tereska.z.bombaju 18.10.16, 19:44 Spotkała się któraś z was z tym stanem? Jakie były objawy? Rzecz dotyczy bliskiej mi osoby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: delirium 18.10.16, 21:02 Dawno, dawno temu wynajmowaliśmy mieszkanie. Jedyny sąsiad okazał się alkoholikiem. To był samotny facet, toteż gdy dopadło go delirium przybiegł do nas w środku nocy, bo bał się zostać sam. Miał omamy, był przekonany, że u niego jest rodzina (wszyscy już nie żyli). Nie mógł się położyć, bo bracia spali w jego łóżku, przy stole też ktoś siedział... Mój mąż w końcu poszedł z nim, żeby mu udowodnić, że to nieprawda, położył gościa spać i siedział z nim do rana. Spokojnie tam nie było, facet był przerażony, wciąż twierdził, że coś się rusza, ktoś chodzi po kuchni albo zabiera mu poduszkę spod głowy. Podobno był bardzo przekonujący, mąż mówił, że jeszcze parę godzin i sam by przy nim oszalał. Po dwóch dniach sąsiad przyszedł, podziękował, stwierdził, że nie wie, co mu odbiło i w ogóle połowy nie pamiętał. Mieszkaliśmy tam krótko, załapaliśmy się tylko na ten jeden epizod. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: delirium 18.10.16, 21:40 Dzięki. Mój ojciec jest w szpitalu, prawdopodobnie ma delirium po nagłym odstawieniu leków psychiatrycznych. Do objawów, które opisujesz doszła agresja, pobudzenie i splątanie. Odpowiedz Link Zgłoś