hedna 01.11.16, 20:06 Zamierzam kupić i kompletnie nie wiem jaki. Raczej niedrogi,używany będzie sporadycznie i w większości przez dzieci. Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lauren6 Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 20:09 Podaj górną cenę, bo niedrogi to dla każdego znaczy co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 20:32 jak ma być używany sporadycznie - to po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 21:39 Doraźnie ,córka potrzebuje 1x w tygodniu do szkoły, pewnie w domu czasem by korzystała. Albo syn w samochodzie mógłby oglądać ulubione piosenki-bajki. Nie orientuję się w stosunku jakości do ceny Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 21:42 córka potrzebuje 1x w tygodniu do szkoły === to wymagania szkoły ? === pewnie w domu czasem by korzystała. Albo syn w samochodzie mógłby oglądać ulubione piosenki-bajki === jak już się pojawi w domu to ani się obejrzysz a kijem nie odgonisz Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 22:02 nie,nie wymóg. Mają raz w tygodniu zajęcia na które można przynieść swój tablet.Część dzieci ma (podobno ok.połowa),klasowe mają 2 + wychowawczyni udostępnia swój Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Tablet- doradźcie 01.11.16, 22:04 Za szybko wysłałam. Pracują w 2-3 osoby. W domu jest komputer,ale nie przesiadują dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
plain-vanilla Re: Tablet- doradźcie 02.11.16, 12:18 Dla dziecka dobra wielkosc tabletu to 7 cali. Kup taki, ktory ma minimum 1GB RAM, 16 GB pamieci wewnetrznej i przynajmniej 1280 x 800 rozdzielczosc ekranu. Jesli bedziesz kupowac wiekszy niz 7 cali, to wtedy wieksza rozdzielczosc. Akurat w tym przypadku roznica i komfort patrzenia w ekran bez porownania z tanszymi tabletami. Ja mam w domu tablety Asus i Nexus. Zobacz Lenovo, Samsung czy inne marki, byle mialy dobra minimalna specyfikacje. Ja jeszcze dokupilam obudowe z grubej, twardej gumy i bardzo polecam, jesli dziecko bedzie korzystac. Nasz tablet wiele razy wyladowal na podlodze i ciagle jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Tablet- doradźcie 02.11.16, 12:43 Właśnie takich parametrów szukałam (1GB RAM, 8-16GB pamięci, 7 cali). Kupiłam Lenovo TAB 2 A7-10F, płaciłam 299zł, idealny na podróż, czy na chwilę zabawy dla 5-latka. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Tablet- doradźcie 03.11.16, 10:09 dziękuję, nie znam się w ogóle na tym Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Tablet- doradźcie 03.11.16, 11:29 Niedawno wybieraliśmy dla córki 8lat tablet i padło na Lenovo TAB 2 A8-50 . Po dwóch miesiącach intensywnego użytkowania przez córę i sporadycznie także przez nas, myślę, że wybór był bardzo dobry. Jest wszystko co powinno być, przekrój ekranu ok, a przy tym jest poręczny i jak to z androidem bywa intuicyjny w obsłudze. Jak na razie nie mogę narzekać też na jego wytrzymałość, a dziecię do najdelikatniejszych nie należy Na giełdzie w krk- nowy z gwarancją bodajże 400zł. Odpowiedz Link Zgłoś