Dodaj do ulubionych

PO z Lechem Wałęsą

25.10.16, 09:33
Ale fajnie smile
Ale też jakoś tak śmiesznie.
Takie wytoczenie ciężkiego działa.
Obserwuj wątek
    • ola_dom Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 09:39
      gogologog napisał:

> Jedno i drugie na smietnik historii.

gogologogu, a cóż się stało, że znowu wróciłeś do pracy - jakiś kryzys przewidujecie i trzeba wzmocnić szeregi? Czyżby?
      • szarsz Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 09:44
        Reformy się sypią, szkatuła pusta, a tu wiek emerytalny, służba zdrowia, gimnazja. I jeszcze te wredne baby nie chcą spuscic głów...
        • anilka Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 09:47
          Nie zapominaj o pomysłowym Antonim
          • anetapzn Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 10:08
            anilka napisała:

> Nie zapominaj o pomysłowym Antonim

Który nawet prezesa ma w odwłoku, o po prezydenta nie wspominając big_grin
            • szarsz Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 10:14
              No właśnie, i jeszcze się o dowody na zamach niektórzy zaczynają upominać.
      • anilka Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 09:46
        Jaki kryzys??? przewidujesz, że nieomylnej partii coś się nie powiedzie? To na pewno nie ich wina.
        Swoją drogą masz rację, w ostatnich dniach wielkie natężenie troli wszedzie, coś musi być na rzeczy, to taki wskaźnik. Czekajmy cierpliwie.
        • ola_dom Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 09:55
          anilka napisała:

> Jaki kryzys??? przewidujesz, że nieomylnej partii coś się nie powiedzie?

Ależ skąd!
          Dlatego tak mnie zdziwił powrót gogologo na nasze forum. No chyba, że tak nas polubił....;>

> Swoją drogą masz rację, w ostatnich dniach wielkie natężenie troli wszedzie, coś musi być
          > na rzeczy, to taki wskaźnik.

Z miesiąc-dwa temu zauważyłam coś przedziwnego - wszystkie zahaczające o politykę artykuły na GW były - gęsto i szeroko - komentowane w jeden sposób, na jedno kopyto, oczywiście z różnych nicków. Nigdy przedtem nie widziałam czegoś podobnego, zawsze jakiś troll się trafił, ale teraz komentują same trolle. Tylko i wyłącznie, po prostu zalały komentarzami GW.
          No bo siakoś nie wierzę, że nagle rzesze prawicowców zainteresowały się lewicującą gazetą i zaczęły ją czytać z własnej woli big_grin

Więc wiedz, że coś się dzieje.....
          • anilka Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 09:58
            Czytam różne portale i wszędzie zalew takich komentarzy, od tygodnia gdzieś. Nagle. Wypłata była chyba
          • szarsz Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 10:02
            A wiesz, że to działa w dwie strony? Chociaż natężenie inne i poziom znacznie wyższy.
            Wejdź sobie na frondzię smile
    • anika772 Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 10:02
      To zły pomysł i nie przyniesie oczekiwanych skutków, czyli zwiększenia poparcia dla PO.
      • szarsz Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 10:07
        PO nie ma dobrych pomysłów, a zgoda na to, aby Schetyna został szefem tylko przyspieszyła lot koszący w dół sad
        • anika772 Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 15:04
          No niestety, masz rację. Myślę że podzielą los Unii Wolności i odejdą w niebyt.
    • amarili Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 10:15
      cenię Lecha Wałęsę za wiele rzeczy, za historię i Solidarność, ale jego czas juz minął. PO sięgając po LW juz jest chyba w skrajnej desperacji. czyli rację miał Niesiołowski - kłócą się między sobą i rozgrywają gierki wewnątrz, zamiast skupić się na byciu dobrą opozycją. to jest wielki błąd.
    • kokoryczko Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 11:55
      ten pan miał już swoje 5 min. Odgrzewany kotlet nie jest dobry ani zdrowy.
      • krejzimama Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 14:44
        Ten Pan nie miał 5 minut. On ma neizachiwane miejsce historii Polski, Europy, świata.
    • fornitta69 Re: PO z Lechem Wałęsą 25.10.16, 15:06
      O nie. Szkoda Walesy. Nic dobrego z tego nie wyniknie.
    • fionka884 Re: PO z Lechem Wałęsą 26.10.16, 10:20
      dziś znalazłam w necie rozkoszny komentarz na ten temat:
      "Song o patronie KOD-u
      (na melodię Ody do radości)

Kto czerwieni się i sapie,
      Gdy UB-eków chroni krąg?
      Kto ma Matkę Boską w klapie?…
      On przewodzi, o Nim song!

Jego wypijemy zdrówko!
      Wszystko jedno, czy przez płot
      Skoczył, czy też motorówką
      Przybył – Bolek to NASZ kmiot!

Szczęście miał do Toto-Lotka
      Niebywałe, że ho, ho!
      A więc szczęście i nas spotka,
      Kiedy obronimy Go…

Obronimy demokrację,
      Choć wyborów wynik… hymmm…
      „Duda precz!” – Ma Bolek rację
      (I kiejkuty stare z Nim).

Kto ma Matkę Boską w klapie,
      A potwarzą Jego twarz?
      To elektryk niskich napieć.
      To po prostu Bolek NASZ!…"
      • fornitta69 Re: PO z Lechem Wałęsą 26.10.16, 10:24
        Dno dna. Spadaj trollu!
        • 1elka26 Re: PO z Lechem Wałęsą 26.10.16, 11:24
          Szukasz dna? Masz przykład. Oto laureat Pokojowej Nagrody Nobla wygraża Radiu Maryja:

"Na pytanie dziennikarza TV Trwam o powody tej współpracy („Czym przekonał pana przewodniczący?”) Lech Wałęsa odpowiedział:

Tym, że Toruń za dużo ma do powiedzenia. Szkoda słów. Ich nie nauczy… Młotkiem trzeba by, to może by nauczył ich porządku

—stwierdził były prezydent."

Młotkiem, wyskakujcie z okien, dajcie mi władzę - oto wypowiedzi będące doskonałą ilustracją zjawiska tak pięknie opisanego przez Norwida:
          "Ideał sięgnął bruku".
          • fornitta69 Re: PO z Lechem Wałęsą 26.10.16, 11:43
            Slabo-gdybys sie postarala znalazlabys duzo bardziej kontrowersyjne wypowiedzi Walesy. Czlowiek,ktory walczy z wlasna legenda i wygrywa wink Co nie zmienia faktu,ze Polska (a wiec i ja i ty) zawdziecza ma BARDZO DUZO- i dlatego nalezaloby sie troche szacunku. Ale jak ktos nie zna historii wlasnego kraju albo/i wierzy w spiskowe teorie dziejow... Szkoda komentowac,nie wiem po co to robie.
            • jan.kran Re: PO z Lechem Wałęsą 26.10.16, 11:49
              Elka Jedynka nie mów że Wałęsa był Twoim ideałem smile A swoją drogą są tacy politycy w kraju którzy nie maja czego sięgać bo ich poziom zaczyna sie od bruku.Chyba że jak spadną to pukają od spodu.
              • pani07 Re: PO z Lechem Wałęsą 26.10.16, 12:08
                To wytoczone "ciężkie działo" w wyborach prezydenckich w 2000 roku otrzymało trochę ponad 1% big_grin big_grin Strzał w kolano ze strony PO.
                • pani07 Re: PO z Lechem Wałęsą 26.10.16, 12:25
                  Słowa prof.Bugaja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka