Dodaj do ulubionych

Zażółć gęślą jaźń

16.10.16, 14:26
Znalazłam dziś sprzątając kartkę papieru. Na górze zdanie "zażółć gęślą jaźń" a poniżej kilkanaście podpisów mojego męża. No i patrzę w tą kartkę i zastanawiam się najpierw: wyrzucić, zostawić? Potem chwilkę myślę ale o co chodzi. Jaka jaźń i po kiego ktoś trenował podpisy ślubnego. Chyba nie dzieci? W końcu jednak odkładam kartkę na bok. O sprawie zapominam. Wstaje mąż i patrzę a on siada do stołu i pisze to "zażółć gęślą jaźń" i dalej te swoje podpisy. Patrzę odrobinę zdziwiona a mąż na to, że rozpisuje tylko wkład od długopisu big_grin Ematka by pewnie zajarzyła od razu o chodzi, prawda?
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 15:06
      smile
    • amarantha Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 15:25
      Informatyk? Sprawdza, czy jego nowa ręczna czcionka ma polskie znaki? big_grin
      • kropkacom Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 15:31
        IT, ale on naprawdę rozpisywał długopis. big_grin
        • bi_scotti Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 18:06
          Ja zawsze rysuje klucze wiolinowe gdy rozpisuje dlugopis, wszystkie marginesy roznych gazet czy innych kawalkow papieru na stole, papierow w biurze maja rzedy moich kluczy wiolinowych a muzykiem zdecydowanie nie jestem smile
          https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/f1/0e/be/f10ebe45e3ccdad5d542007b9ae718c8.jpg
          • cauliflowerpl Re: Zażółć gęślą jaźń 17.10.16, 10:55
            Ja kiedys rysowalam d*pe.
            Elita kulturalna to ja nie jestem...
    • taki-sobie-nick Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 19:53
      To zdanie zawierające wszystkie litery polskiego alfabetu mające znaki diakrytyczne.

Już myślałam, że będzie konkurs na inne zdanie tego typu.
    • malwa51 Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 21:50
      Ja tez rozpisujac czy tez testujac nowy dlugopis pisze zdania "z kosmosu" tudziez autografuje kazdy czyst kawalek kartki. Totez w zupelnosci rozumiem twojego meza big_grin
    • fornitta69 Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 21:54
      W zyciu bym na to nie wpadla. Wszystkie znane mi osoby rozpisuja dlugopisy "zygzakujac". Wiec bym zglupiala na pewno wink
    • satoja Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 23:12
      już miałam radzić "rzuć go" "wystaw walizki" "ma kochankę" ale jeśli sam się przyznał że to długopis..
    • mamusia1999 Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 23:23
      aaaaa....to takie itlerowskie lorem ipsum. no proszę, nawet w niedzielny wieczór się czegoś nowego dowiedziałam.
    • dziennik-niecodziennik Re: Zażółć gęślą jaźń 16.10.16, 23:37
      Skojarzylo mi się z 'Klinem' Chmielewskiej big_grin
      Brząścić, wiątek, mątla! Krztąc!!... big_grin
      • gama2003 Re: Zażółć gęślą jaźń 17.10.16, 00:53
        A ja się wczoraj dowiedziałam co to jest gęźwa, pasuje mi uroczo na inwektywę.
        • bi_scotti Re: Zażółć gęślą jaźń 17.10.16, 01:16
          Well, zawsze mozna rozpisujac dlugopis badz nawet rozpisujac sie wrocic do ZRODLA: Daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj!
          big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka