alfa36 29.09.16, 12:44 Potrzebuję przepis na nieskomplikowany biszkopt i równie nieskomplikowaną masę. Pomóżcie, proszę.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magata.d Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 12:52 wejdź na stronę moje wypieki.com. Biszkopt rzucany zawsze wychodzi, a krem ze śmietany i mascarpone to prościzna. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 13:11 Właśnie wydrukowałam ten rzucany. Tylko jak to rzucić? Takie gorące, na podłogę? Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 13:17 tak Trzymasz tortownicę 10-20 cm nad stołem czy podłogą i upuszczasz. Nie, nie rzucasz jak śnieżkami Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 13:22 ja tez polecam ten biszkopt rzucany. Na podlodze rozkladam recznik i na recznik upuszczam tortownice z biszkoptem. W tym rzucaniu jest metoda, czy dziala to nie wiem, bo zawsze rzucam i zawsze mi wychodzi swietny biszkopt. Krem z bitej smietany i mascarpone tez robie - prosty i zawsze smaczny, dokladam jakies owoce. Przejrzyj na tym blogu przepisy tortowe, robilam kilka z nich i byly bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 15:00 Potwierdzam - biszkopt genueński jest the best. ja do tego robię masę z tortu rafaello (czasochłonna), albo w wersji szynkiej mascarpone zmieszane z nutellą. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 22:05 Macarpone zmieszane z białą czekoladą też jest fajne, jak krem z rafaello. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 13:20 Ubij śmietanę z cukrem pudrem, ubij mascarpone i potem połącz razem. Posmaruj blaty ciasta konfiturą, albo poukładaj owoce, potem na to krem. Udekoruj dowolnie. Super jest też krem mascarpone z nutellą lub mascarpone z białą czekoladą lub biała czekolada z mlekiem skondensowanym słodzonym. Poczytaj tego bloga. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 13:22 Ja polecam tort ananasowy czy gruszkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 13:23 Nie mascarpone z białą czekoladą tylko śmietana kremówka z biała czekoladą. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 16:54 Mascarpone z białą czekoladą robiłam jako polewę dwa tygodnie temu, wyszła przepyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 13:32 I świetny jest krem kawowy (chyba w torcie bezowym na moich wypiekach jest przepis), zawsze wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 21:17 Zrobiłam ten rzucany. Mam wrażenie, ze delikatnie opadł. Czekam z niecierpliwością, aż wystygnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikk25 Re: Tort- przepis, proszęęę... 29.09.16, 23:10 Można masę zrobić ze śmietany 18% bez ubijania, dosłodzić tylko, dodać owoce i koniec całej roboty. Ma tylko postać w temperaturze pokojowej i biszkopt zrobi się wilgotny, to przepis na tort trusk. w Moich Wypiekach- pyszny i nie jest tłusty. Odpowiedz Link Zgłoś