Dodaj do ulubionych

Maliniak u Rymanowskiego

04.12.16, 20:45
Nie wiem, czy wejdzie link do rozmowy, jeśli nie - na TVN24 można sobie znaleźć Kawę na ławę.

www.tvn24.pl/kawa-na-lawe,59,m/prezydent-andrzej-duda-w-kawie-na-lawe,697090.html
Na przykład od minuty 44. Dlaczego ten burak rechocze?

Czy ja jestem dziwna, czy on jest chamowatym prymitywem?

Strasznie się tego słucha i to ogląda. Strasznie.
Obserwuj wątek
    • sumire Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:50
      Jest chamowatym prymitywem. I do tego właściwie nie odpowiedział na żadne z pytań. Ubolewam trochę, że tego wywiadu nie przeprowadzał ktoś ostrzejszy niż Rymanowski, kto by go docisnął, zamiast tolerować te chichoty samozadowolenia i pieprzenie o tym, jak to stoi na straży konstytucji.
      • joanekjoanek Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:53
        Na nikogo innego pewnie by się nie zgodził.

Ale pytania Rymanowski zadawał prawidłowe, nie były zbyt łagodne, ja nie mam specjalnie zastrzeżeń. A jeśli chodzi o odpowiedzi, no to przecież widać. Nawet nie trzeba tego uwypuklać. Nic nie trzeba robić, widać jak na dłoni, co to za indywiduum jest.
      • lauren6 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:10
        Czego by nie mówić Rymanowski rozmawiał z prezydentem i musiał trzymać poziom, by nie osmieszyc go bardziej niż sam to robi. Nie był za łagodny, padło nawet pytanie o tort od Dody.
    • sandra1301 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:51
      Jak czytam twój post to te wulgarne określenia pasują do ciebie jak ulał.
      • livia.kalina Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 23:02
        No nie wiem Renato, co ty widzisz w nich wulgarnego. Okazują dezaprobatę ale do wulgarności to im jeszcze daleko.
    • kfugktru23 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:52
      Śmieje się z tych idiotów którzy uwierzyli że będzie prezydentem wszystkich Polaków a nie tylko tych z PiS...
      • marzeka1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:54
        Ten wątek jest dowodem na to, dlaczego nie wchodzę już i wchodzić nie będę w rozmowy o polskiej polityce: ze względu na sprowadzenie dialogu, rozmów do takiego tonu, słów, zdań. Do naparzanki i nawalania.
        Na prez. Dudę głosowałam w II turze (w pierwszej na p.Kukiza) - i nie żałuję swojego wyboru.
        A teraz możecie skoczyć z wyzwywaniem.
        • kfugktru23 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:55
          Do tego politykę sprowadził PiS. A ten się śmieje kto się śmieje ostatni.
        • joanekjoanek Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:57
          A widziałaś ten wywiad?

Możesz mi odpowiedzieć, dlaczego on rechocze po 44 minucie?

Możesz mi powiedzieć, co on wyraża sobą w odpowiedzi na pytanie w 51 minucie?

Rozmowy Ci nie pasują, a ten człowiek Ci pasuje? Wysłuchałaś tej rozmowy i tak twierdzisz?
          Jeśli tak, to z pewnością nie mamy o czym rozmawiać.
        • anilka Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 21:04
          "> Ten wątek jest dowodem na to, dlaczego nie wchodzę już i wchodzić nie będę w ro
          > zmowy o polskiej polityce: ze względu na sprowadzenie dialogu, rozmów do takieg
          > o tonu, słów, zdań. Do naparzanki i nawalania "

Marzeka wróciła, delikatna jak zawsze, cudze naparzanki są be, ale naparzanki Marzeki cacy.
          Pierwsze z brzegu

forum kraj, parę latek temu
          • araceli Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:04
            anilka napisała:
            > Marzeka wróciła, delikatna jak zawsze, cudze naparzanki są be, ale naparzanki M
            > arzeki cacy.
            > Pierwsze z brzegu
            >
            > forum kraj, parę latek temu

Nie czytałam wcześniej jej postów poza ematką ale rzeczywiście - chamka jak się patrzy big_grin
          • marzeka1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:36
            Ależ idź dalej, przeszukaj forum i wyciągnij wątki z 2008 czy 2009 roku, wtedy chyba "weszłam" na forum.
            Tak, nie wdaję się już w naparzanki na poziomie, na jaki kiedyś ("parę latek temu") weszłam na forum kraj, podejrzewam , że dalej tamto forum jest wylewem gnojówki, w którą wdepnęłam.
            • anilka Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:04
              ooooo, wdepnąć to na chwilę można, a udzielać się aktywnie przez lata jest zupełnie czym innym. Ale nie o tym mowa, forum jest dla ludzi, chodzi o twój własny chamski język i niewybredne żarty, które wtedy wydawały ci się OK. Czy może dlatego że to nie twoi ulubieńcy rządzili? I wtedy plucie na innych jest już usprawiedliwione. Ale teraz Marzeka jest ponad to wszystko i nie będzie się zniżać do pyskówek, tylko z wysokości stwierdzi, że nie wdaje się w naparzanki.
            • araceli Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:23
              marzeka1 napisała:
              > Tak, nie wdaję się już w naparzanki na poziomie,

Ależ jak najbardziej wdajesz! Nie miałaś żadnego problemu w wejście w wątek o Mleczce jak pojechał po 'świętych' - za to ogromny problem tydzień wcześniej jak pojechał po 'feministkach'. Nadal po prostu zabierasz głos w sprawach w których możesz skrytykować coś, z czym się nie identyfikujesz big_grin

--
              Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
        • mai-ra3 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:08
          Ha, widzisz, ja głosowałam tak samo i strasznie, strasznie żałuję. Uważam, że to co w Polsce się dzieje, to największy dramat od wielu lat i jeśli ktoś tego nie widzi to naprawdę jestem w szoku.
          • zona_glusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:31
            Rozumiem, że można było na niego głosować. Sama na niego nie głosowałam, ale myślałam, że nie będzie złym prezydentem i naiwnie nie zmartwiłam się, że wygrał. Też mnie szokuje, że ktoś nie widzi jak Duda niszczy powagę swojego urzędu i prawo.
        • black.emma Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:11
          Po co? Nie kopie się leżącego
        • lady-z-gaga Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:28
          >Na prez. Dudę głosowałam w II turze (w pierwszej na p.Kukiza) - i nie żałuję swojego wyboru.
          A teraz możecie skoczyć z wyzwywaniem.

Miałam nadzieję, że Twoje milczenie i omijanie określonych wątkow oznacza, że jednak żałujesz.
          I powiem Ci, że Twoja obecna deklaracja jest o wiele gorsza, niz tamto głosowanie. Bo kiedy na niego głosowałaś, mogłaś mieć złudzenia. Teraz fakty przemawiają, a Ty nawet grama wątpliowości nie masz? bardzo smutne
          • marzeka1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:30
            Nie rozumiesz jednego: wyciągnięto dla udokumentowania moje stare wątki z forum kraj- jak już tak śledzicie, to zobaczcie, KIEDY byłam tam ostatni raz. W sumie to tamto forum sposobem politycznej nawalanki, w którą się wchodziło.Sama temu ulegałam.

I nie wiem, ale nie mieć grama wątpliwości to chyba można tylko, gdy jest się sercem za daną partią, jest się w danej partii, ja nie jestem.
            Czy mi się wszsytko podoba? Nie, ale też nie żałuję , że nie rządzi już PO.
            I jak mi nie będzie naprawdę podobało, to na wybory nie pójdę, nie zagłosuję już "na mniejsze zło".
            • anilka Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:09
              Nie Marzeka, nie ma znaczenia KIEDY, ja nie napisałam tego, że jakieś forum jest do dudy i wstyd na nim być, napisałam, że to TWOJE słownictwo , żarty i sposób wypowiedzi był gorszy niż to, co teraz krytykujesz. Powiedzenie o belce w oku. Doprawdy, nie musisz udawać tutaj kogoś kim nie jesteś.
            • spanish_fly Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:12
              >>>Czy mi się wszsytko podoba? Nie,

A co konkretnie Ci się podoba?
            • araceli Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:21
              marzeka1 napisała:
              > Sama temu ulegałam.

Nie - Ty po prostu jesteś elektoratem partii, która doprowadziła kulturę dyskusji politycznej w Polsce do samego dna a Ty byłaś częścią tego procesu. Teraz płaczesz bo obróciło się to przeciw tym, na których głosowałaś i udajesz skrzywdzone niewiniątko.
            • lady-z-gaga Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 21:44
              Ja w ogole nie rozumiem, jak związek z moim postem ma Twoje pisanie na forum Kraj. Mnie to kompletnie nie interesuje, nawet nie wiedziałam, że tam pisywałaś.
              Odpowiedziałam na Twoją deklarację, że nie żałujesz. Bo wiele mogę zrozumieć, rownież i to, że głosując na Kukiza miałaś jakieś złudzenia co do niego. Głosując na Dudę też miałaś swoje nadzieje i wyobrażenia na temat tego, jakim będzie prezydentem. Jesli nie czujesz rozczarowania i wstydu, że dałaś się nabrać to znaczy, że w zachowaniu Kukiza nie widzisz nic złego, a różnica między Duda z kampanii wyborczej, a Dudą obecnym w ogóle Ci nie przeszkadza. W takim razie nie udawaj, że szukasz merytorycznej dyskusji na poziomie. Nie masz krztyny dystansu do tematu, a oczekujesz go od innych?
        • aniela_z_gazowni Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:58
          Skoro nie żałujesz wyboru to można jedynie pogratulować. Musisz się czuć doskonale w teraźniejszej Polsce. Wyściskaj się z gogologiem czy jak mu tam.
          • marzeka1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:31
            Widzisz tylko rzeczywistość i odczuwanie 0-1?
        • araceli Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:02
          marzeka1 napisała:
          > Na prez. Dudę głosowałam w II turze (w pierwszej na p.Kukiza) - i nie żałuję sw
          > ojego wyboru.
          > A teraz możecie skoczyć z wyzwywaniem.

Szczyt kultury Pisiury - rzucić 'możecie skoczyć' z zapowiedzią, że nie będzie brała udziału w dyskusji big_grin Poziom Maliniaka - nic dziwnego, że nie żałujesz głosu big_grin
        • araceli Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:16
          marzeka1 napisała:
          > Ten wątek jest dowodem na to, dlaczego nie wchodzę już i wchodzić nie będę w ro
          > zmowy o polskiej polityce: ze względu na sprowadzenie dialogu, rozmów do takieg
          > o tonu, słów, zdań. Do naparzanki i nawalania.

'Poziom' reprezentowany przez mega-hipokrytkę Marzekę:
          Tyle że od 2007 roku rządzi nami Jaśnie Oświecony Donek i może zacznij rozliczać tego pana i jego partię przekrętasów.
          Idzie reforma do szkół ponadgimnazjalnych- knot jakich mało, tfurczyni to minister Hall.
          Nie rozumiesz, żyję w tym kraju i zwyczajnie pisanie o szacunku dla Tomka Lisa, który jest uosobieniem reżimowego dziennikarzyny, jest tak śmieszne, ze szok. Widać muszą ci nieźle płacić za pisanie takich głupot.

Szok - normalnie szok...
        • gaga-sie Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:11
          Marzeka, musisz iść na Frondę, tutaj się tylko będziesz denerwowała. A tam miód na twoje uszy.
        • panterarei Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:02
          Znaczy uwazasz się osobiście za człowieka drugiej kategorii i żywy sprzęt domowy, przykre
      • lodomeria Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:03
        Niestety sporo ludzi głosowało na niego tylko dlatego, że ma zgrabną żonę w fiołkowych szpileczkach i że w końcu za pierwszą damę się wstydzić nie będzie trzeba, a w gazetach można będzie fajne stylizacje pooglądać.
        • mai-ra3 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:10
          Nawet nie to, miał niestety nieciekawą konkurencję. PO się przejadło, za długo rządziło z ze zbyt dużymi niedociągnięciami. Ale ogólnie żal, szkoda że nie da się cofnąć czasu.
        • milva24 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:14
          Wygląd to może ona i ma ale gorszej prezydentowi nie mieliśmy. Gdzie tam jej do Marii Kaczyńskiej.
          • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:19
            Kto to wtedy wiedział, taka wygadana i inteligentna się wydawała i z dobrej rodziny, sama przecież zapowiadała, że nie będzie ulegała Kaczyńskiemu, a tu proszę, nie wiem, co oni jej obiecali/zrobili, że mamy teraz niemowę? Równie dobrze mogliby koło długopisa posadzić dmuchaną lalkę, a i nie wiadomo czy długopisowi-świntuszkowi dmuchana lala bardziej by nie odpowiadała?
            • la_mujer75 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:23
              smile
    • triss_merigold6 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:53
      On jest rozpaczliwie nieokrzesany i prowincjonalny, mimo pozorów wykształcenia.
      Poza tym, kancelaria prezydenta powinna zainwestować te 2 tysiące w 2 dni indywidualnego szkolenia prezydenta z savoir vivre i panowania nad mimiką.
      • joanekjoanek Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:55
        No właśnie koszmarnie. Chwilami strasznie te kompleksy uszami wyłażą, a chwilami buta aż dusi. Mieszanka nie do wytrzymania. Niedobrze mi.
        • kfugktru23 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:57
          I w dodatku ten uśmiech. No sorry ale od głowy państwa oczekuję czegoś więcej niż chichotu pensjonarki.
          • triss_merigold6 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 21:01
            Od tego są szkolenia, kontrolowanie zachowania w sytuacjach publicznych jest do wyuczenia się, jeśli ktoś nie miał szczęścia i nie został okrzesany w dzieciństwie. Skądinąd, liczba gaf i nietaktów popełnianych przez Wałęsę - półanalfabetę na początku swojej kariery politycznej - była ogromna, tyle, że słabiej dokumentowana.
            • kfugktru23 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 21:03
              Ale to był robotnik. Prosty chłop dynamitem oderwany od imadła.
              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:13
                kfugktru23 napisał:

> Ale to był robotnik. Prosty chłop dynamitem oderwany od imadła.

Raczej członek wysunięty z ramienia na czoło.
                • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:23
                  A ty wszędzie z tymi swoimi teoriami spisowymi big_grin Tak, tak jedynym prawdziwym przywódcą Solidarności był oczywiście Lech, ale Kaczyński big_grin A Annę Jantar porwali i sprzedali do haremu big_grin
                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:40
                    Pierwsza Solidarność była autentycznym ruchem oddolnym. Potem została przejęta przez bezpiekę, która na jej czele postawiła swojego agenta - Lecha Wałęsę.
                    • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:45
                      A ty wtedy sikałeś do nocnika i wszystko bacznie obserwowałeśbig_grin
                      • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:51
                        Druga Solidarność została przejęta przez bezpiekę. Kto nie widzi poszlak, układających się w logiczną całość, nie powinien zajmować się polityką.
                        • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:58
                          Aaaaa i uważasz, ze stąd mamy dziś takie powiązania pomiędzy Kaczyńskim (przez brata), a Piotrowiczem i jemu podobnych. Faktycznie, to dosyć logiczne. Przecież gdyby było inaczej, to dziś Kaczyński powinien zmienić zgniłe prawo i obwiesić zamiast liści takich panów.
                          • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:25
                            Na razie zauważam, że to Wałęsa był zdrajcą, nie Kaczyński. To Wałęsa ze swoim oficerem prowadzącym, niejakim Wachowskim wyrzucili Kaczyńskich, kiedy ci zaczęli się orientować, kto jest kim.

Na razie zauważam, że Kaczyński (rękoma Dudy i Macierewicza) sprawnie przeprowadził w Warszawie szczyt NATO, mimo zmasowanej propagandowej nagonki GWnianej gazety, TFałszN-u i wszystkich niemieckich polskojęzycznych mediów, doprowadzając do stałego stacjonowania w Polsce wojsk amerykańskich. Powołano Wojska Obrony Terytorialnej, pokazując państwom NATO, że Polska chce się sama bronić, jest zdeterminowana, by zwiększyć armię o 50 tys. żołnierzy i by sprawić, że obrona kraju będzie kwestią walki całego narodu, a nie tylko wojsk operacyjnych.

Na razie widzę, że to, co robią polskie władze, doprowadza Putina do takiego wścieku dupy, że publicznie ruga naszego ambasadora. A zorkiestrowane działania przemysłu nagonkowo-przykrywkowego, zorkiestrowane działania ruskich trolli bez wyjątku wymierzone są absolutnie we wszystko, co robi PIS. Jeśli nasi wrogowie nie są zadowoleni z PIS, znaczy PIS działa zgodnie z polską racją stanu. Jeśli nasi wrogowie są zadowoleni z PO, czy Nowoczesnej (która jeszcze zanim powstała, miała w pierwszych sondażach 15% poparcia), wnioski nasuwają się same.

Po owocach ich poznacie.
                            • paskudek1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:35
                              na razie to to co robią polskie władze to Putina co najwyżej może doprowadzić do bólu brzucha ze śmiechu smile Ewentualnie do jeszcze większego pijaństwa bo co polska dyplomacja si.e odezwie ti Putin ma okazje kolejnego szampana otworzyć - tak sobie psujemy stosunki ze wszystkimi po kolei. Juz nawet Ukraina ma nas dosyć. No ale się nazywa, że wstajemyt z kolan
                              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:42
                                paskudek1 napisała:

> Putin ma okazje kolejnego szampana otworzyć

To samo mówiliście o Trumpie - niemalże agent Putina. Chcieliście przykryć fakt, że to Clinton była dla Putina wymarzonym partnerem. Teraz Trump mianował nowego szefa Pentagonu i raczej Putinowi nie jest do śmiechu.

Kłamaliście, kłamiecie i będziecie kłamać. Każdy ruski skorpion ma po prostu taką naturę.
                                • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:49
                                  Petain też był bohaterem z I WŚ.
                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:26
                                    aniani7 napisała:

> Petain też był bohaterem z I WŚ.

Wałęsa też miał szansę zostać bohaterem. Wystarczyłoby, żeby w latach 90. okazał się polskim, nie WSI-owym prezydentem. Wtedy nie miałoby naprawdę znaczenia, po której stronie ustawił się wcześniej.
                                    • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:45
                                      Dla mnie Wałęsa jest wielkim bohaterem i jedynym przywódcą Solidarności i jak trzeba będzie, to będę jak dziadek, który w latach 50-tych opowiadał nam o Smoleńsku (kurczę, niestety nie dowiemy się skąd o nim wiedział, bo był prostym chłopem mazowieckim).
                                      • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:13
                                        aniani7 napisała:

> Dla mnie Wałęsa jest wielkim bohaterem

Nie wątpię. "Wywalczył" dla ciebie twoje kondominium. Tzn. dał nazwisko do zaplanowanej akcji bezpieki, która realizowała radziecko-amerykańsko-niemiecki scenariusz kontrolowanego wycofania się wojsk Układu Warszawskiego z Europy Środkowej.
                                • ladyjane Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:09
                                  Weź tabletki. Może nie pomogą, ale pewnie nie będziesz w stanie pisać tych bzdur przez jakąś chwilę...
                            • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:44
                              I tak kończy się inteligentna rozmowa z tobą. Szczyt NATO planowany był dużo wcześniej i gdyby nie odbył się w Warszawie, to faktycznie byłby to szczyt wszystkiego (znaczyłoby, że w tym państwie nie ma już z kim rozmawiać). Stałe stacjonowanie, a o czym tu piszesz, mieliśmy mieć tarczę antyrakietową a nie kilku żołnierzy. Sytuacja w Rosji z Putinem wygląda tak, że nic bardziej go nie cieszy niż nasze podziały i skakanie sobie do oczu, rozpisują się o tym namiętnie wszystkie ich gazety poczynając od Kommiersanta, a skończywszy na brukowcach (podobno często jesteśmy wręcz tematem nr jeden), a Putin aż pieje z zachwytu. Oczywiście, ze pogroził naszemu ambasadorowi, bo za chwilę w USA na tronie zasiądzie jego przyjaciel- biznesmen, który już zapowiedział państwom nadbałtyckim, że za ochronę granic trzeba płacić, trudno, żeby taki obślizgły typ jak Putin tego nie wykorzystał. Dlatego kłóćmy się dalej i róbmy dzień Putinowi.
                              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:21
                                aniani7 napisała:

> I tak kończy się inteligentna rozmowa z tobą. Szczyt NATO planowany był dużo wcześniej
                                > i gdyby nie odbył się w Warszawie, to faktycznie byłby to szczyt wszystkiego (znaczyłoby,
                                > że w tym państwie nie ma już z kim rozmawiać).

Pamięć masz faktycznie króciutką...

Rząd PO-PSL-WSI w sprawie przygotowania szczytu NATO nie zrobił praktycznie nic, poza wskazaniem miejsca obrad. Są na to dokumenty pokazujące stan przygotowania do szczytu w momencie przejmowania władzy przez PIS.

Rząd PO-PSL-WSI uwikłany w prorosyjską politykę nie był w stanie jasno wyartykułować, że celem polityki polskiej powinno być doprowadzenie do stałego stacjonowania wojsk amerykańskich w Polsce.

Po przejęciu władzy przez PIS cała histeryczna opozycja była przekonana, że nowe władze nie poradzą sobie z organizacją szczytu, jednocześnie podjęła cały szereg propagandowych i politycznych działań (w Polsce i za granicą), aby do szczytu w Warszawie nie doszło, a przynajmniej aby nie przyjechał nań prezydent USA. Chciano wymusić odwołanie szczytu lub przeniesienie go w inne miejsce, wskazywano nawet konkretne miasto.
                                A potem dopiero gó... przyczepiło się do okrętu i krzyczało: Płynieeemy!

> Stałe stacjonowanie, a o czym tu piszesz, mieliśmy mieć tarczę antyrakietową a nie kilku
                                > żołnierzy.

Mieliśmy mieć tarczę antyrakietową, ale pan Obama dokonał sławetnego "resetu". Na ogłoszenie tego Polsce wybrał symboliczną datę: 17 września. W polityce takie rzeczy nie dzieją się przypadkiem. Politykę zmienił dopiero gdy Putin go oszukał w sprawie Syrii.

Aby przekonać teraz państwa NATO, że strategiczne znaczenie ma obrona przesmyku suwalskiego i że wojska NATO muszą być stale obecne nie tylko w krajach bałtyckich, ale również w Polsce, polska dyplomacja musiała włożyć wiele wysiłku. Pamiętam objazd prezydenta Dudy, akcję dyplomatyczną ministrów Macierewicza, Waszczykowskiego, Szczerskiego... Wszystko to było robione w atmosferze totalnej nagonki za granicą na nowe polskie władze, opozycja grzała wtedy każdy możliwy temat, na przykład 500+, żeby osłabić pozycję negocjacyjną naszych dyplomatów.

> Sytuacja w Rosji z Putinem wygląda tak, że nic bardziej go nie cieszy niż nasze podziały
                                > i skakanie sobie do oczu

Oczywiście. Dlatego została założona NOwoczesna, dlatego powstał KOD, dlatego działa ruska fabryka trolli, każdy właściwie temat grzejąc przeciwko rządowi (i jego wyborcom - te same techniki, co w Ameryce).

> pogroził naszemu ambasadorowi, bo za chwilę w USA na tronie zasiądzie jego przyjaciel

Trump przyjaciel Putina wink
                                Szczególnie to widać po jego pierwszych nominacjach. Ale żyj dalej w swoim Matriksie; jego centrum decyzyjne znajduje się w Moskwie.
                                • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:35
                                  Jak zwykle - scher bierze swoje rojenia i to, o czym szepczą mu do uszka głosy z zaświatów za rzeczywistość... Już nawet bardzo zagorzali zwolennicy PiS zaczynają przeglądać na oczy i widzą przynajmniej to, jakimi szkodnikami są Waszczykowski czy Macierewicz. Pozycja negocjacyjna Polski? Weź się nie ośmieszaj, twoi mistrzowie zrobili z Polski pośmiewisko.

Ruska fabryka trolli? Piszesz o tych, co ciężko pracowali przed wyborami, by ośmieszyć Komorowskiego i nadmuchać nieistniejący problem z imigrantami? A teraz ciężko pracują, szczując Polaków na Ukraińców? O takich jak gogologo i elka z numerkiem, którzy plują na polskich patriotów, na ludzi, którym na demokratycznej, szanowanej w świecie Polsce zależy? Czy o sobie - dmącym w ich - nomen omen - dudkę?

A bajeczki, jak to zły Wałęsa wspaniałych Kaczyńskich wyrzucał to sobie możesz swoim dzieciom opowiadać (swoją drogą nieustające wyrazy współczucia dla rodziny, musi być im ciężko z tobą przebywać).
                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:00
                                    mdro napisała:

> jakimi szkodnikami są Waszczykowski czy Macierewicz. Pozycja negocjacyjna Polski?
                                    > Weź się nie ośmieszaj, twoi mistrzowie zrobili z Polski pośmiewisko.

Wojska Obrony Terytorialnej i amerykańskie brygady to są twarde fakty.

> A bajeczki, jak to zły Wałęsa wspaniałych Kaczyńskich wyrzucał

Nie no, dobry Wałęsa był, dobry...
                                    • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:08

"W krótkim czasie Polska stała się silniejsza, a Polakom zaczęło żyć się lepiej, i jest to fakt niepodważalny, którego nie kwestionuje nikt, nawet nasi wrogowie. " - Scher, mówi ci to coś ? big_grin
                                      (podpowiem: Edward Gierek)
                                • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:51
                                  Niestety żyjemy w innych wymiarach, dlatego nie dogadamy się. Dziwi mnie tylko twój zachwyt nad przejęciem Solidarności przez Kaczyńskiego, w końcu to według ciebie organizacja zbrukana współpracą z SB.
                                • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:55
                                  I jeszcze jedno - nie masz zielonego pojęcia, jak długo się organizuje takie imprezy jak szczyt NATO. I czy myślisz, że komukolwiek wmówisz, że była w stanie dobrze go przygotować ekipa, która właśnie niedawno zapakowała do jednego przeciążonego samolotu: premier Szydło, wicepremiera Morawieckiego, szefa MON Macierewicza, szefa MSZ Waszczykowskiego, szefa MSW Błaszczaka i gen. Marka Tomaszyckiego? Który to samolot nie wystartował jedynie dzięki protestowi (cywilnego) pilota? Kto byłby winien katastrofie? Tusk? Putin? Może iluminanci? Może do tego się odnieś, wyznawco "zamachu" smoleńskiego?
                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:04
                                    mdro napisała:

> I jeszcze jedno - nie masz zielonego pojęcia, jak długo się organizuje
                                    > takie imprezy jak szczyt NATO.

A jednak rząd PO-PSL-WSI ograniczył się do wskazania miejsca. Podobnie "zaawansowane" były przygotowania do Światowych Dni Młodzieży. Tak samo "zbudowano" autostrady na Euro 2012.
                                    • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:30
                                      I powiedziały ci to głosy z niebios zapewne? Czy też może Błaszczak, który swoją nieugiętą postawą zapobiegł zaatakowaniu marszu niepodległości przez KOD-owców? Wszystko przełkniesz... Ale po co ja w ogóle z tobą rozmawiam, żyj dalej urojeniami, w sumie rzeczywiście robisz świetną antypisowską robotę na tym forum.
                                      • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:37
                                        Marszu nie atakowali kodomici. Marsz był zawsze atakowany przez "nieznanych sprawców". W tym roku "nieznani sprawcy" byli za słabi.
                                        • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:42
                                          Zaprzeczasz słowom ministra Błaszczaka?
                                          • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:02
                                            mdro napisała:

> Zaprzeczasz słowom ministra Błaszczaka?

Nie znam opinii Błaszczaka na ten temat. Wyrażam swoją.
                                            • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:26
                                              Nie znam, ale się wypowiem...
                                              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:14
                                                mdro napisała:

> Nie znam, ale się wypowiem...

Nie znam opinii Błaszczaka i nie o niej się wypowiadałem. Nie manipuluj. Zaczynasz stosować tanie sztuczki erystyczne, czyli argumentów brakuje i szukasz sposobu wycofania się rakiem.
                                                • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:29
                                                  Ja mam nie manipulować? Może ty zacznij odpowiadać na temat? Przypomnę, napisałam: "Czy też może Błaszczak, który swoją nieugiętą postawą zapobiegł zaatakowaniu marszu niepodległości przez KOD-owców?". Po co więc piszesz cokolwiek nt. swoich opinii o marszu niepodległości, skoro to w ogóle nie jest tematem rozmowy? Nie znasz wypowiedzi Błaszczaka, więc nie rozumiesz, do czego się odnoszę. Zatem albo nie powinieneś w ogóle się odzywać, albo ew. stwierdzić, że nie znasz tematu.
                                                  Ale z przebiegu całości rozmowy łatwo wywnioskować, że swoich opinii nie opierasz na faktach, ale na głębokim przeświadczeniu. A jeśli fakty są z nim sprzeczne, tym gorzej dla nich. Już niejednokrotnie, skonfrontowany z faktami, uciekałeś w popłochu z tego forum albo uderzałeś w powtarzanie swoich mantr, by zamknąć oczy i uszy i nie wiedzieć, bo ci obraz świata coś zaburza. Idź do lekarza, szczerze ci radzę. Masz dzieci, powinieneś zadbać o siebie.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:35
                                                    mdro napisała:

> Po co więc piszesz cokolwiek nt. swoich opinii o marszu niepodległości

Bo mam takie życzenie.

> skoro to w ogóle nie jest tematem rozmowy?

Już jest. Ja to uczyniłem tematem rozmowy.
                                                  • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:41
                                                    Czyli nie potrafisz pisać na temat i dyskutować merytorycznie. CBDO.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:56
                                                    mdro napisała:

> Czyli nie potrafisz pisać na temat i dyskutować merytorycznie. CBDO.

Pozwalam ci odejść wink
                                            • attiya Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 06:56
                                              nie znasz słów jednego ze swoich guru? ale kicha...
                                    • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:47
                                      A co do umiejętności organizacyjnych PiS-u - gdyby to oni organizowali szczyt NATO w Warszawie, zrobiliby to zapewne równie sprawnie jak zorganizowanie ostatniego powrotu rządu Szydło z Londynu, kiedy to na pokład jednego samolotu znów wsadzono najważniejsze osoby w państwie (no, Kaczyński nie leciał), a przeciążony samolot nie poleciał tylko dzięki postawie pilota (tym razem cywilnego na szczęście), który odmówił startu do czasu, gdy samolotu nie opuszczą nadprogramowi pasażerowie i nie będzie właściwego wyważenia.
                                      • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:00
                                        Szczyt NATO był zorganizowany perfekcyjnie, nawet chwalono nas na forum międzynarodowym.

Światowe Dni Młodzieży były zorganizowane perfekcyjnie. A też robiliście propagandowe nagonki i nawalanki, straszyliście, że nic się nie uda.

Start programu 500+ to był logistyczny majstersztyk. Wszystko zagrało na czas, zgrały się wszystkie elementy skomplikowanej układanki.

Wreszcie władza, która coś potrafi.
                                        • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:06
                                          Zamiast powtarzać swoje mantry, odnieś się do kwestii organizacji powrotu Szydło z Londynu.

Tak, szczytu NATO nie udało się PiS-owi spieprzyć mimo prób, jak rozsyłanie planów zabezpieczenia nieszyfrowanym mailem. Co do perfekcji organizacji ŚDM, to najwyraźniej masz inną definicję tego słowa niż w słowniku. A 500+ też nie jest żadnym "majstersztykiem", wiele wypłat było opóźnionych, a niektórzy do tej pory nie dostali nie tylko pieniędzy, ale i potwierdzeń przyznania. Już nie mówiąc o problemach z finansowaniem,
                                          • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:17
                                            mdro napisała:

> Tak, szczytu NATO nie udało się PiS-owi spieprzyć
                                            > Co do perfekcji organizacji ŚDM, to najwyraźniej masz
                                            > inną definicję tego słowa niż w słowniku.
                                            > A 500+ też nie jest żadnym "majstersztykiem"

Ktoś jednak te polskojęzyczne gadzinówki czyta i ogląda. Niektórzy z nich robią to z przekonania - po prostu ich system wartości, ich sposób oglądu rzeczywistości, ich obraz świata są tożsame z tymi prezentowanymi w tych mediach. Takim wystarczy podsunąć kilka zmanipulowanych informacji - i gotowe: logistyczny sukces rządu przeradza się w pasmo klęsk i porażek wink

--
                                            Rzepliński leci do USA ratować zagrożoną demokrację.
                                            • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:25
                                              Tak, już się wyżej przyznałeś - nie czytasz, nie wiesz, ale masz opinię. A coś nt. powrotu rządu z Londynu? Kto zdecydował o złamaniu procedur i o tym, by premier, wicepremier i szefowie MON, MSZ i MSW polecieli jednym samolotem? W dodatku samolotem, w który władowano pasażerów przewidzianych na dwa loty?
                                              • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:42
                                                To wina Tuska i jestem w stanie to udowodnićsuspicious
                                              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:15
                                                mdro napisała:

> Tak, już się wyżej przyznałeś - nie czytasz,
                                                > nie wiesz, ale masz opinię.

Nieprawda. Ani nie wypowiedziałem takich słów, ani z moich wypowiedzi to nie wynikało.
                                                • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:31
                                                  Wynikało, wynikało.

Opinię nt. perfekcyjnej organizacji lotu z Londynu poproszę.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:39
                                                    Jak sobie ją wyrobię, to ci ją zaprezentuję. Pod warunkiem, że będziesz prosić, a nie żądać. U mnie wyrabianie opinii trwa dłużej niż u ciebie, bo nie oglądam telewizji, w szczególności TFałszN-u.
                                                  • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:46
                                                    Ojojoj, a przecież grzecznie napisałam "poproszę". A tu taki foch big_grin.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:54
                                                    mdro napisała:

> Ojojoj, a przecież grzecznie napisałam "poproszę".

Taka tam twoja udawana grzeczność.
                                                  • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:10
                                                    scher napisał:

> Jak sobie ją wyrobię, to ci ją zaprezentuję. Pod warunkiem, że będziesz prosić,
                                                    > a nie żądać. U mnie wyrabianie opinii trwa dłużej niż u ciebie, bo nie oglądam
                                                    > telewizji, w szczególności TFałszN-u.

to kiedy masz osobiste spotkanie z uczestnikami tej wycieczki ?
                                                    i nie zapomnij porozmawiać jeszcze z pilotem, żeby mieć ogląd całościowy.
                                        • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:11
                                          W tym logistycznym majstersztyku nie uwzględniono tylko jednego drobnego elementu, czyli źródła finansowania. Poza tym mucha nie siadabig_grin
                            • turzyca Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:09
                              >Polska chce się sama bronić, jest zdeterminowana, by zwiększyć armię o 50 tys. żołnierzy i by sprawić, że obrona kraju będzie kwestią walki całego narodu, a nie tylko wojsk operacyjnych.

Ja bym wolala, zeby Polacy popatrzyli na swoja wlasna historie i zauwazyli, ze czasy w ktorych Polska byla potega militarna, gdy bali sie nas wrogowie, a przymierzency sami nas szukali, to byly czasy husarii. Czyli wojska stosunkowo mało liczebnego, ale złożonego z profesjonalistów wojny posługujących się niesłychanie drogim sprzętem, zaawansowanym technologicznie i do tego bardzo innowacyjnym. A nie czasy, gdy banda chłopów leciała z kosami na sztorc.
                              I nie wiem czemu władza mająca takie upodobanie do historii nie zauważa tych prostych analogii. A uwzględniajac fakt, że w MONie siedzą historycy, dla których takie skojarzenia powinny być oczywistością, człowiek zastanawia się jeszcze bardziej.
                              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:30
                                turzyca napisała:

> > Polska chce się sama bronić, jest zdeterminowana, by zwiększyć armię o 50
                                > > tys. żołnierzy i by sprawić, że obrona kraju będzie kwestią walki całego narodu,
                                > a nie tylko wojsk operacyjnych.
                                > Ja bym wolala, zeby Polacy popatrzyli na swoja wlasna historie

Ja bym wolał, żebyś nie wspominała husarii, patrz lepiej na Szwajcarię. Polska potrzebuje doktryny obronnej, nie zaczepnej.
                              • spanish_fly Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:35
                                Być może błędne jest założenie, że MON zależy, żeby Polska byłą potęgą.
                                • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:42
                                  No, ale póki Macierewicza nie złapią z Putinem na bunga bunga, Scher w to nie uwierzy.
                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:14
                                    mamma_2012 napisała:

> No, ale póki Macierewicza nie złapią z Putinem na bunga bunga, Scher w to nie u
                                    > wierzy.

W co?
                            • kajak75 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 21:16
                              Po szczycie NATO: Przyjęto Plan na Rzecz Gotowości zakładający wyodrębnienie w ramach Sił Odpowiedzi NATO (NATO Response Force, NRF) kilkutysięcznego kontyngentu znajdującego się w stałej gotowości i zdolnego do przerzutu w zagrożony obszar w ciągu 2-5 dni (Immediate Alliance Assurance Force, IAAF). Obsadzenie tego złożonego z sił lądowych, dysponujących wsparciem powietrznym i morskim, kontyngentu ma mieć charakter rotacyjny.

Fajnie, tylko to jest uzgodnienie z Newport. W Warszawie tylko potwierdzono te ustalenia. BTW jednostki sa rotacyjne, by nie łamać umowy NATO Rosja z 1997 o nieriznieszczaniu stałych baz w nowych krajach sojuszu .
                        • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:58

a trzecia Solidarność została przejęta przez Jarosława Kaczyńskiego.
                          " Kto nie widzi poszlak, układających się w logiczną całość, nie powinien zajmować się polityką." - pasuje do dzisiejszej Solidarności jak ulał.
                          • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:23
                            iwles napisała:

> a trzecia Solidarność została przejęta przez Jarosława Kaczyńskiego.

Po to na niego głosowałem. Precz z komuną!
                            • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:52

JAKIM cudem głosowałes na J. Kaczyńskiego, skoro on NIE kandydował ?

Przyznajesz więc oficjalnie, że za wszystkimi decyzjami prezydenta, premiera, rządu i większości parlamentarnej, a nawet "Niezależnych" Związków zawodowych stoi Jarosław ?
                              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:06
                                iwles napisała:

> JAKIM cudem głosowałes na J. Kaczyńskiego, skoro on NIE kandydował?

Kandydował. Było to dla mnie oczywiste, że będzie głównym strategiem.
                                • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:09
                                  Strategicznie to on dba o swoje marne cztery litery, no to nie on będzie stał przed TS.
                                  Może za jakieś sprawstwo kierownicze odpowie. Oby.
                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:09
                                    Albo podżeganie do popełnienia przestępstwa.
                                • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:12
                                  scher napisał:

> Kandydował. Było to dla mnie oczywiste, że będzie głównym strategiem.

No patrz, a Duda i Szydło wypierają się tej oczywistości. Tchórze ?
                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:20
                                    iwles napisała:

> > Kandydował. Było to dla mnie oczywiste, że będzie głównym strategiem.
                                    > No patrz, a Duda i Szydło wypierają się tej oczywistości.

Nie wypierają się, wystarczy uważnie ich posłuchać, bez propagandowego komentarza tefałszenowców.

PS. Nadal nie rozumiesz, że twój zarzut nie jest skuteczny? Ci, co popierają PIS, dobrze wiedzą, jak jest: obecne rządy opierają się na harmonijnej współpracy na linii Duda-Szydło i Kaczyński jako ich mentor i strateg. Harmonijna współpraca i stabilna władza oparta o konserwatywne wartości. Właśnie za czymś takim Polacy od lat tęsknili.
                                    • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:45

"władza oparta o konserwatywne wartości. Właśnie za czymś takim Polacy od lat tęsknili."

mów za siebie, ja za czymś takim nie tęskniłam nigdy, a Polką jestem.
                                      • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:48
                                        Zaraz ci scher odpowie, że nie jesteś Polką. Polacy to on!
                                        • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:52

dziwny z niego Polak, któremu rząd musi nakazać ustawami żyć wg konserwatywny wartości, sam z siebie nie potrafi ? big_grin
                                          • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:04
                                            iwles napisała:

> dziwny z niego Polak, któremu rząd musi nakazać ustawami żyć wg konserwatywny
                                            > wartości, sam z siebie nie potrafi ? big_grin

Sam z siebie bym potrafił, gdyby twoje lewactwo ustawami nie wpierdzielało mi się do rodziny, do szkoły i gdyby mi nie demoralizowało dzieci za pomocą mediów.
                                            • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:18
                                              Biedne dzieci skazane przez system na poznawanie różnorodności świata. Biedactwa, którym lewacy w szkole tłuką do głowy, że tatunio nie ma prawa swoich frustracji wyładowywać na ich pupie.
                                              Czego ty się boisz?
                                              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:24
                                                mamma_2012 napisała:

> Biedne dzieci skazane przez system na poznawanie różnorodności świata.

Różnorodność świata... Czytaj: zboczeńcy, islamiści. Od samego waszego języka chce się wymiotować.

> Czego ty się boisz?

Ciebie. Tego, jak chcesz urządzić mój świat i modelować moje myśli.
                                                • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:40
                                                  A jak się nie dowiedzą, że na świecie są zboczeńcy (tylko dla mnie to zupełnie inna grupa ludzi niż dla ciebie, czyli np. księża pedofile) i islamiści to co się stanie? A jak się nie dowiedzą to te grupy przestaną istnieć?
                                                  Swój światek urządzaj sobie wedle własnego uznania, bylebyś innych nie krzywdził, ale wspólny musimy urządzać razem czy nam się to podoba czy nie, więc nie masz prawa go niszczyć w jakikolwiek sposób i nikogo nie masz prawa z niego wykluczać.
                                                  Otwarty umysł chroni przed "modelowaniem". Spróbuj może polubisz ten stan.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:07
                                                    mamma_2012 napisała:

> A jak się nie dowiedzą, że na świecie są zboczeńcy
                                                    > (tylko dla mnie to zupełnie inna grupa ludzi niż dla ciebie,
                                                    > czyli np. księża pedofile) i islamiści to co się stanie?

Nic. Pod warunkiem, że dowiedzą się ode mnie, nie od ciebie. Dlatego musieliście przegrać wybory. Ja nie chcę twoim dzieciom narzucać swojego oglądu świata. Ty wręcz przeciwnie.

> Swój światek urządzaj sobie wedle własnego uznania,
                                                    > bylebyś innych nie krzywdził,
                                                    > ale wspólny musimy urządzać razem

Moja rodzina jest moja i żadnej tu wspólnoty z tobą nie zamierzam tworzyć. To ty jesteś lewaczką i zawłaszczasz mój prywatny świat na siłę, przemocą definiując go jako "wspólny", który rzekomo "musimy urządzać razem".
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:19
                                                    No cóż, muszę cię zaskoczyć, bo przekraczając próg swojego M3 wkraczasz w przestrzeń wspólną, a im dalej od drzwi tym z większą ilością ludzi ją dzielisz, nawet ze mną.
                                                    Swoim dzieciom nie jesteś w stanie zatkać na zawsze uszu i oczu, nawet jeżeli będziesz próbował. Oczywiście możesz próbować im tak obrzydzić świat poza ścianami mieszkania, że zrezygnują z jego poznawania, ale mam nadzieję, że ci się to nie uda. Zresztą często dzieciaki, które wychodzą z takich domów zachłystują się rzeczywistością, która była przed nimi ukrywana i poznają ją wyjątkowo intensywnie.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:23
                                                    mamma_2012 napisała:

> No cóż, muszę cię zaskoczyć, bo przekraczając próg swojego M3
                                                    > wkraczasz w przestrzeń wspólną

Ale twoje lewackie stado usiłowało wkraczać przemocą za próg mojego domu. Musieliście przegrać, by w Polsce wzrosła tolerancja.
                                                  • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:15
                                                    No nie rozumiesz - to jest schera świat, on ma wyglądać tak jak scher chce! Twoją macicą też zawładnie!
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:24
                                                    Obawiam się, że nawet macica jego żony już nie chce poddawać się kontroli, więc przepisy zezwalające na parę razów dla przywrócenia posłuszeństwa i zdrowotności byłyby mu bardzo na rękę. Facet ma pecha, że urodził się w tym miejscu na świecie, bo istnieje wiele krajów, gdzie miałby swój raj na ziemi.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:30
                                                    To takie typowe w dyskusji z nawiedzoną lewaczką: cały czas stereotypowo krąży w dyskusji wokół jednego tematu, który akurat wzięła na sztandary. O czymkolwiek by nie napisać, ona tylko macica i razy, razy i macica. Horyzonty intelektualne jakby w tej macicy uwięzły.
                                                  • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:33
                                                    Macica to raczej twoja obsesja. Może zaprzeczysz prawdziwości cytatu w mojej sygnaturce? Mogę zresztą wrócić do starego...
                                                  • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:38
                                                    To zupełnie jak Ty z homoseksualistami - no do każdego wątku musisz wepchnąć tekst o tym, jak strrrasznie Cię brzydzą wink
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:41
                                                    fragile_f napisała:

> To zupełnie jak Ty z homoseksualistami - no do każdego wątku
                                                    > musisz wepchnąć tekst o tym, jak strrrasznie Cię brzydzą wink

Do tego wątku tę myśl wepchnęłaś ty.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:45
                                                    Pisząc zboczeńcy tym razem miałeś na myśli pedofilii świeckich i chodzących w sukienkach oraz inne zboczenia uznawane przez naukę?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:52
                                                    Pisząc "zboczeńcy" miałem na myśli, abyś trzymała się kontekstu mojej wypowiedzi. Było o prawie rodziców do wychowywania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami. O prawie rodziców do przedstawiania dziecku świata i ludzi zgodnie z własnym światopoglądem. O wartościowaniu zjawisk i ludzi wg własnego koszyka wartości.

I o lewactwie, które agresywnie, przemocą to oczywiste prawo rodziców narusza. Dlatego musiało dostać baty przy urnach.
                                                  • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:07
                                                    "> I o lewactwie, które agresywnie, przemocą to oczywiste prawo rodziców narusza. "

scher, czy ktoś ci zabraniał w ciągu ostatnich 26 lat chodzić z dziećmi do kościoła ?
                                                    ktoś ci zabraniał ich chrzcić ? opowiadac im o Bogu ?
                                                    ktoś zabraniał śpiewać kolędy? dzielić się opłatkiem?
                                                    Władza "zagłuszała" ci programy w tv ?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:24
                                                    iwles napisała:

> > I o lewactwie, które agresywnie, przemocą
                                                    > > to oczywiste prawo rodziców narusza. "
                                                    > scher, czy ktoś ci zabraniał w ciągu ostatnich 26 lat
                                                    > chodzić z dziećmi do kościoła ?
                                                    > ktoś ci zabraniał ich chrzcić ? opowiadac im o Bogu ?
                                                    > ktoś zabraniał śpiewać kolędy? dzielić się opłatkiem?
                                                    > Władza "zagłuszała" ci programy w tv ?

Przecież lewactwo dzisiaj nie stosuje terroru, lecz masowe duraczenie. Terror ma tę "zaletę", że człowiek poddawany terrorowi, rozpoznaje to - i broni się, stosuje co najmniej bierny opór.

Dlatego marksizm zmutował, odrzucił terror (choć narzędzia prawno-ideologiczne są przygotowane, a raczej były, póki europejskie społeczeństwa nie zaczęły się buntować).

Obecnie obowiązuje taktyka Gramsciego: marsz przez instytucje, czyli zamiast terroru stosuje się masowe duraczenie; ludzi gotuje się powoli, jak żabę, temperaturę zwiększa się stopniowo. Jak się żaba zorientuje, że gorąco stało się nie do wytrzymania, jest za późno.

Na przykład Francja jest stracona. Niemcy raczej też.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:38
                                                    Nasz rząd nawet tego nie potrafi, tak podkręcił ogień, że żaba już się szykuje do skoku, więc szykują przykrywkę, żeby nie wyskoczyła na czas, ale skąd ty miałbyś o tym wiedzieć.
                                                    Francja stracona, Niemcy stracone tylko my trwamy dzielnie w obronie. No wlasnie obronie czego?
                                                    Słoń leży, lew leży, a żaba dzielnie podskakuje. Wracaj na ziemię, bo odleciałeś.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:20
                                                    mamma_2012 napisała:

> Francja stracona, Niemcy stracone tylko my trwamy dzielnie w obronie.
                                                    > No wlasnie obronie czego?

Obronie europejskich wartości, w obronie europejskiej cywilizacji.
                                                    Francja stracona, Niemcy stracone (procesy gnilne się zaczęły, demografia załatwi resztę), Anglia się chwieje, Watykan wzięty...

Trzeba się zbroić.
                                                  • sumire Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:22
                                                    A kto wziął Watykan? Hunowie go najechali?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:27
                                                    sumire napisała:

> A kto wziął Watykan? Hunowie go najechali?

Lewacy posadzili tam swojego na stanowisku szefa.
                                                  • beataj1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:29
                                                    Spiseg, Spiseg panie.
                                                  • sumire Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:32
                                                    Hm, sądziłam, że został wybrany w konklawe. Nie tak było?
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:35
                                                    Papieża to chyba duch święty wskazuje. Też lewak? Co się na tym świecie porobiłosmile
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:44
                                                    mamma_2012 napisała:

> Papieża to chyba duch święty wskazuje.

I gdzie to jest w Piśmie Świętym napisane?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:47
                                                    sumire napisała:

> Hm, sądziłam, że został wybrany w konklawe. Nie tak było?

Właśnie tak było. Kościół rzymskokatolicki został zainfekowany lewactwem.
                                                  • spanish_fly Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:50
                                                    Nie oburza Cię w związku z tym, że najwyżsi Polscy dostojnicy i sam pan prezes płaszczą się przed pomniejszymi zakonnikami tegoż kościoła, że się wydaje miliony na wizyty lewackiego papieża w Polsce itd.?
                                                    Wypisałeś się już z tego gniazda lewactwa?
                                                  • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:50
                                                    Chcesz powiedzieć, że kardynałowie którzy go wybrali to krzywoprzysiężcy? Przeciez oni muszą złożyć przysięgę na PŚ.

big_grin
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:21
                                                    Dobrze, że mamy swój prawdziwy, polski kościół rydzykowy. Nawet swoich męczenników udało nam się zorganizować.
                                                  • stacie_o Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:29
                                                    Jakby ci tu powiedzieć, zbroić się możecie, ale nie będzie kim walczyć. Jakoś Polki nie chcą wam dzieci rodzić....
                                                    dla porównania Polska:
                                                    populationpyramid.net/poland/2016/
                                                    i Niemcy:
                                                    populationpyramid.net/germany/2016/
                                                    nie mówiąc o takiej Turcji tongue_out
                                                    populationpyramid.net/turkey/2016/
                                                    pogrążonej w wojnie Syrii
                                                    populationpyramid.net/syrian-arab-republic/2016/
                                                    czy Afganistanie
                                                    populationpyramid.net/afghanistan/2016/
                                                    kim będziesz scher walczył? Armią emerytów?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:38
                                                    stacie_o napisała:

> Jakoś Polki nie chcą wam dzieci rodzić....

I co? satysfakcję masz z tego?
                                                  • stacie_o Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:40
                                                    Tak. Mądre Polki.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:10
                                                    stacie_o napisała:

>>> Jakoś Polki nie chcą wam dzieci rodzić....
                                                    >> I co? satysfakcję masz z tego?
                                                    > Tak.

Reprezentujesz siły, z powodu których zwija się europejska cywilizacja, oddając pola cywilizacjom barbarzyńskim.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:14
                                                    A ty reprezentujesz siły, z powodu których polskie kobiety nie chcą rodzić dzieci. Sabotaż? Ile ty masz dzieci i dlaczego tak mało?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:23
                                                    mamma_2012 napisała:

> A ty reprezentujesz siły, z powodu których polskie kobiety
                                                    > nie chcą rodzić dzieci.

Tak z ciekawości: gdzie ty upatrujesz przyczyn niechęci Polek do rodzenia?
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:44
                                                    Brak realnej pomocy dla ludzi, ktorzy mogą urodzić i wychować dzieci (żłobki, przedszkola, teraz dodatkowo będzie obniżony poziom edukacji), brak realnej możliwości usunięcia chorego płodu.
                                                    Ostatnio dodatkowo duszna atmosfera i duże prawdopodobieństwo, że trzeba będzie zwiewać z tego kraju, bo nie da się tu żyć i to z wielu przyczyn. Np. w moim przypadku przesądziło to, że trzeciego dziecka nie będzie.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:49
                                                    Namów żonę, pokaż, że Polak potrafi. Muzułmanie dają radę 10+ powołać, pokonaj ich. Bądź patriotą, wtedy swoje dzieciny bohaterze wyślesz na front, a od naszych się odstosunkujesz.
                                                    Zamiast Ahmedowi zazdrościć bierz się z niego przykład.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:20
                                                    mamma_2012 napisała:

> Zamiast Ahmedowi zazdrościć bierz się z niego przykład.

Trzy warunki:
                                                    1. Podatek dla mnie nie więcej niż 10%. Żona nie płaci nic.
                                                    2. Uznasz (a wraz z tobą pozostałe lewactwo), że moje dzieci są moje i mam prawo wychowywać je tak, jak zechcę.
                                                    3. Żadnych podatków od spadków. Moje dzieci odziedziczą po mnie wszystko, bez żadnych danin na osoby spoza rodziny.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:32
                                                    1. To dlaczego głosowałeś na partię, która podnosi podatki?
                                                    2. Wychowywać czy tłuc? Czy w ramach tego punktu ja mogę wychowywać swoje dzieci po swojemu? Żadnej religii, żadnej prawicowej indoktrynacji i dziwnych "bohaterów" w szkole.
                                                    3. Od wielu lat nie ma podatku od spadków i darowizn w najbliższej rodzinie
                                                    No to ile ich masz i w jakim wieku? Jak na "patriotę" to niespecjalnie jesteś skłonny do ofiary na rzecz ojczyzny, nawet tak skromnej jak walka z niżem demograficznym.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:40
                                                    mamma_2012 napisała:

> 1. To dlaczego głosowałeś na partię, która podnosi podatki?

Żeby nie wygrały szuje, łajzy, złodzieje i kacapsko-szwabskie pomioty.

> 2. Wychowywać czy tłuc?

Czy twoje myśli naprawdę krążą tylko wokół bicia? Masz jakiś uraz, traumę - czy może fantazję?

> Czy w ramach tego punktu ja mogę wychowywać
                                                    > swoje dzieci po swojemu? Żadnej religii, żadnej prawicowej
                                                    > indoktrynacji i dziwnych "bohaterów" w szkole.

Którzy bohaterowie są dla ciebie "dziwni"?

> 3. Od wielu lat nie ma podatku od spadków i darowizn w najbliższej rodzinie

Jakoś nie jestem co do tego w pełni przekonany.

> No to ile ich masz i w jakim wieku?

To jest publiczne forum, a nie konfesjonał. Szanujmy naszą prywatność.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:48
                                                    No przyznanie się do ilosci i wieku dzieci to przekroczenie wszelkich granic intymności. Chyba nie masz się czym pochwalić, co?wink
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:54
                                                    Nie pisałem o intymności, lecz prywatności, nie manipuluj.
                                                    Którzy bohaterowie są dla ciebie "dziwni"?
                                                  • zona_glusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 20:04
                                                    > Którzy bohaterowie są dla ciebie "dziwni"
                                                    Na przykład Łupaszko, który zabijał ludność cywilną, w tym dzieci.
                                                  • morekac Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:57
                                                    Ad 3 - w tej chwili to masz, nie wiadomo jak długo.
                                                    Ad 1 - a to już do łaskawie nam panujących. Ale nie sądzę, by byli zachwyceni taką stawką dla maluczkich dostarczycieli pieniążków, bez względu na to, czy jesteś prawakiem, lewakiem czy też ci zwisają opcje polityczne.
                                                    Ergo: startuj na posła, to najlepsza optymalizacja podatkowa.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:04
                                                    morekac napisała:

> Ad 3 - w tej chwili to masz, nie wiadomo jak długo.

Składek emerytalnych dzieci po mnie nie odziedziczą.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:10
                                                    Tego mozesz być pewien, właśnie władzy udało się dokonać ostatecznej destrukcji systemu emerytalnego. Dzieci nie odziedziczą składek, a ty nie dostaniesz emerytury, więc szanuj swoje dzieci, jeżeli je masz, nawet jak okażą się bardziej barwne niż byś sobie życzył.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:44
                                                    mamma_2012 napisała:

> szanuj swoje dzieci, jeżeli je masz

Kocham i szanuję. Dałbym im w życiu jeszcze więcej, ale mi państwo zabiera.
                                                  • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:45
                                                    A jakie masz zdanie nt. podniesienia kwoty wolnej od podatku przez PIS? Zadowolony? Dostaniesz więcej? Pochwal się koniecznie!
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:59
                                                    fragile_f napisała:

> A jakie masz zdanie nt. podniesienia kwoty wolnej od podatku przez PIS?

Na razie wystarczy mi, że politycy przestali kraść i robić z mojej Ojczyzny kondominium. Jest postęp.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 18:53
                                                    Politycy przestali kraść? Od kiedy? Od dziś?
                                                    Żarty sobie robisz czy jesteś naiwny?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 18:56
                                                    Przynajmniej nie kradną bezkarnie, otwarcie i na bezczela.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 19:11
                                                    Ależ oczywiście, ze to robią i cieszą się, że wmówili ci, że jest inaczej i nawet dziwią się, że tak łatwo z suwerenem poszło.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 19:29
                                                    Przyjmijmy. Zatem w tej kwestii żadna między nimi różnica. Czyli PIS deklasuje rywali na innych polach.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 20:10
                                                    Fakt, deklasuje rywali na innych polach, bo takich zniszczeń nie dokonał nikt przed nimi po 89 i to w rekordowym czasie. Pobić komunistów w sianiu propagandy też nie było łatwo, a im się udało, należy też zauważyć wybitne osiągnięcia w robieniu z Polski pośmiewiska nie tylko na skalę europejską, ale wręcz światową, rozwalenie gospodarki, ograniczenie podstawowych praw obywateli i liczne inne wyczyny. A najlepsze, że są przedstawiciele suwerena, ktorych to jeszcze cieszy.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 20:19
                                                    mamma_2012 napisała:

> robieniu z Polski pośmiewiska nie tylko na skalę europejską, ale wręcz światową,
                                                    > rozwalenie gospodarki
                                                    > ograniczenie podstawowych praw obywateli

Oglądanie TFałszN-u czyni wielkie spustoszenie w umysłach.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 20:38
                                                    Ty się lepiej bój tego, które czyni reżimówka, bo ewidentnie kontakt z nią ci nie służywink
                                                  • sumire Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 21:20
                                                    Zmartwię cię - za granicą TVN nie oglądają, a wiedzą, co się w Polsce dzieje. I jest mi bardzo wstyd, gdy mnie koledzy cudzoziemcy pytają, co nasz rząd wyrabia. Tak, jesteśmy pośmiewiskiem, w dodatku niepokojącym.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 21:43
                                                    sumire napisała:

> jest mi bardzo wstyd, gdy mnie koledzy
                                                    > cudzoziemcy pytają, co nasz rząd wyrabia.

Jakież ty masz kompleksy... Każdy normalny człowiek ma totalnie wywalone, co o nim zagranica myśli. Gie ich obchodzi, niech się zajmą sobą, a nie komuś do garów zaglądają.

Nasz dom, nasza sprawa.
                                                  • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:00
                                                    Ra "zagranica", na ktora masz wywalone, to Polonia!
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:16
                                                    iwles napisała:

> Ra "zagranica", na ktora masz wywalone, to Polonia!

Ta, "koledzy cudzoziemcy" to Polonia.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 23:37
                                                    Zwłaszcza, kiedy ocena sytuacji przez cudzoziemców jest zbieżne z naszą. Cudzoziemcy lepiej diagnozujący sytuację niż polski rząd, to nienajlepsze świadectwo dla niego. A z pewnej odległości wiele rzeczy widać lepiej.
                                                  • sumire Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 19:40
                                                    Nie? Mam odwrotne wrażenie. Smarowanie Rydzykowi i ostentacyjne wtykanie swoich na stanowiska, nie wspominając o jawnych chęciach zniszczenia klasy średniej, bo to się nie godzi dobrze zarabiać - to jest kradzież bezkarna, otwarta i na bezczela. O przeznaczaniu unijnych dotacji na cele partyjne nie wspomnę. Pluje ci ta twoja władzunia w twarz, a ty się ekscytujesz deszczem.
                                                  • pitahaya1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 21:32
                                                    Takiego Misiewicza masz na myśli i jemu podobnych?
                                                  • morekac Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:10
                                                    Ale nie odziedziczą też długu w sytuacji, kiedy sobie za długo pożyjesz i ZUS wyda na ciebie więcej niż sam odłożyłeś.
                                                    Poza tym módl się, żeby było ci z czego wypłacić, jak już tej emerytury dożyjesz.
                                                  • pitahaya1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:20
                                                    To ile tych dzieci na świat powołałeś? Małe są, czy już w wieku rozrodczym? Zaczęły już powoływać na świat kolejne rzesze Polaków?
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:33
                                                    O respektowanie europejskich wartości to Europa powinna się u nas upomnieć, bo jakoś nam to umknęły ostatnio.
                                                    A ty jak się w żołnierzyka chcesz pobawić, to z daleka od kraju proszę.
                                                    Bosz, u nas to nigdy dobrze nie będzie.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:39
                                                    mamma_2012 napisała:

> O respektowanie europejskich wartości to Europa
                                                    > powinna się u nas upomnieć, bo jakoś nam to umknęły ostatnio.

Nie myl cywilizacji unijnej z cywilizacją europejską.
                                                  • spanish_fly Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:40
                                                    Scher już się niegdyś na ten temat wypowiedział. On uważa, że jest już za stary na wojnę, więc sam planuje zostać z kobietami i dziećmi. Natomiast chętnie wyśle na wojnę nasze dzieci. Bohater na miarę PIS.
                                                  • stacie_o Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:48
                                                    Ale tych dzieci nie będzie...demografia jest bezlitosna. Muzułmanie nie muszą szturmować łodziami Bałtyku, sami wyginiemy i zostawimy wolne miejsce dla nich...
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:12
                                                    stacie_o napisała:

> Muzułmanie nie muszą szturmować łodziami Bałtyku,
                                                    > sami wyginiemy i zostawimy wolne miejsce dla nich...

Z powodu tej aksjologicznej sieczki, którą masz w głowie ty i tobie podobni.
                                                  • stacie_o Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 08:25
                                                    Nie wiedziałam, że mam taką moc sprawczą. Ile to katolików jest w tym pięknym kraju? I oni trzęsą portkami i nie mają dzieci, bo im ci wstrętni ateusze wmówili, że mają się nie rozmnażać big_grin
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:22
                                                    stacie_o napisała:

> Ile to katolików jest w tym pięknym kraju?

Prawdziwych? Niewielu. Większość tzw. katolików jest sterowanych przez zlewaczałą większość hierarchii, dlatego w sprawach fundamentalnych, w sporach światopoglądowych zajmują co najmniej letnie stanowisko. To zdezorientowani ludzie.

> I oni trzęsą portkami i nie mają dzieci,
                                                    > bo im ci wstrętni ateusze wmówili,
                                                    > że mają się nie rozmnażać big_grin

Nie mają wielu dzieci, bo stworzyliście im lewacką cywilizację. Najgorsze co zrobiliście, to zerwaliście ekonomiczną i kulturową więź międzypokoleniową, władzę rodzicielską ograniczyliście do obowiązku alimentacyjnego, odebraliście (przynajmniej próbowaliście i było to już bardzo zaawansowane) rodzicom prawo do wychowania dzieci niezgodnie ze standardami tzw. demokracji liberalnej (odsyłam do: R. Legutko :"Triumf człowieka pospolitego").

Jeżeli ktoś czuje, że jego dziecko nie będzie jego, tylko państwowe, że nie będzie mógł na nie liczyć na starość i czuć dumy z tego, jak je wychował - to po co mieć dzieci?
                                                  • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:27

Tylko siebie nie zaliczaj do prawdziwych katolików, bo miłości bliźniego w tobie nie ma za grosz, za to nienawiść i pogarda wyziera z każdego słowa, a to jest niezgodne z religią, którą wyznajesz.
                                                  • anetapzn Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:27
                                                    fragile_f napisała:

> To zupełnie jak Ty z homoseksualistami - no do każdego wątku musisz wepchnąć te
                                                    > kst o tym, jak strrrasznie Cię brzydzą wink
                                                    >

Wiesz, ja to sie zastanawiam, czy on czasem nie jest jakimś kryptogejem albo bi, bo faktycznie do każdego wątku wkłada teksty o homoseksualistach o tym, jak go brzydzą etc. Tak z doopy wzięte te komentarze, jakby na siłę chciał udowodnić, że on..nie nigdy w życiu big_grin Na ogół tak postepuja osoby, które mają coś do ukrycia big_grin
                                                  • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:43
                                                    Oczywiscie, ze jest. A co myslalas? Z jakiego innego powodu bez przerwy o tym mysli, rozwaza, opowiada jak go strrrasznie obrzydza i w ogole fuj wink

Ja jak mnie nie bylo stac na wakacje, to tez mowilam ze nie lubię po prostu wyjezdzac big_grin
                                                  • anetapzn Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:29
                                                    big_grin big_grin big_grin big_grin
                                            • pitahaya1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:30
                                              scher napisał:

> Sam z siebie bym potrafił, gdyby twoje lewactwo ustawami nie wpierdzielało mi s
                                              > ię do rodziny, do szkoły i gdyby mi nie demoralizowało dzieci za pomocą mediów.
                                              >

Nie możesz po prostu dzieciom powiedzieć, żeby gapienie się w ekran ograniczyło do TVP1 i 2? Takie to trudne wychować na prawdziwych Polaków, którzy nosa nie wychylają poza jedynie słuszną prasę?
                                              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:12
                                                pitahaya1 napisał:

> Nie możesz po prostu dzieciom powiedzieć, żeby gapienie się w ekran ograniczyło
                                                > do TVP1 i 2?

Abstrahując od faktu, że nie mamy telewizji w domu w ogóle, tak, mogę. Ale za rządów lewactwa konserwatywnych mediów nie było praktycznie wcale. Dlatego musieliście przegrać wybory, by poszerzone zostało spektrum poglądów, które można prezentować w dyskursie publicznym. Musieliście przegrać, aby w Polsce wzrosła tolerancja.
                                                • joanna_poz Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:18
                                                  scher napisał:

> Musieliście przegrać, aby w Polsce wzrosła tolerancja.

o tak, ta tolerancja się wylewa z każdej jednej Twojej wypowiedzi..

• scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:26
                                                    joanna_poz napisała:

> > Musieliście przegrać, aby w Polsce wzrosła tolerancja.
                                                    > o tak, ta tolerancja się wylewa z każdej jednej Twojej wypowiedzi..

Owszem. Uważam twoje dzieci za twoje i nie sądzę, abym miał prawo wychowywać je po swojemu. To jest prawdziwa tolerancja. Nie udawana, jak u was.
                                                  • joanna_poz Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:29
                                                    powiedz to Pani Zalewskiej i tworcom nowych podstaw programowych.
                                                    ze część spoleczenstwa nie życzy sobie wychowywania swoich dzieci wg PISowskich, bogoojczyznianych kanonów..
                                                    jakoś jej tolerancja (zresztą jak całego PISu) w tym zakresie mocno szwankuje.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:33
                                                    joanna_poz napisała:

> powiedz to Pani Zalewskiej i tworcom nowych podstaw programowych.

Jak rozumiem remedium nie jest edukacja domowa, ale wasze, lewackie podstawy programowe?

--
                                                    Rzepliński leci do USA ratować zagrożoną demokrację.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:41
                                                    Zawsze to prościej, żeby 30 procent edukowało swoje dzieci w domu niż pozostałe 70.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:47
                                                    mamma_2012 napisała:

> Zawsze to prościej, żeby 30 procent edukowało
                                                    > swoje dzieci w domu niż pozostałe 70.

Wiem, wiem, wydaje ci się, że należysz do elity. Chyba udeckiej.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:54
                                                    70% to elita? Ogarnij się i przyjmij właściwe proporcje.
                                                    Nasza niedoskonała ordynacja wyborcza sprawiła, że mniejszość dostała władzę nad większością i postanowiła roz...ć kraj. Dlaczego? Bo mogą. Ale nic nie jest wieczne.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:58
                                                    mamma_2012 napisała:

> Nasza niedoskonała ordynacja wyborcza sprawiła,
                                                    > że mniejszość dostała władzę nad większością

Popatrz, normalnie jak w Ameryce. Tam też lewactwo w żałobie...
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:39
                                                    Jeżeli twoja definicja słowa tolerancja daleko odbiega od używanej przez wszystkich innych, to może jest już najwyższy czas, żebyś zerknął do słownika i sprawdził co to słowo znaczy. Niedobrze jest używać słów, których znaczenia się nie rozumie.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:45
                                                    mamma_2012 napisała:

> Jeżeli twoja definicja słowa tolerancja daleko odbiega
                                                    > od używanej przez wszystkich innych

Ach to lewackie poczucie pychy... Zawłaszczyli kolejne pojęcie, dokonali odwrócenia znaczeń, a potem rżną głupa. Marksizm kulturowy w natarciu.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:47
                                                    Te paskudne lewackie słownikibig_grin
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:48
                                                    mamma_2012 napisała:

> Te paskudne lewackie słownikibig_grin

Zacytuj.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:50
                                                    Definicję tolerancji? Wyguglaj sobie jak nie masz słownika.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:59
                                                    I moja jest sprzeczna z tą twoją wyguglaną?
                                                • pitahaya1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:21
                                                  O jakiej tolerancji piszesz? Niby tolerancja teraz wzrosła? A gdzie niby?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:24
                                                    pitahaya1 napisał:

> O jakiej tolerancji piszesz? Niby tolerancja teraz wzrosła?
                                                    > A gdzie niby?

Wszędzie dookoła. W dyskursie publicznym można teraz prezentować całe spektrum poglądów. Nieznani sprawcy nie atakują legalnych manifestacji.
                                                  • zona_glusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:30
                                                    Tylko biją zagranicznych studentów.
                                                  • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:32
                                                    > Wszędzie dookoła. W dyskursie publicznym można teraz prezentować całe spektrum
                                                    > poglądów.

ale co konkretnie masz na myśli ?
                                                    czego i gdzie wcześniej nie mogłeś ?
                                                  • pitahaya1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:23
                                                    Prezentować poglądy to może i można. A gdzie one trafią to już inna sprawa.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:34
                                                    pitahaya1 napisał:

> Prezentować poglądy to może i można.

Nam i tego odmawialiście. Każdy konserwatywny pogląd spotykał się w mediach z rechotem i zorkiestrowaną nagonką. Nasze demonstracje atakowali nieznani sprawcy. Nasze media w sądach musiały walczyć o koncesje, bo urzędnicy złośliwie łamali przepisy dotyczące zasad ich przyznawania.
                                                  • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:39
                                                    Strasznie się na narodowców te drzewa rzucały, fakt. I kostki brukowe.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:44
                                                    fragile_f napisała:

> Strasznie się na narodowców te drzewa rzucały, fakt. I kostki brukowe.

Ktoś wziął kupę kasy, żebyś tak myślała. Propaganda rodem ze stanu wojennego. "Element chuligański", "warchoły" itp.
                                                  • morekac Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:49
                                                    To byli entowie , i to z PO, a nie zwykłe drzewka.
                                                  • pitahaya1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:46
                                                    Nie potrafisz inaczej rozmawiać niż "wy, lewacy" i "odmawialiście/zabraliście/zabroniliście"?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:52
                                                    pitahaya1 napisał:

> Nie potrafisz inaczej rozmawiać niż "wy, lewacy"
                                                    > i "odmawialiście/zabraliście/zabroniliście"?

A co robiłaś, żeby się temu przeciwstawić?
                                                  • pitahaya1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:59
                                                    Czemu powinnam się przeciwstawić? Podaj jakiś konkret. Ja nie widzę wokół siebie wrogów i spisku. Nie wszyscy myślą tak, jak ja? Takie jest życie.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:06
                                                    pitahaya1 napisał:

> Czemu powinnam się przeciwstawić?

Każdy konserwatywny pogląd spotykał się w mediach z rechotem i zorkiestrowaną nagonką. Nasze demonstracje atakowali nieznani sprawcy. Nasze media w sądach musiały walczyć o koncesje, bo urzędnicy złośliwie łamali przepisy dotyczące zasad ich przyznawania.

Naprawdę nie wiesz, czemu powinnaś się temu przeciwstawić?
                                                  • spanish_fly Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:09
                                                    Wasze media? A które to?
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:55
                                                    Nic ci to nie przypomina? Tak się dawno temu przezwyczaił i mu zostałowink
                                            • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:55
                                              scher napisał:

> Sam z siebie bym potrafił, gdyby twoje lewactwo ustawami nie wpierdzielało mi s
                                              > ię do rodziny, do szkoły i gdyby mi nie demoralizowało dzieci za pomocą mediów.

A gdzie Ty masz ustawę nakazującą oglądanie jakichkolwiek programów tv ?

Widocznie słaby z ciebie rodzic, skoro dziaciaki wbrew twojej opinii oglądają tvn.
                                              Pewnie nie wiesz, ale istnieje możliwość założenia blokady rodzicielskiej na niektóre programy, nie trzeba paragrafów.
                                      • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:51
                                        To już jest nas dwiewink
                                      • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:56
                                        iwles napisała:

> "władza oparta o konserwatywne wartości. Właśnie za czymś takim Polacy od lat tęsknili."
                                        > mów za siebie, ja za czymś takim nie tęskniłam nigdy, a Polką jestem.

Ale twoi idole wyraźnie nam powiedzieli: Wygrajcie wybory, to też będziecie mogli wszystko przegłosować. No to przegłosowaliśmy konserwatyzm.
                                        • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:59
                                          Nie ma nic zabawniejszego niż uważający się za konserwatystę oszołom wielbiący bolszewickie działania big_grin.
                            • sumire Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:01
                              Przecież on właśnie komunę zaprowadza. Jak można tego nie widzieć?
                    • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:46
                      A wcześniej obcy dostarczyli go z alfa Raptolis i naciągnęli na niego ludzką skórę, żeby nie było widać, że jest jaszczuremwink
                      • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:28
                        monitor mi myjesz, niedobra kobieto...
                      • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:32
                        Skąd go tam tą motorówką dostarczyli, to nie wiem, ale na pewno byli to przedstawiciele obcej cywilizacji. Moskiewskiej.
                        • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:36
                          Teleportem... big_grin
        • triss_merigold6 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:57
          Nie bardzo rozumiem dlaczego i w jakim celu oglądasz programy publicystyczne czy informacyjne. Ja nie oglądam, ani nie słucham, bo jak Bridget Jones wychodzę z założenia, że śmieciarz po pracy nie grzebie w śmietniku dla rozrywki.
          • joanekjoanek Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 20:58
            Ale ja w tej branży nie robię. Oglądam, bo ja wszystko oglądam, mi to przy pracy dobrze robi.
            • triss_merigold6 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 21:02
              Ja mam od ponad 20 lat kontakt z polityką, mniej lub bardziej bliski i staram się nie oglądać niczego poza krwawymi serialami fantasy.
              • kropkacom Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 18:45
                Wiemy triss, nie musisz nam tego przypominać.
        • anetapzn Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:55
          A do tego, jak się upasł. Matkoo big_grin kilka razy, jak go pokazali całego siedzącego, to miałam wrażenie, ze jest na wdechu i za moment peknie z hukiem.
          • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:03
            Zajada (oby tylko) stresy. Co mu pozostaje, wie, że cztery lata na wypasie i wiele lat całkiem innej diety go czeka.
            Ale w górach już śniegiem sypnęło sezon narciarski zainauguruje niedługo i znów jedynki w brukowcach będą informowały, który stok nawiedził, gdzie zjadł oscypka i jak w dramatycznych okolicznościach skręcił kostkę (w sumie to mógłby rękę złamać i potraktować to jak znak z góry).
    • attiya Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 21:30
      rzuciłam okiem na początek, potem na około 44 minutę i później - faktycznie - puciakowaty, żenujący w średnim wieku panek, nie umiejący się zachować i mówiący to co mu ślina na język przyniesie czyli to co mu prezes każe
      Jeśli Marzeka1 nie widzi tego, to współczuję jej
    • iziula1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 22:23
      Interesująca mowa ciała! Zobaczcie jak zmienia się jego mimika i postawa ciała gdy mówi o J. Kaczyńskim. Można w nim czytać w jak otwartej księdze.
      Ale spuchł strasznie i to chyba nie z głodu wink
      • zona_glusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 23:25
        On mówiąc o prezesie nerwowo chichocze.
      • beata985 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 19:28
        iziula1 napisała:

> Ale spuchł strasznie i to chyba nie z głodu wink

może w koncu przestaną czepiać się Komorowskiej...tongue_out
    • tryggia Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 23:23
      Ale wiecie, że to jest tak, że każda opcja ma inną optykę.
      Dla jednych jest to chłopek-roztropek, obleśny plastuś i prostaczek, dla innych nie.
      Tak jak Tusk dla jednych mąż stanu, ekstra facet, dla innych obrzydliwa czaszka.
      To w sumie jest nawet zabawne.
      • livia.kalina Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 23:27
        Myslisz, że istnieje jakakolwiek opcja, dla której twarz Piotrowicza to mądre i szlachetne oblicze?
        • tryggia Re: Maliniak u Rymanowskiego 04.12.16, 23:32
          Myślę, że tak.
          Od dawna zastanawia mnie ten fenomen.
          Mam wątpliwości w przypadku Michała Kamińskiego, ale może ktoś tu potwierdzi słuszność mojej teorii i wyda pochwalny jęk na temat jego aparycji.
          • azja001 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:24
            Nie jestem w stanie tego dziwoląga słuchać, wnerwia mnie jego mowa ciała, kościółkowatość i światopogląd. Ten pan to przykład niewłaściwej osoby na eksponowanym stanowisku, jeśli wykształcona osoba tego nie dostrzega to albo jest ślepa, albo nie potrafi przyznać sie do własnej porażki.
            • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:47
              Myślę, że to drugie. I nawet rozumiem, ja tak miałam z PO, które też naobiecywało gruszek na wierzbie, a potem zrobiło niewiele.
            • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 07:50
              Widać, że sam źle czuje się we własnej skórze, ale to typowy dorobkiewicz, dlatego wytrzyma.
          • livia.kalina Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:53
            mam ten luksus w życiu, że mam zupełnie gdzieś, kto w jakiej jest partii. I przykład M. Kamińskiego jest akurat doskonałym dowodem tego, że taka postawa ma sens.

Wygląd, sposób ubierania, mimika - też w sumie bez znaczenia. Mogłabym Michała Kamińskiego z pewnością uwielbiać, gdyby było za co oczywiście. Ja Michała Kamińskiego po prostu nie trawię, za to, że jechał do Pinocheta z ryngrafem i słowami wsparcia. Pinochet to zbrodniarz i morderca, który za swojego reżimu kazał torturować więźniów politycznych, w tym dzieci. Tortury polegały również na gwałceniu i nagrywaniu takiej pornografii specjalnie dla ukochanego przywódcy. Co jest faktem powszechnie znanym. Jechanie do kogoś takiego, ze słowami wsparcia to jest dla mnie fakt w życiorysie nie do wybaczenia. Nawet jeśli Kamiński za to wielokrotnie przepraszał i mówił, że więcej by tego nie zrobił.
            • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:19
              Ja nie sądzę, by M.Kamiński w ogóle się nadawał jako przykład - trudno byłoby znaleźć obecnie jego wielbiciela. Dla jednych sprawa z Pinochetem i inne kwestie, dla drugich to zdrajca. Lepszym jet np. Kaczyński - nie wierzę, że nawet gorliwy jego wyznawca nie widzi mankamentów jego urody. Podejrzewam jednak, że w oczach wielu jest wysokim, przystojnym mimo siwizny mężczyzną o idealnej dykcji.
    • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:12
      Jego nie da się oglądać niezależnie od tego czy wlasnie kłamie na zadany temat czy czyta instrukcje skręcania szafki z ikei. Kompletnie nie panuje nad mową ciała, a nieustannie towarzyszący mu stres i brak pewności siebie przykrywa irytującym uśmieszkiem (dopóki mu nie puszczą nerwy, bo wtedy zachowuje się jak przedszkolaczek, czyli posyła buziaczki, odwraca główkę w czasie owacji dla prof. Rzeplinskiego, dobrze, że powstrzymał się i języczka nie wywalił).
      A co do treści, było "Kłamią, że nie ma pieniędzy na podniesienie kwoty wolnej od podatku, nieprawda, że nie da się przewalutować kredytów",
      jest "Kłamaliśmu, ze są pieniądze na kwotę wolną, kłamaliśmy, że da się przewalutować kredyty, bo chcieliśmy waszych głosów naiwniacy"
    • joszka_kokoszka Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 08:56
      Ja takim nerwowym chichotem reagowałam w szkole, jak mnie nauczyciel pytał o coś o czym nie miałam bladego pojęcia.
      Faktycznie okropnie to wygląda i nie da się oglądać - wytrwałam do końca, żeby nie było, że mówię o czymś nie widząc - i zdecydowanie to nie jest mój prezydent.
    • spanish_fly Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 09:53
      Duda to człowiek bez żadnej zawartości, totalna wydmuszka, żeby przynajmniej umiał zgrabnie udawać, że jest inaczej sad
      • aniani7 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:01
        Żeby składnie udawać, trzeba być dobrym aktorem, a jego nikt nie przygotowywał do roli prezydenta i teraz możemy obserwować opłakane tego efekty.
        • anetapzn Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 11:41
          A podejrzewam, ze będzie jeszcze gorzej, jeszcze 3,5 roku tej pożal się Boze prezydentury.
    • czar_bajry Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 10:13
      Nie jesteś dziwna...
      • cersei8 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:18
        Jak wygrywal Maliniak a potem PIS to sie zalozyłam ze znajomymi, ktorym wydawalo sie ze on taki mlody, swiatowy i ze bedzie lepszym prezydentem od Pana Prezydenta B. Komorowskiego, ze KAZDY NORMALNY czlowiek (nie zaliczam do tej kategorii tzw. stalego elektoratu PIS-u) bedzie sie tak oddanego glosu wstydzil i zalowal DOKLADNIE tak jak mialo to miejsce 10 lat temu.

Zakladalam sie z kazdym o butelke dobrego wina, znajomych mam honorowych, wiec od jakiegos czasu lodowka jest juz pelna...
    • morekac Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:14
      Rechocze i robi głupie miny, bo nie wie, co powiedzieć. Ale żeby wiedzieć, co powiedzieć w każdej, może i niezbyt komfortowej sytuacji, trzeba mieć jakieś własne poglądy, opinie i przekonania. Albo połączenie z szefem online.
      • pitahaya1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 12:28
        Może prompter się zaciął wink
    • joanna_poz Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:19
      oglądałam wczoraj.

no cóz - prymitywny i żenujący JAK ZAWSZE.
    • lilly_about Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:45
      On jest tak przasny i malinowy, przymiotnik: prymitywny to w jego przypadku komplement.
      • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 13:53
        A taki ładny miał być, amerykański!
        • anetapzn Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:28
          mdro napisała:

> A taki ładny miał być, amerykański!
          >
          Taa cacany , nówka nie śmigana big_grin
    • beataj1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 14:41
      Cóż. Zupełnie przypadkiem, ale prawdziwie Duda stał się dla mojej 4,5 letniej córki przykładem na to co oznacza słowo "żenada".

Usłyszała jak to mówiłam, dopytała, ja wytłumaczyłam o co mi chodzi i zostało.
      Andrzej Duda jest żenujący. Dziecku się to bardzo podoba.
      Troche strach czy jej z przedszkola do aresztu nie zabiorą... Dobrze, że jeszcze pisać nie umie.
      • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 15:56
        beataj1 napisała:

> Andrzej Duda jest żenujący. Dziecku się to bardzo podoba.

Tak wychowują dzieci wykształcone prymitywy. U podłoża konserwatywnego poglądu na świat leży przekonanie, że pewne tematy, na przykład polityka, są nie dla dzieci.

Konserwatysta od najmłodszych lat ukazuje dziecku przykłady dobra, pokazuje dziecku swoich bohaterów, ale nie dopuszcza do krytykowania innych ludzi, nawet gdy za bohaterów ich nie uważa. Dziecko wychowywane w konserwatywnej rodzinie przez kilka ładnych lat żyje w świecie bajek, w świecie zabawy, nie w świecie dorosłych.

Tylko ludziom skażonym postmodernizmem wydaje się, że z dzieckiem można rozmawiać o wszystkim.
        • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:18
          Zaraz, a to przejaw tolerancji, o której pisałeś? Czyżbyś miał coś przeciwko temu, że ludzie wychowywali swoje dzieci inaczej niż konserwatyści?
          Z dziecmi jak widac za mało rozmawia się o polityce, bo potem dorastają i albo nie idą na wybory albo bezmyślnie głosują na populistów obiecujących gruszki na wierzbie.
          • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:29
            mamma_2012 napisała:

> Czyżbyś miał coś przeciwko temu, że ludzie wychowywali swoje dzieci
            > inaczej niż konserwatyści?

Gdybym był lewakiem, wnioskowałbym o odebranie jej dzieci. Ponieważ jestem konserwatystą, wyrażam tylko swoją opinię w dyskusji.
        • pitahaya1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:24
          Przykłady dobra pokazuje... Ech...
        • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:15
          >Konserwatysta od najmłodszych lat ukazuje dziecku przykłady dobra, pokazuje dziecku swoich bohaterów, ale nie dopuszcza do krytykowania innych ludzi, nawet gdy za bohaterów ich nie uważa.

vs.

"> 1. To dlaczego głosowałeś na partię, która podnosi podatki?

Żeby nie wygrały szuje, łajzy, złodzieje i kacapsko-szwabskie pomioty."

Rozumiem, ze zasada "nie dopuszcza do krytykowania innych ludzi, nawet gdy ich za bohaterów nie uwaza" nie była wyznawana przez Twoich rodziców? Albo byli mało skuteczni?
          • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:40
            fragile_f napisała:

> Żeby nie wygrały szuje, łajzy, złodzieje i kacapsko-szwabskie pomioty."
            > Rozumiem, ze zasada "nie dopuszcza do krytykowania innych ludzi, nawet gdy ich
            > za bohaterów nie uwaza"

Ja już nie jestem dzieckiem i mogę krytykować - w rozmowie między dorosłymi - kogo chcę.
            • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:46
              Czyli jednym słowem - rodzice nie nauczyli kultury? Bo wiesz, kulturalny człowiek nie piszę o nikim w taki sposób na forum publicznym.
              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 17:57
                Broń złodziei, broń...
                • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 18:04
                  Przynajmniej nie bronię komunistycznych prokuratorów wink
                  • scher [...] 05.12.16, 18:18
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 18:26
                      Po prostu fajnie się wijesz za każdym razem jak ktoś wspomina o piotrowiczu big_grin
                      • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 19:01
                        Bo w PiS-ie nawet komuniści są dobrzy, nepotyzm i kolesiostwo przyjazne dla obywatela, a przekręty głównie patriotyczne.
                        Tak powiedzieli z reżimówce, a reżimówka nie kłamie, tzn. kłamie, ale to tylko dlatego, żeby się suweren nie stresował, bo po co.
        • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 18:45
          scher napisał:

> Tylko ludziom skażonym postmodernizmem wydaje się, że z dzieckiem można rozmawi
          > ać o wszystkim.
          moja mama wieloletni pedagog kochający swój zawód i dzieci zawsze mówiła cos przeciwnego: z dziećmi można rozmawiać o wszystkim oczywiście stosownie do wieku. O polityce jak najbardziej!

• scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 18:54
            mama303 napisała:

> moja mama wieloletni pedagog kochający swój zawód
            > i dzieci zawsze mówiła cos przeciwnego: z dziećmi można
            > rozmawiać o wszystkim

Jeżeli mama miała na myśli 4-5 latków, to była skażona postmodernizmem.
            • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 19:13
              To gorsza przypadłość niż skażenie konserwatyzmem?
              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 19:27
                mamma_2012 napisała:

> To gorsza przypadłość niż skażenie konserwatyzmem?

Biorąc pod uwagę fakt, że na wartościach konserwatywnych zbudowano podwaliny naszej cywilizacji, a postmoderniści zapoczątkowali procesy gnilne tej cywilizacji, odpowiedź nasuwa się sama.
                • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 19:45
                  Podwaliny naszej cywilizacji zbudowano na niewolnictwie, wyzysku i pracy dzieci - faktycznie jest się czym chwalić wink
                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 20:12
                    fragile_f napisała:

> Podwaliny naszej cywilizacji zbudowano na niewolnictwie, wyzysku i pracy dzieci
                    > - faktycznie jest się czym chwalić wink

Na pracy dzieci opiera się system ekonomiczny każdej wspólnoty plemiennej.
                    Po drugie mówiłem o aksjologii, nie o ekonomii. W sensie aksjologicznym nasza cywilizacja została oparta na wartościach konserwatywnych i rozwijała się dopóty, dopóki nie wkroczyli w to z butami postmoderniści.
                • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 20:10
                  scher napisał:

> Biorąc pod uwagę fakt, że na wartościach konserwatywnych zbudowano podwaliny na
                  > szej cywilizacji
                  co masz na myśli? o jakiej cywilizacji mówisz?
            • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 20:07
              scher napisał:

> Jeżeli mama miała na myśli 4-5 latków, to była skażona postmodernizmem.
              moja mama pracowała w przedszkolu, wiec tak z 5 latkami, 6 latkami. Bardzo często opowiadała o tych rozmowach z dziećmi. Polecam posłuchać co dzieci mają na mądre tematy do powiedzenia. Będziesz zaskoczony, dzieci sa bardzo szczerze i prostolinijne.
              • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 20:16
                mama303 napisała:

> moja mama pracowała w przedszkolu

Wobec tego mało prawdopodobne, żeby pokazywała małym dzieciom jakiegoś człowieka i krzyczała, że jest on "żenadą". Myślę, że to by się kłóciło z jej wiedzą pedagogiczną.
                • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 20:20
                  scher napisał:

> Wobec tego mało prawdopodobne, żeby pokazywała małym dzieciom jakiegoś człowiek
                  > a i krzyczała, że jest on "żenadą". Myślę, że to by się kłóciło z jej wiedzą pe
                  > dagogiczną.

a ktoś tak robi?
                  • beataj1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 21:40
                    Och no wychodzi na to że trochę ja.
                    Po prosru oglądałam jakiś program informacyjny i skomentowałam że pełniący obowiązki prezydenta jest żałosny. Córka która akurat bawiła się w pokoju zapytała kto to. To jej wyjaśniłam że to prezydent A duda i że jest człowiekiem wyjątkowo źle wykonującym swoją pracę a co za tym idzie wzbudza jedynie zażenowanie.
                    Dla mnie to powiedzenie dziecku prawdy.
                    Ale nic nikomu nie wykrzykiwałam - bo i po co?
                    • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 21:48
                      beataj1 napisała:

> To jej wyjaśniłam że to prezydent A duda i że jest człowiekiem
                      > wyjątkowo źle wykonującym swoją pracę
                      > a co za tym idzie wzbudza jedynie zażenowanie.

Rozmowa ponowoczesnej matki z niespełna pięciolatką. Biedne te wasze dzieci.
                      • beataj1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 21:49
                        Spoko. Te od żołnierzy wyklętych i bzdurek w stylu bóg honor ojczyzna na pewno mają większego farta....
                        • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:26
                          beataj1 napisała:

> Spoko. Te od żołnierzy wyklętych i bzdurek w stylu
                          > bóg honor ojczyzna na pewno mają większego farta....

Nie chodzi o to, jakie autorytety, ale o to, że dziecku w tym wieku buduje się pozytywny obraz świata, nie negatywny, oparty na krytyce.
                          • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:31
                            scher napisał:

> Nie chodzi o to, jakie autorytety, ale o to, że dziecku w tym wieku buduje się
                            > pozytywny obraz świata, nie negatywny, oparty na krytyce.
                            nie, dziecku nie należy budować żadnego obrazu świata. Dziecku należy świat tłumaczyć
                          • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 00:01
                            Biorąc pod uwagę jak niewiele ci się we współczesnym świecie podoba i jak bardzo gardzisz ludźmi innym niż ty, to budowanie przez ciebie pozytywnego obrazu świata w dzieciach wydaje się niemożliwe, a już napewno wymagałoby nadludzkiego wysiłku i pogryzionego języka.
                          • hipinka Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 08:41
                            I niby ty, scher, ten pozytywny obraz świata swoim dzieciom pokazujesz big_grin
                            Oł, rili? Ty, któremu nienawiść wylewa się każdym otworem ciała?
                            • cosmetic.wipes Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:45
                              On niczego dzieciom nie pokazuje, ani z nimi nie rozmawia, wszak jest przecież przedstawicielem rodzin tradycyjnych, w których to, jak wiadomo z pytań matury próbnej, ojciec nie zbliza sie do dziecka, do kuchni i do pralkitongue_out
                      • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:03
                        scher napisał:

> Rozmowa ponowoczesnej matki z niespełna pięciolatką. Biedne te wasze dzieci.

biedna to są dzieci z którymi się nie rozmawia.
                        Scher pewnie będziesz zdziwiony że np. młodzież produkuje memy z prezydentem. Taka "wdzięczna" postać, robi tyle min, ma taką wyrazista mimikę że szkoda nie wykorzystać
                        • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:12
                          Nie zmieniaj tematu na młodzież. Rozmawiamy o 4,5-letnim dziecku.
                          • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:23
                            scher napisał:

> Nie zmieniaj tematu na młodzież. Rozmawiamy o 4,5-letnim dziecku.

od dziecka do młodzieży niedaleko. Nie rozmawiasz z dziećmi? a jak pytają?
                            • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 23:09
                              Ja pytają, to scher odpowiada, że to sprawa dla dorosłych - niżej to napisał. W sumie to może lepiej, wziąwszy pod uwagę jego nienawiść do ludzi mających ciut inne od niego poglądy albo się różniących jakimiś cechami, które on uznaje za naganne, jak np. inna niż dominująca orientacja seksualna.
                      • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:10
                        Och, och 😊
                        A jak Ty uczyles swoje dziedzi wyrazania swojego zdania i obrony wlasnego swiatopogladu przez ostatnie 26 lat ? Co mowiles dzieciom, gdy w tv wystepowal np prezydent Komorowski?
                        • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:14
                          iwles napisała:

> Co mowiles dzieciom, gdy w tv wystepowal np prezydent Komorowski?

Że do polityki muszą dorosnąć. Najmłodszemu dziecku nadal tak mówię.
                          • beataj1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:24
                            Ale to nie kwestia polityki tylko wyjątkowo nieudanego człowieka zupełnie nienadającego się do roboty którą próbuje wykonywać. Dziecko ma prawo wiedzieć że nie wszyscy mogą robić wszystko. Bo chęci oczywiście są ważne ale jak nie starcza możliwości to sorry.
                            Na podobnej zasadzie tłumacze jej, że nie ma szans by latała choćby nie wiem jak machała rączkami.
                            • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:30
                              beataj1 napisała:

> Na podobnej zasadzie tłumacze jej, że nie ma szans
                              > by latała choćby nie wiem jak machała rączkami.

Brak podobieństwa. Tutaj nie ma krytyki innej osoby, tym bardziej dorosłej, której świata dziecko nie jest w stanie pojąć, i której czynów dziecko nie jest w stanie ocenić.

Dziecku daj dzieciństwo, nie filozofuj i nie dorabiaj ideologii do swojego błędu wychowawczego.
                          • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:28
                            scher napisał:

> Że do polityki muszą dorosnąć. Najmłodszemu dziecku nadal tak mówię.
                            strasznie to lekceważące, taki sposób traktowania dzieci. Nigdy tak córce nie odpowiedziałam, tłumaczyłam świat na miarę jej możliwości zrozumienia.
                            • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:38
                              mama303 napisała:

> > Że do polityki muszą dorosnąć. Najmłodszemu dziecku nadal tak mówię.
                              > strasznie to lekceważące

Wręcz przeciwnie, jest to wyraz szacunku do dziecka, do jego enklawy, kraju dzieciństwa, zabawy, beztroski. Zapobiega wychowaniu "starych malutkich", których rozwój intelektualny znacząco wyprzedza rozwój emocjonalny - pełno dzisiaj takich dzieci, którym zabrano dzieciństwo, zbyt wcześnie budząc zainteresowanie tematami odpowiednimi dla świata dorosłych. Trzeba też zauważyć, że tych "dorosłych" tematów dziecko nie jest w stanie w pełni pojąć, co rodzi jego frustrację.

Dziecko niech jak najwięcej czasu przebywa z innymi dziećmi, nie z dorosłymi.
                              • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 22:52
                                Po prostu scher chce wychować dzieci na nierozumiejące świata niemoty, zapewne po to, by dłużej móc nimi sterować... Dzieci potrafią pojąć bardzo wiele, ale żeby to wiedzieć, trzeba z nimi przebywać i rozmawiać. Scher tego nie robi, więc nie ma o rozwoju dzieci zielonego pojęcia. A że są sfrustrowane, nic dziwnego - tatuś nie chce im nic tłumaczyć, mówiąc, że to "dla dorosłych".
                                • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 23:49
                                  Jest spora szansa, że dzieci Schera na swojej drodze spotkają ludzi, którzy potraktują je poważniej niż tata.
                                  Z drugiej strony nie wierzę, że przy dzieciach udaje mu się powstrzymać z wyrażaniem swoich poglądów, więc niewykluczone, że są przesiąknięte jego pogardą dla reszty świata, poza wąską grupką Polaków.
                              • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 23:11
                                Acha, czyli do kosciola z dziecmi tez nie chodzisz?
                                Same zdecyduja, gdy dorosna?
                                A ochrzciles, czy poczekales, az same zrozumieja i dorosna do tej decyzji?
                              • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 23:43
                                Spokojnie, dzieci mu szybciutko opowiedzą o wszystkim, o czym ty nie chcesz, a biorąc pod uwagę twoje dość niezdrowe poglądy na wiele spraw, to może i lepiej. No chyba, że dbasz o to, żeby przypadkiem nie spotkały się z dziećmi "lewaków" i całej reszty ludzi, którymi gardzisz.
                              • lilly_about Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 08:45
                                Błąd. Powinieneś na przykładzie prezydenta maliniaka uczyć dziecko, jak się nigdy nie zachowywać i nie wypowiadać. To jest bardzo dobry przykład, lepszy się nie trafi. Niech dziecko od małego się uczy prawidłowych zachowań.
                                • dybusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:01
                                  Za to pan Komorowski pewnie odpowiadał waszym wymogom i ładny i kulturalny,elokwentny ,no światowiec .Pochodzenie też pewnie pasuje .
                                  • joanekjoanek Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:17
                                    Pan Komorowski przerósł moje oczekiwania. Bardzo, bardzo byłam przeciwna jego kandydaturze, z różnych powodów. Kiedy jednak tym prezydentem został, to uniósł. Przerósł własne ograniczenia. Wykorzystał takie możliwości, jakie miał, i jeszcze wykonał - to było widać - dużą pracę nad sobą, żeby te możliwości poszerzyć. On się uczył, miał dystans, dokładał starań, wiedział, że prezydent ma niewielką, reprezentacyjną głównie rolę w naszym systemie, i bardzo próbował się do tej roli dopasować. Starał się sprawować ten, a nie inny urząd godnie, spokojnie, bez fajerwerków, które bardzo łatwo mogą zacząć ośmieszać. Milczał jak grób o wielu swoich przekonaniach, powiązaniach, zasadach, bo to po prostu byłoby niestosowne dla tego urzędu. W rezultacie został prezydentem może nie dobrym, ale przyzwoitym, absolutnie do wytrzymania.

Pan Maliniak, dla odmiany, ma dużo większe możliwości niż pan Komorowski. Bo budzi sympatię, jest młody, nieobciążony praktycznie żadną "przeszłością" polityczną i inną, energiczny, wykształcony, chyba języki też jakieś tam liznął, ma kontakty. On mógłby, gdyby zechciał, być prezydentem naprawdę dobrym. Otoczyć się ludźmi, którzy by mu pomogli z problemami (bo jest właśnie nieokrzesanym burakiem, sorry - ale tak jak Triss pisze, to się da korygować treningiem). Zachowywać się godnie, unieść urząd, nie być długopisem, być samodzielny, przemyśleć swoją funkcję, i osiągnąć naprawdę wiele. Nie ma praktycznie nic, co by go ograniczało. Niestety - nie robi tego. Nie robi, bo nie chce. Chce być marionetką i długopisem, który łamie prawo i daje swoją gębę traktować jak wycieraczkę brudnych butów wiadomo kogo.

Dlatego się brzydzę (brzydzimy) Maliniakiem, a Komorowskim nie.
                                    • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:06
                                      joanekjoanek napisała:

> Milczał jak grób o wielu swoich przekonaniach, powiązaniach, zasadach

Milczał zwłaszcza o swych powiązaniach.
                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:30
                                    Z pewnością w niczym o czym piszesz nie ustępował śp. Lechowi.
                                    Na Dudę nawet nie potrafię patrzeć jak na prezydenta, ale jestem usprawiedliwiona, bo on też się w tej roli nie widzi.
                                  • lilly_about Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:54
                                    Bardzo przepraszam, ale rozmawiamy o maliniaku. Nikt go do tej pory nie przebił, więc?
                                • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:15
                                  lilly_about napisała:

> uczyć dziecko, jak się nigdy nie zachowywać i nie wypowiadać.

Dziecko się uczyć jak się zachowywać i jak się wypowiadać, nie jak się nie zachowywać i jak się nie wypowiadać. Kto tego nie rozumie, jest pewnie starą, brzydką, bezdzietną feministką lesbijką wink
                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:27
                                    Rodzice Dudy zapewne byli młodymi, pięknymi, prorodzinnymi (chociaż liczby świadczą przeciwko nim) katolickimi dewotami i wychowali człowieka, który niszczy kraj i przejdzie do historii w najlepszym przypadku jako karykatura prezydenta. Także to też nie jest recepta na wychowanie.
                                    • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:04
                                      mamma_2012 napisała:

> wychowali człowieka, który niszczy kraj i przejdzie do historii
                                      > w najlepszym przypadku jako karykatura prezydenta.

O Lechu Kaczyńskim też takie pogardliwe kocopały na rozkaz opowiadaliście, a przeszedł do historii jako postać pozytywna. Nawet zadaniowana przez WSI michnikowszczyzna dobrze teraz o nim pisze wink
                                      • stacie_o Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:05
                                        Może zgodnie z zasadą, że o zmarłych tylko dobrze?
                                        • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:07
                                          stacie_o napisała:

> Może zgodnie z zasadą, że o zmarłych tylko dobrze?

Lewactwo nie ma zasad. Zaczęliście dobrze dopiero gdy PIS przejęło władzę. Taka sowiecka socjotechnika.
                                          • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:17
                                            Nie rozumiesz, że poziom obniżono tak bardzo, że wszystko co kiedyś było dnem jest nad powierzchnią?
                                          • stacie_o Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:46
                                            Ekspert się znalazł.
                                        • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:18
                                          Jemu ta zasada jest całkiem obca, może nie rozumieć o co chodzi.
                                        • dybusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:42
                                          "Może zgodnie z zasadą, że o zmarłych tylko dobrze?"
                                          Może o prezydencie swojego kraju trzeba z szacunkiem?Chociaż nie odpowiadała mi prezydentura kilku prezydentów nigdy nie używałam wobec nich inwektyw ani nie prześmiewałam ich zachowania.Szanujmy swój kraj i wybory.
                                          • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:44
                                            Szacunek to teoretycznie można mieć dla urzędu, człowiek niezależnie od tego czy pracuje na taśmie w fabryce na szacunek musi sobie zasłużyć. Nie ma ulgi dla vipów
                                            • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:46
                                              * czy pracuje na taśmie w fabryce czy jest akurat prezydentem
                                          • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:45

ten pan sam nie szanuje swojego urzędu.
                                          • lilly_about Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:46
                                            Ale rozumiesz, ze nasz kraj nie ma aktualnie prezydenta? Pan Andrzej Maliniak jest tylko kukiełką na fladze państwa. Szkoda, że takie piekne stanowisko nieobsadzone sie marnuje.
                                          • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 18:03
                                            dybusia napisała:

> Może o prezydencie swojego kraju trzeba z szacunkiem?Chociaż nie odpowiadała mi
                                            > prezydentura kilku prezydentów nigdy nie używałam wobec nich inwektyw ani nie
                                            > prześmiewałam ich zachowania.Szanujmy swój kraj i wybory.

Napewno Jaruzelskiego tez szanowałaś.
                                      • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:14
                                        No cóż nie da się ukryć, że przy Dudzie nawet Lech jawi się jako postać całkiem pozytywna. Nie wyobrażam sobie jaki musiałby być gorszy od niego prezydent, ale te właśnie ostatnio w każdego dnia przekraczane są kolejne granice i okazuje się, że pod dnem jest jeszcze przestrzeń. Ale poki co nie mieści mi się to w głowie.
                                        • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:29
                                          mamma_2012 napisała:

> No cóż nie da się ukryć, że przy Dudzie nawet Lech
                                          > jawi się jako postać całkiem pozytywna.

Taka sowiecka socjotechnika. Dyrygent w GW pewnego dnia machnął pałeczką (dość dobrze pamiętam ten moment, ten pierwszy artykuł przemycający tę tezę), a ty do dzisiaj piejesz na czyjś rozkaz zadaną melodię.
                                          • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:40
                                            Może wydawać ci to niewiarygodne, jeśli odnosisz się do własnych doświadczeń, ale ludzie poza twoim otoczeniem, mają swoje zdanie zanim ktoś im powie co mają myśleć. W takiej sytuacji czasem dochodzi do zbieżności poglądów i opinii.
                                            Swoją drogą fascynujące jak wnikliwie znasz zawartość GW i twórczość Michnika, czy ty to prenumerujesz? Ja nie czytuję namiętnie gazet w których, moim zdaniem, piszą bzdury i nie oglądam regularnie stacji tv, które uważam za beznadziejne, a ty męczennik jakiś czy korzystasz z gotowych prasówek z Nowogrodzkiej?
                                            • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:54
                                              mamma_2012 napisała:

> W takiej sytuacji czasem dochodzi do zbieżności poglądów i opinii.

Zastanawiające, że tak nagle sama z siebie postanowiłaś powychwalać zalety Lecha Kaczyńskiego, którego pewnie opluwałaś, gdy było to w mainstreamie modne.
                                              Piejesz na czyjś rozkaz zadaną melodię. Może i w nią wierzysz, ale piejąc, realizujesz cudzy plan - warto sobie z tego zdawać sprawę. Ktoś sformułował nową "mądrość etapu": koniec z hejtem wobec Lecha, teraz go wychwalamy.

> Swoją drogą fascynujące jak wnikliwie znasz zawartość GW i twórczość Michnika,

Czytam, czytam. Taki biały wywiad na prywatny użytek. Zamiary wroga i jego technikę walki należy znać, zanim ten wejdzie ci do domu, wyłamawszy kolbą drzwi.
                                              • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:58
                                                W chwalenie Kaczyńskiego to ty mnie nie ubieraj, bo nie ma za co go chwalić. Jeżeli mam wskazać czy lepszy był on czy Duda, wygrywa Lech. Czy z kimś jeszcze wygrywa? Nie.
                                                Powiedziałam, że będzie ci trudno uwierzyć i ani przez chwilę nie spodziewałam, że ci się to uda.
                                                • stacie_o Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:00
                                                  Lech miał żonę, która miała jakieś zdanie.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:20
                                                    stacie_o napisała:

> Lech miał żonę, która miała jakieś zdanie.

Agata Duda też ma, tylko ty jej nie umiesz słuchać.

PS. Kolejna poddana wam narracja: "Agata Duda milczy' wink
                                                  • cosmetic.wipes Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:22
                                                    To może zacytuj co mówi.

Chyba, że ona porozumiewa się z suweren nie werbalnie lecz w sposób, którego sort animalny nie jest w stanie pojąć. Telepatia, głosy w głowie, te sprawy...
                                                  • stacie_o Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:24
                                                    Agata Duda przesyła buziaki.
                                                    I tyle.
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:32
                                                    stacie_o napisała:

> Agata Duda przesyła buziaki.
                                                    > I tyle.

I tyle dla ciebie. Co więcej jesteś w stanie z jej przekazu zrozumieć?
                                                  • stacie_o Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:42
                                                    Że nie podobał jej się film Smoleńsk?
                                                    Wolę Jakuba Kornhausera.
                                                  • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:38
                                                    Jeżeli słyszysz co mówi, to najpierw zmień kanał (może w tvpis jakieś dymki jej dorysowują z tekstem albo lektor mówi "pani prezydentowa właśnie pomyślała, że ...., kto ich tam wie), a jak nie pomoże, to chyba czas na wizytę i lekarza.
                                                  • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 18:08
                                                    scher napisał:

> PS. Kolejna poddana wam narracja: "Agata Duda milczy' wink
                                                    przeciez nawet jej mąz to potwierdził, że nie chce sie mieszać. Żadnej narracji tu nie potrzeba.
                                              • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:02
                                                Znowu syndrom oblężonej twierdzy? Przecież to twoi idole teraz rządzą. Kto ci teraz kolbą załomocze? (no, chyba że i ty jednak obawiasz się takiego Piotrowicza czy Kryże i kadr przez nich wykształconych).
                                                • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:22
                                                  mdro napisała:

> Kto ci teraz kolbą załomocze?

Twoi lewaccy idole cały czas szykują się do kontrnatarcia. Gad jadowity nawet spętany nie przestaje być jadowitym gadem. Dlatego zachowuję czujność.
                                                  • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:30

póki co, ostatnio celują w tym łomotaniu Macierewicz i zleceniobiorcy Ziobry big_grin
                                                    chyba po swojego nie przyjdą? czy jednak.... i dlatego się boisz ?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:31
                                                    iwles napisała:

> póki co, ostatnio celują w tym łomotaniu Macierewicz i zleceniobiorcy Ziobry

Przykłady?
                                                  • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:44

Jeśli teoria nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów, co scher ?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 12:23
                                                    iwles napisała:

> celują w tym łomotaniu Macierewicz i zleceniobiorcy Ziobry

Podałaś już te przykłady?
                                                  • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 12:32

w jakie źródło informacji uwierzysz ?
                                                    tylko niezalezna.pl ? czy jakieś inne wchodzi w grę ?
                                                  • scher Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 12:37
                                                    iwles napisała:

> w jakie źródło informacji uwierzysz ?

Podaj fakty po prostu. Przykłady 'łomotania".
                                                  • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 16:51
                                                    Tak na szybko:
                                                    Pinior, biegli w sprawie ojca Ziobry, czy nocne wejscie Macierewicza do Centrum Kontrwywiadu NATO.
                                                  • cosmetic.wipes Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:33
                                                    > Twoi lewaccy idole cały czas szykują się do kontrnatarcia. Gad jadowity nawet s
                                                    > pętany nie przestaje być jadowitym gadem. Dlatego zachowuję czujność.

Cóz za dramatyzm.

Scher, jak sie żyje w atmosferze ciągłego zagrożenia i doopościsku? Nie boli cie zwieracz od permanentnego napięcia?
                                                  • fragile_f Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:54
                                                    Może stąd te analne, homoseksualne fantazje? wink
                                                  • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:33
                                                    Masz rację, musisz zachowywać rewolucyjną czujność, nie wiadomo, kiedy żmija kontrrewolucji podniesie łeb! big_grin
                                                  • beataj1 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 11:37
                                                    I jeszcze zaplute katly reakcji. Nie można o nich zapomnieć.
                                          • iwles Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:43

hehehehehe
                                            jeśli ktoś ma inne poglądy niż ty, to na pewno jest zmanipulowany.
                                            Nie to, co jasne umysły pisowskie, wszyscy tacy światli i samodzielnie myślący - big_grinbig_grinbig_grin
                                            • dybusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:07
                                              iwles napisała:

>
                                              > hehehehehe
                                              > jeśli ktoś ma inne poglądy niż ty, to na pewno jest zmanipulowany.
                                              > Nie to, co jasne umysły pisowskie, wszyscy tacy światli i samodzielnie myślący
                                              > - big_grinbig_grinbig_grin
                                              > Nigdzie nie doczytałam ,żeby ktoś he,he,he śmiał się z pani poglądów takich czy owakich wię proszę nie owracać kota ogonem.
                                              >
                                      • mdro Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 10:58
                                        Tak tak scher, wszyscy są z WSI, już lepiej? U lekarza byłeś?

Lech Kaczyński wyrasta na pozytywną postać w kontraście do tego, co robi obecnie jego brat i jak zachowuje się Duda. Ponadto przyzwoici ludzie (nie ty, scher i nie twoi idole) wolą zmarłym pamiętać rzeczy dobre niż złe.
                                      • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 18:01
                                        scher napisał:

> O Lechu Kaczyńskim też takie pogardliwe kocopały na rozkaz opowiadaliście, a pr
                                        > zeszedł do historii jako postać pozytywna.
                                        ani pozytywna ani negatywna. Kaczyński był nijaki. W sumie to lepiej niz wyrazisty inaczej Duda.
                                  • lilly_about Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 09:56
                                    Ależ oczywiście, że nalezy dziecku pokazać takie egzemplarze jak maliniak czy jaro, żeby już na starcie wybić mu głowy pewne zachowania. Jak sie normalny dzieciak napatrzy, to się będzie lepiej chował wink
                              • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 17:55
                                scher napisał:

> Wręcz przeciwnie, jest to wyraz szacunku do dziecka, do jego enklawy, kraju dzi
                                > eciństwa, zabawy, beztroski.

dziecko nie potrzebuje żadnej sztucznej enklawy, a beztroskę ma wpisaną naturalnie w swoją naturę. Rozmowy z rodzicem mu tego nie odbierają.
      • joanekjoanek Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 16:51
        beataj1 napisała:

> Dobrze, że jeszcze pisać nie umie.

Oj, uważaj, bo akurat to nazwisko na drzwiach szaletu, z "błędem" czy bez, napisać jest dość łatwo, moja w tym samym wieku już spokojnie ogarnie tę zbrodnię.

Więc ja swojej nie pokazałam, strzeżonego...
    • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 05.12.16, 18:53
      najgorsze, że "Nie dał rady" smile
      • dybusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:01
        Wnioskuję po tych pyskówkach,że jednak nie macie o co się przyczepić do prezydenta tylko podnosicie sztuczne krzyki tak jak komunustyczny Kod,jazgocze,żeby jazgotać.
        • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:05
          dybusia napisała:

> Wnioskuję po tych pyskówkach,że jednak nie macie o co się przyczepić do prezyde
          > nta

ja mam się do czego przyczepić, nie wiem jak inni
        • sumire Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:08
          Fakt. Nie mamy o co, ponieważ on nic nie robi. Taki prezydent, którego nie ma.
          • dybusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:13
            Przynajmiej jest trzeżwy
            • sumire Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:15
              Tylko tego oczekujesz od prezydenta?

Nawiasem mówiąc, nocne flirciki na Twitterze kazałyby podejrzewać, że nie zawsze.
              • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:51
                Ja mam nadzieję, że on to robił po pijaku. Jak takie rzeczy robi na trzeźwo, to już wogóle nie wiem jak to skomentować.
              • dybusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:55
                To był żart pewnie głupi ale wy wierzycie jak widać w głupoty.Bez obrazy.
                • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 20:08
                  Żart powiadasz? A żart z definicji nie powinien być śmieszny?
                  Pewnie będziesz uchichana jak twój mąż nocą będzie podsyłał swoje zdjęcia "leśnym ruchadełkom" i "dzikim foczkom". Jak już ma ochotę poflirtowac z małolatami to niech robi to jako "zdesperowany 2158843", a nie prezydent RP
                  • dybusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 20:28
                    Ale jad i coraz większe bzdury ,jakieś majaczenia o destrukcji państwa,bo może najlepiej ,żeby zaprzeczyć państwowości tak jak to było za
                    PO w Tv pokazywana była jedynie Grodzka ,jś tęcza ,,krzykliwy Niesiołowski i tak wkoło i wkoło.Co to znaczy działając w warunkach recydywy?
                    • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 21:18
                      Wszystko co nie po linii partii to jad, manipulacja, bzdury, a peło to jadło ośmiorniczki.
                      Nie wiem co oglądałaś i oglądasz, że widziałaś głownie Niesiołowskiego i Grodzką, ale widać taki był twoj wybór i miej pretensje do siebie.
                • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 20:58
                  dybusia napisała:

> To był żart pewnie głupi

to był taki fajny żart? Weź się nie ośmieszaj. Prezydent Twojego kraju prowadzi żenujace pogaduszki na portalu społecznosciowym a Ty sie chichrasz?
                  • dybusia Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 21:05
                    Tak to waga sprawy państwowej a o leśnym ruchadle będziesz powielać baje cały wieczór no bo nie masz już o czym pisać
                    • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 21:22
                      Napisz o czymś ciekawym. Najlepiej o wetach Dudy. Chętnie poczytam.
                      Póki co prezydent pomiędzy psuciem państwa, po nocach śle foty małolatom. Z innych dokonań go nie kojarzę, czyżbym cos przeoczyła?
            • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 20:53
              dybusia napisała:

> Przynajmiej jest trzeżwy

w odróznieniu od Lecha Kaczyńskiego?

• livia.kalina Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 21:43
                >w odróznieniu od Lecha Kaczyńskiego?
                Otóż to.
          • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:48
            Nie zgadzam się z tym, że nic nie robi. Bierze czynny i aktywny udział w destrukcji państwa i jego struktur, ośmiesza urząd i działając w warunkach recydywy łamie Konstytucję RP.
            Gdyby nic nie robił nie groziłby mu TS.
            • mamma_2012 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 19:49
              A to, że robi to na polecenie szefa nie może być uznawane za okoliczność łagodzącą, bo formalnie nie ma szefa.
              • mama303 Re: Maliniak u Rymanowskiego 06.12.16, 21:00
                mamma_2012 napisała:

> A to, że robi to na polecenie szefa nie może być uznawane za okoliczność łagodz
                > ącą, bo formalnie nie ma szefa.

widac musi to robić bo Kaczyński ma na niego jakiegoś haka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka