26.10.16, 13:58
Wander...właśnie doczytałam, że ma 73 lata. Byłam pewna, że dobiega 90-tki (patrząc na twarz, nie zagłębiałam się w jej biografię). Co tu się stało? Moja babcia, która zmarła na raka w tym wieku i była typową, siwą babunią miała gładszą, jędrniejszą i ładniejszą twarz. Myślicie, że to efekt jakichś nieudanych zabiegów, za dużo chemii na twarzy w latach świetności, czy co u licha? Biedna kobieta, to musi być dla niej ciężkie.
https://www.flesik.com/wp-content/uploads/2016/03/wander1ab.jpg
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Bogumiła 26.10.16, 14:04
      rozpaczliwie goniła uciekającą młodośc i zapewne całe życie paliła
    • wuika Re: Bogumiła 26.10.16, 14:04
      Ta kobieta ma ponad 70 lat. Naprawdę, nie musi być gładziutką staruszką, żeby miała prawo wyglądać na swój wiek suspicious Niektóre 50 wyglądają na 40, niektóre 30 na 40, biologii i pewnych predyspozycji nie przeskoczysz.
      • sanrio Re: Bogumiła 26.10.16, 14:11
        ale kochana, ja wczoraj w gabinecie lekarskim rozmawiałam z babką chorą na tarczycę i cukrzycę lat 70 (żadna tam gwiazda, zwykła siwa pani) - uwierz mi, p. Wander wygląda duuuuuużo starzej niż wskazuje jej wiek
        • wuika Re: Bogumiła 26.10.16, 14:14
          Ale nie znasz żadnej 30-tki, która wygląda starzej? Dużo palenia, brak aktualnej spinki, żeby wyglądać łał zawsze i wszędzie, pechowe geny i masz babkę w jednak dosyć poważnym wieku, która wygląda na swój wiek lub ciutek więcej suspicious To nie zbrodnia big_grin
          • panterarei Re: Bogumiła 26.10.16, 14:38
            Ciutek więcej? Ona wygląda na 20 więcej, a nie ciutek
            • wuika Re: Bogumiła 26.10.16, 14:39
              Ja się nie znam. Nie czepiam się natomiast tego, że stary człowiek wygląda jak stary człowiek smile
        • kanga_roo Re: Bogumiła 26.10.16, 14:21
          myślę, że jakbyś dowolną kobietę koło siedemdziesiątki potraktowała ciężkim podkładem oraz pudrem opalizującym, a potem zrobiła lekko nieudolny makijaż, wyglądałaby podobnie. to jest logiczne.
          gdyby taką twarz lekko, matowo przypudrować, użyć cieni sypkich, i nie w kolorach papuzich tylko cielistych, kredki do oczu i tuszu do rzęs w szarości/brązie a nie czarnego, pomadki w odcieniu bardziej naturalnym, efekt byłby o niebo lepszy. zobacz sobie, jak się maluje (lub jest malowana) Beata Tyszkiewicz. matowo i z umiarem. druga sprawa to jakość zdjęcia i obróbka.
          • kanga_roo Re: Bogumiła 26.10.16, 14:23
            właśnie patrzę - do tego, co pisałam powyżej, dochodzi błysk flesza, z bliska. fatalne zdjęcie.
          • mozambique Re: Bogumiła 26.10.16, 14:27
            Beata TYszkiewicz ma pzrede wszystkim fatalne zęby ( tez przez palenie) i wyjątkowa niedobraną pomadkę w TzG, zawsze mam nadzieję ze w koncu ktos jej usta zrobi w żywym naturlanym odcieniu różu albo nawet w korlaowej czerwieni ale nie - za kazdym razem ten dziwny trupio-bordowy odcień, to chyab najmodniejszy w tym sezonie odcień Burżua smile ale nie dla niej na litość boską
            • lilly_about Re: Bogumiła 26.10.16, 14:30
              No! Ona w tym kolorze pomadki od wieków sie pokazuje, fatalny wybór.
            • kanga_roo Re: Bogumiła 26.10.16, 14:31
              przy fatalnych zębach tym bardziej pomadka powinna być stonowana
              • mozambique Re: Bogumiła 26.10.16, 14:59
                moze ktoś jej powiedział ze pomadki o lekko fioletowym odcieniu optycznie "rozjaśniają " zęby o 1-2 tony smile
                ale nie zęby o kolorze pestek słonecznika !!
      • fifiriffi Re: Bogumiła 27.10.16, 14:17
        tu chyba nie chodzi o zmarszki u 70latki big_grin

wuika napisała:

> Ta kobieta ma ponad 70 lat. Naprawdę, nie musi być gładziutką staruszką, żeby m
        > iała prawo wyglądać na swój wiek suspicious Niektóre 50 wyglądają na 40, niektóre 3
        > 0 na 40, biologii i pewnych predyspozycji nie przeskoczysz.
        >
    • kropkacom Re: Bogumiła 26.10.16, 14:13
      Nie mogłaś dać jeszcze większej fotki? big_grin
      • sanrio Re: Bogumiła 26.10.16, 14:53
        mogłam
    • spanish_fly Re: Bogumiła 26.10.16, 14:22
      Pewnie zawsze lubiła się opalać.
    • lilly_about Re: Bogumiła 26.10.16, 14:23
      Przede wszystkim to ta pani ma karykaturalny makijaż.
      • kanga_roo Re: Bogumiła 26.10.16, 14:29
        obstawiam, że maluje się sama, i ma problemy ze wzrokiem oraz sprawnością manualną. dlatego makijaż wygląda, jak wygląda. szkoda, nie mogłaby jej jakaś znajoma polecić zdolnej, młodej makijażystki telewizyjnej na wielkie wyjścia?
      • mozambique Re: Bogumiła 26.10.16, 14:30
        a jakis czas temu zrobiła sobei chyab jakis nieudany lifting , bo jej sie dolna czesc twarzy rojechała na boki
        cos jak u Racewicz ( śmieszny ) lub u Jandy ( bardzo udany)
        • lilly_about Re: Bogumiła 26.10.16, 14:31
          Własnie zastanawiałam się patrząc na zdjęcie co ona ma nie tak z dolną częścią twarzy.
          • kanga_roo Re: Bogumiła 26.10.16, 14:33
            może i lifting, ale na pewno ma źle umalowane usta. stąd myślę, że robi to sama, i smaruje pomadką dookoła, niestety.
            • lilly_about Re: Bogumiła 26.10.16, 14:35
              Usta to chyba najmniejsze zło. Ma świecący podkład i cienie.
              • kanga_roo Re: Bogumiła 26.10.16, 14:38
                tutaj tak. ale na innych zdjęciach ma usta od ucha do ucha, bo objeżdża je grubo krwistoczerwoną pomadką. przez to proporcje twarzy idą się kochać, bo oczka też maluje równiutko dookoła. ech, aż by się poprawiło...
              • black_magic_women Re: Bogumiła 26.10.16, 20:11
                lilly_about napisała:

Ma świecący podkład i cienie.

W latach 90 czytałam z nią wywiad w którym mówiła, ze zawsze używała niebieskich cieni i nigdy nie matowiła się pudrem. Teraz mamy nowe stulecie,a rutyna makijażowa ta sama wink
                >
                • lilly_about Re: Bogumiła 27.10.16, 08:03
                  Chyba tak. Słusznie ktoś wyżej zauważył, że ona nie ma dobrego doradcy w tym zakresie.
      • magata.d Re: Bogumiła 26.10.16, 14:30
        Tak, ona ma przede wszystkim, zły makijaż, fryzurę i źle zrobione zdjęcie.
        • beataj1 Re: Bogumiła 26.10.16, 14:40
          To po pierwsze. Po drugie są różnice indywidualne pomiędzy szybkością a sposobem starzenia.
          Sama dbam o siebie umiarkowanie i mam zauważalnie mniej zmarszczek od koleżanki która jest ode mnie starsza o 2 miesiące. Za to ona ma lepszy owal twarzy (bo ja mam chomiki) i jędrniejsze cycki.
          I myślę że tak już będzie - ja mam taką twarz że będzie na mniej mnie widać zmarszczek ale ona będzie miała wyrazistsze rysy twarzy. A wiek ten sam. Obie nie palimy (no ona trochę popalała).
        • mozambique Re: Bogumiła 26.10.16, 15:02
          na szczęście od dawna zakrywa szyję
    • redheadfreaq Re: Bogumiła 26.10.16, 15:08
      Nasze mózgi lubią "wygładzać" naszych bliskich, więc obawiam się, że z twarzą Twojej babci bynajmniej nie było tak wspaniale smile Ostatnio robiłam zdjęcia mojej ponad 60-letniej mamie. Dopiero podczas obróbki dotarło do mnie, kiedy jak na dłoni miałam każdą zmarszczkę, dotarło do mnie, że moja mama jest już w wieku "babcinym".

U p. Bogumiły na nieprzyjemny efekt nałożył się a) nieudany makijaż b) ewidentnie wypełnione policzki, kontrastujące ze zmarszczkami np. na szyi c) ostre światło flesza. Fotografia, niestety, nie zna litości.
    • zosia_1 Re: Bogumiła 26.10.16, 16:08
      Dyskusję nt urody, uważam za kompletny brak klasy. Jak można postrzegać kogokolwiek przez pryzmat urody i rozmawiać w kategorii ładny/brzydki, czy też jaka ona stara?? Proszę o wyjaśnienie
      • bi_scotti Re: Bogumiła 26.10.16, 16:21
        Na tak zrobionym zdjeciu z interrogation light prosto w twarz to niezaleznie od wieku wyglada sie horrendalnie, zeby nie powiedziec horrorystycznie wink Na miejscu Bogumily pozwalbym fotografa i tego, kto opublikowal zdjecie o odszkodowanie za straty moralne big_grin Cheers.
      • sanrio Re: Bogumiła 26.10.16, 21:19
        ja proszę o wyjaśnienie jak można mieć taki kij w tyłku
        • sumire Re: Bogumiła 27.10.16, 08:18
          To nie jest kij w tyłku. To się nazywa takt. Rzadkie w obecnych czasach, ale niektórzy nadal mają.
        • zosia_1 Re: Bogumiła 27.10.16, 11:49
          A proszę Cię uprzejmie, najlepiej poprzez przykład: zapodaj tu , proszę swoje zdjęcie takiej samej wielkości jak dałaś zdjęcie Bogumiły, opisz co robisz, robiłaś, to tu podyskutujemy czy staro wyglądasz i jak Cie potraktowało życie etc, W końcu dyskusja o urodzie to dla Ciebie light, to jak wklejasz zdjęcie, czy jednak wtedy okaże się, ze to Ty masz kij w tyłku?
    • asia_i_p Re: Bogumiła 26.10.16, 19:00
      Kontrast między makijażem i stylizacją a skórą + sucha skóra. W tym wypadku też wyjątkowo niekorzystny opalizujący podkład i oświetlenie wydobywające każdą zmarszczkę.
    • moni_kaw Re: Bogumiła 26.10.16, 20:21
      A twoja babcia stosowała pół życia ciężko telewizyjne makijaże? Siedziała po kilka godzin w ostrym gorącym świetle? itp?
      • sanrio Re: Bogumiła 26.10.16, 21:17
        gorzej - przeżyła wojnę i pracowała fizycznie całe życie plus jak pisałam wyżej cierpiała na nowotwór.
    • livia.kalina Re: Bogumiła 26.10.16, 20:36
      Jest jakiś obowiązek wyglądać jak średnia kobiet w danym wieku? Zresztą Bogumiła Wander nigdy pod tą wątpliwą zasadę nie podpadała bo od średniej w swoim wieku przez całe lata wyglądała po prostu piękniej....
      • diablica_a Re: Bogumiła 26.10.16, 20:47
        No to co się stało z Izabelą Trojanowską ,była wczoraj w programie u Kuby Wojewódzkiego , wyglądała całkiem inaczej ,odmłodzona .
      • sanrio Re: Bogumiła 26.10.16, 21:18
        no właśnie - to była piękna kobieta, przykro się patrzy, że tak brzydko i moim zdaniem przedwcześnie się zestarzała. Jest wiele całkiem przeciętnych pań wyglądających ładnie w tym wieku.
    • edelstein Re: Bogumiła 26.10.16, 20:42
      Jest tak samo pomarszczona jak i moja babcia i jej kolezanki.Znam tylko jedna,ktora wygrala geny na loterii i nie wyglada na te 70plus chociaz ma.
    • bei Re: Bogumiła 26.10.16, 21:49
      To tylko makijaz, w takim nawet dwudziestolatka wygladalaby niekorzystnie.
      Pani ma wlosy w swietnej kondycji, jakie geste, ma dobra figure, tylko ten makijaz...
      • ania_2000 Re: Bogumiła 26.10.16, 21:55
        zaden makijaz.

ta pani nigdy nie korzystala z sunblock, opalala sie pp cale zycie mocno i czesto, nigdy nie chronila twarzy przed sloncem, no i palila (nadal pali) papierosy.

dodatkowo wyglada na lubiaca pic w nadmiarze alkohol.

no i oczywiscie nie ma lustra!
        • edelstein Re: Bogumiła 27.10.16, 09:58
          Bzdury,moja nigdy nie palaca i nigdy nie opalajaca sie babcia ma zmarszczek tyle i Bogumila.Aha alko tez nie pila nigdy duzo.
    • lauren6 Re: Bogumiła 27.10.16, 08:20
      Wkleiłaś jej bardzo niekorzystne zdjęcie. Na pudlu jest nowy artykuł o Bogumile i widać, że jakaś dobra duszyczka już zrobiła jej kurs makijażu. Wygląda o niebo lepiej bez tej ostrej szminki.
      • sanrio Re: Bogumiła 27.10.16, 09:46
        szukam i szukam tego korzystnego zdjęcia i znaleźć nie mogę mimo szczerych chęci wskaż lepsze, aktualne
        • kochamruskieileniwe Re: Bogumiła 27.10.16, 12:12
          no jednak tu:
          www.pudelek.pl/artykul/99679/lara_gessler_z_narzeczonym_i_bogumila_wander_na_sciance_zdjecia/

wygląda zdecydowanie korzystniej.

Makijaż jakby inny .
          • lilly_about Re: Bogumiła 27.10.16, 12:17
            I zdjęcie 7 razem mniejsze, wiesz?
          • kanga_roo Re: Bogumiła 27.10.16, 14:36
            no i bardzo dobrze, nareszcie ładnie. jeszcze drobiazgi: nie tuszowałabym oczu dookoła, a tylko górną powiekę, dodałabym na górnej powiece delikatną kreskę w szarości lub brązie, zmieniłabym fryzurę. twarz jest mocno asymetryczna, więc fryzura albo idealnie równa (symetryczna), albo zdecydowanie na jedną stronę, bo tak, jak jest, wygląda przypadkowo i niedbale.
            no i strój - poszłabym w klasykę casualową, może sweter bliźniak i ołówkowa spódnica lub spodnie-cygaretki. apaszka lub szal-komin zamiast tego szalika na supełek.
            to nadal atrakcyjna kobieta smile
          • sanrio Re: Bogumiła 27.10.16, 22:07
            jejku no ja nie wiem. Fakt, makijaż lepszy ale nadal jest niedobrze i bardzo pomarszczenie.
    • kaz_nodzieja Re: Bogumiła 27.10.16, 08:22
      Wygląda na wypoczętą jak twierdzą tutejsze botoksówki, więc o co chodzi?
    • chocolate_cake Re: Bogumiła 27.10.16, 12:21
      Moja mama ma 70 i wygląda na 15 młodszą od pani Bogumiły, w ogóle nie stosuje żadnych kremów wink
      • sanrio Re: Bogumiła 27.10.16, 22:09
        zaraz ci powiedzą, że twoja mama tylko w twoich oczach wygląda super a poza tym na pewno nie pracowała w pełnym makijażu wink
    • zonda-m Re: Bogumiła 27.10.16, 12:53
      Bardzo, bardzo niekorzystny makijaż Plus fotostarzenie. Szczupła sylwetka wprawdzie odmładza, ale niekorzystnie wpływa na zmarszczki. No i papierosy.
      • olewka100procent Re: Bogumiła 27.10.16, 14:30
        Musiała mieć suchą skórę od młodości . Kiedy byłam nastolatką miałam bardzo tłusta skórę z trądzikiem,zazdrościłam koleżance o gladziutkiej cerze . Dziś ona sie ostrzykukuje botoxem choć ma dopiero 32 lata. Natomiast u mnie zero zmarszczek choć jestem starsza
    • angeika89 Re: Bogumiła 27.10.16, 20:00
      Tak to jest jak człowiek chce się na siłę odmłodzić. Ta pani zdecydowanie przesadziła, ten makijaż też jej nie służy. Moja babcia ma 80 lat nigdy nie miała żadnego zabiegu i wygląda o niebo lepiej niż pani Bogumiła. Dodajmy też że się nie maluje i ma cudną cerę (jak na ten wiek oczywiście)...
      Przykro się patrzy na takie kobiety...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka