bu-zia 19.11.16, 21:24 oj Sami odpadł...jakos nie bardzo rozumiem decyzje Piaska. Ale i tak stawiam na Kasie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniaczytania Re: VoP półfinaly 19.11.16, 21:26 Kasia jest super, mogłaby wygrać Odpowiedz Link Zgłoś
purple.sky Re: VoP półfinaly 19.11.16, 21:27 Juz mi się nie chce oglądać. Sami zaśpiewał 1000razy lepiej niż ten drugi. Nie rozumiem tego 70 do 30. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: VoP półfinaly 20.11.16, 00:04 Jak nie rozumiesz? Po prostu Piasek chciał wziąć do finału Mateusza i w świetle tego, jego decyzja jest całkowicie zrozumiała. Zresztą nawet gdyby Piasek odwrócił punktację, Mateusz by przeszedł, bo miał zdecydowanie większe poparcie publiczności niż Sami. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: VoP półfinaly 19.11.16, 21:28 A ja póki co nie stawiam na nikogo. W poprzednich edycjach (tych, które oglądałam, czyli ze 2-3 wstecz) zawsze był ktoś, kto mnie chwytał za serce, w tej nie ma nikogo takiego. Niestety (bo lubię ten program). Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: VoP półfinaly 19.11.16, 22:02 ... którą? Bo ja naprawdę jeszcze nie znalazłam swojego faworyta/swojej faworytki, choć szukam . Odpowiedz Link Zgłoś
bu-zia Re: VoP półfinaly 19.11.16, 22:07 będzie Kasią! a Mateusz G. choc sympatyczny bardzo przeszedl chyba tylko z powodu patriotycznego odruchu Piaska. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: VoP półfinaly 19.11.16, 22:13 Kasia mnie nie przekonuje. Nikt mnie w tej edycji nie przekonuje (póki co). Smuteczek Odpowiedz Link Zgłoś
bu-zia Re: VoP półfinaly 19.11.16, 22:33 ma fantastyczny głeboki głos-nie ma takiego na naszym rynku muzycznym, wpasowałaby sie swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: VoP półfinaly 19.11.16, 23:45 Grędowski koszmar, fałszuje, a głos ma taki skrzeczący, że juz dawno powinien odpaść. Sami nie był od początku moim faworytem, ale dzisiaj zaśpiewał najlepiej ze wszystkich. Ma taką ciepłą barwę głosu, no i perfekcyjnie wykonał ten utwór. Z tych finalistów kibicuję Kasi. A bardzo chętnie poszłabym na koncert Damiana. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: VoP półfinaly 19.11.16, 23:58 Przecież nawet, gdyby odwrócił punktacje, i tak Mateusz by przeszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: VoP półfinaly 20.11.16, 00:00 Moi faworyci odpadli w poprzednim odcinku. Teraz kibicuję Mateuszowi. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: VoP półfinaly 20.11.16, 00:48 Nie rozumiem tego wystarczy zamknąć oczy i wyobrazić sobie, że słuchamy ich w radio- Mateusz ma najmniej ciekawy i najmniej rozpoznawalny głos z całej czwórki. Czysta przeciętność. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: VoP półfinaly 20.11.16, 01:51 Ależ wcale musisz rozumieć ani mnie, ani tego, co ma w głosie Mateusz. Taka jest moja opinia i tyle, a dyletantem nie jestem, chociażby z racji wykształcenia muzycznego. Z dziewczyn podoba mi się jedynie Ania Karwan i jej wygraną byłabym jeszcze skłonna przełknąć. Kaśka i Weronika, to według mnie typowe wyjce bez polotu, które IMO nie powinny się znaleźć nawet w ćwierćfinałach. Weronika ma jeszcze spory potencjał, ale ta druga? Generalnie mam wrażenie, że program jest ustawiany pod wybrańców i po raz kolejny zawiodłam się na Tomsonie i Baronie, którzy sukcesywnie pozbywali się najlepszych z drużyny. Zawsze pięknie się zaczyna, kuszą właścicieli rockowych wokali, że u nich będą mieli najlepiej, a potem udupiają ich źle dobranymi piosenkami, a promują pseudo diwy. A już tego, co zrobili w tej edycji z Tomkiem Trzeszczyńskim, nie wybaczę Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: VoP półfinaly 20.11.16, 09:25 To fakt, że po tym, jak 'pozbyli' się Tomka, program stał się nijaki, bo reszta jest po prostu mniej oryginalna, poza oczywiście Anią, która ma świetną barwę i potrafi zrobić z głosem, co chce, panowanie nad nim perfekcyjne. Mateusz miał lepsze i gorsze występy, choć tych lepszych jednak mniej, bo ma straszne problemy właśnie z panowaniem nad głosem, często śpiewa nieczystości. Kasia śpiewa bardzo ładnie, i pięknie liryczne delikatnie, i z mocą też potrafi - jej "Without you" było fantastyczne. Od początku nie łapię fenomenu Weroniki. I choć Marcelinie wybrano wczoraj utwór, na którym się jednak wyłożyła, to w duecie było słychać, że jest lepsza. Ciekawa jestem bardzo, jak się potoczy finał. Kto wie, może fanki Mateusza zdominują głosowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: VoP półfinaly 20.11.16, 10:07 Wykształcenie muzyczne pozwala ocenić, czy ktoś śpiewa czysto i takie opinie przyjmuję z pokorą, bo ja sama tego nie słyszę. Natomiast z pewnością to nie osoby z wykształceniem muzycznym będą miały wpływ na to, czy ktoś odniesie sukces po zwycięstwie w programie i czy na pewno takiej właśnie osoby brakuje na naszym rynku muzycznym (oczywiście w kategorii : MUZYKA POPULARNA ) O ile -jak fama głosi -program nie jest kompletną ustawką, w ktorej wygrana Karwan jest od początku przesądzona, to mam nadzieję, że Weronika wygra, bo jest po prostu najciekawszym i najbardziej obiecującym zjawiskiem wśrod finalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: VoP półfinaly 20.11.16, 13:00 Ależ ja sobie wcale nie uzurpuje prawa decydowania o tym, kto ma wygrać. Mateusz nie śpiewa zawsze czysto niestety, ale IMO, po odpadnięciu Tomka, Łukasza, Marceliny i Damiana, jest najciekawszy z całej czwórki finałowej. Nad nieczystościami można popracować, ale takiej barwy, feelingu, jak on posiada, się nie wypracuje. Co do Weroniki, nie rozumiem zachwytów, serio, śpiewa ciężko, bez polotu, z irytującą manierą, poza tym nie mogę patrzeć na to, jak z szesnastolatki robi się trzydziestoletnią diwę. Marcelina była o niebo lepsza, co było zdecydowanie widać w duecie, w solowych występach również, zwłaszcza że miała dużo trudniejszy utwór. "Listen" to kobyła, naprawdę bardzo ciężka do udźwignięcia, "Sen o Wiktorii" jest łatwiejszy, ale dla publiki polskiej po prostu bardziej chwytliwy. Weronika ma spory potencjał, jak pisałam wyżej, ale teraz IMO jest niestrawna. Jej wykonanie ,,The Greatest Love Of All'' w ćwierćfinale było tragiczne - poszatkowane, ciężkie frazy, przekrzyczane góry, maskara. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: VoP półfinaly 20.11.16, 13:31 Weronika jest przede wszystkim za młoda na wygraną. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: VoP półfinaly 20.11.16, 16:02 maniaczytania napisała: > Weronika jest przede wszystkim za młoda na wygraną. Zgadzam się. Dlatego nie udźwignęła duetu. Ale ma coś takiego czego nie ma nikt w tej edycji - śpiewa emocjami, muzyka się przez nią przelewa. To talent na miarę światową moim zdaniem. Tylko że to z drugiej strony bardzo, bardzo młoda dziewczyna, która musi się jeszcze wiele nauczyć i dojrzeć i skończyć szkoły. A niekoniecznie wydawać teraz płytę. Żałuję, że Marcelina odpadła. Sami powinien zostać zdecydowanie. Podobała mi się też Olga Barej, żałuję, że ją odrzucili po krytyce Piaska. Dostała nieodpowiednią piosenkę. Wulkan energii nie będzie śpiewał snuja. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: VoP półfinaly 20.11.16, 23:34 Osoby (podobno) znające się twierdzą, ze piosenka śpiewana w duecie była "pod Marcelinę", kompletnie nieodpowiednia dla Weroniki- dlatego Marcelina wypadła w niej lepiej Poniewaz nie jestem ekspertem muzycznym, stosuję sobie swoje własne zastępcze kryteria i jednym z nich jest pytanie "jak ten konkretny głos zabrzmi w polskim repertuarze?" I właśnie dlatego skreślam Mateusza, a kibicuje Weronice. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: VoP półfinaly 21.11.16, 01:47 Nie była pod Marcelinę, tylko Marcelina jest dojrzalsza i śpiewa bardziej świadomie, z wyczuciem. Weronika wchodzi i zachowuje się (wokalnie) jak czołg. Zero subtelności. Poza tym, nie wiem czy zauważyłyście, ale afromentale wcale nie byli zadowoleni, że w ćwierćfinałach przeszła głosami widzów Marcelina, wiec nie sądzę, że dobieraliby piosenkę pod nią, zwłaszcza że dostało jej się potężne i ryzykowne "Listen", a Weronice chwytliwy, ale i dużo łatwiejszy "Sen o Wiktorii" Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: VoP półfinaly 21.11.16, 09:18 Sami śpiewał zdecydowanie lepiej od Mateusza, do tego ma ciekawszą barwę głosu. Trochę przykre, że Piasek tak niesprawiedliwie rozdał swoje procenty, szczególnie, że zawsze jest taki krytyczny w stosunku do uczestników, wytyka najmniejsze błędy czy niedociągnięcia, a Mateusz jednak trochę fałszował. Jasne, że i tak dzięki głosom widzów przeszedłby Mateusz, ale ja osobiście czuję niesmak na tak rażącą niesprawiedliwość. Na kogo stawiam w tej edycji? Nie wiem... Chyba na Anię jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: VoP półfinaly 21.11.16, 14:47 ALe to bylo jego prawo, wybrać sobie uczestnika, z którym chce iść do finału. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: VoP półfinaly 21.11.16, 19:54 Jasne, że tak. Tylko.. to taka rozpiętość w ocenie mogłaby świadczyć, że Sami coś sknocił, poszło mu ewidentnie nie tak, mocno odstawał na niekorzyść, a przecież tak nie było. Myślę, że trener nie powinien aż do tego stopnia faworyzować któregokolwiek z uczestników i gdyby dał mu te 10% więcej to nie wyglądałoby to jeszcze tak źle. Rozumiem jeszcze oceny widzów, to nie jest tak, że uważam, że Mateusz nie zasłużył na finał, bo jest charyzmatyczny, ma coś w sobie, jednak i tak w dalszym ciągu uważam, że Sami został pokrzywdzony, tym bardziej, że miał naprawdę świetny występ. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: VoP półfinaly 29.11.16, 12:18 Podobna sytuacja była w pierwszej edycji w drużynie Nergala. Dał zdecydowanie więcej punktów Damianowi Ukeje, niż Monice Urlik, która była rewelacyjna. No po prostu takie sytuacje się zdarzają, że trenerzy faworyzują, któregoś z uczestników. No i okazało się, że Piasek miał nosa - Mateusz wygrał Wątpię, żeby Sami był wstanie tego dokonać Odpowiedz Link Zgłoś