Dodaj do ulubionych

co za buc!

10.10.16, 22:16
"Tragedia była czymś, co każdy myślący człowiek połączy z tragedią katyńską".
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20818795,ci-ktorzy-ukrywali-prawde-sa-znow-aktywni-prezes-pis-juz.html#MTstream
Ten człowiek jest chory, naprawdę chory psychicznie. Jak można porównywać los zwykłych ludzi, którzy walczyli w kampanii wrześniowej, dostali się do niewoli sowieckiej, a potem zostali zamordowani z WYPADKIEM LOTNICZYM W CZASIE POKOJU?
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: co za buc! 10.10.16, 22:23
      Najgorsze, że są tacy, co mu wierzą i nie widzą do czego jego rządy zmierzają... To jest przerażające, że jego szaleństwo podziela tylu ludzi sad
      • paloma_blauwinder Re: co za buc! 10.10.16, 22:44
        Jest też dużo ludzi, którzy mają wszystko gdzieś - oprócz rzeczy dotykających ich bezpośrednio. To też jest w sumie przerażające.
        • la_mujer75 Re: co za buc! 10.10.16, 22:55
          O, tak !
        • mama.nygusa Re: co za buc! 11.10.16, 09:28
          Ale co cie dziwi, w wiekszosci sprawach jest tak-nie dotyczy bezposrednio mnie to mam to gdzies i nie udawaj, ze tak nie jest.Tak jest w kazdej dziedzinie zycia.
          Co do slow(jesli to prawda)że "tragedia była czymś, co każdy myślący człowiek połączy z tragedią katyńską. I to niezależnie od tego, jakie były jej przyczyny".
          To jest to chore.Co maja powiedziec rodziny tych ktorzy zgineli w samolocie zestrzelonym nad Ukraina przez ruskich.
          • paszczakowna1 Re: co za buc! 11.10.16, 13:58
            Chore jest też to, ze nie ma już "zbrodni katyńskiej" tylko 'tragedia katyńska". Ot, wymordowanie dziesiątków tysiecy polskich oficerów to to samo co wypadek śmiertelny.

A że prawda, mozesz sprawdzić.
    • gama2003 Re: co za buc! 10.10.16, 22:28
      Myślę, że doczekamy chwili, kiedy temu człowiekowi puszczą hamulce. Publicznie.
      Ale tak, że będzie na pierwszych stronach gazet całego świata.
      • gama2003 Re: co za buc! 10.10.16, 22:29
        Gdyby nie katastrofa, byłby obecnie politycznie nikim.....
      • paloma_blauwinder Re: co za buc! 11.10.16, 11:46
        Myślę, że to nie nastąpi. On ma niesamowitą samokontrolę, wszystkie nielegalne czynności jak dotąd wykonały za niego marionetki. Nigdy też nie wypowiada słów, za które można pociągnąć do odpowiedzialności.
    • morekac Re: co za buc! 10.10.16, 22:50
      A powiedział, kiedy sprowadzą wrak Tu? Czy też może moje pytanie jest już starszliwym fo pa?
      • paszczakowna1 Re: co za buc! 10.10.16, 22:58
        Jest fopem. Podobnie jak zapytanie, co z tymi wybuchami w powietrzu, które podobno takie 100% pewne były. I generalnie wszelkie pytania o konkrety.
      • olinka20 Re: co za buc! 11.10.16, 09:14
        Sasin powiedział przed chwilą w Polsat news o wraku i jego braku.
        Ze to wina umow podpisanych przez poprzedni rząd PO i PSL i oni nic nie mogą zrobic....
        • szarsz Re: co za buc! 11.10.16, 09:22
          ...ygh. Rok minął, a ci wciąż to samo. Ciekawe, kiedy najtwardsi się zorientują, że coś nie gra?
          • paloma_blauwinder Re: co za buc! 11.10.16, 11:31
            Znam kilkoro "najtwardszych". Coś drgnęło, bo od tygodnia mnie unikają. Ale myślę, że nie wiąże się to ze spadkiem poparcia dla Jarosława. Dla tych sfrustrowanych ludzi nie ma niestety innej oferty politycznejsad
            • szarsz Re: co za buc! 11.10.16, 12:34
              Inna - będzie tak naprawdę taka sama sad
    • paszczakowna1 Re: co za buc! 10.10.16, 22:56
      On jest taki wariat, który dobrze wie, gdze stoją konfitury, jak to się mówi. Wykorzystuje to, że człowiekowi w rzekomej żałobie po bracie trudno powiedzieć "facet, chrzanisz głupoty".

Swoją drogą "76. marszów poświęciliśmy na dochodzenie do prawdy"? Przyczyny katastrofy samolotowej wyjaśnia się łażąc po deptaku?
      • paloma_blauwinder Re: co za buc! 10.10.16, 23:05
        W
        > ykorzystuje to, że człowiekowi w rzekomej żałobie po bracie trudno powiedzieć "
        > facet, chrzanisz głupoty".
        Mnie by to przyszło bez najmniejszego trudu, tylko w mniej oględnych słowach. Mój dziadek przeżył łagry. Przeraża mnie taki publiczny wyraz amnezji na temat tego, czym były i czym był Katyń (oraz Miednoje i Charków).
    • anika772 Re: co za buc! 11.10.16, 09:24
      Obłąkany człowieksad
      • 1elka26 Re: co za buc! 11.10.16, 11:05
        anika772 napisała:

> Obłąkany człowieksad

A to jest już obrzydliwe.
        • zlotarybka_1 Re: co za buc! 11.10.16, 11:50
          oblakany to zaledwie eufemizm tego, co nalezaloby w koncu glosno powiedziec o tam czlowieku.
        • iwles Re: co za buc! 11.10.16, 11:59
          1elka26 napisał(a):

> anika772 napisała:
          >
          > > Obłąkany człowieksad
          >
          > A to jest już obrzydliwe.

Jeżeli przez 6,5 roku nie przeżył jeszcze żaloby, to tak, jak najbardziej jest obłąkany i takie zachowania należy leczyć !
    • ichi51e Re: co za buc! 11.10.16, 09:44
      Takie gadanie jest Putinowi i Rosji bardzo na reke. Tragedia katynska? Zamach? Przeciez to wszystko bzdura nic nie bylo. Tak sie historie tuszuje wlasnie. Majsterszyk
      • ichi51e Re: co za buc! 11.10.16, 09:45
        Majstersztyk*
      • paloma_blauwinder Re: co za buc! 11.10.16, 11:10
        Gdyby ktoś mi w czasie kampanii wyborczej powiedział, że pisowska obiecywana "polityka historyczna" przybierze postać zafałszowywania i relatywizowania bolesnych, ale niekontrowersyjnych wydarzeń z naszej historii to bym sama wtedy powiedziała, że to jednak "straszenie PIS-em". Bo co innego fałszować Jedwabne itp. - to można jeszcze zrozumieć u osób pewnego pokroju. Ale poznański Czerwiec czy Katyń? Nie mieści mi się w głowie.
    • nathasha Re: co za buc! 11.10.16, 09:45
      ja tez wlasciwie, choc jak do mnie cos jednak dotrze to okropnie mnie zadziwia jak mozna nisko upasc, jak z Trumpem - poprzeczka nie moze byc juz nizej a jednak za kazdym razem jest.
      • 1elka26 Re: co za buc! 11.10.16, 11:04
        Można upaść jeszcze niżej. Chodząc na manifestacje i krzycząc o braku demokracji w Polsce. W dodatku akceptując na czele ruchu obrony demokracji - wróóóććć - obrony stołków - czlowieka o wyjątkowo "krystalicznej" reputacji.
        Takiego dna nic i nikt nie jest w stanie przebić.
        • paloma_blauwinder Re: co za buc! 11.10.16, 11:29
          Chodzenie na demonstracje jest wyrazem większego upadku niż deprecjonowanie i relatywizowanie cierpienia niewinnych ludzi, którzy zostali zamordowani przez Sowietów?
          Zaraz posłuchamy, jaką straszną represją było zdradzieckie nieinternowanie Wodza w stanie wojennym.
        • zlotarybka_1 Re: co za buc! 11.10.16, 11:49
          elka, dawaj jakis mem! co tak slabo dzisiaj?
          • 1elka26 Re: co za buc! 11.10.16, 14:10
            zlotarybka_1 napisała:

> elka, dawaj jakis mem! co tak slabo dzisiaj?

Zgodnie z życzeniem.
            Ciekawe - można upaść niżej niż "totalna opozycja" z przystawkami?

https://www.img.f4a.eu/images/229489KOD15.jpg
            • zlotarybka_1 Re: co za buc! 11.10.16, 14:22
              1elka26 napisał(a):
              > Ciekawe - można upaść niżej niż "totalna opozycja" z przystawkami?
              >
              Ciekawe jest to, ze kazym wklejonym memem udawawdniasz, ze zawsze mozna upasc nizej. Czlowiek mysli, ze dzisiejszy mem elki to dno, a tu nastepnego dnia elka wrzuca dno dna - i tak w kolko.
        • paszczakowna1 Re: co za buc! 11.10.16, 13:49
          Niunia, a dzisiaj jesteś za ustawą antyaborcyjna czy przeciw? Czy w TVP nie powiedzieli, to nie wiesz?
          • 1elka26 Re: co za buc! 11.10.16, 14:18
            paszczakowna1 napisała:

> Niunia, a dzisiaj jesteś za ustawą antyaborcyjna czy przeciw? Czy w TVP nie pow
            > iedzieli, to nie wiesz?

Problem macie? Afera z TK kończy się, nawet namiot zwijacie, i szukacie nowego paliwa politycznego?
            Już witaliście się z gąską, a tutaj - zonk:

https://www.img.f4a.eu/images/601089KOD16.png
          • paloma_blauwinder Re: co za buc! 11.10.16, 16:29
            PIS-owiec i konkretne poglądy? Raczysz żartować. PIS robi dobrze, peło robiła źle, jadła ośmiorniczki i zrobiła kamieni kupę. Reszta to niezrozumiałe detale, w które nie warto się zagłębiać.
        • iwles Re: co za buc! 11.10.16, 13:57
          1elka26 napisał(a):

> Można upaść jeszcze niżej. Chodząc na manifestacje i krzycząc o braku demokracji w Polsce.

tiaaaa, bo za czasów rządów PO strasz przyboczna Pisu, czyli ZZ Solidarność z P. Dudą na czele, nigdy ale to nigdy nie organizowały manifestacji.
          I nigdy manifestującym nie płacili za manifestację po 50 zł jako zwrot delegacji big_grin
    • fiu-bzdziu2010 Re: co za buc! 11.10.16, 13:57
      nowy test na badanie inteligencji Polaków, to Smoleńsk=Katyń

biedne dzieciaki w szkole, jak inaczej powiedzą to głąby i tyle i pała w zeszycie,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka