę...??? Cholerna elektronika. Dziecko dostanie aparat foto z torbą, puzzle, grę i ksiązkę. Kuzyn mi został i dziadek. I tutaj to tylko siąść i płakać. Jeden zapracowany z marzeniami za 5 tysi, drugi prawie ślepy wiec jeśli ksiązka to kupowana stacjonarnie bo druk musi być duży, na dietach wiec zero łakoci czy alkoholu, ubrań nie chce...

Dzwoniła dziś do mnie pani od muzyki. Czekam aż mi jedna taka dojedzie do domu i wyjaśni jak można być zagrożonym z tego przedmiotu.

16:30
                                    • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 19:22
                                      A ledwie człowieka trochę nie było, to tyle wpisów zrobiłyście, że czytać nie nadążę.I myślę, że gdyby zebrać wszystkie księżniczki, to byłybyśmy osobą idealną, KSIĘŻNICZKĄ KSIĘŻNICZEK - oczytaną, wysportowaną, doskonałą w kuchni, dowcipną i elokwentną, zaradną itp itd
                                      I jak tu nie chcieć być księżniczką?
                                      ps. Kalafiorowa- jakie 4 dni do świąt !!!!!?????? Czy aż tak wypadlam poza kalendarz???
                                      Puzzle uklada się na macie do puzzli, ułozysz sobie kawałek, zwijasz i rozwijasz do ponownego układania kiedy ci się zachce, żadne koty w to nie wlezą.
                                      Do czytających i lubiących Durella - bardzo miło się czyta "Opowieści o zwierzętach", śmieszne i odprężające bardzo.
                                      Prezentów jeszcze nie mam wszystkich i nie wiem co mam kupić.
                              • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 16:22
                                Ja w tym roku w sylwestra wskakuję w piżamkę i oglądam tv z mężem i synkiem smile
                                Nie wiem czy dotrwamy do północy smile
                                16:22
                                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 16:40
                                  Ja chyba do piżamy dołoże trochę magii. Trzeba wypędzić ten stary rok ze wszystkimi jego paskudnymi psikusami, które na nas zesłał. Kupiłam dziś paczkę białych świec w Lidlu, z pewnością się przydzadzą do czarowania. Muszę poszukać w necie jak się czaruje noworocznie, ewentualnie znowu z szałwią zaszaleję wink
                                  16:40
                              • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 20:02
                                > A`propos końca roku - macie plany sylwestrowe...?

FO-RUM! FO-RUM! FO-RUM! smile
                                31 grudnia pewnie pójdziemy do kina tak poza tym.
                      • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 16:30
                        Nie potrzebnie się przejmujesz.
                        Ja tam zawsze robię po swojemu i zbytnio nie biorę do siebie niektórych "dobrych rad".
                        Staram sie też nie zakładać wątków w których poruszam swoje problemy etc, bo i tak wiem że będzie tylko kilka sensownych odpowiedzi, a reszta to hejt lub stek bzdur.
                        Oczywiście Janie.Kranie trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie sprawy Twojej córki smile
                        16:30
        • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 12.12.16, 16:25
          Ja mam tyle roboty w te święta, że bym sie nie wyrobiła z tym wszystkim i musiałam rozplanować część pracy wcześniej. Sałatki, ciasta, ryby, mięsa na drugi dzień świąt...
          Padłabym na pysk. A że w tym roku pierwszy raz wigilia w mym domu, wiec i uszka musiałam sama zrobić... Nie zauważą że mrożone wink
          16:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka