Dodaj do ulubionych

Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne

18.12.16, 12:03
Gdzie wypożyczacie książki w języku angielskim? Czy jest jakaś obcojęzyczna biblioteka na Mokotowie albo w Śródmieściu? BC wyprowadził swoje zbiory na jakieś ciężkie za..., to znaczy daleko i nie chce mi się jechać za każdym razem godzinę w jedną stronę i to z przesiadką.

---
https://emotikona.pl/gify/pic/piesek-jezyk.gif
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 12:23
      Na koszykowej byla kiedyś cała ściana po angielsku, nie wiem co to bc
      • molik28 Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 20:05
        Na Ursynowie jest publiczna biblioteka. Ul. Dembowskiego. Trochę mała ale zawsze.
    • heca7 Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 13:07
      Jest na Gocławiu anglojęzyczna (i nie tylko) zaraz obok ul: Fieldorfa, blisko Wału Miedzeszyńskiego. Moja córka tam korzysta i jest zadowolona.
      • joa66 Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 13:11
        BC oddało swoje zbiory bibliotece na Gocławiu, ale autorka chciałaby chyba bliżej centrum.
        • isa1001 Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 13:39
          No właśnie bym bliżej chciała. Jeżdżenie na Wał Miedzeszyński z Ursynowa tak mi się średnio uśmiecha.
          • morekac Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 14:23
            Na Bytnara 27 (praktycznie przy Wołoskiej) mają sporo klasyki po angielsku.
    • feniks_z_popiolu Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 14:18
      Nie wiem w jakim zakresie Cię interesują książki ale jest filia biblioteki na Woli Poliglotka się nazywa. Przy Jana Pawła II. Adres dokładny Nowolipki? Nowolipie?
    • 21mada Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 15:51
      A opłaca się w ogóle jeździć do biblioteki i tracić czas i pieniądze na dojazd, kiedy na amazonie angielskie książki używane kosztują 1 pensa, już nie mówiąc o ebookach, gdzie pewnie klasyka jest za darmo?
      • isa1001 Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 17:53
        Daj jakiegoś przykładowego linka. Choć jak zapłacę za przesyłkę, to i tak mi się nie opłaca.
        • 21mada Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 19:47
          Musisz zrobić kalkulację, co cię drożej wyniesie - przesyłka czy bilety na autobus. A jakieś konkretne książki cię interesują czy cokolwiek?
    • m2ki Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 17:50
      ursynoteka.pl/index.php/placowka/wypozyczalnia-zbiorow-obcojezycznych-nr-131/Ursynów
      • m2ki Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 17:51
        miało być, że na Ursynowie, ale adres ten:
        ursynoteka.pl/index.php/placowka/wypozyczalnia-zbiorow-obcojezycznych-nr-131/
        • ankar_a Re: Warszawianki - biblioteki obcojęzyczne 18.12.16, 19:32
          No, jest jeszcze w Al. Niepodległości biblioteka Ośrodka Studiów Amerykańskich, a to raczej rzut beretem z Ursynowa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka