nisar 14.09.16, 17:56 na ból gardła? Takie, żeby faktycznie poszedł się bujać? Jestem gotowa na (prawie) wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 18:08 Syrop z cebuli. Obrzydliwy Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 18:09 dobry antybiotyk. Bo jeżeli nie przechodzi po cholinexach, strepsilsach itp to zazwyczaj oznacza ostrą infekcję Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 18:18 Zero cukru, zero tluszczu, zadnych cieplych plynow/potraw. Lykac kostki lodu, plukac usta i gardlo jakims antybakteryjnym swinstwem typu Scoop albo Listerine, ewentualnie woda z sola (ja po wodzie z sola rzygam wiec dla mnie not applicable). Idea jest prosta: stworzyc jak najbardziej nieprzyjazne warunki do rozwoju i zadowolenia tego, co Ci sie w tym gardle osiedlilo. Jak temu swinstwu bedzie glodno i chlodno, to padnie. Sprawdzone na kilku pokoleniach, wciaz dziala Get better! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
pajesia Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 18:51 Po soli się rzyga jak jest zbyt stężony roztwór. Wystarczy jak roztwór będzie leciutko słonawy Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 18:19 Nie napiszę bo wytną. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 18:27 Ibuprofen 400 3xdziennie przez 4 dni i plukanie Solusnano. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 18:33 Nawilżać : połykać wiórek masła, łyżeczkę oliwy z oliwek, rozgryźć Vit a w kapsułkach. Antybiotyk tylko jeśli to bakteria./czyli wymaz trzeba zrobić. Płukać solą i jeść lody Odpowiedz Link Zgłoś
sayyida Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 18:50 Kisiel, zimna glutowata herbatka z lipy, napar z siemienia lnianego, wszelkie tymianki, podbialy i porosty islandzkie, NIE strepsilsy i inne takie. To sposoby bardziej na krtan, ale na gardło tez pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 18:59 Płukanka Glimbax z diklofenakiem. To uśmierzy ból. No i to nawilżanie, bez gorących płynów, kawy, herbaty. I do lekarza....Moze coś paskudnego, niekoniecznie wirusowego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 19:09 Reasumując: nabyć dużą ilość lodów i popijać je miksem: żubrówka, wiśniówka plus koniak? W wolnych chwilach płukać czym się da? O syropie z cebuli nie będę wspominać. Idę po lody i koniak... Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 19:39 bardzo dobry zestaw, po lodach a przed napitkami zagryzłabym jeszcze czosnkiem. A z aptecznych pomaga też tantum verde w psikaczu Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 19:42 > W wolnych chwilach płukać czym się da? Nie czym się da, ale np. wodą utlenioną. I nawilżać. Tak jak ktoś wyżej napisał, popijać oliwę, jest lepsza niż tabletki do ssania. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Macie jakieś sprawdzone patenty 14.09.16, 20:58 Zależy czemu boli. Mnie najokropniej bolał przy ropniu - i tu tylko antybiotyk. Jak tylko zaczerwienienie, bez objawów bakteryjnych to próbuj tych lodów z koniakiem I napisz co poskutkowało, może wykorzystam, mam "wrażliwe gardło". Odpowiedz Link Zgłoś