Dodaj do ulubionych

Wybitny Polak o niewybitnych kobietach

22.09.16, 07:50
...a mogą iść za ciosem i przestac płacić podatki ?

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14333000_1114442415270074_8360438656605435645_n.png?oh=b26eb4860b4edcabdfd48977b0e6ec1f&oe=5878486F
Obserwuj wątek
    • dido_dido Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 07:54
      Idiota
      • joa66 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 08:35
        Wybitny Polak może mnie nazywać jak chce, nie musi to być "Polka". Ale niech się ode mnie odp...li.
        • maadzik3 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:40
          100/100
    • ludborka Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:06
      Kim jest ten wybitny Polak, bo pierwsze słyszę? Oprócz tego, że jest po....tłuczony oczywiście?
    • cauliflowerpl Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:08
      Phi...
      A jak mowie (w kontekscie rozwazan o zyciu na emigracji), ze nie jestem patriotka, ze w mojej swiadomosci na pierwszym miejscu jestem czlowiekiem, na drugim kobieta, a dopiero na trzecim - Polka, to sie wielki raban podnosi.

Wiec od dzis bede Polka jeszcze mniej.
      Na trzecim miejscu bede sobie cyklista.
      Na czwartym moglabym bym byc wegetarianka, ale za bardzo lubie hamburgery. Na czwartym miejscu bede wiec sluzaca dwoch kotow.
      Na piatym miejscu bede ze wsi, w ktorej mieszkam.
      Na szostym moge sie przypisac do mojego miejsca pracy.
      A na siodmym - do faceta, z ktorym sie spotykam.
      Reprezentanci zadnej z powyzszych "instytucji" nigdy nie protestowali przeciwko temu, bym sie z nimi identyfikowala.
      To w d**ie mam.
      Polka nie bede w ogole, w ramach protestu. Moge co najwyzej "byc z Polski". Ale to dopiero po wsi, w ktorej place podatki. Daleko w tyle.
      I po kotach.
      I po rowerze.

Glupio tak troche, przegrac z kawalkiem aluminium, he.
      • cauliflowerpl Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:24
        Zapomnialam o ksiezniczce smile ksiezniczka jestem na miejscu pierwszym a nawet troche wczesniej!
      • joa66 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:26
        Wiec od dzis bede Polka jeszcze mniej

Czyli tak jak sobie wybitny Polak zażyczył wink Mam nadzieję, że nie jest autorytetem..
        • cauliflowerpl Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:33
          Nie mam pojecia, kim jest, ale trafil na moj zly humor i tak to sie konczy big_grin
          • joa66 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:54
            Ja staram się nie pozwalać takim gnidom, żeby wpływały na to co ja sama o sobie sądzę wink
      • kolpik124 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 11:59
        w zasadzie tak samo o sobie mówili tzw. "ludzie radzieccy" i inne lumpy granatem od pługa oderwane, zachłyśnięte wielkim światem big_grin

wklejony powyżej wpis głupi, ale twój też ci chluby nie przynosi....

auliflowerpl napisała:

> Phi...
        > A jak mowie (w kontekscie rozwazan o zyciu na emigracji), ze nie jestem patriot
        > ka, ze w mojej swiadomosci na pierwszym miejscu jestem czlowiekiem,
        • cauliflowerpl Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 12:38
          Uf, bedziesz musial z tym zyc...
          Caluski z wielkiego swiata! smile
          • taki-sobie-nick Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 21:59
            cauliflowerpl napisała:

> Uf, bedziesz musial z tym zyc...
            > Caluski z wielkiego swiata! smile

Cauli, uspokój się i zastanów, co napisałaś (mam na myśli ten długi wpis).

Ja się też na Polkę nie łapię (zresztą co to ma znaczyć: sama się obronić?), ale przesadziłaś w drugą stronę.
            • mid.week Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 23.09.16, 06:49
              Z czym przesadziła? Pytam z ciekawości bo myślę dość podobnie.
            • cauliflowerpl Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 23.09.16, 08:19
              A Ty ten wpis na serio wzięłaś? wink
              Serio jest tylko to, że na pierwszym miejscu jestem człowiekiem, na drugim kobietą, narodowość w mojej świadomości plasuje się zaś dopiero na miejscu trzecim, jako rzecz kompletnie zależna od czynników zewnętrznych, w przeciwieństwie do dwóch poprzednich (bez wnikania w założenia gender).

Cała reszta to ten, no, bełkot literacki wink Napisany dla czystej rozrywki, a chociażby tylko mojej własnej.
              I mało mnie szefowa na tym klepaniu w klawiaturę nie przyłapała!
        • mid.week Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 13:21
          Muszę poszukac mojego pługa i przejechać się choć raz w wielki świat...
          • cauliflowerpl Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 13:53
            A kunia wascka nie zapomnijcie wprzódy podkuc...
    • kawka74 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:21
      A kto to jest? Serio pytam, coś przeoczyłam?
      • milva24 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:31
        Też nie kojarzę tego pana.
        • joa66 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:32
          Stara się jak może, żeby w końcu ktoś go kojarzył big_grin
          • kawka74 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:35
            Zważywszy tempo i ilość produkowania pierdół przez tego rodzaju ludzi, może zostać dość szybko znokautowany przez konkurencję i zapomniany ;p
    • jdylag75 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:29
      Kto to? Mam nadzieje, ze nie nowy wiceminister szkolnictwa wyższego, który pół godziny temu awansował z zakładu fryzjerskiego i stał się "autorytetem"?
    • lauren6 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:34
      Pozwole sobie powtórzyć komentarz z wczoraj, z wątku o Terliku:

https://www.lovethispic.com/uploaded_images/30344-Stop-Making-Stupid-People-Famous.jpg
      • mdro Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 10:21
        O, właśnie miałam napisać, że lauren wczoraj taki ładny obrazek zalinkowała wink.

A poza tym kim jest ten pan, poza tym, że nie zna wyglądu polskiej flagi i posługuje się banderą?
        • cauliflowerpl Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 10:56
          Musi jakis marynarz big_grin
    • joa66 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:47
      Po chwili zastanowienia...Zostałam zwolniona z rodzenia dzieci Polsce. Jestem w stanie się obronić nie gorzej niż niejeden mężczyzna, jestem w stanie utrzymać nie tylko siebie, ale i innych, "przysługuję się ojczyźnie" big_grin
      • maadzik3 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 10:00
        a czułaś kiedyś taką potrzebę? Dzieci się rodzi bo się chce je mieć i kochać. Rodzenie dzieci "Polsce" tak jak to ujął ten pan niczym się nie różni od uczestniczenia w programie "urodź dziecko fuhrerowi" w którym czyste rasowo, jasnowlose i blekitnookie Niemki w specjalnych burdelach dla wybitnych SS-manow mialy zajsc w ciążę i urodzić dziecko dla "Niemiec" (w Norwegii też działały, po wojnie dzieci z takich ośrodków umieszczano w przytułkach dla upośledzonych bo wahadło odbiło na jakiś czas. Takim dzieckiem jest wokalistka ABBA ale akurat jej mama zwiała z nią do Szwecji - co nie zmienia okoliczności jej poczęcia)
        • joa66 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 10:02
          Oczywiście, że nie. Ale teraz ma oficjalną aprobatę smile

p.s. nie mama, tylko babcia z nią zwiała. Mama zmarła smile
    • cosmetic.wipes Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 09:52
      Nie kojarzę tego pana. Ktoś go w ogóle zna? I bierze jego bełkot na poważnie?
      big_grin
    • 1matka-polka Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 11:50
      Mnie zastanawia sugestia, że "nie jest w stanie się obronić". Co autor miał na myśli?
      • bi_scotti Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 13:30
        Ja mysle, ze to jest jakas (dobrze?) ukryta reklama zajec z samoobrony dla kobiet - judo, karate, kickboxing - tam na pewno bedzie ciag dalszy z dniami, godzinami i cenami zajec tongue_out Stawiam na to, ze pan jest trener albo manager jakiegos nowego gym, do ktorego chce sciagnac klientki. Keep kicking big_grin Cheers.
        https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/S/cmx-images-prod/Series/9804/9804._SX360_QL80_TTD_.jpg
      • livia.kalina Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 14:52
        No że potrzebuje fachowych obrońców, takich jak ci, prawdziwi Polacy
        https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14355691_1347536765271664_3634646175775509557_n.jpg?oh=816ddaf78cfb04560411d28579620fd3&oe=587891F6
        • 1matka-polka Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 15:32
          Jest moc big_grin
        • mid.week Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 15:39
          A HERO jaki skupiony na licu... Ma takie głębokie, przeszywajace spojrzenie człowieka, który lubi dociekać i zadawać drążące pytania typu "yyyyyy....?"
        • cauliflowerpl Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 16:08
          O matko, pomyślałam o nich w kontekście tego rodzenia dzieci (a raczej - uprzedniego ich poczynania) i prawie zwróciłam obiad. A taka pyszna lazania mi wyszła!
          • bi_scotti Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 16:18
            To jest perfect ilustracja do tego, co Mlynarski okreslil jak "czolo mysla nieskazone" - picture worth 1000 words big_grin Cheers.
            PS. Opcja prokreacji z ktorymkolwiek z takim nieskazonym jest poza jakakolwiek dyskusja! Bleeee suspicious
    • beataj1 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 13:24
      Szczerze? Nie mam specjalnej ochoty na nazywanie się polką. Nie uważam że to jakiś specjalny zaszczyt czy osiągnięcie. Owszem urodzenie na terenie Polski to jednak większy fart niż jakaś Uganda czy Afganistan ale znowu żaden cymes w porównaniu z Szwecją czy Holandią.

Zatem - spoko - mogę się nie nazywać polką. Mała strata.
      • joa66 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 13:29
        A ja jestem Polką, bo jest to prosty fakt. Nic do wstydu ani nic do dumy. Jeżeli jakiemuś świrowi to się nie podoba, to jego problem, nie mój. Wisi mi kim on jest i za kogo mnie uważa, ale łapy precz.
        • beataj1 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 13:31
          Nie no geograficznie jestem ale szczerze mówiąc jest mi to generalnie obojętne. Mało tego jak mam się określać podobnym słowem co taki półgłówek to nawet lepiej jak nie będę.
          Mogę się określać europejką czy ziemianką - wywołuje to we mnie tyle samo emocji - czyli w okolicach zera.
          • joa66 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 13:36
            podobnym słowem co taki półgłówek to nawet lepiej jak nie będę

może dlatego "oni" kradną nam język i spychają na wygodne dla nich pozycje?

Mnie też generalnie jest wszystko jedno "kim jestem" , przede wszystkim jestem człowiekiem. Ale na pewno taki dupek nie będzie mi dyktował tego kim mam być. Wara mu ode mnie.

• semihora Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 13:39
      Niech się kretyn buja.
      • czarna9610 Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 13:43
        Nie muszę się nazywać Polką - Europejka w zupełności mi wystarczy
    • snakelilith Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 15:06
      Pytanie tylko, dlaczego zrzeczenie się polskiego obywatelstwa obwarowane jest do tej pory tyloma warunkami, wymaga masę zachodu i kosztuje na dodatek całkiem niezłą sumkę? Czyli jak zwykle, wielkie słowa, bicie piany, ekskomunikacja werbalna, plakatywne odbieranie narodowości wrażym elementom, a jak przychodzi do konkretów, to faktycznie chętnym do pozbycia się polskości kłody pod nogi. Logiką ci polscy "patrioci" jakoś nie grzeszą.
      • lellapolella Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 18:45
        Siedział se chop i rozmyślał, czy woli być piękny czy mądry i widać stracił nadzieję, więc wysmażył taki tekst - może się jakaś poczuje na tyle winna, by go użyć do prokreacji?
    • anorektycznazdzira Re: Wybitny Polak o niewybitnych kobietach 22.09.16, 22:36
      Jakaś mu ostatnio nie dała, to mesydż do niej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka